Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaleksaandraak wrote:
    Nie mogę wstawić linku ze zdjęciem 😖

htt ps://i bb.co/CsKVKf74
    Widać, super 😁

alexxamommytobe lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Kasia, 🫂 Każda z nas zna to uczucie. Dużo sił Ci życzę.

💐 Monia, ekstra! Gratulacje! 🙌

💐 Aleksandra, piękna wiadomość. Powodzenia.

💐 Lisia, ja też nie jestem zwolenniczką pinków. Mnie jakoś one nie lubią. Piłka nadal w grze! 🤞

💐 Metis, ja już tu kiedyś polecałam testy Vitam. U mnie akurat strumieniowe jako pierwsze pokazały kreski. Także ja mam dobre spojrzenia i zawsze te testy polecam.

A ja nadal czekam i czekam na owulke. Planowo powinna przyjść jakoś w pon/wt, więc.. 🥱

Monia•, Kaska_966, alexxamommytobe, Lisia00, mistyreal, Metis lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
    • W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026)
  • Arola_87 Znajoma

Wysłany: 11 września, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaleksaandraak wrote:
    Nie mogę wstawić linku ze zdjęciem 😖

htt ps://i bb.co/CsKVKf74

Gratulacje 😍

Starania od 03.2026

Histeroskopia (usunięcie polipa) - 05.2026
  • Bubu04 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Proszę o szybką poradę - czy 13 dni po zastrzyku, ovitrelle może dawać jeszcze fałszywy wynik testu?

Jestem ok 12 dpo i jest cień cienia i nie wiem czy iść na betę, czy zaczekać spokojnie do jutra/poniedziałku

Ona 28
    Fertistim ovu
    Letrox 25

11.09.2025
    Ferrytyna 12,20 ng/ml [4,63-204,0]
    Żelazo 38 ug/dl [50-170]
    Wit B12 243 pg/ml [187-883]
    Wit D (OH 25) 32,40 ng/ml [optym. >30-50]
    Testosteron 52,10 ng/ml [13,84-53,35]
    Estriadol 47,4 pg/ml
    FSH 6,89 mIU/ml
    LH 10,62 mIU/ml
    Prolaktyna 24,10 ng/ml [5,18-26,53]
    OB 2 mm/h [<20]
    Morfologia ok
    USG tarczycy ok

On 32
    Fertistim

Starania od 4/2025
  • Kaska_966 Debiutantka

Wysłany: 11 września, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aleksandra 💗

Metis, u nas 3 cs, ale w mojej głowie miałam już kończyć pierwszy trymestr i mieć piękne zdjęcia przy tegorocznej choince 😅 Świruje tak bo czekaliśmy dwa lata z decyzją żeby mieć swoje mieszkanie i ja żebym miała UOP na nieokreślony, wszystko to jest więc została „kropka nad i” a no, nie jest tak jak u znajomych, jakkolwiek by to dziecinnie nie brzmiało :D Ja mam też coraz gorzej w pracy pod względem atmosfery, nadgodzin i ogólnej patoli bo jest nowy zarząd i mam też z tyłu głowy, że mi się po prostu „spieszy” żeby ten przybytek opuścić w wielkim stylu :P Nowej pracy mimo wszystko nie chcę zaczynać bo umowa na 3 msc i później na rok i dopiero potem nieokreślony to obecnie standard w korpo coraz większy, a to dla mnie ważne ten nieokreślony, dla moich resztek zdrowia psychicznego konkretnie 🤣 u Was 4cs wg stopki? To podobnie :)

Dziękuję dziewczyny, tak jak pisałam, Wy wiecie jak jest 🥲❤️‍🩹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 08:23

alexxamommytobe, Metis lubią tę wiadomość

🙎‍♀️ 30 👨‍💼30 & 🐶

💊 Formeds prenacaps multi plan, DHA, choline i Ovi, Pregna start On
    ⭐️ od 09.2026 conceive plus i feminum pregna
  • Arola_87 Znajoma

Wysłany: 11 września, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu04 wrote:
    Cześć wszystkim,
    Proszę o szybką poradę - czy 13 dni po zastrzyku, ovitrelle może dawać jeszcze fałszywy wynik testu?

Jestem ok 12 dpo i jest cień cienia i nie wiem czy iść na betę, czy zaczekać spokojnie do jutra/poniedziałku

Moja Ginekolog kazała robić testy dopiero 14 dni po, ale na ulotce pisało chyba że hormon utrzymuje się ok 10 dni.
    Ja bym pewnie jutro powtórzyła test i jakby był pozytywny poszła na betę.
    Wczoraj pierwszy raz brałam zastrzyk i też się zastanawiam jak to jest z tym testowaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 08:31

Marcycha lubi tę wiadomość

Starania od 03.2026

Histeroskopia (usunięcie polipa) - 05.2026
  • Bubu04 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arola_87 wrote:
    Moja Ginekolog kazała robić testy dopiero 14 dni po, ale na ulotce pisało chyba że hormon utrzymuje się ok 10 dni.
    Ja bym pewnie jutro powtórzyła test i jakby był pozytywny poszła na betę.
    Wczoraj pierwszy raz brałam zastrzyk i też się zastanawiam jak to jest z tym testowaniem ;)

Przyznam szczerze, że jakoś 3 dni po zastrzyku zrobiłam test, żeby zobaczyć czy faktycznie hcg się rozeszło i był 100% fałszywie pozytywny (fajne doświadczenie zobaczyć te 2 kreski, nawet fałszywe 😅).
    Na przyszłość wiem, że robiłabym testy codziennie, żeby widzieć trend kiedy kreska znika, a kiedy pojawia się własne hcg.
    A teraz jestem w kropce i chyba kolejne 2 dni będę jeszcze próbowała z testami.

Marcycha, Arola_87 lubią tę wiadomość

Ona 28
    Fertistim ovu
    Letrox 25

11.09.2025
    Ferrytyna 12,20 ng/ml [4,63-204,0]
    Żelazo 38 ug/dl [50-170]
    Wit B12 243 pg/ml [187-883]
    Wit D (OH 25) 32,40 ng/ml [optym. >30-50]
    Testosteron 52,10 ng/ml [13,84-53,35]
    Estriadol 47,4 pg/ml
    FSH 6,89 mIU/ml
    LH 10,62 mIU/ml
    Prolaktyna 24,10 ng/ml [5,18-26,53]
    OB 2 mm/h [<20]
    Morfologia ok
    USG tarczycy ok

On 32
    Fertistim

Starania od 4/2025
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie zdążyłam zrobić testu, ‚dziś dostałam @. Pierwsza miesiączka po porodzie. Mam doła, czuję że moje starania znowu będą trwać latami. A w moim przypadku z powrotem do pracy ciężko, zapewne pójdę na zwolnienie a potem na wychowawczy. Tylko słyszałam, że na wychowawczym w dużej firmie po 3 miesiącach moze mi dać wypowiedzenie . Słyszałyście że pracodawca może wysłać wypowiedzenie jak jesteście powyżej 3 miesięcy na wychowawczym? Oczywiście mówię o firmie powyżej 20 pracowników.

Starania od 08/2022

12/2022 -Ciąża biochemiczna
    01/2023 ciąża biochemiczna
    06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie

Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
    10/2023 histeroskopia z biopsja
    12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
    Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka

11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
    12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
    01/2025 wdrożenie leków na lambdie
    10.02.2025 pozytywny test ciążowy
    06.10.2025 urodzenie córki

Od 08/2026 starania o rodzeństwo
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaleksaandraak - jest kreska ;-)

Bubu04 - 13 dni po zastrzyku Ovitrelle może jeszcze minimalnie utrzymywać się w organizmie, ale zalezy jakiej firmy test bo te rossanowe złapia i 5 a inne sa blade do 150.
    Albo beta albo czule testy i patrzeć czy ciemnieje

alexxamommytobe, Arola_87, Bubu04 lubią tę wiadomość

• alexxamommytobe Koleżanka

Wysłany: 11 września, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie gratulacje, ja już po becie i czekam niecierpliwe na wynik.

Trzymam kciuki również za dziewczyny które niedługo testują 🙏

Ja korzystałam z testów firmy Rossmann tak jak dziewczyny tu polecają, więc dzisiaj zobaczymy przy jakim poziomie bety łapią, bo słyszałam że są na tym czułe że nawet przy becie okolo 5.

Przy poprzedniej ciąży korzystałam z Pink i wyszły mi pozotytywne dopiero przy becie 25

GórskaDziewczyna, Monia•, Kaska_966, Izaiza, Kompotlinka, Lisia00, mistyreal, Pogubiona, Metis, Bubu04, mommytobe, Marinella lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaleksaandraak wrote:
    Dziękuję za wszystkie gratulacje, ja już po becie i czekam niecierpliwe na wynik.

Trzymam kciuki również za dziewczyny które niedługo testują 🙏

Ja korzystałam z testów firmy Rossmann tak jak dziewczyny tu polecają, więc dzisiaj zobaczymy przy jakim poziomie bety łapią, bo słyszałam że są na tym czułe że nawet przy becie okolo 5.

Przy poprzedniej ciąży korzystałam z Pink i wyszły mi pozotytywne dopiero przy becie 25

Trzymam kciuki! 🤞♥️

👱38 🧔44 + 👶 + 😺😺 + 🐶

Starania o rodzeństwo od 05.2026
    _____
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
    14.12.25 - (37) Hello World! :) 2620g, 53cm

age.png
  • natix Ekspertka

Wysłany: 11 września, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie testów to Facelle paskowe bardzo szybko łapią, mojej koleżance wyszła kreska przy becie 4,5

Mnie dzis tak boli prawy jajnik że mam problem z siadaniem i wstawaniem, mega dziwne…
    Ciekawa jestem czy już po owu, czy może właśnie się dzieje.
    Wczorajszy test który wysyłałam to był PIK, późniejsze już delikatnie jaśniejsze

🧚Flora, to dobry czas żeby zacząć maraton🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 09:37

Lisia00 lubi tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

10.2026 (6cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 09.2026 Fertistim
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 11 września, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaleksaandraak Gratulacje!!!
    Lisia ja pinkom nie wierze. W poprzedniej ciąży do 15dpo pokazywały mi negatywa. Dopiero w 16dpo jak zrobiłam Facelle to wyszedł pozytyw.

alexxamommytobe, Lisia00, Metis lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

2cs - testowanie 13.10.2026
    07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Kaska_966 Debiutantka

Wysłany: 11 września, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z Was stosowała albo kojarzy z poprzednich wątków te globulki Feminie Pregna? Działają?
    Szczęśliwy żel zamawiam dziś :D

🙎‍♀️ 30 👨‍💼30 & 🐶

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 11 września, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Ola, piękny początek dnia 😍 Też jestem ciekawa bety, bo wczoraj miałaś biało, a dziś już ładny kreskocień 😄 Nie no, jak nie trzeba wyginać testu i wychodzić z nim na zewnątrz w celu poszukiwania, to nie jest cień, to prawilna kreska 😄 Ale ekstra, że nie będziesz musiała wracać do pracy 😎
    Przeczuwałaś coś samopoczuciem? Cokolwiek dawało znaki? Bocian, kapusta, kłucie w podbrzuszu? 😅

👑 Lisia, polubiłam za właściwe podejście, że czekamy ☯️

👑 Hej Kaśka, ale masz zacną grupę do testowania 😄 Jak napisałaś o Twojej sytuacji, to aż sama się zestresowałam 😅 Chyba dlatego, że mialam kiedyś podobną sytuację. Mieliście długi urlop w tym roku?

👑 Bubu, trzymam kciuki za Twój wysoki poziom cierpliwości i by jutro wyraźnie sie okazało, że kreska jest ciemniejsza 💚 Tylko najlepiej użyj tego samego testu.

👑 Nowa 🫂 Ja bym była dobrej myśli. Dzięki tej miesiączce teraz masz szansę dokładniej wyłapać kolejną owulację, odżywić komórkę i lepiej się "postarać" 😊 Twój organizm już umie w ciążę, więc może jednak tym razem pójdzie znacznie szybciej 💚

👑 Szept, ziewanie na 4/5 dni przed owu? Do dzieła dziewczyno 🥋 Zwłaszcza, że masz obawy czy się wstrzelicie. Ola 3 dni z rzędu baraszkowała 😬

alexxamommytobe, Lisia00, mistyreal, Bubu04 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • alexxamommytobe Koleżanka

Wysłany: 11 września, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natix właśnie miałam na myśli te Facelle, podobno są najczulsze

@Marcycha ostatnio robiło mi się niedobrze od kawy i zaczęła mi odchodzić hybryda - czyli to samo co miałam w pierwszej ciąży, ale nie chciałam sobie nic wkręcać więc odpuściłam skupianie się na tym, a jednak to były znaki 😅

GórskaDziewczyna, Marcycha, Marinella lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Ola, piękny początek dnia 😍 Też jestem ciekawa bety, bo wczoraj miałaś biało, a dziś już ładny kreskocień 😄 Nie no, jak nie trzeba wyginać testu i wychodzić z nim na zewnątrz w celu poszukiwania, to nie jest cień, to prawilna kreska 😄 Ale ekstra, że nie będziesz musiała wracać do pracy 😎
    Przeczuwałaś coś samopoczuciem? Cokolwiek dawało znaki? Bocian, kapusta, kłucie w podbrzuszu? 😅

👑 Lisia, polubiłam za właściwe podejście, że czekamy ☯️

👑 Hej Kaśka, ale masz zacną grupę do testowania 😄 Jak napisałaś o Twojej sytuacji, to aż sama się zestresowałam 😅 Chyba dlatego, że mialam kiedyś podobną sytuację. Mieliście długi urlop w tym roku?

👑 Bubu, trzymam kciuki za Twój wysoki poziom cierpliwości i by jutro wyraźnie sie okazało, że kreska jest ciemniejsza 💚 Tylko najlepiej użyj tego samego testu.

👑 Nowa 🫂 Ja bym była dobrej myśli. Dzięki tej miesiączce teraz masz szansę dokładniej wyłapać kolejną owulację, odżywić komórkę i lepiej się "postarać" 😊 Twój organizm już umie w ciążę, więc może jednak tym razem pójdzie znacznie szybciej 💚

👑 Szept, ziewanie na 4/5 dni przed owu? Do dzieła dziewczyno 🥋 Zwłaszcza, że masz obawy czy się wstrzelicie. Ola 3 dni z rzędu baraszkowała 😬

Dziękuję za odpowiedź :) mam nadzieję, że tym razem pójdzie szybciej , taką nadzieją że udało się z córką to i teraz się uda. Zapewne kwestia czasu :) dziękuję za wsparcie

Marcycha lubi tę wiadomość

Starania od 08/2022

12/2022 -Ciąża biochemiczna
    01/2023 ciąża biochemiczna
    06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie

Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
    10/2023 histeroskopia z biopsja
    12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
    Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka

11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
    12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
    01/2025 wdrożenie leków na lambdie
    10.02.2025 pozytywny test ciążowy
    06.10.2025 urodzenie córki

Od 08/2026 starania o rodzeństwo
  • Kaska_966 Debiutantka

Wysłany: 11 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marcycha ja urlop miałam, mąż nie bo zmienił pracę i jeszcze nie ma naliczonego urlopu eh, plan jest żeby w styczniu gdzieś skoczyć ale zobaczymy jak z kasą, bo z mieszkaniem to zawsze coś trzeba wykończyć, dokupić itp. Ja dwa tygodnie leżałam do góry d… w domu :D
    Chłop z takich przygotowań to fajki pół roku temu rzucił więc on ze stresem nie ma jak walczyć już 🙈

🙎‍♀️ 30 👨‍💼30 & 🐶

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zmotywowałyście mnie i zamówiłam w rossmannie na odbiór facelle😅
    Mogłabym pójść kupić osobiście ale przeraża mnie wizja wpisywania kodu samemu😆

natix, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 11 września, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, gratulacje dla Chłopa 👏 Rozumiem, odwołanie do papierosów, ale jednak sporo osób nie pali i mają sposoby na walkę ze stresem np. seks 😁 Dobra, już samo długie przytulanie jest super 😄 Moje podejście jest takie, że urlop w domu to nie odpoczynek, bo właśnie zawsze znajdzie sie coś do roboty. Dobrze jest choć na 4 dni sie wyrwać gdzie zmieni się otoczenie. Pranie i sprzątanie nie będzie wołać, a jedzenie ktoś dla nas przygotuje. Wtedy zostaje tylko czas na odpoczynek i pielęgnowanie relacji ahhhhh aż sie rozmarzyłam 🫠 Tak czy siak, dacie radę 💚

Kaska_966, mistyreal, Metis, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
‹‹ ‹ 41 42 43 44 45 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ