🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh, u mnie poprzedni cykl stracony i miałam lekkie załamanie, nie zaglądałam tu ostatnio
Byłam rano na badaniach, żeby sprawdzić resztę hormonów, tak korzystając z pensji która wpłynęła na konto 🙈 Lżejsza o prawie trzy stówy dowiedziałam się, że obecnie przy 4 DC mam:
- TSH 2,12
- FSH 6,76
- LH 3,84
- estradiol 14,60 pg/ml, poniżej zakresu podanego przez laboratorium
- prolaktyna 14,99 (już prawidłowa, poprzedni cykl w 26 dniu to 27 prawie
- testosteron 35,16
- DHEA-S 317,53
W poprzednim cyklu (w 26 dniu jak się okazało miałam progesteron 9,67). Będę szła na monitoring to podpytam o te wyniki, zaczęłam też brać ten proszek na owulację z formeds, zobaczymy czy coś da, oby 🥲
Mężowi powiedziałam, że ma się zapisać na seminogram, kręci nosem ze niby za wcześnie i żebyśmy spróbowali bez badań jeszcze, wszystkim wokół się udaje od razu przecież 🫣🫣🫣 ręce mi jeszcze nie opadły, ale jest blisko, chciałabym mieć tak nienerwowe podejście zamiast latać po alabach i innych diagnostykach
Dzisiaj widziałam się też z koleżanką, która jak się okazało jest w drugim miesiącu. Troszkę zakłuło mnie serduszko, źle się czuję z tą moją podświadomą reakcją
W moim otoczeniu zaczął się prawdziwy babyboom, to już kolejna taka sytuacja ale pierwsza, która mnie tak „dotknęła”. To nie do końca dobre słowo, bo za mocne- naprawdę się cieszę z ich szczęścia, ale tutaj mnie zrozumiecie o co chodzi, ja głośno nie mówię że się staramy i że nie „pyka” tylko słucham jak innym z naszej paczki znajomych się udaje raz za razem… A miałam się nie nakręcać 🙈
Aplikację pokazują mi ovu 20/21, może się załapie na testowanie 30.09 rzutem na taśmę, poproszę o dopisanie
Będę nadrabiać wątek, bo powoli wracam do żywych, trzymam kciuki za wszystkie niezmiennie ❤️
Arola_87 lubi tę wiadomość
🙎♀️ 30 👨💼30 & 🐶
💊 Formeds prenacaps multi plan, DHA, choline i Ovi, Pregna start On
⭐️ od 09.2026 conceive plus i feminum pregna -
I widzę, że jest nas więcej, które obchodzą urodziny w tę jesienną porę- afirmuje bardzo najpiękniesze prezenty! 🤗🤗🤗
I gratuluję wszystkim Wam z ⏸️, bardzo dużo pozytywnych wieści w tym wątku, przyjmuje tę energię całą sobą 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 03:22
mistyreal lubi tę wiadomość
🙎♀️ 30 👨💼30 & 🐶
💊 Formeds prenacaps multi plan, DHA, choline i Ovi, Pregna start On
⭐️ od 09.2026 conceive plus i feminum pregna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ładna kreseczka. 😊 Gratulacje!Aaleksaandraak wrote:Nie mogę wstawić linku ze zdjęciem 😖
htt ps://i bb.co/CsKVKf74
alexxamommytobe lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
nick nieaktualnyNo jasne, badanie z krwi jest dużo czulsze niż test. Z reszta jak na nasze standardy tutaj to kreska jest całkiem konkretna 🤣Aaleksaandraak wrote:@enk_a dziękuję ☺️
Myślisz że już beta wyjdzie? Ta kreska nie jest jakoś super mocna
alexxamommytobe, GórskaDziewczyna, Kaska_966, Marcycha, Kompotlinka, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
-
Aaleksaandraak wrote:@enk_a dziękuję ☺️
Myślisz że już beta wyjdzie? Ta kreska nie jest jakoś super mocna
Jeej, super wieści! Widać widać. Beta przy takiej kreseczce będzie pozytywna 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 06:23
-
Aaleksaandraak no jest krecha!! Gratulacje🥹🤞
Leć na betę i dawaj znać❤️
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
U mnie dziś biało❤️🩹
Ale dajemy sobie czas, po pierwsze to dopiero 10 dpo, po drugie testuje na pinkach, a one ponoć nie mają zbyt szybkiego zapłonu😅😅
Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
Kaska_966 wrote:Eh, u mnie poprzedni cykl stracony i miałam lekkie załamanie, nie zaglądałam tu ostatnio
Byłam rano na badaniach, żeby sprawdzić resztę hormonów, tak korzystając z pensji która wpłynęła na konto 🙈 Lżejsza o prawie trzy stówy dowiedziałam się, że obecnie przy 4 DC mam:
- TSH 2,12
- FSH 6,76
- LH 3,84
- estradiol 14,60 pg/ml, poniżej zakresu podanego przez laboratorium
- prolaktyna 14,99 (już prawidłowa, poprzedni cykl w 26 dniu to 27 prawie
- testosteron 35,16
- DHEA-S 317,53
W poprzednim cyklu (w 26 dniu jak się okazało miałam progesteron 9,67). Będę szła na monitoring to podpytam o te wyniki, zaczęłam też brać ten proszek na owulację z formeds, zobaczymy czy coś da, oby 🥲
Mężowi powiedziałam, że ma się zapisać na seminogram, kręci nosem ze niby za wcześnie i żebyśmy spróbowali bez badań jeszcze, wszystkim wokół się udaje od razu przecież 🫣🫣🫣 ręce mi jeszcze nie opadły, ale jest blisko, chciałabym mieć tak nienerwowe podejście zamiast latać po alabach i innych diagnostykach
Dzisiaj widziałam się też z koleżanką, która jak się okazało jest w drugim miesiącu. Troszkę zakłuło mnie serduszko, źle się czuję z tą moją podświadomą reakcją
W moim otoczeniu zaczął się prawdziwy babyboom, to już kolejna taka sytuacja ale pierwsza, która mnie tak „dotknęła”. To nie do końca dobre słowo, bo za mocne- naprawdę się cieszę z ich szczęścia, ale tutaj mnie zrozumiecie o co chodzi, ja głośno nie mówię że się staramy i że nie „pyka” tylko słucham jak innym z naszej paczki znajomych się udaje raz za razem… A miałam się nie nakręcać 🙈
Aplikację pokazują mi ovu 20/21, może się załapie na testowanie 30.09 rzutem na taśmę, poproszę o dopisanie
Będę nadrabiać wątek, bo powoli wracam do żywych, trzymam kciuki za wszystkie niezmiennie ❤️
Z tą zazdrością to w pełni Cię rozumiem. W moim przypadku „w czasie” moich przygotowań, badań i starań, bardzo bliska mi osoba zaszła w ciążę w 1cs, dosłownie przy pierwszej próbie 🙈 bardzo się cieszę, ale równocześnie bardzo jej zazdroszczę, obserwując kolejne miesiące jej ciąży. Ona akurat wie, że się staramy, natomiast poza tym praktycznie nikt nie wie, więc podobnie „słucham” o tych szczęśliwych trafach. Nie wiem, może to jest tak, że jak ludziom wychodzi od razu to trąbią o tym na lewo i prawo, a jak się dłużej starają to w większości tego nie wiemy, stąd później wrażenie że wszystkim się udaje tylko nie nam.
Który u Was cykl starań?
Mój mąż też ma bardzo spokojne podejście, uważa że sie uda, wczoraj idąc spać rozważałam ❤️ (haha jak to brzmi) w obawie że źle wyliczyłam owulację i może jednak warto jeszcze „dopalić” ten cykl, na co on spokojnie stwierdził że skoro nie mam ochoty to pewnie moje ciało mi wysyła właściwy sygnał.
Odpuściliśmy, uznałam że pewnie ma racje, ale dzisiaj się zastanawiam czy to nie był błąd 🙈 zobaczymy za 2 tyg… ale jakoś nie mam zaufania do mojego libido.
mistyreal, Kaska_966 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
Lisia00 wrote:U mnie dziś biało❤️🩹
Ale dajemy sobie czas, po pierwsze to dopiero 10 dpo, po drugie testuje na pinkach, a one ponoć nie mają zbyt szybkiego zapłonu😅😅
🫂🫂🫂 natomiast tak jak piszesz, nie tracimy wiary, to dopiero 10 DPO.
W ogóle jakie testy stosujecie? Ja zawsze pink strumieniowe ale w tym cyklu zamierzam je zmienić bo powoli uważam że przynoszą mi pecha że zawsze widzę biel 😂
Lisia00 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
Aaleksaandraak wrote:Nie mogę wstawić linku ze zdjęciem 😖
https://ibb.co/CsKVKf74
Super, gratulacje ☺️
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Lisia00 wrote:U mnie dziś biało❤️🩹
🫂 ale nadal jest nadzieja oczywiście 🤞
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
🧚Kaśka, przytulam🫂🥺
🧚Aleksandra, to nie jest cień, to piękna kreska🥹❤️ daj znać jak beta🤭
🧚Lisia, jest jeszcze nadzieja✊🏼
alexxamommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
Przytulam 🫂🫂🫂 kciuki nadal zaciśnięte !💕Lisia00 wrote:U mnie dziś biało❤️🩹
💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
09.09.2026 14dpo beta 63,4 prog 17,18
15.09.2026 20dpo beta 508,8
18.09.2026 23dpo beta 1098,7
18.09.2026 pęcherzyk ciążowy 0,57cm
28.09.2026 pierwsza wizyta - CRL 4,9 mm i pięknie bijące serduszko ❤️