🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2026 wrote:Hej
to podobna historia do mnie
również zaczęłam pierwsze starania o rodzeństwo dla córki
czy nadal karmisz piersią? Ja wyłapałam pierwszą owulację od porodu i czekam na pierwszą miesiączke. Nie zakładam że szybko się uda skoro o córkę staraliśmy się lata.
(Nie)staty dalej karmię 😅 ja już wymęczona tymi pobudkami i obolałymi sutkami, ale mała nie jest jeszcze gotowa odstawic się i przed sezonen infekcyjnym nie próbuje na siłę.
U mnie okres wrócił już... Praktycznie miesiąc po porodzie, jeszcze w połogu 😭😭😭 ale i tak dupa od maja... Jestem dodatkowo 15kg na plusie w porównaniu z pierwszą ciąża, więc pewnie to nie pomaga tez... -
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was miała przypadek, że ginekolog na wizycie stwierdził torbiel krwotoczna i przekreślil cykl mówiąc że nie widzi ciałka żółtego, a jednak się udało i cykl okazał się szczęśliwy?. Dodam cykle mam regularnie 27/28, wizyta odbyła się 21 DC, endometrium 10mm , torbiel krwotoczna około 38 mm. Chciałabym usłyszec Czy rzeczywiście są takie przypadki czy raczej nie ma co mieć nadziei. Staramy się już 7 cykli. Teraz usłyszałam , że możliwe że pęcherzyki nie pękają i zastosujemy zastrzyk.
-
Jeszcze nieee haha urodziny mam pod koniec październikaMarcycha wrote:👑 Tofuszka, nareszcie! Urodzinowe starania witajcie 😍💚
ale szanuję za pamięć!
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Pogubiona to możemy sobie przybić pionę - ja też od tego miesiąca jestem na low carb
co prawda w styczniu byłam na keto jak udało się zajść w ciąże ale teraz zaczynam od low carb. Trzymam kciuki!
U mnie lekarz dodatkowo na wczorajszej wizycie wdrożył metformine. Co prawda nie mam IO ani typowego PCOS (jedynie wysokie AMH), ale mam niską dawkę i lekarz powiedział, że pomoże w lepszej pracy jajników
Pogubiona lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
💕12 cykl starań (09/26)
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceice+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
biavska wrote:Pogubiona to możemy sobie przybić pionę - ja też od tego miesiąca jestem na low carb
co prawda w styczniu byłam na keto jak udało się zajść w ciąże ale teraz zaczynam od low carb. Trzymam kciuki!
U mnie lekarz dodatkowo na wczorajszej wizycie wdrożył metformine. Co prawda nie mam IO ani typowego PCOS (jedynie wysokie AMH), ale mam niską dawkę i lekarz powiedział, że pomoże w lepszej pracy jajników
Cześć! W kupie raźniej 😁
Ja byłam na Keto od grudnia '24 do testu ciążowego w maju '25.
Raczej przeszłam, bo miałam w grudniu urodziny i stwierdziłam, że jak prawie 2 lata nie wychodzi ciąża to spróbuję schudnąć dla siebie w prezencie
ale miałam problemy z wypróżnianiem się, więc zmieniłam na LowCarb 
Byłam zdziwiona, jak doradczyni laktacyjna ze szpitala mówiła, że nie dziwi się, że mi pomogło to zajść, bo taka dieta jest przeciwzapalna.
Teraz ostrożnie by nie stracić laktacji, więc zaczynamy od LowCarb
-
Tofuszka, bo to ma być prezent przedurodzinowy, a nie po. Żebyś wiedziała, że nie ma uja we wsi, ale szampana się nie napijesz 😎
Elgenda, GórskaDziewczyna, Kompotlinka, Tofuszka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Pogubiona, ale historia 👏 jeszcze to jedno ❤️ w miesiącu - wow!
Tofuszka 🫶 jak @ już musiała przyjść, to dobrze, że szybciej niż później 🙌
Pogubiona lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Przytulam za wredotę. 🫂 No to będziemy razem walczyć dalej. 💪 Swoją drogą ja mam urodziny na początku listopada, więc niech nam los przyniesie piękne prezenty! 🤞🤞😉Tofuszka wrote:Melduję małpę
Czy dobrze pamiętam, że właśnie rozpoczynasz trzeci cykl po drożności?
Ja dalej oczekuję na 🐒.... 🙄 wszystko mnie boli, dziś taki humor fatalny, że myślałam że się popłaczę z niczego w pracy... masakra. Niech już rozpocznie się nowy cykl! 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:26
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Przyszły mi wyniki i wydaje mi się że są ok😓 odetchnęłam trochę, ale i tak muszę je skonsultować z moja ginekolog bo CA125( marker na raka jajnika) wyszedł mi w górnej granicy normy. Może to być właśnie spowodowane endometriozą ale nie martwię się, bo jest jednak w tej ,,normie “ 😀
Kompotlinka, Marcycha, Lisia00, Izaiza, GórskaDziewczyna, Maalwii, Elgenda lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Marcycha wrote:Bibi, sylwijka, jak u Was sytuacja? Robiłyście ponownie test?
dziewczyny, tulę wszystkie za biele i @🫂🫂 🥹 a ⏸️ mocno gratuluję i trzymam kciuki za wszystkie, bez wyjątku 🥹🩷
🩵Marcycha - u mnie po 54 dniach w końcu @ - więc jestem turbo szczęśliwa ! ale wizyta u gine i tak w przyszłym tygodniu umówiona ☺️
natix, Marcycha, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
26 👩🏼, 25🧑🏻
staranie od 03.2026
-Endometrioza – laparoskopia 2019
• zrost jajnika z macicą
• adenomioza
• obecnie starania / IVF ( 15.10) -
👑 Moniaaaaa! 🥹🥹🥹🥹🥲🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 To nie miała być Twoja historia 👌
👑Bibi, cudownie zarówno ze względu na okres jak i wizytę 🥳 Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji 💚
Moja wizyta u ginekologa zaliczona. Cytologia pobrana, endometrium 16 mm, płyn w zatoce jest, ale poprosiłam też o badanie progesteronu, sprawdzę ostatni raz, a później odpuszczam. USG piersi też umówione i dowiedziałam się jakie badanie mam zrobić w celu określenia ryzyka choroby. Także do przodu.
Właśnie zobaczyłam ile to badanie kosztuje i że ponoć może być za darmo na NFZ, więc chyba pokombinuję na NFZ 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:21
Monia•, Tofuszka, GórskaDziewczyna, Elgenda, Bibi122 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Monia!!! Super wiadomość❤️🥳 Bardzo się cieszę!
Monia• lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
Też super, teraz trzymamy kciuki za dobre wyniki kolejnych badań 😁Marcycha wrote:Moniaaaaa! 🥹🥹🥹🥹🥲🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 To nie miała być Twoja historia 👌
Moja wizyta u ginekologa zaliczona. Cytologia pobrana, endometrium 16 mm, płyn w zatoce jest, ale poprosiłam też o badanie progesteronu, sprawdzę ostatni raz, a później odpuszczam. USG piersi też umówione i dowiedziałam się jakie badanie mam zrobić w celu określenia ryzyka choroby. Także do przodu.
Właśnie zobaczyłam ile to badanie kosztuje i że ponoć może być za darmo na NFZ, więc chyba pokombinuję na NFZ 🙃
Jeszcze ginekolog mi odpisała że moje wyniki są w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:12
Elgenda, natix lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
29.08.2024 - poród SN🥰
⏸️16.10.2025
🔹wznawiamy starania🌈

-
Tak mnie nastraszyła ta ginekolog, że jej się strasznie nie podoba ta torbiel i że będzie do operacji, żebym zrobiła markery nowotworowe bo źle to wygląda i że mam też jakiś płyn wokół tego, że spać nie mogłam i poszłam od razu po 7:00 na badania i do pracy nie poszłam 😂 a miałam iść jutro je zrobić 🤣 przynajmniej mam szybciej spokojną głowę i zobaczymy na kolejnej wizycie co dalej👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
29.08.2024 - poród SN🥰
⏸️16.10.2025
🔹wznawiamy starania🌈

-
Oo moja mama też ma na początku listopada! Równo 2 tygodnie po mnie 😁 jak rozumiem masz już zielone światło na starania? Kojarzę że wizytę masz chyba koło 18.09? Słabo że wciąż czekasz na małpę. Mam nadzieję że ten słaby humor to tylko końcówka PMS i za dzień-dwa dostaniesz upragniony okres (dziwnie się to pisze na dorum staraczkowym xD)Kompotlinka wrote:Przytulam za wredotę. 🫂 No to będziemy razem walczyć dalej. 💪 Swoją drogą ja mam urodziny na początku listopada, więc niech nam los przyniesie piękne prezenty! 🤞🤞😉
Czy dobrze pamiętam, że właśnie rozpoczynasz trzeci cykl po drożności?
Ja dalej oczekuję na 🐒.... 🙄 wszystko mnie boli, dziś taki humor fatalny, że myślałam że się popłaczę z niczego w pracy... masakra. Niech już rozpocznie się nowy cykl! 🙏
I tak to mój trzeci cykl od drożności 😬 ginekolog zaleciła wizytę w klinice niepłodności jak się w trzy cykle nie uda. Na razie jednak popracujemy z dietetyczką. Jak to nie przyniesie skutków to ruszymy pewnie do kliniki na początku kolejnego roku. Choć powątpiewam żeby coś nowego to wniosło do samych badań (ja bym bardzo chciała dotrzeć do przyczyny i z nią pracować).
Teraz jeszcze się z przeziębieniem męczymy i do tego mąż robił badania nasienia i tego samego dnia poczuł że łapie go choroba. Nie wiem czy te wyniki nie wyjdą przez to do dupy💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Marcycha wrote:👑 Moniaaaaa! 🥹🥹🥹🥹🥲🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 To nie miała być Twoja historia 👌
👑Bibi, cudownie zarówno ze względu na okres jak i wizytę 🥳 Trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji 💚
Właśnie zobaczyłam ile to badanie kosztuje i że ponoć może być za darmo na NFZ, więc chyba pokombinuję na NFZ 🙃
🩵 trzymam kciuki za badania! skoro da się na NFZ to jak najbardziej🤭 oby tylko termin był szybki bo to wiadomo jak bywa
🩵Monia myślę że wszystkie odetchnęłyśmy z ulgą 🩷 cudowna wiadomość 🤭26 👩🏼, 25🧑🏻
staranie od 03.2026
-Endometrioza – laparoskopia 2019
• zrost jajnika z macicą
• adenomioza
• obecnie starania / IVF ( 15.10) -
Tofuszka wrote:Oo moja mama też ma na początku listopada! Równo 2 tygodnie po mnie 😁 jak rozumiem masz już zielone światło na starania? Kojarzę że wizytę masz chyba koło 18.09? Słabo że wciąż czekasz na małpę. Mam nadzieję że ten słaby humor to tylko końcówka PMS i za dzień-dwa dostaniesz upragniony okres (dziwnie się to pisze na dorum staraczkowym xD)
I tak to mój trzeci cykl od drożności 😬 ginekolog zaleciła wizytę w klinice niepłodności jak się w trzy cykle nie uda. Na razie jednak popracujemy z dietetyczką. Jak to nie przyniesie skutków to ruszymy pewnie do kliniki na początku kolejnego roku. Choć powątpiewam żeby coś nowego to wniosło do samych badań (ja bym bardzo chciała dotrzeć do przyczyny i z nią pracować).
Teraz jeszcze się z przeziębieniem męczymy i do tego mąż robił badania nasienia i tego samego dnia poczuł że łapie go choroba. Nie wiem czy te wyniki nie wyjdą przez to do dupy
Trzymam kciuki za ewentualna klinikę 🤞 ja nie zaszłam z moja w ciążę, ale bezbłędnie lekarka postawiła hipotezę ad. Moich biochemow (trombofilia) i jak zaszłam już w ciazw to udało się ją tym razem utrzymac do końca.
Chociaż życzę Ci żebyś nawet "nie zdążyła" iść do kliniki
-