SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Monia, to dobrze, że podziałaliście 😃 Te plamienia to tak, faktycznie mogą sie zdarzyć po cytologii, kurdę swoją drogą tę też powinnam (choć nie lubię tego słowa) zrobić. Dziś jesteś moją przypominajką na jutro 😅 Z drugiej strony to oczywiście nie musi być po cytologii 😈 W ogóle jak się czujesz dzisiaj tak zdrowotnie?

👑 Natix, tego polipa to warto usunąć jak najszybciej, bo on może utrudniać zajście w ciążę.

Monia• lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Monia, to dobrze, że podziałaliście 😃 Te plamienia to tak, faktycznie mogą sie zdarzyć po cytologii, kurdę swoją drogą tę też powinnam (choć nie lubię tego słowa) zrobić. Dziś jesteś moją przypominajką na jutro 😅 Z drugiej strony to oczywiście nie musi być po cytologii 😈 W ogóle jak się czujesz dzisiaj tak zdrowotnie?

👑 Natix, tego polipa to warto usunąć jak najszybciej, bo on może utrudniać zajście w ciążę.
    Haha dzięki że pytasz, ogólnie angina mi już przeszła i czuję się dobrze :) trzymam kciuki żeby u Ciebie jutro wszystko było w porządku 😀

Marcycha lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 września, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monia 😊 Cieszę się, że z tego wychodzisz.

Lisia, jesteś najbliższą czystą kartą do testowania 😁 Rozgrzewaj już test 😆 To będzie 10 dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 21:22

Monia•, GórskaDziewczyna, mistyreal, Lisia00, Zizu952, Elgenda lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Czekająca7 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha - niestety nie mam co liczyć, że sytuacja się zmieni bo to, patrząc po teście owulacyjnym jestem 11 lub 12 dpo, a w poprzednich ciążach to już były porządne kreski w tym czasie.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie <3

01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
    04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)

👩🏻 AMH: 3
    ❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
    ✅ Kariotyp
    ✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona

👦🏻:
    ❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 ml | Ruch postępowy 30%
    ✅ Kariotyp
    ✅ Hormony i posiew
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 września, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie mierzysz temperatury i ona Ci czegoś nie mówi to wg mnie szansa jest. Ja w ostatniej ciąży poczułam kłucie 11 dpo, następne 13 dpo, a test zrobiłam 14 dpo i opisałam to jako "test jest jakby lekko zabarwiony", więc wcześniej mogłabym nie wyłapać (nie pamiętam jakiej marki był test). Także poki nie ma @ nie wiadomo.

Czekająca7 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🧚Andzia, chce usunąć, będę jutro dzwoniła po szpitalach zobaczymy jak z terminami. Ufam tej doktor, nie jest to jakiś inwazyjny zabieg a jak ma pomóc to róbmy to🥺

Polip jest malutki, bo 4mm i może utrudniać implantację ale nie musi
    Wrzucam fotkę:
    https://ibb.co/1JtHfK7D

🧚Marcycha, taaak - ja jestem z tych co jak mają diagnozę to od razu dziaja, tylko w szpitalu w którym pracuje moja ginekolog terminy są dopiero na kwiecień przyszłego roku, zobaczę jutro jak w innych

Marcycha, aaandzia, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 9 września, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 💕
    Czekam na ⏸️ u każdej z was 💞
    Jeszcze nie umiem się cieszyć tym stanem, pewnie dopiero jak usłyszę serduszko to będę spokojniejsza ❤️
    Wizyta dopiero 28.09, więc jeszcze chwila…
    Ale kicham na was wszystkie 🦠🦠🦠🦠
    Póki co jest bezobjawowo, no czasem coś zakłuje w dole brzucha, ale to pikuś 🥰

Kompotlinka, Czekająca7, Marcycha, Maalwii, mistyreal, Lisia00, Aaleksaandraak, Marinella, GórskaDziewczyna, Izaiza, Liamka09, Aureola94, Gosik0205, Zizu952, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    07.09.2026 12dpo beta 25,3 prog 13,73
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca7 wrote:
    Marcycha - niestety nie mam co liczyć, że sytuacja się zmieni bo to, patrząc po teście owulacyjnym jestem 11 lub 12 dpo, a w poprzednich ciążach to już były porządne kreski w tym czasie.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie <3
    Ja w poprzedniej ciąży pozytywny test miałam dopiero w 16dpo, także wszystko jest możliwe!

Marcycha, Elgenda lubią tę wiadomość

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

17.09.2026 - testowanie 1cs 🤞
    07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Dziękuję Monia 😊 Cieszę się, że z tego wychodzisz.

Lisia, jesteś najbliższą czystą kartą do testowania 😁 Rozgrzewaj już test 😆 To będzie 10 dpo?

Taak to będzie 10 dpo więc nie nastawiam się że będzie coś widać także do dyspozycji mam cały weekend hahah ale nie ukrywam że super by było🤭

Natix, Andzia - piątka! Mnie też teraz bolała lewa strona a owulacja z prawej😅

Wgl, dziś pierwszy raz śniły mi się dwie kreski😭 I temperatura ODBIŁA🥹🤞

Izaiza, Aureola94, Marcycha, mistyreal, Zizu952, Elgenda, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Taak to będzie 10 dpo więc nie nastawiam się że będzie coś widać także do dyspozycji mam cały weekend hahah ale nie ukrywam że super by było🤭

Natix, Andzia - piątka! Mnie też teraz bolała lewa strona a owulacja z prawej😅

Wgl, dziś pierwszy raz śniły mi się dwie kreski😭 I temperatura ODBIŁA🥹🤞

Trzymam kciuki żeby sen się okazał proroczy 😁🤞

• Liamka09 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna czysta biel. 5 cyklowi mówimy papa 👋🏻
    Planowo jutro lub pojutrze będzie @

👩 '00 🧒 '96 + 🐱

Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
    Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend.
  • mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liamka09 wrote:
    Kolejna czysta biel. 5 cyklowi mówimy papa 👋🏻
    Planowo jutro lub pojutrze będzie @

🫂

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026: IUI 🤞
  • Zizu952 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, straszliwie na tym forum brakuje mi opcji reagowania w inny sposób niż „lubię to”
    Totalnie powinno być coś w stylu przytulam osobno
    Trzymam kciuki powinno być i jakieś dodatkowe 😂 bo jak tak przeglądam wstecz Wasze wpisy to często mam ochotę Wam napisać coś, ale to jest 5 stron do tyłu i pewnie już milion reakcji było i ostatecznie nie wpisuje 😅
    A głupio reagować „lubię to” na kolejne małpy i biele 🫣

Metis, mistyreal, Marcycha, Liamka09, Kompotlinka, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • Metis Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liamka09 🫂🫂🫂 jak się czujesz?
    Zizu952 dokładnie! I opcji cofnięcia polubienia bo czasem się kliknie po pierwszych zdaniach a dalej we wpisie jest plot twist 🙈

U mnie dziś ból piersi, chyba zaczynamy fazę po owulacji. Przedwczoraj śluz typu bialko jaka, ból jajnika, mam nadzieję ze tego dnia była owu bo dni poprzedzające i w tym dniu mieliśmy czas na ❤️

Teraz 14 dni oczekiwania….. na razie uparcie wierzę, że wytrzymam z testowaniem co najmniej do 23 września (24 to termin @), ale ile to już było cyklów z taką obietnicą 🙈

mistyreal lubi tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Liamka09 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ok. Były duże nadzieje. Wykres, mimo że jest to pierwszy cykl z pomiarem temperatury, wyglądał obiecująco (dalej wygląda)

👩 '00 🧒 '96 + 🐱

Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
    Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend.
‹‹ 35 36 37 38 39
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ