X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wrześniowe brzuszki :)
Odpowiedz

wrześniowe brzuszki :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż by się chyba na mnie obraził gdybym sikała bez niego ;) stał pod zamkniętymi drzwiami i czekał cierpliwie, na szczęście długo nie musiał bo już po kilkunastu sekundach pojawiła się druga kreska, ale prosił mnie żebym obiecała, że bez niego nie zrobię, bo będzie mu przykro :) później od razu witał się z moim brzuchem jak wracał z pracy, żegnał najpierw z brzuchem dopiero potem ze mną jak gdzieś wychodził i tak do dziś :P

usia89, Anutka, Isia93 lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina słodko..wspólne testowanie ma też swój urok. Pytałam mojego męża, czy chce ze mną zrobić test, ale nie chciał.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój test chciał robić za to przy porodzie to tak może niekoniecznie by chciał być ;) boi się bardziej ode mnie chyba ;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a to u nas odwrotnie. Mój marzy o tej chwili. Może się kiedyś uda...

katalina lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężu zawsze czeka pod drzwiami łazienki ;) u mnie póki co testy neatywne wczoraj i dziś... pewnie lada chwila tempka zacznie spadać i tyle będzie z tego cyklu...

Anutka lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wiem czy chciał słuchać jak sikam, ale nie było mu dane ;p on chrapał do 10:00, a ja już o 7:00 miałam negatywne testy.

Wczoraj mu powiedziałam, że dzisiaj będzie wiadomo, ale nie wie jaki wynik go czeka ;D

Oj może jakaś kolacja dzisiaj? Nie miałam czasu iść po skarpetki ani body ;(

Przy kolejnym dziecku tak mu przekaże ;D

Nancy Kochanie trzymam mocno mocno kciuki :*:*:*:*

Motyl masz dopiero 10dpo, zobacz sobie na moim jak miałam minusowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:05

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuję:* Masz w domu fasolkę? Może napisz na niej tato i włóż mu najpierw do dłoni, a później wyniki:) Ja chyba tak zrobię, jak będę w ciąży. Dam mu fasolkę z napisem Tato, a później skarpeteczki albo body z wynikami.

Podoba mi się też pomysł z postawieniem malutkich bucików koło męża butów, ale mieszkamy z teściem, więc nie wypali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:46

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zadzwoniłam tam i położna w wyniku wyjątku podała mi wynik

77,13 wg norm lab 4 tydzień!!!

Napisze to o czym marze od dawna MOZECIE ZAZNACZYĆ MI BOCIANA!!!
    kochana tak sie ciesze gratulacje :)

ja byłam u gina jest ślad po owu pęcherzyk pekł endo pogrubione mam czekać oby w sobote @ nie było :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Gratulacje mamusiu, jestes w ciazy :-)

Hej dziewczyny! Dzięki za gratulacje, ale chyba przedwczesne. Nie mogłam już dzisiaj usiedzieć na miejscu i poszłam na betę. Niestety wynik został opisany jako wątpliwy (nawet nie podali mi wartości bety). Miałam taką minę, że pani laborantka zaczęła mnie pocieszać, że to jeszcze pewnie za wcześnie, żebym przyszła za dwa, trzy dni...
    No może i miała rację, bo w sumie to dopiero 11 dzień po owu. Teraz muszę się trenować w cierpliwości. Póki co, przemawiam do fasolki i głaszczę przez brzuch.
    Gratuluję Ci Katarzyna87 z całego serca!!! Niech maluszek rośnie zdrowo!

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Hej dziewczyny! Dzięki za gratulacje, ale chyba przedwczesne. Nie mogłam już dzisiaj usiedzieć na miejscu i poszłam na betę. Niestety wynik został opisany jako wątpliwy (nawet nie podali mi wartości bety). Miałam taką minę, że pani laborantka zaczęła mnie pocieszać, że to jeszcze pewnie za wcześnie, żebym przyszła za dwa, trzy dni...
    No może i miała rację, bo w sumie to dopiero 11 dzień po owu. Teraz muszę się trenować w cierpliwości. Póki co, przemawiam do fasolki i głaszczę przez brzuch.
    Gratuluję Ci Katarzyna87 z całego serca!!! Niech maluszek rośnie zdrowo!
    Cooooo ??? Jestes w ciazy, uwierz mi :-)

lauda lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, jak to mówią wierzący: "oby słowo ciałem się stało" :D
    Życzę tego sobie i Wam wszystkim kochane starające się!

Anutka, aciulka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy wynik wątpliwy??

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 dla mnie to oznacza tylko jedno: laborantce nie chciało się oznaczyć dokładnie poziomu bety, a ponieważ była wykrywalna, to napisała "wątpliwy", który mówi, że jeszcze za mało na ciążę, a za dużo na nie-ciążę. Sama nie wiem już. Więcej tam nie pójdę do tego laboratorium.

P.S. Dzisiaj wysikałam drugi test domowy. Wyszedł pozytywny, ale znów bladzioch. Dziś jest 11 dpo, 2 dni do końca cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:19

Anutka, Daisy lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Anutka, jak to mówią wierzący: "oby słowo ciałem się stało" :D
    Życzę tego sobie i Wam wszystkim kochane starające się!
    Za dlugo jestem na ovu, juz niejedno widzialam :) fasol jest, ja w. 12 dpo mialam 183 wiec nierozumiem co oni wymyslili w 11 dpo ze wynik watpliwy... cierpliwosci :)

lauda lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny wynik, pierwsze słyszę. Ale jeżeli testy pozytywne to myślę, że można po cichutku się cieszyć:):)

Anutka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Nancy87 dla mnie to oznacza tylko jedno: laborantce nie chciało się oznaczyć dokładnie poziomu bety, a ponieważ była wykrywalna, to napisała "wątpliwy", który mówi, że jeszcze za mało na ciążę, a za dużo na nie-ciążę. Sama nie wiem już. Więcej tam nie pójdę do tego laboratorium.

P.S. Dzisiaj wysikałam drugi test domowy. Wyszedł pozytywny, ale znów bladzioch. Dziś jest 11 dpo, 2 dni do końca cyklu.
    Ja mialam bladziochy nawet do ok 18 dpo :)

lauda lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzbrajam się w cierpliwość i jak to mówią specjaliści od technik relaksacyjnych i medytacyjnych powtarzam:
    "Jestem oazą spokoju. Pierdolonym kurwa, zajebiście, wyciszonym kwiatem lotosu, na zajebiście spokojnej tafli jebanego jeziora!" :D :D :D
    Odczekam jeszcze te dwa dni, zobaczę czy przyjdzie @ (oby nie, oby jak najdalej ode mnie), wysikam kolejny test, tak dla własnego spokoju i pójdę na betę do innego labu.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Uzbrajam się w cierpliwość i jak to mówią specjaliści od technik relaksacyjnych i medytacyjnych powtarzam:
    "Jestem oazą spokoju. Pierdolonym kurwa, zajebiście, wyciszonym kwiatem lotosu, na zajebiście spokojnej tafli jebanego jeziora!" :D :D :D
    Odczekam jeszcze te dwa dni, zobaczę czy przyjdzie @ (oby nie, oby jak najdalej ode mnie), wysikam kolejny test, tak dla własnego spokoju i pójdę na betę do innego labu.
    Ja bylam w medica :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może że ten wynik wątpliwy to dlatego, że po prostu poziom hcg w krwi jest podwyższony ale jeszcze nie wskazuje ciąży, z tego co się orientuję to od 5 jest ciąża, może ten wynik wynosił mniej..ja tak raz miałam, że przed dzień @ i w dniu @ miałam pozytywne testy a hcg z krwi w dniu @ było tylko 3 z groszem a po dwóch dniach już <0,5. Jednak mam nadzieję, że u Ciebie lauda to będzie ten wymarzony CUD :)

Anutka, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a może że ten wynik wątpliwy to dlatego, że po prostu poziom hcg w krwi jest podwyższony ale jeszcze nie wskazuje ciąży, z tego co się orientuję to od 5 jest ciąża, może ten wynik wynosił mniej..ja tak raz miałam, że przed dzień @ i w dniu @ miałam pozytywne testy a hcg z krwi w dniu @ było tylko 3 z groszem a po dwóch dniach już <0,5. Jednak mam nadzieję, że u Ciebie lauda to będzie ten wymarzony CUD :)
    Ale w 11 dpo mniej niz 5? Ja w 12 dpo mialam 183 :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ