Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wrześniowe brzuszki :)
Odpowiedz

wrześniowe brzuszki :)

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tego co wiem to u mnie śluz utrzymuje się 3 dni przed i po dniu płodnym. tym który jest wyznaczany jako najbardziej płodny w połowie cyklu.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry taki śluz co opisujesz to 2 faza cyklu tylko że śluz powinien być ciągły a nie suchy.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:59

• Elina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poroniłam w zeszłym roku i przez około 3 miesiące nie miałam śluzu byłam już w 3 tygodniu. nieświadomie i z własnej winy poroniłam. od tamtego czasu bardzo byłam przybita ale dzisiaj sobie powiedziałąm że muszę się wziąć za siebie i postarać się naprawde o dziecko. przysięgłąm sobie żę co 14 dni robię test ciążowy i oczywiście testy owulacyjne. białkowaty ciągły gęsty śluz oznacza dni płodne. chociaż nie możemy tego brać tak do siebie musimy pamiętać żę każdej z nas ciało jest inne i może się troszke inaczej zachowywać. nie ma raczej się czym martwić.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Elina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym roku?

ja poroniłam w andrzejki nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży. zrobiliśmy z chłopakiem i przyjaciółmi małą impreze za dużo alko i poroniłam na początku się obwiniałąm za to jednak chłopak bardzo mnie wspierał i tłumaczył mi że to nie moja wina bo nie wiedziałam żę jestem w ciąży od tamtej pory alko nie tykam.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane! Milego dnia ja zaraz lece do fryzjera, umowilam siebie i core i zrobimy sobie tskie same fryzurki :) hehe tzn podetniemy wlosy bo ona ma az do posladkow a ja do pasa i obie chcemy za ramiona :)

U mnie pogoda sie pochrzanila, 3 dzien nie ma slonca i wczoraj znowu takie ulewy i burze ze az dom chodzil :D

:*

Nona, Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:32

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane! :*

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) i ja się dopisuję na wrzesień :) wstępnie bardzo na 18-go (okres wg Ovu ma być 17.09) ale czas i moje nieregularne cykle pewnie to zweryfikują ;)

201710037452.png
    201505144565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przeniosłam się już do Was ..
    Wykres obiecujący, ciąży brak :( ..

Dokładnie nie wiem kiedy będę testować ..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Lena kochanie przykro mi :( Ta lutka taka badziewna wplywa na tempke ze zawsze daje zludzenie :(
    Moze popros gina o dupka, to syntetyk wiec nie bedzi Ci podnosil tempki.. No i oby wrzesien byl dla nas wszystkich zielony!
    Ja wczoraj robilam krew i prolaktyne po obciazeniu mam az pnad 5300, a normalnie mam 200 z kawalkiem z widelkami do 500 wiec ok. Po wakacjach bujne sie do gina czy endo to zobacza czy trzeba to zbijac. Pewnie tak bo u mnie w lab po obciazeniu jest max 10krotnosc, a u mnie az tyle :/

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Oh Lena kochanie przykro mi :( Ta lutka taka badziewna wplywa na tempke ze zawsze daje zludzenie :(
    Moze popros gina o dupka, to syntetyk wiec nie bedzi Ci podnosil tempki.. No i oby wrzesien byl dla nas wszystkich zielony!
    Ja wczoraj robilam krew i prolaktyne po obciazeniu mam az pnad 5300, a normalnie mam 200 z kawalkiem z widelkami do 500 wiec ok. Po wakacjach bujne sie do gina czy endo to zobacza czy trzeba to zbijac. Pewnie tak bo u mnie w lab po obciazeniu jest max 10krotnosc, a u mnie az tyle :/

Trudno, trzeba żyć dalej .. Faszerować się chemią o.O ..
    Właśnie wróciłam z apteki, znowu krocie tam zostawiłam a jeszcze w poniedziałek witaminy mam do odbioru :/ ..
    Co do luteiny to raczej jej nie zmienię, przy tych wszystkich wydatkach dać za luteinę 3.50 a za duphaston prawie 40 zł u Mnie tyle to kosztuje .. to jednak dużo za dużo ;)
    Tym bardziej że miałam dawkę 100mg dwa razy dziennie .

Ewelinkie wrote:
    Lena glowa do góry, u mnie to samo :)

Życie jest troszkę niesprawiedliwe ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:24

• la Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żeby coś, ale przy dużych dawkach lutki nie polecam prowadzić wykresu temperatury po owulacji, daje to złudną nadzieję, a nie warto się denerwować.

kapturnica lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja to się wgl. nie zapisuję na żaden miesiąc :) co ma być to i tak będzie tego nie da się przeskoczyć :) serduchem jestem z Wami <3 smileys-hearts-968515.gif i pamiętam o Każdej z Was w codziennej modlitwie :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:41

Lena87 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja Ci powiem, ze tez miewam takie pomysly..ale termometr jest silniejszy ode mnie..mam nadzieje ze na urlopie zluzuje szelki i te 2 tygodnie odsapne. Moze poprostu nie spakuje termometru?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, czy możecie mnie dopisać do testowania 2.09? niestety, zaczynamy 4 cykl starań... :(

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ