Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ☺️ faza lutealna trwa 14-15 dni więc u mnie porządku. Wybiorę się końcem roku do lekarza choć mam nadzieję że zobaczę 2 kreski szybciej 😊

🔸starania od 07.2024
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Darrika oczywiscie, ze dziecko będzie chorować, ale organizm inaczej walczy z chorobą u dziecka 6 lat a inaczej u dzieciaczka rocznego ;)

Karla te Twoje cykle są faktycznie dość długie. Ja bym porozmawiała z lekarzem, żeby coś posprawdzać. Sama kiedyś miałam długie i nieregularne cykle od 31 dni do nawet 40. Jak ogarnęliśmy z lekarzami moje hormony trwają od 29 do 31 dni. Więc znacznie się skróciły. Z późnych owulacji oczywiście można zajść w ciążę, ale w wielu miejscach przeczytamy, że lepszej jakości są te wcześniejsze. Choć też się zgadzam z podejściem, że organizm to nie maszyna i u każdej kobiety będzie inaczej

U mnie w toku obiad i nawet deser już się chłodzi w lodówce. Deszczowa aura też jest spoko, można spędzić więcej czasu w kuchni, jak nie ciągnie człowieka na dwór 😅

Gusia_, możesz coś więcej napisać o swojej niedoczynności? U mnie jest niska konwersja ft3 13, ft4 26 %. Zaczęłam stosować suple na wątrobę, bo podejrzewam, że ona trochę kuleje. Teraz też bardziej zwracam uwagę, żeby jeść więcej białka. Mi lekarka zaleciła euthyrox 25 tylko dlatego, że są starania, a tak to powiedziała, że nie dostawałabym leku. Czy masz może jakieś sprawdzone strony, książki, lekarzy, dietetyków, którzy pomogli Ci ogarnąć temat?

• LokaDesigner Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Basiakla tabletek nie biorę już od lat więc to nie to :c

@Kasiekk ja też właśnie makijaż zerowy ewentualnie krem bb. Tonik zmywam, bo to mi właśnie kosmetyczka podpowiedziała. Z poszewkami też ale teraz tak sobie myślę, że w sumie ja do zasypiania musze mieć zawsze opaskę na oczy i może to ona nie pomaga... ale bez niej jakoś ciężko zasnąć 🤦‍♀️ z hormonami nie pomyślałam, faktycznie może trzeba sprawdzić czy wszystkie w normie. Dziękuję 🤗

31👱🏼‍♀️ 39🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    13.12.2024 FET 5AA ❌️ cb**
    17.01.2025 FET 5AA 🤰
    5 dpt -> ⏸️
    6 dpt -> beta 33,53 mlU/ml 😱
    25 dpt -> crl 0,44 cm kropeczek z serduszkiem ❤️🥹
    7t + 3 -> crl 1,3 cm ❤️💪
    10t + 2 -> crl 3,64 cm 🥰
    dziewczynka
    30.09 -> 3453 g 53 cm

age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Darrika oczywiscie, ze dziecko będzie chorować, ale organizm inaczej walczy z chorobą u dziecka 6 lat a inaczej u dzieciaczka rocznego ;)

Karla te Twoje cykle są faktycznie dość długie. Ja bym porozmawiała z lekarzem, żeby coś posprawdzać. Sama kiedyś miałam długie i nieregularne cykle od 31 dni do nawet 40. Jak ogarnęliśmy z lekarzami moje hormony trwają od 29 do 31 dni. Więc znacznie się skróciły. Z późnych owulacji oczywiście można zajść w ciążę, ale w wielu miejscach przeczytamy, że lepszej jakości są te wcześniejsze. Choć też się zgadzam z podejściem, że organizm to nie maszyna i u każdej kobiety będzie inaczej

U mnie w toku obiad i nawet deser już się chłodzi w lodówce. Deszczowa aura też jest spoko, można spędzić więcej czasu w kuchni, jak nie ciągnie człowieka na dwór 😅

Ja akurat po swojej widzę, że im starsza tym gorzej znosi choroby to też pewnie od dziecka zależy, jak miała te niecałe 2 latka to przy gorączce 39 biegała i roznosiła mi chatę, nawet jej nie zbijałam tej gorączki, a teraz jak ma 37,5 to nie ma człowieczka taka zmarnowana, więc się cieszę, że już ten najgorszy chorobowo okres ma za sobą

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    @Basiakla tabletek nie biorę już od lat więc to nie to :c

@Kasiekk ja też właśnie makijaż zerowy ewentualnie krem bb. Tonik zmywam, bo to mi właśnie kosmetyczka podpowiedziała. Z poszewkami też ale teraz tak sobie myślę, że w sumie ja do zasypiania musze mieć zawsze opaskę na oczy i może to ona nie pomaga... ale bez niej jakoś ciężko zasnąć 🤦‍♀️ z hormonami nie pomyślałam, faktycznie może trzeba sprawdzić czy wszystkie w normie. Dziękuję 🤗

To mi pomógł zakup urządzenia do peelingu kawitacyjnego, teraz właśnie po odstawieniu antykoncepcji (6msc) walczę od nowa i faktycznie coraz lepiej to wygląda, ale nie pomogę z kosmetykami bo jak widać też mam problem :(

LokaDesigner lubi tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie część wyników Męża, tych ogólnych: cholesterol LDL i trójglicerydy wysokie, HDL za małe. No i glukoza na poziomie przedcukrzycowym, właściwie to już na powitaniu z cukrzycą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Jeszcze czekam na wyniki hormonów tarczycy, witaminy D i insuliny. Wróżką nie jestem, ale różowo nie będzie :(
    Na stówę będzie 'cudne' IO, trzeba będzie zrobić krzywą i jazda z metforminą. I dietą ....
    W sobotę badania hormonów męskich.

Muszę się wziąć za tego mojego Słodyczojada i ChińskoZupkopijcę ;/

A i tak pewnie jest lepiej niż byłoby kiedyś, bo stosuje okienko żywieniowe, bierze te suple i je trochę więcej warzyw... Nie byłam gotowa na taki wynik glukozy 😵‍💫

Edit: insulina 8,0 ... czyli HOMA IR na poziomie 2,45 ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2024, 12:56

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj trochę z innej beczki, czy któraś z was ma lub miała może problemy trądzikowe? Kurcze ja to się czasem czuje jak nastolatka w okresie dojrzewania. Mam taki wysyp aktualnie na twarzy i to takie bolące ropniaki. Fuujka 🤦‍♀️ już po prostu nie mogę tego ogarnąć, próbowałam już naprawdę wszystkiego jakieś sterydy od lekarza to wyszło jeszcze gorzej, kosmetyczki, oczyszczania, żele, peelingi, olejek herbaciany. Teraz mam kosmetyki z cerave do skóry trądzikowej. Żadnej poprawy 🤦‍♀️ strach wyjść do ludzi. Polecicie coś?

Hej, teraz już nie mam od bardzo długiego czasu, ale miałam problemy. Zauważyłam, że im łagodniejsza i delikatniejsza pielęgnacja, tym lepiej dla skóry, też zrezygnowałam z wszelkich kosmetyków do cery trądzikowej/ tłustej, peelingów drobnoziarnistych. Miałam kilka rzutów takiej kiepskiej cery. Hormony kiedyś badałam, ale wychodziło mi w normie, na co mój endo-gin i tak dawał mi leki, bo nie leczy się wyników, ale pacjenta (wtedy dzień-dwa po lekach schodziło mi 95% zmian z twarzy, a włosów nie musiałam myć kilka dni). To było po 21 r.ż.
    Teraz też w pierwszej kolejności sprawdziłabym hormony mimo wszystko.

A po 30 r.ż. mi cerę postawił "na nogi" najpierw krem Pityval, potem Kerium z LRP, a jak wycfoali Pityval to sięgnęłam potem po Octopirox od Ireny Eris, a później zestaw z Instytutu Esthederm: krem myjący i maska. Bardzo też pomogła mi analiza składów kosmetyków, żeby poszukać wspólnego mianownika, co powoduje zapychanie.
    Te ww. kremy mam w szufladzie, żeby było na zaś i zanim je wycofają z obrotu :) mnie też po chipsach wywala na twarzy, więc jedzenie też ma spore znaczenie. Bardzo dobrze też mojej cerze dawały hydrolaty np. z oczaru/kocanki (ja je kupowałam tylko na Mazidłach). Ale przede wszystkim ograniczenie pielęgnacji jeśli chodzi o ilość kosmetyków, zmiana na łagodne produkty.

LokaDesigner, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 10 września 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊

Dziś mam super humor, bo zwolnił się na jutro termin do chirurga naczyniowego na NFZ i udało się wizytę Taty przepisać z grudnia 😊 Jutro akurat mam wolne więc pojadę z Nim, trzymajcie kciuki za pomyślny plan leczenia tego tętniaka aorty brzusznej 🙏

Pięknego dnia dla Was ❤

nick nieaktualny, Darrika, Deyansu, Gusia_, Elena20, pp2018, nick nieaktualny, hakorośl, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam się leczyć koło 6-7 lat temu, choć moja choroba myśle, zaczęła się wcześniej. Odkąd pamiętam włosy mi się sypały garściami i miałam tak suchą skórę, że jak zdejmowała jesienią czy zimą bluzki od środka były całe w naskórkach. Miałam też bolesne miesiączki, bardzo, czasem kończyłam na pogotowiu, bo mdlałam z bólu. Oraz właśnie nieregularne cykle. Ale jakoś zawsze to sobie tłumaczyłam tym że włosy wypadają bo farbuje, suchą skórę mam bo sucho w mieszkaniu itp. A na bolesne miesiączki lekarka (teraz myślę, że świetna, ale jak miałam 19 lat to co miałam za pojęcie o hormonach czy lekarzach) zapisała mi antyloncepcje i tyle. Dopiero jak chcieliśmy z mężem mieć dziecko i rok się nie udawało a potem poronilam ciążę, w którą po tym roku zaszłam, zaczęłam się badać i wyszły problemy z tarczycą oraz z prolaktyna. Lekarze mówili, że one są często powiązane. Jak udało się wszystko okiełznać lekami moje cykle się wyregulowały i mam dwie córeczki, choć z powodu hashimoto jedna po porodzie miała też problemy z tarczycą. Co prawda w ciążach miałam też przeboje z szyjka macicy uszkodzona podczas łyżeczkowania ale to już inna historia. Wracając do tartaczny córki… Moje przeciwciała uszkadzały jej organ w ciąży. Mam dużą autoagresję… Teraz żadnych konkretnych stron z przepisami nie polecę, bo śledziłam je na początku jak dopiero zaczynałam stosować dietę przeciwzapalną. Teraz już po prostu na czuja gotuję zdrowo, daje przeciwzapalne przyprawy, zrezygnowałam z mleka (poza kroplą do kawy raz dziennie, bo nie cierpię czarnej) no i unikam przetworzonego jedzenia i staram się robić jakieś desery itd jak się da to bez cukru. Ostatnio sporo robię słodyczy z książki nieprzyzwoicie zdrowe słodkości, dziś na przykład deserek tiramisu wjedzie ;) akurat ja nie mam problemów z wagą związanych z tarczycą, więc pozwalam sobie na jakieś słodkości w granicach rozsądku. Po tylu latach choroby jakoś mi bardzo nie przeszkadza i już się przyzwyczaiłam do takiego trybu życia, jedzenia, aktywności. Nie mam uciążliwych objawów jak wszystko mam unormowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2024, 12:42

DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBe super! 🤩

DreamBee lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiakla wrote:
    Tak się czułam trochę osłabiona, jakbym wypiła szybko piwo i mnie otumanilo, ale nie do końca 😅 potem pół dnia bolała mnie głowa. Tłumaczyłam to wszystko tym, że rano zawsze do 7/8 jestem po kawie i śniadanku, a w dniu badania nic nie jadłam do 11

Nic dziwnego, że bolała głowa. Spadek glukozy do 40 to już utrata przytomności i śpiączka. Ja bym to skonsultowała z lekarzem.

Mi spadła do 73 i po badaniu miałam drżące ręce, zawroty głowy i generalnie do końca dnia bolała mnie głowa.
    Wybieram się do diabetologa.

E ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 01.07.2025 (4000g 53cm) 39+0 cc

age.png

E ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj trochę z innej beczki, czy któraś z was ma lub miała może problemy trądzikowe? Kurcze ja to się czasem czuje jak nastolatka w okresie dojrzewania. Mam taki wysyp aktualnie na twarzy i to takie bolące ropniaki. Fuujka 🤦‍♀️ już po prostu nie mogę tego ogarnąć, próbowałam już naprawdę wszystkiego jakieś sterydy od lekarza to wyszło jeszcze gorzej, kosmetyczki, oczyszczania, żele, peelingi, olejek herbaciany. Teraz mam kosmetyki z cerave do skóry trądzikowej. Żadnej poprawy 🤦‍♀️ strach wyjść do ludzi. Polecicie coś?

Hejka, to byłam ja cale zycie ale już całe szczęście nie jestem 🤚 Jeśli można sobie wyobrazić najgorszy trądzik świata to byłam gdzieś w tych okolicach- cała twarz w jednej wielkiej bolesnej ranie, nie było miejsca na skórze twarzy gdzie nie byłoby jakiejś zmiany. Ilosci masci i kosmetykow specjalistycznych nie zlicze, byłam po 2 kuracjach izotekiem (bomba jakich mało), niezliczonych doustnych kuracjach antybiotykowych, antykoncepcji na "wyleczenie skory" - jeszcze bardziej rozwalalam sobie organizm tymi tabsami i problem stale nawracał, coraz to w gorszej odsłonie. Miałam też wtedy diagnozę PCOS, przewlekły stres, fatalna dietę zwiazana z zaburzeniami odżywania. No ale przecież pielęgnację miałam swietna i dermatolodzy mówili że dieta i styl życia nie ma wpływu na trądzik 🙈

Powiem tak - bez ogarnięcia problemu od środka przy zaawansowanym trądziku nie da się ruszyć z miejsca. I trochę trzeba się zdoktoryzowac z tematu niestety - u mnie to trwalo latami 🫣 Najważniejsze z mojej perspektywy to zadbać o jelita (dieta, probiotykoterapia, jesli sa jakies powazne problemy to najlepiej pod opieką dietetyka klinicznego), wspomóc wątrobę - bo to ona nie ogarnia najwcześniej w detoksyfikacje i skóra musi przejąć duza część jej oczyszczajacej pracy. Zbadać hormony (androgeny zwlaszcza), jeśli jest jakiś problem z nimi to poczytać o tym co je podwyższa, poszukać naturalnych sposobów na obniżenie - np zioła typu mięta. Uzupelnic niedobory - cynk, foliany, b12, magnez, jod, d3, gospodarka zelazowa z takich najczestszych. Zaobserwowac co nasila stan - uzywki wszelkie na pewno, slodycze i inne przetworzone na out albo zminimalizowac znacznie zeby gospodarka glukozowo-insulinowa sie ustabilizowała. Mozna chwilowo wykluczyc nabiał czy kakao, one czesto lubią w tych stanach poczatkowych robic gorzej i popatrzeć czy coś się zmienia. I najważniejsze wedlug mnie - stres stres stres - bez poukładania sobie w glowie moja skóra reagowała reaktywnie na wszystko.

Każdy musi znaleźć trochę swoją receptę na powrót skóry (i nie tylko, bo to jedynie objaw) do równowagi - jeśli dorosła osoba dalej zmaga się z trądzikiem to nie ma dla mnie żadnego innego wytłumaczenia- problem siedzi w środku i trzeba go zlokalizować i całościowo zadbać o różne rzeczy żeby się z nim w końcu pozegnac. Gwarantuje że da się, choć kiedyś sama już w to nie wierzyłam 🫣

Sorki za wbicie w watek i epopeje, czasem was podczytuję a ten temat zawsze mnie uruchamia 😅

pp2018, Deyansu, LokaDesigner, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa a ja się cieszę, że wpadłaś, bo pamiętam Twoją historię sprzed ciąży z Gabrielem, starałyśmy się w dawnych czasach o dzieci w tym samym czasie ;) a Twój post brzmi mega mądrze

Namisa lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Cześć 😊

Dziś mam super humor, bo zwolnił się na jutro termin do chirurga naczyniowego na NFZ i udało się wizytę Taty przepisać z grudnia 😊 Jutro akurat mam wolne więc pojadę z Nim, trzymajcie kciuki za pomyślny plan leczenia tego tętniaka aorty brzusznej 🙏

Pięknego dnia dla Was ❤

Ah to Ty! Pamiętam Cię z wcześniejszych wątków miesięcznych staraczkowych. Super, że się udało. Musicie jechać do innego województwa ostatecznie?

DreamBee lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😁 u mnie nareszcie 🩸, w 3 dniu po odstawieniu luteiny podjęzykowej, cykl 45 dni 🫣
    W czwartek lecę na badania z 3go dc+ androgeny +amh i w tą sobotę wizyta u nowej pani ginekolog 🤞
    Mam nadzieję, że w końcu będę mogła zatestować..bo przez ostatnie 3msc, nie było mi to dane 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2024, 13:42

LokaDesigner, Suzie, pp2018, ellevv, hakorośl, Elena20, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Namisa a ja się cieszę, że wpadłaś, bo pamiętam Twoją historię sprzed ciąży z Gabrielem, starałyśmy się w dawnych czasach o dzieci w tym samym czasie ;) a Twój post brzmi mega mądrze

Jak miło, oczywiście że Cię pamiętam! 💖 Twoja historia z hashimoto też brzmi jak ciezka przeprawa i klasyk od systemu medycznego czyli tabletki anty na wszystkie problemy tego świata- jak są niepokojace objawy, nie wiemy o co chodzi to wrzucimy hormony, zatrzymamy naturalny cykl I problem rozwiązany (przynajmniej na jakis czas 🫠) po co drążyć temat 🙃 "Przyjdzie pani jak będzie się starać o ciążę to wtedy coś zaradzimy". I jak tu zaufać lekarzowi. System stoi na glowie, nawet jeśli jest gdzieś tam dużo medyków z pasją i wiedzą to toną w tym szablonowym podejściu zaleczania bez szukania przyczyn. A pomyśleć że w innych krajach jest nierzadko jeszcze gorzej :/
    Dużo zdrowia dla Ciebie i córeczek 🫶

nick nieaktualny, Deyansu lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammik wrote:
    Potwierdziłam Betę 274. Dalej nie mogę w to uwierzyć
    Ślę moc 🦠🦠🦠🦠🦠🦠. Kochane trzymam za Was mocno w kciuki😘😘😘😘
    Piękna ta beta 🥰

Deyansu lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Dostałam właśnie część wyników Męża, tych ogólnych: cholesterol LDL i trójglicerydy wysokie, HDL za małe. No i glukoza na poziomie przedcukrzycowym, właściwie to już na powitaniu z cukrzycą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Jeszcze czekam na wyniki hormonów tarczycy, witaminy D i insuliny. Wróżką nie jestem, ale różowo nie będzie :(
    Na stówę będzie 'cudne' IO, trzeba będzie zrobić krzywą i jazda z metforminą. I dietą ....
    W sobotę badania hormonów męskich.

Muszę się wziąć za tego mojego Słodyczojada i ChińskoZupkopijcę ;/

A i tak pewnie jest lepiej niż byłoby kiedyś, bo stosuje okienko żywieniowe, bierze te suple i je trochę więcej warzyw... Nie byłam gotowa na taki wynik glukozy 😵‍💫

Edit: insulina 8,0 ... czyli HOMA IR na poziomie 2,45 ehh

Mój też ma IO, ale na razie lekarz kazał samą dietą działać. I się czuje o wiele lepiej. :)

Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 10 września 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. U mnie dziś 10dpo, 26dc i zaczynam odczuwać nadchodzącą @. Dzień ponury, leje cały czas ale kocham taką pogodę więc od razu mam więcej chęci do życia. Miłego dnia dziewczyny 😊

kałamarnica 11, nick nieaktualny, Lauraa, pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 4tc💔
    10.24 cb 6tc💔
    03.26 cb 4tc 💔

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig- nieudana. ➡️pogorszenie parametrów.
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
    🔜 czerwiec 26 - start stymulacji IVF 💉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Hejka, to byłam ja cale zycie ale już całe szczęście nie jestem 🤚 Jeśli można sobie wyobrazić najgorszy trądzik świata to byłam gdzieś w tych okolicach- cała twarz w jednej wielkiej bolesnej ranie, nie było miejsca na skórze twarzy gdzie nie byłoby jakiejś zmiany. Ilosci masci i kosmetykow specjalistycznych nie zlicze, byłam po 2 kuracjach izotekiem (bomba jakich mało), niezliczonych doustnych kuracjach antybiotykowych, antykoncepcji na "wyleczenie skory" - jeszcze bardziej rozwalalam sobie organizm tymi tabsami i problem stale nawracał, coraz to w gorszej odsłonie. Miałam też wtedy diagnozę PCOS, przewlekły stres, fatalna dietę zwiazana z zaburzeniami odżywania. No ale przecież pielęgnację miałam swietna i dermatolodzy mówili że dieta i styl życia nie ma wpływu na trądzik 🙈

Powiem tak - bez ogarnięcia problemu od środka przy zaawansowanym trądziku nie da się ruszyć z miejsca. I trochę trzeba się zdoktoryzowac z tematu niestety - u mnie to trwalo latami 🫣 Najważniejsze z mojej perspektywy to zadbać o jelita (dieta, probiotykoterapia, jesli sa jakies powazne problemy to najlepiej pod opieką dietetyka klinicznego), wspomóc wątrobę - bo to ona nie ogarnia najwcześniej w detoksyfikacje i skóra musi przejąć duza część jej oczyszczajacej pracy. Zbadać hormony (androgeny zwlaszcza), jeśli jest jakiś problem z nimi to poczytać o tym co je podwyższa, poszukać naturalnych sposobów na obniżenie - np zioła typu mięta. Uzupelnic niedobory - cynk, foliany, b12, magnez, jod, d3, gospodarka zelazowa z takich najczestszych. Zaobserwowac co nasila stan - uzywki wszelkie na pewno, slodycze i inne przetworzone na out albo zminimalizowac znacznie zeby gospodarka glukozowo-insulinowa sie ustabilizowała. Mozna chwilowo wykluczyc nabiał czy kakao, one czesto lubią w tych stanach poczatkowych robic gorzej i popatrzeć czy coś się zmienia. I najważniejsze wedlug mnie - stres stres stres - bez poukładania sobie w glowie moja skóra reagowała reaktywnie na wszystko.

Każdy musi znaleźć trochę swoją receptę na powrót skóry (i nie tylko, bo to jedynie objaw) do równowagi - jeśli dorosła osoba dalej zmaga się z trądzikiem to nie ma dla mnie żadnego innego wytłumaczenia- problem siedzi w środku i trzeba go zlokalizować i całościowo zadbać o różne rzeczy żeby się z nim w końcu pozegnac. Gwarantuje że da się, choć kiedyś sama już w to nie wierzyłam 🫣

Sorki za wbicie w watek i epopeje, czasem was podczytuję a ten temat zawsze mnie uruchamia 😅
    Podpisuję się pod tym obiema rękoma, a historia leczenia przez "specjalistów" identyko jak u mnie.

Deyansu, Namisa lubią tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ