Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 30 września, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Cześć dziewczyny, nie odzywałam się bo przechodzę aktualnie stratę kropka. Dużo wydarzyło się w przeszłym tygodniu i jestem tym zmęczona. Niestety kropek nie dał rady💔 Beta nie rosła prawidłowo. Ciąża biochemiczna. Trzymajcie kciuki, abym to przeszła fizycznie dobrze.
    Trzymam kciuki za resztę dziewczyn i z niektórymi widzę się w październikowym wątku.
    Miłego dnia 🙂
    Bardzo Ale to bardzo mi przykro 💔 ściskam Cie mocno i mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie zarówno fizycznie jak i psychicznie 🙏

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy, córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    4cs - 20/11 ⏸️ Beta - 470 🥹

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 30 września, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nineq, @Gusia gratulacje! Pięknie zakończyliście miesiąc 💛💛

@Polalola trzymam kciuki żeby wyniki bety szybko przyszły! Progiem samym bym się na razie nie przejmowała. A cycki w ciąży raz bolą raz nie serio :)
    Daj tutaj koniecznie znać jak będziesz miała wyniki 🤞

@Elena dzięki raz jeszcze za ten miesiąc! Byłaś super prowadząca 🫶

Siasi lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy, córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    4cs - 20/11 ⏸️ Beta - 470 🥹

age.png
  • Polalola Znajoma

Wysłany: 1 października, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki bety - 693
    Kamień spadł z serca, jak myślicie umówić się już na wizytę w tym tygodniu do lekarza? Czy poczekać na kolejny tydzień?

Płotka lubi tę wiadomość

• Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będziesz czuć się pewniej i bezpieczniej, to idz ;) widziałam, że przy takich wartościach progesteronu dziewczyny dostawały duphaston.

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
    ❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta dziś 13. Jestem w szoku, że wczoraj test ją wyłapał 🫣 dziś wg jednej aplikacji 10dpo wg drugiej 11dpo. A ja już w sumie sama nie wiem której wierzyć, bo jak Wam pisałam, to był mega dziwny cykl. Nie mam jeszcze wyników proga

Płotka, Kc1234 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Polalola Znajoma

Wysłany: 1 października, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka zapisałam się na piątek na wizytę ;) będę wtedy w 6t + 1
    Mam nadzieję, że będzie wtedy już coś widać 😀
    Gusia gratulacje, powtórz za dwa dni :)

Płotka lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 października, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzam w sobie ;)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 3 października, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Niestety zaden lekarz mi tego nie zlecił, tylko od razu stymulacja i 3 razy nieudane :( odstawiłam leki, bo miałam tego dosyć, dzisiaj bez leków w 8dpo estradiol wyszedl 61 a prog 10,2 😭 nie bralam supli, bo drugi tydzien biore antybiotyki i nie chcialam sobie zaszkodzic samą chemią... ale jak tylko odstawie antybiotyk wrócę do supli... mam dosyc, 3 lata i nigdy II kresek, jestem tak rozwalona psychicznie, że nie wiem co robić... myślę też o zmianie lekarza, tym razem muszę szukac dalej i myśle o dr Barczentewiczu z Lublina, ale boje się, ze znow na dzien dobry bedą chcieli mnie stymulować lekami typu lametta :(
    Czy ktorejs z Was udało sie miec ladny estradiol i prog tylko za pomocą supli (witamin) i zdrowej diety? Jesli tak to jaką dietę polecacie?

Hej, wiem, że wątek już się zakończył, ale nie mam jak do Ciebie inaczej dotrzeć 🙂

Odpisałam Ci w Twoim wątku o bolesnym współżyciu, bo u mnie też ten problem jest i po mojej laparoskopii od razu pomyślałam o Tobie, pamiętałam Twoją stopkę. Czy udało Ci się już mieć tę laparoskopię? Czy masz wyniki? Mam nadzieję że nie są takie jak u mnie ❤️🤞🏻

Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, będzie mi miło, jeśli przyjmiesz zaproszenie 🤗 wtedy możemy bardziej pogadać na priv, jeśli masz ochotę 🙂

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Ania15 Nowa

Wysłany: 3 października, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja testowałam 10dpo i miałam cienka kreskę. W tej chwili jestem w 33 dniu cyklu. Moje cykle trwają zazwyczaj 28 dni. Później testowałam w dniu spodziewanej @, niby coś wyszło ale jakoś mnie to nie przekonuje. Dodam że dzisiaj to nawet obrócić się nie mogłam tak mnie piersi bolą i żyłki wychodzą. Ale mam jakiś lęk przed kolejnym testowaniem.

‹‹ 188 189 190 191 192
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ