Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Katrina.aaa wrote:Hej dziewczyny byłam u ginekologa tak 4 dni przed owulacja (jak podała apka) no i ginekolog mówiła że wszystko super jest i na prawym jajniku widać mała kropkę naprawdę mała i prawdopodobnie będzie owulacja z prawego jajnika i tak teraz sobie siedzę i myśle o co chodziło z ta kropka nie wypytałam ani nic jestem dosyć nowa w tych tematach wiec może któraś z was mi objaśni o co chodziło bardziej 🫣 dodam że owulacje miałam mieć 23 no i robiłam testy i była ta kreska nie mocniejsza niż testowa ale była no i wczoraj mówię zrobię kolejny jakos moja intuicja mi podpowiedziała i była kreska mocniejsza niż wcześniej ale dalej nie mocniejsza niż testowa a dzisiaj juz jest słabiutka 🤔 i powiem szczerze zgłupiałam. Przyjmuje od pół miesiąca fertistim podobno jest dobry z tego co ja zauważyłam poprawiła mi się cera i jestem spokojniejsza 🫶Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Wojcinka wrote:@Darrika trzymam kciuki! Sikasz rano?
Ja pozdrawiam Was z waszej strefy czasowej właśnie przyleciałam do Budapesztu na 3 dni służbowo.
Powiem wam że mam bycie rodzicem to czasami taki roller-coaster emocjonalny 🥴 moja Maya jest chora od tygodnia, ogólnie męczy ja jakiś wirus i większość czasu czuje się normalnie dobrze, ma lekki katar i przez to kaszel ale najgorsza jesy nawracająca wieczorami gorączka od 5 dni. No w każdym razie przez tą chorobę wjechała jej mamoza level hard i na prawdę miałam już wszystkiego dosyć bo od paru dni mąż nawet kubka z wodą nie może jej podać bo wszysyko tylko "mama!". I na prawdę cieszyłam się na ten wyjazd że trochę odsapne a teraz jak tylko dotarlam do hotelu to oczywiście mam wyrzuty ze nie ma mnie przy niej 🥴 racjonalnie wiem że jest pod najlepsza opieka męża, mojej mamy która jest w odwiedzinach i naszej niani ale nadal sumienie robi swoje 🙈
Nie, zdecydowałam, że sikne w terminie małpiszona, 4 października 😁 bo tak to będę się doszukiwać cieni i co chwilę za ten test łapać i sikać na kolejne, dam radę wytrzymać.
Bidulka, teraz jak jakieś wirusy są to kurde te objawy czasem są tak dziwne, rozumiem też Twoje wyrzuty sumienia, pozwól sobie na nie, tak jak mówisz, jest młoda pod świetną opieką i dadzą sobie radę, ale z pewnymi emocjami w sobie czasem człowiek nie wygra 🤷♀️a Ty korzystaj i wypocznij na ile się da!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 07:28
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Deyansu wrote:No właśnie nie, nic mnie nie bolało, okresy ostatnimi czasy spoko; w ogóle na początku myślałam, że to będzie robione HSG czy coś, zwykłe badanie. Bo jedynym teoretycznym objawem jest brak dzieci 😐 a tu dostaję skierowanie w którym jak byk stoi, że to będzie laparoskopia 😱
I, Dziewczyny, eee...nie jestem taka święta 😅 wkurwiona jestem trochę na babeczkę (z tym że nie okazuję tego), bo też jej podejście do własnego zdrowia jest bardzo negatywne, jest dość egocentryczna (zawsze mówi tylko o sobie), ale to pewnie wynika z tego co przeszła 🤔. No i przede wszystkim bałam się o te jej wymioty (od czasu jej zabiegu prawie nic nie je i ledwo co pije , może kromkę chleba i 2 kubki herbaty), a po drugie ma dość kruchą psychikę, i tak jest przekonana że pójdzie nogami do przodu, że ona to zawsze coś ma , normalnych posiłków tu nie zje, ale zastanawiała się nad ciastkiem z torebki (cukrzyca, nadciśnienie, itp. )... Nie chciałam jeszcze żeby przy tym wszystkim była tu sama.
Minus:Na sali pooperacyjnej odwiedziny są źle widziane, wczoraj wszedł na korytarz oddziału tylko mąż, ja do niego wyszłam 😐 z sali na kilka minut.
Jeszcze tylko kilka godzin 🙏🏻
Miłego spokojnego dnia 😘 - bez komarów 😅 Co jest nie tak z tą pogodą, że teraz pod koniec września jeszcze komary gryzą? Okej, jest ciepło, fajnie i ten tego 🤣 ale heloł, jesień już 🍂, mogłyby pójść w cholerę...😂
@Wojcinka - polubiłam, bo jesteś wspaniałą Mamą. Słodko odpisałaś trudną w sumie sytuację; wiadomo, że będziesz tęsknić, Córka też, ale wszystko będzie dobrze 😍 na pewno sobie w domu poradzą, a Ty sobie coś odpoczniesz. Korzystaj 🤗
Ojeja nie lubię za bardzo tego typu ludzi, co właśnie wszystko ma czarno zawsze widzą, moi teściowie też tacy trochę są, co się źle czują to już by sobie doły na ogrodzie kopali bo zaraz umrą 🙄 grunt, że przetrwała jakoś te noc, jeszcze kilka godzin i z głowy będzie.
Ja jestem totalnie niewyspana, zabiłam jeszcze 4 komary w nocy, ale później był już spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 08:23
Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Piękne moje, właśnie założyłam wątek październikowy, serdecznie zapraszam na niego! Ale nie uciekajmy jeszcze zupełnie z wrześniowego, ja na pewno zostane do jutra tu, bo mamy jeszcze całkiem niezła ekipę testująca na ostatni dzień, za którą gorąco trzymam kciuki!🤞🤞🤞
brilka, Deyansu, Majlen, Vilka, Płotka, awokado 🥑, Wojcinka, Lauraa, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Dziewczyny 😓
L4 na 30 dni, ale nie to najgorsze.... niedrożny lewy i ogniska endometriozy 😱😱😱 już wiem czemu stymulacja z lewego nic nie dała 😭
Wiem tylko tyle, co mi lekarz powiedział i co mu zerknelam przez ramię do kompa. coś tam jeszcze było ale nie wiem, bo mi pociemniałe przed oczami 😵 nie byłam gotowa na to 😐
Będę tu z Wami do końca wrześniowego, ale na październik nie piszę się chyba.... muszę poukładać to w głowie, przynajmniej póki moja ginekolog mi nie rozjaśni, co teraz z nami 😶
Ściskam Was bardzo mocno, już z domu na szczęście 😍❤️👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Dziewczyny 😓
L4 na 30 dni, ale nie to najgorsze.... niedrożny lewy i ogniska endometriozy 😱😱😱 już wiem czemu stymulacja z lewego nic nie dała 😭
Wiem tylko tyle, co mi lekarz powiedział i co mu zerknelam przez ramię do kompa. coś tam jeszcze było ale nie wiem, bo mi pociemniałe przed oczami 😵 nie byłam gotowa na to 😐
Będę tu z Wami do końca wrześniowego, ale na październik nie piszę się chyba.... muszę poukładać to w głowie, przynajmniej póki moja ginekolog mi nie rozjaśni, co teraz z nami 😶
Ściskam Was bardzo mocno, już z domu na szczęście 😍❤️
Jejku, nie takich wieści się spodziewałam. bardzo współczuję i tulam 🫂🫂🫂 l4 na miesiąc to może dobry czas na przetworzenie tego wszystkiego, ułożenie w głowie i odpoczęcie trochę i psychicznie i fizycznie. A kiedy będziecie się widzieć z Waszą ginekolog?Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ściskam Was bardzo mocno, już z domu na szczęście 😍❤️Deyansu lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Darrika wrote:Jejku, nie takich wieści się spodziewałam. bardzo współczuję i tulam 🫂🫂🫂 l4 na miesiąc to może dobry czas na przetworzenie tego wszystkiego, ułożenie w głowie i odpoczęcie trochę i psychicznie i fizycznie. A kiedy będziecie się widzieć z Waszą ginekolog?
Odbiór wypisu chyba ok. tygodnia, jak tylko będę to mieć, muszę się z nią umówić; myślę że na razie to, że Mąż jest w trakcie diagnostyki/ leczenia to akurat ok, bo chyba do czasu okresu i tak nie mamy co podchodzić do ❤️- na razie mam zakaz, póki moja ginekolog nie da 💚🚥 że możemy. Myślę, że coraz bardziej zza tego zakrętu wyłania się IVF 😐
Cieszę się z tych 30 dni zwolnienia, na razie nie mam ochoty z nikim się spotykać...
Bardzo mocno trzymam za Was Wszystkie 🤞🏻🤞🏻
I jeśli Wam nie wychodzi za długo, badajcie się!!! Drożność to podstawa....a mnie ten ciul wielki endokrynolog by nadal leczył metforminą i czekał na cud 🤣🤣🤣😓Darrika lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Odbiór wypisu chyba ok. tygodnia, jak tylko będę to mieć, muszę się z nią umówić; myślę że na razie to, że Mąż jest w trakcie diagnostyki/ leczenia to akurat ok, bo chyba do czasu okresu i tak nie mamy co podchodzić do ❤️- na razie mam zakaz, póki moja ginekolog nie da 💚🚥 że możemy. Myślę, że coraz bardziej zza tego zakrętu wyłania się IVF 😐
Cieszę się z tych 30 dni zwolnienia, na razie nie mam ochoty z nikim się spotykać...
I jeśli Wam nie wychodzi za długo, badajcie się!!! Drożność to podstawa....a mnie ten ciul wielki endokrynolog by nadal leczył metforminą i czekał na cud 🤣🤣🤣😓
Dobrze, że u Ciebie się to tak ułożyło, że masz to badanie za sobą i coś już więcej wiesz! My za Ciebie tez trzymamy kciuki I wierzę, że jeszcze do nas przyjdziesz z dwiema kreskami bez względu na to czy naturalnie czy stymulacja, czy ivf czy cokolwiek innego, dzidzia to dzidzia bez względu na to jaka będzie forma poczęcia ❤️😁 daj nam koniecznie znać jak będziesz po tej wizycie u swojej gin!Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Deyansu wrote:Odbiór wypisu chyba ok. tygodnia, jak tylko będę to mieć, muszę się z nią umówić; myślę że na razie to, że Mąż jest w trakcie diagnostyki/ leczenia to akurat ok, bo chyba do czasu okresu i tak nie mamy co podchodzić do ❤️- na razie mam zakaz, póki moja ginekolog nie da 💚🚥 że możemy. Myślę, że coraz bardziej zza tego zakrętu wyłania się IVF 😐
I jeśli Wam nie wychodzi za długo, badajcie się!!! Drożność to podstawa....a mnie ten ciul wielki endokrynolog by nadal leczył metforminą i czekał na cud 🤣🤣🤣😓
Trzymaj się 😘Deyansu lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Kochana❤️wieści mogłyby być lepsze ale …wiesz już na czym stoisz i z czym trzeba podziałać,to znaczy że jesteś krok do przodu niż tydzień temu,niż wczoraj.
Teraz tylko trzeba opracować plan B💪
I święte słowa z badaniami,trzeba szukać nawet na własną rękę,czytać,dowiadywać się,wymuszać jak trzeba bo często przez podejście lekarzy i wyświechtane teksty o czasie i głowie sprawiają,że tracimy cenny czas.
Uściski ogromniaste…🍀spokoju na najbliższe dni,smacznego barszczyku dzisiaj i wracaj do nas z nowymi siłami 🤗Darrika, Deyansu, Ona_39 lubią tę wiadomość
-
Ściskam Was bardzo mocno, już z domu na szczęście 😍❤️Deyansu, Kasiekkk, Ona_39 lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:@Wojcinka - polubiłam, bo jesteś wspaniałą Mamą. Słodko odpisałaś trudną w sumie sytuację; wiadomo, że będziesz tęsknić, Córka też, ale wszystko będzie dobrze 😍 na pewno sobie w domu poradzą, a Ty sobie coś odpoczniesz. Korzystaj 🤗
Nie ukrywam że jak napisałam że wyjechałam podczas gdy córka jest chora to liczyłam się z tym że ktoś tu napisze że sam by chorego dziecka nie zostawił 🥴
I może się tak na zapas trochę usprawiedliwię i wytłumaczę jakie mam podejście do macierzyństwa - oczywiście że gdyby z Mayą było faktycznie źle to w życiu bym nie wyjechała, ale potrafie ocenić kiedy moja obecność faktycznie jest niezbędna, a kiedy mogę pozwolić wykazać się innym (mężowi, niani itd)
Wiecie ja do pracy musiałam wrócić jak Maya miała 2 miesiące i zaakceptowanie na poczatku że w wielu trudnych sytuacjach mnie nie będzie i wspierać Maye będą musieli inni np Niania (którą jest z nami od ponad 2 lat) nie było łatwe serio.
Ale tego ogólnie życzę wszystkim obecnym i przyszłym mamom - nauczyc się odpuszczać, stawiać czasami siebie na pierwszym miejscu i dopuścić inne osoby poza sobą do bycia emocjonalnym wsparciem dla swoich dzieci 💛Deyansu, Domel98 lubią tę wiadomość
-
@Pp2018 ahh niestety czasem trzeba samemu drążyć jak widać, ale chociaż dobrze że są lekarze którzy pokazują jakieś drogi ale dobrze, że udało Cię się odkryć o co chodzi!
@Missi trzymam kciuki za poprawę wyników, widzę że podobnie walczymy 😘
@Belia oczywiście liczę na to, że nic nie wyjdzie, ale jak już mi zasugerowała i odniosła się do problemow w rodzinie to się zmotywowałam do zrobienia. 😘 gdyby nie to pewnie bym jeszcze poczekała chwilę z taka diagnostyka 🙈
@Deyansu przytulam! Najważniejsze to teraz przerobić w głowie, porozmawiac z ginekolog, zrobić sobie plan i wierzę że niebawem do nas wrócisz z bobasem 😘
@Wojcinka dobrze że o tym piszesz, czasem trzeba sobie przypomnieć że musimy dbać o siebie i oddać innym kontrolę 💪🏻Wojcinka, Deyansu lubią tę wiadomość
-
I jeśli Wam nie wychodzi za długo, badajcie się!!! Drożność to podstawa....a mnie ten ciul wielki endokrynolog by nadal leczył metforminą i czekał na cud 🤣🤣🤣😓Deyansu lubi tę wiadomość
-
@Deyansu również cię przytulam wirtualnie 🫂🫂 najważniejsze że na tych badaniach coś wyszło czyli wiecie czym się zająć a nie znowu szukanie po omacku. Znacie przyczynę. Teraz jak ginekolog wam objaśni kolejne kroki.
Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i życzę Ci aby ta wiadomość spowodowała tylko niewielkie wydłużenie twojej drogi do zostania mamą.Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Ściskam Was bardzo mocno, już z domu na szczęście 😍❤️Deyansu lubi tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Trzymam kciuki za mądry plan Twojej ginekolog. Życzę Ci dużo siły i spokoju.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Przynajmniej tak jak napisały dziewczyny- znasz już przeciwnika i wiesz z kim walczysz więc z pewnością wkrótce przyniesie to pozytywne efekty 🩷 wszystkiego dobrego!Deyansu lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000