Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę, że wszystko z umiarem jeśli chodzi o diety. Ważne żeby obserwować swój organizm i podążać za nim bez pośpiechu.
Darrika, Pokahontaz26, Deyansu lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Deyansu wrote:Hej hej 🙋🏻
Pozdrawiam z sali pooperacyjnej 🤗 żyję, boli mnie i ciągnie tam na dole, ale już nie jestem na przeciwbólowych i nie mam cewnika, troszkę pochodziłam... Ledwo, ledwo, ale jednak 😅
@Lauraa - mam wrażenie że to będzie dobry lekarz 😍 interesuje się, szuka przyczyn, super 🤩
@Domel98 - jestem (tzn. byłam, bo w szpitalu jest wiadomo jak z jedzeniem 😂) na low carb, co w powiązaniu z metforminą i letroxem pomogło mi schudnąć z 80 do 66 kg od października 2023 do sierpnia tego roku. Ostatnio troszkę odpuszczałam miałam sporo stresów i póki co waga stoi (choć po tych czopkach i lewatywie że szpitala mogłam schudnąć 😅) Że swojej strony polecam polskie YouTuby o keto /lowcarb Bracia Rodzeń, Mateusz Ostręga, Iwona Wierzbicka, inni. No i fakt, to nie jest łatwe ani proste, trzeba pilnować nawodnienia, poziomów elektrolitów, witaminy D. I robić to z głową, nie za bardzo restrykcyjnie i na pewno w wersji "czystej" , czyli jak najmniej przetworzonej żywności.
Ściskam Was wszystkie,😘😍
Czekam na obchód, chciałabym się dowiedzieć, czy mi tam tylko luknęli i tyle, czy było coś do usunięcia 🫣😅Deyansu lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj siknęłam na test, bo nie wytrzymałam, z godzinę 1,5h temu, brzuch cały czas jak na okres, śluz jakiś nie taki jak zwykle oczywiście biel wizira, wywalony do kosza. No i cały czas ten brzuch mi nie daje spokoju, wyjęłam ten test z kosza i kurde widzę taki cienki włosek, idę do starego mówię patrz czy widzisz, pokręcił tym testem i mówi, że no ledwo co ale może coś jest. A dokładnie to samo miałam z córą, wyjęty test z kosza na drugi dzień rano i cienki włosek. Także chyba sikne jeszcze jutro wieczorem, może to tylko poczasiak albo fabryczna krecha, jutro się okaże!
Domel98, pp2018, Siasi, 3erin, Belia, Deyansu, Wojcinka, Elena20, Chochlik12, Sarka94, Cavarathiel lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Ja dzisiaj siknęłam na test, bo nie wytrzymałam, z godzinę 1,5h temu, brzuch cały czas jak na okres, śluz jakiś nie taki jak zwykle oczywiście biel wizira, wywalony do kosza. No i cały czas ten brzuch mi nie daje spokoju, wyjęłam ten test z kosza i kurde widzę taki cienki włosek, idę do starego mówię patrz czy widzisz, pokręcił tym testem i mówi, że no ledwo co ale może coś jest. A dokładnie to samo miałam z córą, wyjęty test z kosza na drugi dzień rano i cienki włosek. Także chyba sikne jeszcze jutro wieczorem, może to tylko poczasiak albo fabryczna krecha, jutro się okaże!
-
Pokahontaz26 wrote:Trzymam kciuki! Ja wczoraj cały dzień czułam się jak na okres, ból, wzdęcia i ogólne okresowe samopoczucie, rano też robiłam z ciekawości test i też biel wizira… i dzisiaj cały dzień z objawami cisza, nic nie boli, okresu nie ma. ma być w poniedziałek, zobaczymy 🤷🏻♀️ ale jakoś ten test mi dobitnie pokazał brak szans i tak mi się w głowie uwaliło już.
Dopóki małpy nie ma piłka w grze i tego się trzymajmy ❤️🤞 ją wg pierwszego przypuszczalnego terminu owu okres mam mieć 4, a jak była późniejsza owulka to 10 październikaPokahontaz26, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Ja dzisiaj siknęłam na test, bo nie wytrzymałam, z godzinę 1,5h temu, brzuch cały czas jak na okres, śluz jakiś nie taki jak zwykle oczywiście biel wizira, wywalony do kosza. No i cały czas ten brzuch mi nie daje spokoju, wyjęłam ten test z kosza i kurde widzę taki cienki włosek, idę do starego mówię patrz czy widzisz, pokręcił tym testem i mówi, że no ledwo co ale może coś jest. A dokładnie to samo miałam z córą, wyjęty test z kosza na drugi dzień rano i cienki włosek. Także chyba sikne jeszcze jutro wieczorem, może to tylko poczasiak albo fabryczna krecha, jutro się okaże!
O kurczę, a to ciekawa sytuacja. Będę mocno trzymać kciuki za jutrzejsza powtórkę testu no i koniecznie dawaj znać! ✊💚Darrika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Darrika wrote:Dopóki małpy nie ma piłka w grze i tego się trzymajmy ❤️🤞 ją wg pierwszego przypuszczalnego terminu owu okres mam mieć 4, a jak była późniejsza owulka to 10 października
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 22:07
-
xSmerfetkax wrote:Czyli dzisiaj który masz dpo? I jakim testem testowałaś? 🥰
Teoretycznie 9 dpo 🤔 w środę wieczorem bolał mnie bardzo lewy jajnik, może to spóźniona owulacja była a teraz jakiś poczasiak, no albo implantacja 6dpo i coś się dzieje 🤷♀️ nie mniej mogę tylko gdybać, na dniach się okaże, na razie na chłodno i spokojnie.
A test facelle paskowyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 22:20
pp2018 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika to czekamy:)
Darrika lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Darrika wrote:Teoretycznie 9 dpo 🤔 w środę wieczorem bolał mnie bardzo lewy jajnik, może to spóźniona owulacja była a teraz jakiś poczasiak, no albo implantacja 6dpo i coś się dzieje 🤷♀️ nie mniej mogę tylko gdybać, na dniach się okaże, na razie na chłodno i spokojnie.
A test facelle paskowyDarrika, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
W sumie to nie jestem pewna czy będę jutro testować, nie chce się doszukiwać cieni cienia itd więc skoro pierwotnie @ miała być 4 października, to chyba 4 zatestuje, albo wejdę z dwiema kreskami w październik, albo z uśmiechem w nowy cykl i hejo jeśli coś jest na rzeczy, to chce zobaczyć ładną wyraźna kreskę bez złudzeń i domysłów 🤭 ale kciuki dziękuję, że trzymacie i trzymajcie dalej ❤️🤞
pp2018, Vergeet, awokado 🥑, Pokahontaz26, Deyansu, DreamBee, Majlen, Kłębuszek lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:W sumie to nie jestem pewna czy będę jutro testować, nie chce się doszukiwać cieni cienia itd więc skoro pierwotnie @ miała być 4 października, to chyba 4 zatestuje, albo wejdę z dwiema kreskami w październik, albo z uśmiechem w nowy cykl i hejo jeśli coś jest na rzeczy, to chce zobaczyć ładną wyraźna kreskę bez złudzeń i domysłów 🤭 ale kciuki dziękuję, że trzymacie i trzymajcie dalej ❤️🤞
Darrika lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Hej dziewczyny byłam u ginekologa tak 4 dni przed owulacja (jak podała apka) no i ginekolog mówiła że wszystko super jest i na prawym jajniku widać mała kropkę naprawdę mała i prawdopodobnie będzie owulacja z prawego jajnika i tak teraz sobie siedzę i myśle o co chodziło z ta kropka nie wypytałam ani nic jestem dosyć nowa w tych tematach wiec może któraś z was mi objaśni o co chodziło bardziej 🫣 dodam że owulacje miałam mieć 23 no i robiłam testy i była ta kreska nie mocniejsza niż testowa ale była no i wczoraj mówię zrobię kolejny jakos moja intuicja mi podpowiedziała i była kreska mocniejsza niż wcześniej ale dalej nie mocniejsza niż testowa a dzisiaj juz jest słabiutka 🤔 i powiem szczerze zgłupiałam. Przyjmuje od pół miesiąca fertistim podobno jest dobry z tego co ja zauważyłam poprawiła mi się cera i jestem spokojniejsza 🫶
-
NinaB wrote:Deyansu przepraszam, że tak wbijam, pewnie pisałaś. Ale jaki zabieg miałaś? No i jak tam obchód? ☺️
Hejka,
Piszę w nocy, bo na sali pooperacyjnej leżę z panią, która strasznie dużo wymiotuje 😵 ale w sumie po to zostałam trochę (bo pielęgniarki mi zaproponowały inną salę).. Bo aparatura wyłapie złą saturację czy za wysokie tętno, ale nie wymioty, a babeczka miała chyba wycinane wszystko 😭 a wymioty w trakcie snu to bardzo groźna sprawa...
A wracając do tematu to było badanie drożności jajowodów w laparoskopii.
Niestety na obchodzie nie było moich lekarzy i dowiedziałam się tylko, że może jutro (czyli już dziś 🙂) wyjdę. Oby! Bo chcę zjeść barszczyk Teściowej z uszkami i udko pieczone od Mamy 😅 tak się podzieliły na jutrzejszy obiad 🤗
@Darrika - zaciskam mega mocno kciuki, żeby kolejne testy ładnie ciemniały w czasie 🤩🥰Darrika, DreamBee, pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Hejka,
Piszę w nocy, bo na sali pooperacyjnej leżę z panią, która strasznie dużo wymiotuje 😵 ale w sumie po to zostałam trochę (bo pielęgniarki mi zaproponowały inną salę).. Bo aparatura wyłapie złą saturację czy za wysokie tętno, ale nie wymioty, a babeczka miała chyba wycinane wszystko 😭 a wymioty w trakcie snu to bardzo groźna sprawa...
A wracając do tematu to było badanie drożności jajowodów w laparoskopii.
Niestety na obchodzie nie było moich lekarzy i dowiedziałam się tylko, że może jutro (czyli już dziś 🙂) wyjdę. Oby! Bo chcę zjeść barszczyk Teściowej z uszkami i udko pieczone od Mamy 😅 tak się podzieliły na jutrzejszy obiad 🤗
@Darrika - zaciskam mega mocno kciuki, żeby kolejne testy ładnie ciemniały w czasie 🤩🥰
Jejku nie dość, że dzielna to jeszcze taka kochana z Ciebie istota, masz super dobre serce dziewczyno ❤️ trzymam kciukasy, żebyś dzisiaj wyszła i żebyś się super czuła! No i czekamy na resztę wieści co i jak, może dzisiaj coś więcej się dowiesz od lekarzy.
Ja jeszcze nie śpię, wypiłam herbatkę koło 16 i teraz mam, plus za dużo dzisiaj okna uchylałam i zgraja komarów, w salonie chyba z 5 zatrzasnełam, jeszcze minute temu jednego i wcześniej też z 2 w sypialni ale mam dłoń lewą pogryziona w 3 miejscach, swędzi jak diabli i też to mi utrudnia zaśnięcie. Mam nadzieję, że ten którego przed chwilą rozmazałam na ścianie był ostatniDeyansu, Ilka96 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Darrika trzymam kciuki! Sikasz rano?
Ja pozdrawiam Was z waszej strefy czasowej właśnie przyleciałam do Budapesztu na 3 dni służbowo.
Powiem wam że mam bycie rodzicem to czasami taki roller-coaster emocjonalny 🥴 moja Maya jest chora od tygodnia, ogólnie męczy ja jakiś wirus i większość czasu czuje się normalnie dobrze, ma lekki katar i przez to kaszel ale najgorsza jesy nawracająca wieczorami gorączka od 5 dni. No w każdym razie przez tą chorobę wjechała jej mamoza level hard i na prawdę miałam już wszystkiego dosyć bo od paru dni mąż nawet kubka z wodą nie może jej podać bo wszysyko tylko "mama!". I na prawdę cieszyłam się na ten wyjazd że trochę odsapne a teraz jak tylko dotarlam do hotelu to oczywiście mam wyrzuty ze nie ma mnie przy niej 🥴 racjonalnie wiem że jest pod najlepsza opieka męża, mojej mamy która jest w odwiedzinach i naszej niani ale nadal sumienie robi swoje 🙈Deyansu, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Ona_39 wrote:Trzymaj się i ❤️ że pilnujesz pani...
Czy miałaś bólowe objawy niedrożności?
No właśnie nie, nic mnie nie bolało, okresy ostatnimi czasy spoko; w ogóle na początku myślałam, że to będzie robione HSG czy coś, zwykłe badanie. Bo jedynym teoretycznym objawem jest brak dzieci 😐 a tu dostaję skierowanie w którym jak byk stoi, że to będzie laparoskopia 😱
I, Dziewczyny, eee...nie jestem taka święta 😅 wkurwiona jestem trochę na babeczkę (z tym że nie okazuję tego), bo też jej podejście do własnego zdrowia jest bardzo negatywne, jest dość egocentryczna (zawsze mówi tylko o sobie), ale to pewnie wynika z tego co przeszła 🤔. No i przede wszystkim bałam się o te jej wymioty (od czasu jej zabiegu prawie nic nie je i ledwo co pije , może kromkę chleba i 2 kubki herbaty), a po drugie ma dość kruchą psychikę, i tak jest przekonana że pójdzie nogami do przodu, że ona to zawsze coś ma , normalnych posiłków tu nie zje, ale zastanawiała się nad ciastkiem z torebki (cukrzyca, nadciśnienie, itp. )... Nie chciałam jeszcze żeby przy tym wszystkim była tu sama.
Minus:Na sali pooperacyjnej odwiedziny są źle widziane, wczoraj wszedł na korytarz oddziału tylko mąż, ja do niego wyszłam 😐 z sali na kilka minut.
Jeszcze tylko kilka godzin 🙏🏻
Miłego spokojnego dnia 😘 - bez komarów 😅 Co jest nie tak z tą pogodą, że teraz pod koniec września jeszcze komary gryzą? Okej, jest ciepło, fajnie i ten tego 🤣 ale heloł, jesień już 🍂, mogłyby pójść w cholerę...😂
@Wojcinka - polubiłam, bo jesteś wspaniałą Mamą. Słodko odpisałaś trudną w sumie sytuację; wiadomo, że będziesz tęsknić, Córka też, ale wszystko będzie dobrze 😍 na pewno sobie w domu poradzą, a Ty sobie coś odpoczniesz. Korzystaj 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 06:27
Wojcinka, Ona_39 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga