Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na początek września to nie jest za cholere łaskawy. 😕 Wszędzie prawie 🐒 a nie taki był plan😬

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Różowa_90 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że zaraz się posypią ⏸ 🙏, a wszystkie 🙈 z tego miesiąca, w październiku obsypią nas dobrą nowiną :)

Dominika96, Mari92, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
    2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
    4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
    13.12.21 - jest ♥️!
    25.01.22 - prenatalne 👌 👨‍🦱
    22.03.22 - połówkowe 👌 👨‍🦱
    26.05.22-badanie III trymestru 👌👨‍🦱
    ❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
  • Vaiana Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta negatywna, odstawiam dupka i czekam na tę wredna małpę..

age.png

Starania od 06.2019
    3x IUI ❌
    Kwiecień 2022-ivf
    30.04 - 1 transfer
    9dpt beta 127
    11dpt beta 343
    13dpt beta 741
    16dpt beta 2226
    27dpt mamy ❤️
    11.01.2023 -52cm, 3100g 🩷
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem tu od niedawna, mam 38 kat wcześniej miałam spirale od pół roku staramy się o dzidzie z moim mężem, mam już 2 córki duże ale chcemy jeszcze maleństwo 🙂
    Dużo zaglądałam na forum dużo testowań itd, w końcu postanowiłam w sierpniu spróbować zażywać kwas foliowy i wiesiołek w tabletkach i żel dopochwowy.
    Od czasu owulacji mam takie bóle jajników już jest 6 dpo. Dzi po pracy zauważyłam dziwne kawałki białe w moczy czy ktoś wie co to może być? Zrobiłam test ale myślę że za wcześnie, zauważyłam ledwo widoczna cieniutka linie po 5 minutach , nie wiem czy robię sobie nadzieję może ktoś ma takie coś jak ja i te same objawy

Mari92 lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam bo jestem 3 dzień po zastrzyku ovitrelle. Na razie się staramy w piątek mam wizyte u gin zobaczymy czy pękł pecherzyk i później kto wie. Trzymajcie kciuki. Powodzenia kobietki

Różowa_90, Dominika96, Mari92, Mała87 lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Witam jestem tu od niedawna, mam 38 kat wcześniej miałam spirale od pół roku staramy się o dzidzie z moim mężem, mam już 2 córki duże ale chcemy jeszcze maleństwo 🙂
    Dużo zaglądałam na forum dużo testowań itd, w końcu postanowiłam w sierpniu spróbować zażywać kwas foliowy i wiesiołek w tabletkach i żel dopochwowy.
    Od czasu owulacji mam takie bóle jajników już jest 6 dpo. Dzi po pracy zauważyłam dziwne kawałki białe w moczy czy ktoś wie co to może być? Zrobiłam test ale myślę że za wcześnie, zauważyłam ledwo widoczna cieniutka linie po 5 minutach , nie wiem czy robię sobie nadzieję może ktoś ma takie coś jak ja i te same objawy
    Może wstaw zdjęcie testu , może tam jest druga kreska , czego życze z całego serca 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 20:46

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie wiem jak mam wrzucić zdjęcie tutaj, może ktoś podpowie.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Przepraszam nie wiem jak mam wrzucić zdjęcie tutaj, może ktoś podpowie.
    Możesz wrzucić na zapodaj.net jak się nie mylę 😉

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Możesz wrzucić na zapodaj.net jak się nie mylę 😉

Dziękuję
    I wrzucam link

https://zapodaj.net/2ed02327bd88f.jpg.html

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po pracy zamówiłam testy elektroniczne ciekawa jestem i zrobię jutro z rana przed pracą.
    Z nosa, mi cieknie i boli głowa, czuję się dziwnie.

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak sobie czytam to forum jadąc do pracy i pomyślałam, ze tez się w końcu wypowiem. Staram się z mężem o dziecko od 6 lat. Można powiedzieć, ze było to bez ciśnienia, jak się uda to się uda. Ale tak było do czasu. Od roku monitorujemy, ze tak powiem swoje starania, mąż poszedł na badania, ja również się zainteresowałam swoim stanem zdrowia. W zasadzie obłożnie chorzy nie jesteśmy. Jestem kilka dni przez owu. Postanowiliśmy, ze jak znowu się nie uda idziemy do bociana:( powiedzcie skąd brać siły?😔 kiedy tyle dzieci się rodzi a Ty pragniesz tak mocno… miłego dzionka dla Was mimo wszystko!🤍

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Dziękuję
    I wrzucam link

https://zapodaj.net/2ed02327bd88f.jpg.html
    Jak dla mnie jest druga kreseczka, delikatna. Warto powtórzyć test za parę dni. Możesz też zrobić betę dla pewności 😊.
    Powodzenia życzę i kciuki oczywiście 😊

Marek💙
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Hej dziewczyny. Tak sobie czytam to forum jadąc do pracy i pomyślałam, ze tez się w końcu wypowiem. Staram się z mężem o dziecko od 6 lat. Można powiedzieć, ze było to bez ciśnienia, jak się uda to się uda. Ale tak było do czasu. Od roku monitorujemy, ze tak powiem swoje starania, mąż poszedł na badania, ja również się zainteresowałam swoim stanem zdrowia. W zasadzie obłożnie chorzy nie jesteśmy. Jestem kilka dni przez owu. Postanowiliśmy, ze jak znowu się nie uda idziemy do bociana:( powiedzcie skąd brać siły?😔 kiedy tyle dzieci się rodzi a Ty pragniesz tak mocno… miłego dzionka dla Was mimo wszystko!🤍
    Nie wiem czy jesteś wierząca , ale niektórzy czerpią siłę z modlitwy i wiary.
    Dla pocieszenia Ci powiem,że mój dalszy kuzyn z żoną starał się o dziecko dziesięć lat. Jeździli po całej Polsce w celu badań, leczenia. Jak już tracili nadzieję i wszystkim naokoło powiedzieli,że raczej nie będą mieć swoich dzieci to się udało, urodziła się dziewczynka, a po dwóch latach druga. Teraz są szczęśliwi i przeżywają druga młodość , bo są po czterdziestce.

Dlatego nie warto tracić nadziei.

Życzę Tobie , abyście tak długo nie musieli czekać na maleństwo. Żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli 🥰

Marek💙
    Marta 💓
  • Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wierząca, już wymodlilam wszystkich świętych 😃 Mam córkę za tydzień 10 letnia z poprzedniego strasznego związku… od 9 lat mam cudownego partnera i męża, który jest tez oficjalnie tata. Tak wiem ja mogę mieć dzieci chociaż wiem, ze przy drugim noga być problemy a nawet niepłodność. U Męża nie ma fajerwerków ale jest płodny i to najważniejsze. Póki co staramy się wykonywać badania na własna rękę od specjalistów bo wiemy ile będzie nas to kosztować w klinice No ale czego się nie robi✊🏼 Owulacje mam, pecherzyki pękają, nie miałam monitoringu tylko przy zwykłych wizytach u giną sprawdzałam. Czy wiecie co należy zbadać przez pójściem do kliniki?
    Ps. Nigdy się nie udzielałam na takich forach, cieszę się, ze tu dołączyłam. Czytałam Wasze wpisy i tworzycie super społeczność 😍

Mari92 lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Jestem wierząca, już wymodlilam wszystkich świętych 😃 Mam córkę za tydzień 10 letnia z poprzedniego strasznego związku… od 9 lat mam cudownego partnera i męża, który jest tez oficjalnie tata. Tak wiem ja mogę mieć dzieci chociaż wiem, ze przy drugim noga być problemy a nawet niepłodność. U Męża nie ma fajerwerków ale jest płodny i to najważniejsze. Póki co staramy się wykonywać badania na własna rękę od specjalistów bo wiemy ile będzie nas to kosztować w klinice No ale czego się nie robi✊🏼 Owulacje mam, pecherzyki pękają, nie miałam monitoringu tylko przy zwykłych wizytach u giną sprawdzałam. Czy wiecie co należy zbadać przez pójściem do kliniki?
    Ps. Nigdy się nie udzielałam na takich forach, cieszę się, ze tu dołączyłam. Czytałam Wasze wpisy i tworzycie super społeczność 😍

Cześć Jowi :) Przed wizytą w Novum mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a ja AMH które zalecono nam w rejestracji. Poza tym miałam aktualną cytologię i chyba ostatnie usg. Udało mi się zapisać na wizytę przed dzień owu, oczywiście potwierdzoną na kolejnej wizycie.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziekuje za informacje! Nie miałam robionego amh, czekam na wynik cytologii, resztę mam. Mam wrażenie, ze wchodzimy z mężem w ciemny tunel samych niewiadomych 😀

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wiesiołek zacząć zażywać i kwas foliowy i żel dopochwowy podam nazwę po pracy.

Ciekawe czy ta kreseczka to jest naprawdę, niestety mieszkam w Holandii i na betę trzeba czekać aż się spóźnia 2 tygodnie @

• olcik Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Super dziekuje za informacje! Nie miałam robionego amh, czekam na wynik cytologii, resztę mam. Mam wrażenie, ze wchodzimy z mężem w ciemny tunel samych niewiadomych 😀

A jakie badania zrobiłaś do tej pory? Ja właśnie czekam na wyniki kariotypów i rozszerzonego badania nasienia, wizyta 22.09 :)

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę witaminy, jestem również w trakcie badania u endo, ale to tez dziwna sytuacja, na jednych badaniach wyszła mi nadczynność a dwa miesiące później niedoczynnosc. Miałam poszerzone badania, Usg tarczycy super. Endokrynolog przepisała mi zalecenia i w październiku po uzupełnieniu organizmu roooznymi witaminami żelazem bo mam tez anemię itp robię ponowne badania, które według lekarza będą już miarodajne i wtedy zobaczymy czy mam problemy endokrynologiczne. Robiłam różne badania według zaleceń giną i endo w odpowiednim dniu cyklu w domu jak bede moge napisać 😀

Szczerze mówiąc chciałabym żeby to wlasnie przez niedobory byl problem z zajściem. No zobaczymy. Narazie minal miesiąc suplementacji

Mari92 lubi tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że możesz nam napisać. My lubimy się wymieniać takimi informacjami i generalnie wiedzą związaną ze staraniami :)

Mari92 lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ