Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
zzstefania83 wrote:Dziękuję
I wrzucam link
https://zapodaj.net/2ed02327bd88f.jpg.htmlMari92 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.
W tym miesiącu starania pełną parą.
Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechęMari92 lubi tę wiadomość
-
Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂 -
Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitwMała87, Jowi28, Mari92 lubią tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitw
Rób ❤
Trzymam kciuki 👊Mari92 lubi tę wiadomość
-
Barbaritka84 wrote:Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.
W tym miesiącu starania pełną parą.
Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechę
Wow!! Czwarta 😍 ohh ile ja już u siebie objawów widziałam w ciągu tych lat 😃😃 był okres ze bardzo się nakręcałam. Był tez okres ze wcale i tak naprzemiennie to leci. Ja mam owu za 3 dni. -
Mała87 wrote:Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂
Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znaćMała87, Mari92 lubią tę wiadomość
-
olcik wrote:Coś czuje, że i ja nie zatestuje...
Cześć dziewczynyStarania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Jowi28 wrote:Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znać
Jednak to jak dbamy o swoje ciało ma spory wpływ co widzę po cyklach 😁
Są też przecież diety wspomagające płodność, i czytałam że u niektórych dzieją się cuda dzięki tym dieta 😉Mari92 lubi tę wiadomość
-
Oby i u Nas taki cud się wydarzył ✊🏼✊🏼 Robisz testy owulacyjne?🤔 Wczoraj kupiłam w hebe po tym jak tutaj poczytałam, jak zrobiłam był negatywny, teraz zrobiłam widać już cień drugiej a prognozowana owu mam za dwa dni, hmm ciekawe jak maja się testy do prognozowanej tutaj daty i objawów🧐
-
zzstefania83 wrote:Witam no niestety zrobiłam i nic 😥
Myślę że za wcześnie jeszcze, dziś 7dpo
Normalnie bym poczekała ale ten test z wczoraj mnie zaciekawił i nie wytrzymalam. Co za....... 😥😥😥
Mocno wspieram 🤍🤍 zawsze tak korci jak jest pod ręka, sama tez bym sprawdziła ☹️ Jeszcze nic straconego ✊🏼 -
Ja jeszcze nie robiłam testów owulacyjnych. Dopiero w tym cyklu przygotowałam się bardziej i zakupiłam 😁 też się naczytałam tutaj i pomyślałam że spróbuję. Dzis ostatni dzień 🙈 I zaczynamy rundę drugą 😁
W którym dni najlepiej zacząć je wykonywać? -
Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.
To nasz 1 CS.
Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:18
Mari92, Jowi28 lubią tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.
To nasz 1 CS.
Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘 -
Helcia wrote:Czemu? My chyba się znamy z drugiego forum
Cześć dziewczyny
Cześć Helcia Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…Mari92 lubi tę wiadomość
-
olcik wrote:Cześć Helcia Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…
Mari92 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Dziewczyny jakie suplementy w ogóle bierzecie prócz witamin prenatalnych bądź kwasu foliowego?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————