Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
zzstefania83 wrote:Dziękuję
I wrzucam link
https://zapodaj.net/2ed02327bd88f.jpg.htmlMari92 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.
W tym miesiącu starania pełną parą.
Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechęMari92 lubi tę wiadomość
-
Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂 -
Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitwMała87, Jowi28, Mari92 lubią tę wiadomość
-
zzstefania83 wrote:Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitw
Rób ❤
Trzymam kciuki 👊Mari92 lubi tę wiadomość
-
Barbaritka84 wrote:Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.
W tym miesiącu starania pełną parą.
Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechę
Wow!! Czwarta 😍 ohh ile ja już u siebie objawów widziałam w ciągu tych lat 😃😃 był okres ze bardzo się nakręcałam. Był tez okres ze wcale i tak naprzemiennie to leci. Ja mam owu za 3 dni. -
Mała87 wrote:Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂
Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znaćMała87, Mari92 lubią tę wiadomość
-
olcik wrote:Coś czuje, że i ja nie zatestuje...
Cześć dziewczynyStarania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Jowi28 wrote:Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znać
Jednak to jak dbamy o swoje ciało ma spory wpływ co widzę po cyklach 😁
Są też przecież diety wspomagające płodność, i czytałam że u niektórych dzieją się cuda dzięki tym dieta 😉Mari92 lubi tę wiadomość
-
Oby i u Nas taki cud się wydarzył ✊🏼✊🏼 Robisz testy owulacyjne?🤔 Wczoraj kupiłam w hebe po tym jak tutaj poczytałam, jak zrobiłam był negatywny, teraz zrobiłam widać już cień drugiej a prognozowana owu mam za dwa dni, hmm ciekawe jak maja się testy do prognozowanej tutaj daty i objawów🧐
-
zzstefania83 wrote:Witam no niestety zrobiłam i nic 😥
Myślę że za wcześnie jeszcze, dziś 7dpo
Normalnie bym poczekała ale ten test z wczoraj mnie zaciekawił i nie wytrzymalam. Co za....... 😥😥😥
Mocno wspieram 🤍🤍 zawsze tak korci jak jest pod ręka, sama tez bym sprawdziła ☹️ Jeszcze nic straconego ✊🏼 -
Ja jeszcze nie robiłam testów owulacyjnych. Dopiero w tym cyklu przygotowałam się bardziej i zakupiłam 😁 też się naczytałam tutaj i pomyślałam że spróbuję. Dzis ostatni dzień 🙈 I zaczynamy rundę drugą 😁
W którym dni najlepiej zacząć je wykonywać? -
Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.
To nasz 1 CS.
Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:18
Mari92, Jowi28 lubią tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.
To nasz 1 CS.
Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘 -
Helcia wrote:Czemu? My chyba się znamy z drugiego forum
Cześć dziewczyny
Cześć Helcia Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…Mari92 lubi tę wiadomość
-
olcik wrote:Cześć Helcia Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…
Mari92 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Dziewczyny jakie suplementy w ogóle bierzecie prócz witamin prenatalnych bądź kwasu foliowego?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————