X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Dziękuję
    I wrzucam link

https://zapodaj.net/2ed02327bd88f.jpg.html
    Widać, że prześwituje, nie trzeba się mocno przyglądać,aby dostrzec ☺️

Mari92 lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
    Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
    W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.

W tym miesiącu starania pełną parą.
    Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechę :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• Cake Koleżanka

Wysłany: 7 września 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spóźniona przyszła dziś 🐵

Ona: 92
    On: 91
    22.12.2020 cp usunięcie prawego jajowodu💔
    22.11.2021 cp usunięcie lewego jajowodu💔

09.10.23 ET ciaża biochemiczna
    14.11.23 FET ❌
    12.12.23 FET ❌
    04.03.24 FET ciąża biochemiczna
    02.04.24 FET ⛄️💙
  • olcik Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje, że i ja nie zatestuje...

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
    Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
    Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
    Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitw

Mała87, Jowi28, Mari92 lubią tę wiadomość

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Dziewczyny ja po pracy jednak zatestuje kurcze i jutro na czczo, bo mnie tak kręci, czuję przeziębiony pęcherz w pracy zdziwiło mnie to,
    Ta kreska dopóki nie będzie jak ta druga nie uwierzę, już tyle ich widziałam a potem rozczarowania, ale czuję że teraz się udałonie wiem czuję to, ufam też Bogu, wierzę i się modlę i Bóg wysłuchuje modlitw

Rób ❤
    Trzymam kciuki 👊

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbaritka84 wrote:
    Hej, u mnie starania rozpoczęte w poprzednim miesiącu jednak nie udane.
    Jest to mój 2 cs po odstawieniu anty.
    W pierwszym mega się nakręciłam i we wszystkim widziałam objawy ciąży a tak naprawdę mój organizm dopiero co zaczął prawidłową prace.

W tym miesiącu starania pełną parą.
    Aktualnie dni płodne, a po jutrze owulacja i liczę na moją czwartą już pociechę :)

Wow!! Czwarta 😍 ohh ile ja już u siebie objawów widziałam w ciągu tych lat 😃😃 był okres ze bardzo się nakręcałam. Był tez okres ze wcale i tak naprzemiennie to leci. Ja mam owu za 3 dni.

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała87 wrote:
    Hejka, my zaczęliśmy pierwsze starania w poprzednim miesiącu, myślałam że pykło bo 🙈 spóźniała się 3 dni, zrobilam test, wyszedł negatywny, na następny dzień przyszła 🙈. Więc runda druga przed nami 😉 tym razem jestem bardziej przygotowana, zakupiłam testy owulacyjne bo przypuszczam że skoro cykl się wydłużył to mogliśmy przeoczyć owulacje. Poza tym wróciliśmy do zdrowego trybu odżywiania się, który zaniedbaliśmy w okresie wakacyjnym (jak odmówić grilla i innych pokus? 😅), przez co przestałam mieć regularne cykle😏 (jak się zdrowo odżywiałam i uprawiałam sport to było podręcznikowo😉)
    Jutro mam wizytę u gina, chcę zrobić badania kontrolę pod kątem zajścia w ciążę 🙂
    Jestem jeszcze totalnie raczkująca w tym temacie 🙂

Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znać :)

Mała87, Mari92 lubią tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Coś czuje, że i ja nie zatestuje...
    Czemu? My chyba się znamy z drugiego forum :)

Cześć dziewczyny :)

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi28 wrote:
    Heeejka!😃 możemy sobie przybić piątkę, tez niedawno weszłam na odpowiednie tory odżywiania 😅 bo trochę zboczyłam… 🙈 Ciekawe jakie Ci skieruje, daj znać :)

Jednak to jak dbamy o swoje ciało ma spory wpływ co widzę po cyklach 😁
    Są też przecież diety wspomagające płodność, i czytałam że u niektórych dzieją się cuda dzięki tym dieta 😉

Mari92 lubi tę wiadomość

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby i u Nas taki cud się wydarzył ✊🏼✊🏼 Robisz testy owulacyjne?🤔 Wczoraj kupiłam w hebe po tym jak tutaj poczytałam, jak zrobiłam był negatywny, teraz zrobiłam widać już cień drugiej a prognozowana owu mam za dwa dni, hmm ciekawe jak maja się testy do prognozowanej tutaj daty i objawów🧐

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam no niestety zrobiłam i nic 😥
    Myślę że za wcześnie jeszcze, dziś 7dpo
    Normalnie bym poczekała ale ten test z wczoraj mnie zaciekawił i nie wytrzymalam. Co za....... 😥😥😥

• Jowi28 Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Witam no niestety zrobiłam i nic 😥
    Myślę że za wcześnie jeszcze, dziś 7dpo
    Normalnie bym poczekała ale ten test z wczoraj mnie zaciekawił i nie wytrzymalam. Co za....... 😥😥😥

Mocno wspieram 🤍🤍 zawsze tak korci jak jest pod ręka, sama tez bym sprawdziła ☹️ Jeszcze nic straconego ✊🏼

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie robiłam testów owulacyjnych. Dopiero w tym cyklu przygotowałam się bardziej i zakupiłam 😁 też się naczytałam tutaj i pomyślałam że spróbuję. Dzis ostatni dzień 🙈 I zaczynamy rundę drugą 😁
    W którym dni najlepiej zacząć je wykonywać?

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
    Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
    Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.

To nasz 1 CS.

Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:18

Mari92, Jowi28 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Cześć dziewczyny 👋 postanowiłam dołączyć do forum na ovufriend po 5 latach nieobecnosci 🙈
    Jestem mamą 5 letniego Kacpra i w końcu zaczęliśmy starania o rodzeństwa dla naszego synka 🙂
    Testować będę w niedziele o ile temperatura nie spadnie albo wcześniej @ nie przyjdzie.

To nasz 1 CS.

Gratulacje dla mamuś z 2 kreseczkami i powodzenia dla reszty ! 😘
    Trzymam kciuki 💪😉

• olcik Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Czemu? My chyba się znamy z drugiego forum :)

Cześć dziewczyny :)

Cześć Helcia :) Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…

Mari92 lubi tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Cześć Helcia :) Dzisiaj zauważyłam już śluz w kolorze kawy z mlekiem i pod wieczór delikatne zaróżowienie. Generalnie od ponad pół roku nie zdarza mi się w ogóle plamić przed miesiączką więc nie wiem co to za objaw ale olewam to. Wyjeżdżam w piątek na weekend i jeżeli to plamienie nie rozkręci się bardziej to zatestuje 10.09 w 12dpo, które wynika z moich obliczeń bo w tym cyklu ani monitoringu ani testów owu, tylko obserwacja śluzu…
    Trzeba być dobrej myśli 😊 trzymam w takim razie kciuki żeby @ nie przyszła 🤞

Mari92 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie suplementy w ogóle bierzecie prócz witamin prenatalnych bądź kwasu foliowego?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ