Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żeby się nie łudzić to po 10 minutach wyrzucam testy do kosza :D na instrukcji jest napisane by po pewnym czasie nie odczytywać :)

    fatalita najlepiej zrób Betkę i rozmyjesz wątpliwości :D

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • madziula9022 Ekspertka
    Postów: 136 146

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ellka nie spodziewałam się @ tak szybko bo mam PCOS, ale chyba leki zaczęły działać i cykl mi się skrócił to chyba dobrze wróży na przyszłość. Trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny to już albo 19 albo 20 cykl starań, ale dopiero od niedawna trafiłam na dobrego lekarza co zna się na rzeczy i zaczął leczenie inni mi tylko mówili, że mogę liczyć na cud przy swoich wynikach.

    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Almond, to było bodajże koło 8 albo 9dpo. 10 dpo robiłam już betę

    ja jestem dziś 11dpo, mogłabym już w sumie betkę trzasnąć. Ale trzymam się planu, że w sb testuję, a jak coś, to w poniedziałek pójdę na betę.

    Mnie dziś znowu tak bolą piersi, że nawet stanik-zbroja mi nie pomaga :( wczoraj już było lepiej, a dziś znowu armagedon.

    Co do sprzątania, to ja się jutro zabiorę, dziś tylko odkurzanko machnę :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    niedawna trafiłam na dobrego lekarza co zna się na rzeczy i zaczął leczenie inni mi tylko mówili, że mogę liczyć na cud przy swoich wynikach.
    no to trzymam kciuki &&&&&&&& żeby w następnym się udało ważne, że lekarz też w to wierzy i robi wszystko by móc zajść w ciąże a nie tylko puste słowa rzuca.

    madziula9022 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Necia124 Autorytet
    Postów: 1153 570

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się witam po przerwie. Niestety muszę zmienić wątek bo okazało się że wyniki męża są fatalne. Ani jednego plemnika nie ma. Jestem załamana. Musimy znaleźć jakiegoś dobrego androloga a w Małopolsce ich brak. Jak u mnie wszystko jest ok to taki los nam życie zgotowalo.

    ty0qs6r.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ja jestem dziś 11dpo, mogłabym już w sumie betkę trzasnąć. Ale trzymam się planu, że w sb testuję, a jak coś, to w poniedziałek pójdę na betę.
    ja mam plan w niedzielę zatestować a we wtorek może betkę zrobię :D ja bym już chciała wiedzieć wszystko :P he he he

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SPrawdziłam, cień mi wyszedł 10 dpo, wtedy też robiłam pierwszą betę:)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • madziula9022 Ekspertka
    Postów: 136 146

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny testujące we wrześniu. Niech ll kreseczki będą z Wami :)

    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, Magda kciuki:)

    Magda, wytrzymasz do soboty?:>

    Kal kciuki, czekam na II :D

    Necia, zastanawiałam się dzisiaj gdzieś się podziała... Przykro mi:* Niestety nie poradzę w sprawie androloga :( Musisz stąd uciekać?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Madziula, Magda kciuki:)

    Magda, wytrzymasz do soboty?:>

    Wytrzymam, entuzjazm mi opadł :D

    nie spodziewałam się chyba, że zachodzenie w ciążę to taka ciężka praca, może momentami przyjemna ;), ale z moim charakterem, to nie będzie łatwe zadanie.
    Ja wszystko zawsze musiałam za pierwszym razem: prawko, egzaminy na studiach, a tu dostaje od losu po nosie :DD

    Także w sobotę sobie siknę na spokojnie, a jak mnie dopadnie biel wizira, to poczekam na @ chyba że będę czuła, że coś jest nie tak, to wtedy zrobię betę.

    Przez te moje dziwne cykle robiłam teraz testy owu i 18.08 były 2 kreski, jedna bledsza, ale uznałam ją za dobrą, bo dziewczyny pisały, że miały blade, a potem nagle już nic, więc nie czekałam na super wyraźne.

    Necia, zostań z nami, albo chociaż zaglądaj :)
    Madziula, trzymam kciuki za nas &&& :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Kitkat Autorytet
    Postów: 328 189

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Kitkat kiedy testujesZ? Jak samopoczucie?:)

    Za 6 dni :) Samopoczucie dobre, od dwóch dni nie mam żadnych objawów, nawet przed-okresowych. Mąż się śmieje, że nawet PMS w tym miesiącu jest jakiś lżejszy i nie fuczę jak zwykle :)

    oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tez czekam do sb dziś jakiś dziwny test niby cień niby biały pasek ..do.sb blisko A w pon beta jak nie bedzUE @

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicole wrote:
    Magda tez czekam do sb dziś jakiś dziwny test niby cień niby biały pasek ..do.sb blisko A w pon beta jak nie bedzUE @

    Trzymam za nas kciuki Nicole! &&&

    Ja zrobię dopiero w sb, zresztą mam tylko jeden test z czułością 10, więc jak go zmarnuję, to będzie lipa :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Aife Autorytet
    Postów: 303 242

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Hej. Ja się witam po przerwie. Niestety muszę zmienić wątek bo okazało się że wyniki męża są fatalne. Ani jednego plemnika nie ma. Jestem załamana. Musimy znaleźć jakiegoś dobrego androloga a w Małopolsce ich brak. Jak u mnie wszystko jest ok to taki los nam życie zgotowalo.
    Bardzo mi przykro...daj znać jak już coś będziesz wiedzieć odnośnie leczenia męża
    .. trzymam za was kciuki

    In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już chce 22 września, żeby testować.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1757 537

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( miałam mieć dzisiaj monitoring i skonsultować wyniki badań, jednak moja lekarka odwołała wizyty, tak mi było przykro że myślałam że się popłaczę, ale muszę być silna bo dziewczyny w pracy nic nie wiedzą, pomyślałam, że kolejny cykl stracony :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny :( miałam mieć dzisiaj monitoring i skonsultować wyniki badań, jednak moja lekarka odwołała wizyty, tak mi było przykro że myślałam że się popłaczę, ale muszę być silna bo dziewczyny w pracy nic nie wiedzą, pomyślałam, że kolejny cykl stracony :(

    Nie koniecznie który masz dzień cyklu może masz czas na monitoring za 2 dni No zadzwoń pomysł umów się może inny lekarz skoro tak ci mocno zalezy

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1757 537

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mają miejsca dopiero mogła mnie wpisać na 21 września

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1757 537

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dzień cyklu ale jak mi robiła tydzień temu monitoring mowila ze owulacja się przesunie

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Trzymam za nas kciuki Nicole! &&&

    Ja zrobię dopiero w sb, zresztą mam tylko jeden test z czułością 10, więc jak go zmarnuję, to będzie lipa :D


    Jaki masz test?

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego