X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn które używały żółtego bobo testa z rossmana. czy w momencie kiedy jednak nie byłyscie w ciąży w miejscu kreski testowej zostawał jakiś cień ślad, no cokolwiek? siknelam sobie dzisiaj po poludniu bo już mam dosyć tego cyklu (przedwczoraj - na innym tescie) i na chwilę wyszłam bo mi się dziecko przebudzilo. wróciłam więcej niż po tych pięciu minutach pierwszy rzut oka jedna kreska a jakże ale jak podniosłam test i światło inaczej padło patrze a tam jakiś cień. i nie wiem czy te testyzzostawiają jakieś ślady czy mogę mieć Maleńka nadzieje ze może jednak... boje się ze przy tak pokręconym cyklu jak ten porobily mi się jakieś torbiele i one tak mogą wpływać na test. powiedzcie proszę jak to jest u was z tymi testami bo pierwszy raz mam taką zagwozdke :)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    mam pytanie do dziewczyn które używały żółtego bobo testa z rossmana. czy w momencie kiedy jednak nie byłyscie w ciąży w miejscu kreski testowej zostawał jakiś cień ślad, no cokolwiek? siknelam sobie dzisiaj po poludniu bo już mam dosyć tego cyklu (przedwczoraj - na innym tescie) i na chwilę wyszłam bo mi się dziecko przebudzilo. wróciłam więcej niż po tych pięciu minutach pierwszy rzut oka jedna kreska a jakże ale jak podniosłam test i światło inaczej padło patrze a tam jakiś cień. i nie wiem czy te testyzzostawiają jakieś ślady czy mogę mieć Maleńka nadzieje ze może jednak... boje się ze przy tak pokręconym cyklu jak ten porobily mi się jakieś torbiele i one tak mogą wpływać na test. powiedzcie proszę jak to jest u was z tymi testami bo pierwszy raz mam taką zagwozdke :)
    U mnie nigdy się kreska nie pojawiała ale zawsze po 5 min wyrzucam test byly przypadki,ze dziewczynom po 5 min jakieś fałszywe kreski się pojawiały

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z tsh- miesiąc biorę leki i spadło mi z 3,90 na 0,90 . Chyba dobrze ;) w sobotę idę jeszcze na konsultacje z tarczycy ciekawe czy dalej będę musiała brać czy wystarczy ze spadło. ..

MamaNl lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem kiedy ten cień się pojawił bo jak tylko zrobiłam test to praktycznie odrazu mmusiałam iść do dziecka. jednak wróciłam nie później niż po 10 min. i teraz mam dylemat ;) no nic sikne jutro z rana i się okaże. dobrze ze kupiłam dwa testy ;) u mnie na innych testach jak nie byłam w ciąży to nic nigdy się nie pokazywało chociaż potrafiłam przez pół dnia wypatrywać jakiegoś śladu dlatego ten dzisiejszy przypadek nie daje mi spokoju ;)

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Monika nie tylko, moja córka skończy za 3 tyg 7 lat :)
    to ja was przebuje moja tydzien temu skonczyła 7,5 i strasznie bręczy o rodzenstwo.ja nie zachodze pora sie przebadac z gory do dołu ale nie ma kiedy i jak

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdę sobie posmęcić. Chyba bardziej od tych 2 tygodni po owu nie lubię czekania na owu. Przedwczoraj nagły wzrost temperatury a wczoraj spadek, dziś jeszcze niżej. A śluz był i ból był. Oszaleć można :/
    I jeszcze muszę kombinować, żeby wstawać dokładnie o tej samej porze... i jeszcze gardło mnie boli. Jak dostanę temperatury to nie będę wiedziała czy to owu czy choroba.
    To sobie posmęciłam...

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą psy normalnie brac rożne leki ;) na tarczyce niestety często chorują.
    Mini u mnie 5zl za przyspieszenie. Ale tak jak dziewcxyny piszą, jak w sobotę z rana szlam to na wieczór wyniki były bez dopłaty. A z tym TSH z jednej strony dobry wynik teraz, ale z drugiej skonsultuj czy nie masa za dużej dawki leku bo jak bedzie dalej spadać to sie zrobi niebezpiecznie

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Grzybek Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm 26 lat , moj M. 28 . niby czas jeszcze jest i powinno sie wyluzowac , ale jak to zrobic jak tak bardzo pragnie sie dziecka ? ehh . zastanawiam sie czy jutro nie powtorzyc sikacza , bo mimo wszystko dziwnie sie czuje .. nigdy mnie az tak cycki nie bolaly , po za tym mam duzo mlecznego sluzu , a zawsze przed @ raczej skromnie bylo .. ale to moze wynik stresu ..sutkow nie moge dotknac bo tak bola .. tylko ta cholerna szyjka sie obnizyla i jest lekko otwarta chyba .. eh zwariowac mozna . a temp caly czas 36,9

starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Mam wyniki z tsh- miesiąc biorę leki i spadło mi z 3,90 na 0,90 . Chyba dobrze ;) w sobotę idę jeszcze na konsultacje z tarczycy ciekawe czy dalej będę musiała brać czy wystarczy ze spadło. ..

Bez lekow znowu urosnie, wiec dostaniesz na pewno nizszą dawkę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, no mogłoby być ciut wyższe 1-1,5 jest najlepsze, ale źle nie jest;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bez lekow znowu urosnie, wiec dostaniesz na pewno nizszą dawkę.

Hmm juz teraz biorę Letrox 25 i nie wiem jest jakaś mniejsza dawka??

ex2buay3h02dl23a.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, zawsze można tabletkę na pół ciachnąć;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dokładnie tak jak Elka pisze. Można brac połówkę czy ćwiartkę nawet, jak lekarz tak uzna więc na spokojne :)

Ellka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 ja nie używałam akurat bobo testu, ale w zeszłym cyklu miałam identyczną sytuację, że kreska o pod światło. Do tego wszystkiego miałam wszystkie inne objawy - ból piersi, sporo śluzu itp ... Niestety mój organizm spłatał mi figla bo @ przyszła, ale z opóźnieniem. Trzymam kciuki aby u Ciebie było inaczej.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Chyba bardziej od tych 2 tygodni po owu nie lubię czekania na owu.

A ja zdecydowanie bardziej nie lubię tych dwóch tygodni po owu ... Początek cyklu daje mi zawsze większą nadzieję :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz podesłać zdjęcie tego testu?

Mi ginekolog powiedział że jeśli w terminie nie pojawia się od razu dwie kreski to test jest negatwny... Ale ja tam wiem swoje ;-) robiłam żółtgo bobotesta ale przy nim mi wyszły kreski, a na innych wychodziły jakieś cienie cienia. a w którym dpo możesz teraz być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 15:53

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po rozmowie z T. Nie mógł na początku uwierzyć, chyba też był w takim szoku jak ja :) no ale mówię mu, że na spokojnie, jeszcze zobaczymy jaka piatkowa beta bedzie :)

MałaMi90, -Monika-, Paulinaaa lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Hmm juz teraz biorę Letrox 25 i nie wiem jest jakaś mniejsza dawka??
    Ja też biorę 25 i jak ostatnio robiłam miałam podobny wynik do ciebie bałam się ze za niski powtorzylam miesiąc później ale przed pobraniem nie brałam tabletki i było 1,6 nie wiem czy to ma wpływ i czy powinno się brać normalnie tabletkę przed pobraniem ale tak to u mnie wyglądało mój endo podtrzymuje dawkę nie mam nic zmniejszać :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa wlasnie Mini - brałaś tabletkę przed badaniem? Nie powinno się brać

Ellka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem tsh nie bierze się tabletki, tak jak pilik mówi

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ