Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2144 2383

    Wysłany: 13 września 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93 trzymam kciuki i czekam na info. Beta rozwieje wszelkie wątpliwości :)

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Właśnie mam te z Allegro. Dziś już niestety nie zdąże do apteki, ale jutro jak wyjdzie mi taki sam to zrobię betę :)
    I dzisiejszy test chyba nie był z porannego moczu, bo o 4 byłam w toalecie.
    to sa moje od lewej 10 ,11, 12 dpo
    https://zapodaj.net/8dc5733bfe6e2.jpg.html

    i tego samego dnia czyli w 12 dpo zrobiłam bobo testa
    https://zapodaj.net/4c7aeeafd92d7.jpg.html z popołudniowego moczu. takze różnica kolosalna

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 13 września 2017, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, a Ty jak tam?:)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te testy mozesz naet w marketach kupic ostatnio widzialam w cerffourze za 6 zł

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    to sa moje od lewej 10 ,11, 12 dpo
    https://zapodaj.net/8dc5733bfe6e2.jpg.html

    i tego samego dnia czyli w 12 dpo zrobiłam bobo testa
    https://zapodaj.net/4c7aeeafd92d7.jpg.html z popołudniowego moczu. takze różnica kolosalna

    Faktycznie różnica ogromna, ale u mnie chyba nie byłoby nic widać na zdjęciu :)
    Może uda mi się wyrwać na chwilę z pracy później, a jak nie to poczekam do jutra.
    Ale chyba sobie tą kreseczke wymyśliłam :)

  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2144 2383

    Wysłany: 13 września 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka dobrze, czasem mnie w brzuchu kłuje, ale ponoć tak może być :) dziś lub jutro normalnie powinnam dostać okres wiec co ide do ubikacji to patrze czy czysto jest. Dziś chce powiedzieć mojemu T :)

    -Monika-, Paulinaaa lubią tę wiadomość

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 13 września 2017, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola daj znać jaka była jego reakcja :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 13 września 2017, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ja na początku miałam lekkie bóle małpowe. Od jakiegoś czasu dały spokój. A co do sprawdzania czy @ nie przyszła to długo po terminie jeszcze mimowolnie patrzyłam;)
    Robisz jutro betkę?:)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 13 września 2017, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u gina dopiero za tydzień (nie mam szansy dostać się do niego wcześniej), a czuję, że infekcja mi się nasila :( Kupiłam krem clotrimazolum i probiotyk dopochwowo, ale nie pomaga. Czy znacie może jeszcze jakieś leki, które dostane bez recepty?

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Wizyta u gina dopiero za tydzień (nie mam szansy dostać się do niego wcześniej), a czuję, że infekcja mi się nasila :( Kupiłam krem clotrimazolum i probiotyk dopochwowo, ale nie pomaga. Czy znacie może jeszcze jakieś leki, które dostane bez recepty?
    Coż reklamują bez recepty na zakażenia, nie wiem GINEINTIMA, ALBO ILADIAN DIRECT PLUS

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 09:41

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, miłego dnia :)

    Ostatnio nie udzielałam się na forum. Chciałam trochę odgonić swoje myśli od tematu starań. Jedyne co robiłam to uzupełniałam wykres. No ale teraz wracam :) temp ladnie szła do góry, a dziś nagle lekki spadek. Pierwsze co mi przeszło przez myśl że to może spadek implantacyjny, ale od razu stwierdziłam że nie ma co się "podniecać" póki co. Poczekam na dalszy rozwój wydarzeń :) a za Was wszystkie trzymam kciuki! :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 13 września 2017, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naacia hej hej:) Kciuki mocno za Ciebie:* Kiedy masz termin @?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 13 września 2017, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpiszcie @ :(

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka dziękuję:* @ powinna przyjść 18.09 :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 września 2017, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa zapisałam. Przykro mi, tulę :( :*

  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 13 września 2017, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech jest trochę trudniej zrobić badania niż w polecę. Tutaj nie ma czegoa takiego ze pójdziemy sobie prywatnie , zapłacimy i po sprawie. Na każde badanie musimy mieć skierowanie , wiec trzeba znalezc lekarza który sie tym zainteresuje. Na tych lekach nie miałam monitoringu jeszcze . Jedynie co to w poprzednim cyklu miałam u gin wizytę w okolicy owu to sprawdził na usg czy cos widać i powiedziała ze jest ładne jajeczko , ale czy ono pękło cholera wie..

    -Monika- lubi tę wiadomość

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • pilik Autorytet
    Postów: 4144 7430

    Wysłany: 13 września 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde myslalam że nic mnie w tym cyklu nie ruszy, a tu dzisiaj (5-6dpo) mega spadek tempki (z36,87 na 36,66), na @ za wcześnie - zawsze mi spada dzień przed albo w dzień... więc nakrętka w głowie gotowa ;) do tego tak nieprzytomna jestem, że rano połknęłam tabletki psa zamiast swoich...

    mi88 lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1663 544

    Wysłany: 13 września 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    to tak jak u mnie 2cs . dzień matki byłby wspaniałym prezentem :) czas chyba wyluzowac .. koniec z mierzeniem tempki , badaniem szyjki i liczeniem plodnych .. niby to dopiero 2 cs ale ja juz wariuje od tego wszystkiego .

    Grzybek, a w jakim jesteś wieku ? Pewnie gdzieś pisałaś, ale nie widziałam.

    Ja tak samo cały czas sobie mówię że trzeba dać na luz, mój mąż podchodzi do tematu na maksa spokojnie, w sensie że "uda się, a jak się teraz nie udaje, to pewne dlatego że ja za bardzo się spinam :D"
    Ale widzę na forum, że zawsze jest tak że kobieta się spina, a facet bardziej na spokojnie, tak przynajmniej obserwując tutaj wasze opowieści ...zatem to pociesza że jestem normalna :D :D

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 13 września 2017, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    W Niemczech jest trochę trudniej zrobić badania niż w polecę. Tutaj nie ma czegoa takiego ze pójdziemy sobie prywatnie , zapłacimy i po sprawie. Na każde badanie musimy mieć skierowanie , wiec trzeba znalezc lekarza który sie tym zainteresuje. Na tych lekach nie miałam monitoringu jeszcze . Jedynie co to w poprzednim cyklu miałam u gin wizytę w okolicy owu to sprawdził na usg czy cos widać i powiedziała ze jest ładne jajeczko , ale czy ono pękło cholera wie..
    To rzeczywiście trochę trudniej.Ja jak zrobiłam sobie badania kontrolne i wyszła mi prl prawie 40 dostałam od razu nakaz pójścia do endo tsh wyszło 2,8 dostałam jodid, euthyrox i norplorac na prl w 3 miesiące zbilam do około 11 a tsh 1,6 nadal biorę ten sam zestaw niedługo musze zrobić znowu hormony i kontrola. Oprócz tego dostałam Ovarin na skrócenie i uregulowanie cykli miałam 36dc teraz ostatnio 30 dwa razy byłam na monitoringu endometrium oki pecherzyk rośnie pęka. Teraz idę na hsg w piątek jak wyjdzie ok zostaje nam badanie męża i potem amh Ciesze się ze moja podeszła do tematu od razu a nie czekała rok i dopiero zaczęła działać zanim zrobi się porządek z hormonami trochę czasu musi minąć tak to u mnie wyglądało :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 13 września 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Grzybek, a w jakim jesteś wieku ? Pewnie gdzieś pisałaś, ale nie widziałam.

    Ja tak samo cały czas sobie mówię że trzeba dać na luz, mój mąż podchodzi do tematu na maksa spokojnie, w sensie że "uda się, a jak się teraz nie udaje, to pewne dlatego że ja za bardzo się spinam :D"
    Ale widzę na forum, że zawsze jest tak że kobieta się spina, a facet bardziej na spokojnie, tak przynajmniej obserwując tutaj wasze opowieści ...zatem to pociesza że jestem normalna :D :D
    My mieliśmy na początku takie samo podejście, ale jak zrobiłam badania trochę musiałam je zmienić. Mąż też powtarzał ze na luzie oki tylko jak wyniki są oki ale jak nie są to samo się nie wyreguluje wszystko pozytywnym myśleniem wiec trochę musiałam go na ziemię sprowadzić bo mnie tym wkurzal

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego