WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
to tak jak u mnie 2cs . dzień matki byłby wspaniałym prezentem czas chyba wyluzowac .. koniec z mierzeniem tempki , badaniem szyjki i liczeniem plodnych .. niby to dopiero 2 cs ale ja juz wariuje od tego wszystkiego .starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
-Monika- wrote:Po 18 ide na kontrole mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze i pozwoli Nam się szybko starać
JAGODOWA trzymam kciuki Zosia nie pyta sie o rodzeństwo?pilik, Ellka, -Monika- lubią tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Grzybek przy drugim cs naprawdę nie masz co winy szukać! Jeżeli chcesz być spokojniejsza i pewna że wszystko ok to jeżeli @ przyjdzie zrób w przyszłym cyklu badania hormonów, tarczycy. Możesz monitoring skoro masz w historii tyle lat cykli bezowulacyjnych (?). Na spokojnie, to bardzo mało czasu. Aa, jak u Ciebie jest ok to możesz też chłopa na badania posłać .
Na spokojnie dziewczyny! Wiem że dziwnie to zabrzmi, ale u mnie przynajmniej, im dluzej się staramy tym jestem spokojniejsza, mierzenie tempki stało się rutyną, inne obserwacje też. Nie analizuje jakoś przesadnie, nie nastawiam się, ale też myślę że dzięki temu radość jak się uda będzie jeszcze większa -
pilik wrote:Grzybek przy drugim cs naprawdę nie masz co winy szukać!
(...)
Na spokojnie dziewczyny! Wiem że dziwnie to zabrzmi, ale u mnie przynajmniej, im dluzej się staramy tym jestem spokojniejsza, mierzenie tempki stało się rutyną, inne obserwacje też.
Jak to jest u Ciebie?
Ja na samym początku starań znalazłam sobie jakieś statystyki, gdzie pisało, ile % par doczekało się ciąży po ilu miesiącach. Pokazałam to mojemu mężowi i był w czystym, nieskalanym przebłyskiem wcześniejszej świadomości, szoku "jak to? to jak się stara kilka miesięcy to wcale nie znaczy, że coś jest nie tak?!". Podobne zaskoczenie przeżywał parę lat temu, jak się dowiedział, że istnieją dwa rodzaje orgazmu. Czasem mnie frustruje ta jego ignorancja w tym temacie, ale powoli się uczy, jak mu codziennie gadam o rzeczach związanych z płodnością
A to że z czasem człowiek się robi spokojniejszy, to chyba prawda Ale to dobrze, inaczej to forum zmieniłoby się w pogaduszki dziewczyn z oddziału psychiatrycznego.MałaMi90 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Jagodka, a co to za nowy avatarek?
-
Czesc dziewczynki. Dawno mnie nie bylo a widze ze dzieje sie na wrzesniu. Ja sie nie odzywam bo staram sie zaadaptowac w nowej pracy. Mam nadzieje ze zmiana otoczenia mi pomoze w osiagnieciu celu. Poza tym bez zmian- 3 cykl na dupku i pewnie znowu nic bo sie nie zapowiada a @ w niedziele pewnie. Takze tyle, tak wpadlam sie przytac bo spadam pewnie znowu. Bede z Wami duchem i trzymam kciukasy
mi88 lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
mi88 wrote:Pilik, ja myślę, że to ma jakiś związek z tymi cyklami bezowulacyjnymi, nie z dwoma miesiącami starań Grzybek, podejrzewam, że przeoczyłyśmy Twoją wiadomość, gdzie pisałaś o sobie. Ja w ogóle nie czytałam pierwszej części wątku, bo odpuściłam sobie forum na jakiś czas, jak dowiedziałam się, że ciąża mi się nie rozwija.
Jak to jest u Ciebie?
Ja na samym początku starań znalazłam sobie jakieś statystyki, gdzie pisało, ile % par doczekało się ciąży po ilu miesiącach. Pokazałam to mojemu mężowi i był w czystym, nieskalanym przebłyskiem wcześniejszej świadomości, szoku "jak to? to jak się stara kilka miesięcy to wcale nie znaczy, że coś jest nie tak?!". Podobne zaskoczenie przeżywał parę lat temu, jak się dowiedział, że istnieją dwa rodzaje orgazmu. Czasem mnie frustruje ta jego ignorancja w tym temacie, ale powoli się uczy, jak mu codziennie gadam o rzeczach związanych z płodnością
A to że z czasem człowiek się robi spokojniejszy, to chyba prawda Ale to dobrze, inaczej to forum zmieniłoby się w pogaduszki dziewczyn z oddziału psychiatrycznego.starania od 07.2017 ,
5 lat cykle bezowulacyjne,
hiperprolaktynemia, bromergon,
podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
badanie nasienia 1.02
21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️ -
Cola gratuluje II krrseczek:-), i trzymam kciuki za piekny przyrost bety!
Ja zaczynam 3cs. Dzis mamy 6dc, gin mnie wcisnal dzis na wizyte. Pokazałam wyniki, mowi ze hormony wporzadku. Jedynie ta prolaktyna moglaby byc nizsza, dostałam castagnusa:-) i dupka od 16dc. Kupilam tez wiesiolka i za 2 dni zaczynamy działac:D Dzis na usg byly juz pecherzyki, mam jeszcze za tydzien w 12 dc i 15dc monitoring:-)
Dobrej nocki dziewczyny:-)
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Grzybek wrote:to tak jak u mnie 2cs . dzień matki byłby wspaniałym prezentem czas chyba wyluzowac .. koniec z mierzeniem tempki , badaniem szyjki i liczeniem plodnych .. niby to dopiero 2 cs ale ja juz wariuje od tego wszystkiego .
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Almond wrote:Cola gratuluje II krrseczek:-), i trzymam kciuki za piekny przyrost bety!
Ja zaczynam 3cs. Dzis mamy 6dc, gin mnie wcisnal dzis na wizyte. Pokazałam wyniki, mowi ze hormony wporzadku. Jedynie ta prolaktyna moglaby byc nizsza, dostałam castagnusa:-) i dupka od 16dc. Kupilam tez wiesiolka i za 2 dni zaczynamy działac:D Dzis na usg byly juz pecherzyki, mam jeszcze za tydzien w 12 dc i 15dc monitoring:-)
Dobrej nocki dziewczyny:-)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Grzybek - całe szczęście że trafiłaś na lekarza, który coś zaczął działać. A co do faceta - to często więc możecie też spróbować jeszcze dodać badanie nasienia dla pewności. To raczej dość tanie i proste badanie. Trud polega na przekonaniu chłopa żeby poszedł na badanie ... ale jak rzeczywiście celowo staracie się drugi cykl to wszystko może być w normie. A Ty na Tych lekach już miałaś monitoring?
-
nick nieaktualny
-
Ellka wrote:Jagodka, a co to za nowy avatarek?
Ellka lubi tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
klaudiaaa93 wrote:Zrobiłam dziś kolejny test i pod światło dzienne jak pod kątem ułożyłam to wyszła bardzo bardzo jaśniutka siwa kreska, trochę wyglądało jakby tam właśnie było miejsce na nią. Czy mogę sobie robić nadzieję czy to po prostu tak wygląda?
Klaudia beta i wszystko bedzie jasne:) trzymam kciuki!
Dzien dobry ja juz w pracy
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
nick nieaktualnymi88 wrote:Pilik, ja myślę, że to ma jakiś związek z tymi cyklami bezowulacyjnymi, nie z dwoma miesiącami starań Grzybek, podejrzewam, że przeoczyłyśmy Twoją wiadomość, gdzie pisałaś o sobie. Ja w ogóle nie czytałam pierwszej części wątku, bo odpuściłam sobie forum na jakiś czas, jak dowiedziałam się, że ciąża mi się nie rozwija.
Jak to jest u Ciebie?
A to że z czasem człowiek się robi spokojniejszy, to chyba prawda Ale to dobrze, inaczej to forum zmieniłoby się w pogaduszki dziewczyn z oddziału psychiatrycznego.
Mój M. komletnie nic niewiedział na te tematy a teraz jak sie dokształcil przez internet to aż mnie szokuję. Widział jaksięrobi laparotomie, laparoskopie, łzeczkowanie, zapytał się nawet dlaczego lekarz nie przepisałantybiotyków po wyjściu do domu.
Co się póżniej okazało miał rację, pn. jak wczoraj byłam na wizycie to zbiera mi sie ropa nad cięciem, wczorajmi ja wyciskał i powtórka bedzie w czwartek, oczywiscie dostałam antybiotyk. Jeśli to nie pomoże będzie mnieznowu otwierał i płukał. Normalnie mi się slabo zrobiło. To się doczekałam.... -
nick nieaktualnyklaudiaaa93 wrote:Zrobiłam dziś kolejny test i pod światło dzienne jak pod kątem ułożyłam to wyszła bardzo bardzo jaśniutka siwa kreska, trochę wyglądało jakby tam właśnie było miejsce na nią. Czy mogę sobie robić nadzieję czy to po prostu tak wygląda?
Także przpuszczam że w niej jesteś, kup sobie w aptece test ciązowy żółty z bobotesta on jest niezawodny! i zrób go dzisiaj, mi lepiej wychodził z popoludniowego moczu niż z porannego, staraj sie dzisiaj duzo nie pic bedzie bardziej skoncentrowany! czekam na wnik. -
nick nieaktualny-Monika- wrote:Tak szerze to ja mialam testy allegrowski i na nich wychodziły cienie z cienia i co się okazało ciąza!!!
Także przpuszczam że w niej jesteś, kup sobie w aptece test ciązowy żółty z bobotesta on jest niezawodny! i zrób go dzisiaj, mi lepiej wychodził z popoludniowego moczu niż z porannego, staraj sie dzisiaj duzo nie pic bedzie bardziej skoncentrowany! czekam na wnik.
Właśnie mam te z Allegro. Dziś już niestety nie zdąże do apteki, ale jutro jak wyjdzie mi taki sam to zrobię betę
I dzisiejszy test chyba nie był z porannego moczu, bo o 4 byłam w toalecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 08:36