WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola, gratulacje, ja te z widzę drugą kreskę. Czekamy na betę.
Ja dziś wpisana byłam na testowanie. Niestety negatyw - bobotest czułość 10.
Mam 32dc, tydzien temu skończyłam brac duphaston, a @ brak. Na monitoringu w 12dc wychodziło, że jest już po wszystkim albo że wcale nic nie było... Pozostaje mi jeszcze pare dni poczekać, bo niestety zdarzały mi się już cykle 40+22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie progesteron jednak za niski jak dla lekarki teraz już wiem skąd problemy z waga czy tez emocjami Heheh teraz tylko kombinacja jak załatwić leki z polski bo tu najpierw mojego do badania a potem mówiła coś o CLO
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam kolejną porcję wyników. Witamina D wyszła mi 22 przy normach:
Niedobór <10 ng/ml
Poziom niewystarczający 10-30 ng/ml
Poziom wystarczający 30-100 ng/ml
Podobno to też mogło wpłynąć na poronienie, a jest częste w naszej strefie klimatycznej. Muszę teraz jeszcze zbadać poziom wapnia we krwi, żeby ustalić, czy suplementacja pomoże.
Akurat mam wśród leków opakowanie witaminy D, które kupiłam zimą, a nie brałam, więc juz wzięłam dzisiejszą tabletkę
Z tego, co przeczytałam przed chwilą, bardzo warto zrobić to badanie podczas starań o dziecko
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Mam kolejną porcję wyników. Witamina D wyszła mi 22 przy normach:
Niedobór <10 ng/ml
Poziom niewystarczający 10-30 ng/ml
Poziom wystarczający 30-100 ng/ml
Podobno to też mogło wpłynąć na poronienie, a jest częste w naszej strefie klimatycznej. Muszę teraz jeszcze zbadać poziom wapnia we krwi, żeby ustalić, czy suplementacja pomoże.
Akurat mam wśród leków opakowanie witaminy D, które kupiłam zimą, a nie brałam, więc juz wzięłam dzisiejszą tabletkę
Z tego, co przeczytałam przed chwilą, bardzo warto zrobić to badanie podczas starań o dziecko
Ja miałam 70 i w moich normach było jakby za dużo hihihi
-
Cola gratulacje raz jeszcze będziesz powtarzać?
-
Mi - a to jak masz już "przechorowane" to super co do bety i owulacji - beta podwyższona blokuje owulacje, więc bardzo możliwe że będzie opóźniona przez to!
Co do D, wynik słaby ale raczej nie aż tak. Dobrze dobić do 50 chociaż. Polecam łykać 4000 dziennie! Mniej, szczególnie na jesień/zimo to marna dawka
A z ciekawostek - wit D3 można brac raz w tygodniu w mega dawce. Kumuluje się w organizmie i nie ma znaczenia czy bierzesz cosziennie 4tys, czy raz na tydzien 28 000 tak dla gapiciów :p
Cola - gratulacje
A mnie też ciagle ból głowy męczy... a od wczoraj swędzą mnie cycki... nigdy tak nie miałam. W tym cyklu nie mam za dużo czasu na zastanowienie, za to mąż we mnie wyszukuje objawów... wg niego już coś ze mną nie tak, Haha, a dopiero 5dpo więc tłumacze mu że ma urojenia, ale on swoje :pmi88 lubi tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Mam wyniki bety. 35,47. Ale chyba dalej jestem w szoku oby teraz tylko było wszystko dobrze dalej...
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
pilik wrote:A mnie też ciagle ból głowy męczy... a od wczoraj swędzą mnie cycki... nigdy tak nie miałam. W tym cyklu nie mam za dużo czasu na zastanowienie, za to mąż we mnie wyszukuje objawów... wg niego już coś ze mną nie tak, Haha, a dopiero 5dpo więc tłumacze mu że ma urojenia, ale on swoje :p
Moze nie takie znow urojenia ;p Ja mialam objawy od 3dpo ;p Trzymam kciuki
mi88, pilik lubią tę wiadomość
-
Ellka bede powtarzać. Koleżanka mnie trochę ostudziła, że to bardzo mało. Ona miała od razu ponad 6000, ale była już w 6 tyg wtedy. A ja to nawet do terminu @ nie doczekałam, także mam nadzieje, że bedzie ok ale pójdę dopiero w pt po południu, bo wcześniej nie mam jak... Dziewczyny dzięki. Ja teraz trzymam za Was kciuki, żebyście wszystkie do zafasolkowanych dołączyły, a zafasolkowanym o szcześliwe zakończenie
-
pilik wrote:Mi - a to jak masz już "przechorowane" to super co do bety i owulacji - beta podwyższona blokuje owulacje, więc bardzo możliwe że będzie opóźniona przez to!
Co do D, wynik słaby ale raczej nie aż tak. Dobrze dobić do 50 chociaż. Polecam łykać 4000 dziennie! Mniej, szczególnie na jesień/zimo to marna dawka
A z ciekawostek - wit D3 można brac raz w tygodniu w mega dawce. Kumuluje się w organizmie i nie ma znaczenia czy bierzesz cosziennie 4tys, czy raz na tydzien 28 000 tak dla gapiciów :p
Cola - gratulacje
A mnie też ciagle ból głowy męczy... a od wczoraj swędzą mnie cycki... nigdy tak nie miałam. W tym cyklu nie mam za dużo czasu na zastanowienie, za to mąż we mnie wyszukuje objawów... wg niego już coś ze mną nie tak, Haha, a dopiero 5dpo więc tłumacze mu że ma urojenia, ale on swoje :p
Wzięłam drugą tabletkę właśnie, bo mam takie po 2000 Tak sobie myślę, że jak po lecie mam tak mało, to co by było potem!
5dpo to już coś może być na rzeczy, ciekawe Trzymam kciuki! Mnie w "szczęśliwym" cyklu 4dpo zaczęły lekko boleć piersi, coraz mocniej, i 6dpo już mocno Dlatego teraz wiem, że to w nich będę wypatrywać kolejnej ciąży
Z tą betą i owulacją to słyszałam, natomiast zastanawiam się, jak to dokładnie wygląda. Tzn. czy beta HCG hamuje wzrost pęcherzyka, czy nie. Zakładam, że tak, bo po co by miały pęcherzyki w ciąży rosnąć, to by pewnie prowadziło do jakichś patologii. Z drugiej strony jeśli beta spada i organizm wie, że nie ma już ciąży, to może wtedy to tego wzrostu pęcherzyków nie blokuje.
Zakładając, że blokuje, i że wzrost pęcherzyka trwa 10-14 dni, owulacja mogłaby mi się przesunąć nawet o 2 tygodnie. Może też jej w ogóle nie być w tym cyklu.
Bez USG będę tak gdybać i gdybać. A nie pójdę już raczej, bo ciężko złapać termin, który mi nie rozwali dnia pracy. Narzekam na ten Luxmed, ale przynajmniej mogę sobie wizyty często umawiać, o ile już termin wpadnie
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo