Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 12 września 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, to ciekawe co koleżanka by powiedziała na moje 14,45 ;-)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 września 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Ellka bede powtarzać. Koleżanka mnie trochę ostudziła, że to bardzo mało. Ona miała od razu ponad 6000, ale była już w 6 tyg wtedy. A ja to nawet do terminu @ nie doczekałam, także mam nadzieje, że bedzie ok :) ale pójdę dopiero w pt po południu, bo wcześniej nie mam jak... Dziewczyny dzięki. Ja teraz trzymam za Was kciuki, żebyście wszystkie do zafasolkowanych dołączyły, a zafasolkowanym o szcześliwe zakończenie :)
    Cola, mi takie pragmatyczne podejście pomogło łatwiej przyjąć słaby przyrost bety. Jednak w Twoim przypadku to naprawdę ładnie wygląda. Ja 16dpo miałam wynik 55. Gdyby się podwajał, wskazywałoby to po prostu na późne zagnieżdżenie. A zobacz, Twój jest porównywalnej wielkości już cztery dni wcześniej :) Nikt nie będzie miał przed terminem @ od razu wielkich wyników :) Wiadomo, że każdemu się marzy zacząć od jakiejś grubej trzycyfrowej liczby (przynajmniej mi się marzy :D), ale nie da się wymagać od dzidziusia, żeby od razu był duży :D
    Skoro beta dopiero w piątek a podchodzisz do tego z dystansem, zawsze możesz sprawdzać, jak grubnie kreska na teście ciążowym :) Tylko koniecznie używaj tych samych testów.

    Ile cykli się staraliście?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 18:02

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 września 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola gratulacje.
    Jesli chodzi o dzieci to ja Was pobije bo moj ma 9 lat :)

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 września 2017, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Cola, to ciekawe co koleżanka by powiedziała na moje 14,45 ;-)
    A dokładnie, miałam w poprzedniej wiadomości wspomnieć o Twoim wyniku :D W którym dpo Ty to miałaś?

    Ellka lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet
    Postów: 4143 7430

    Wysłany: 12 września 2017, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola - jak chcemy mieć wysokie pierwsze bety to przestańmy się obserwować o chodzić od razu na badania ;) taki "urok" naszej świadomości że i bety 5 dziewczyny wychwycą! Stąd "u nas" tyle biochemicznych - u innych też są częste tylko dziewcxyny nie mają o tym pojęcia..!
    Mi Haha No co Ty :) ja jestem niespełnionym lekarzem po prostu ;). Czasami sama się zastanawiam skąd rożne rzeczy wiem! Hahaha
    Ja po biochemicznej miałam owulacje z tydzien pózniej, ale była. Obserwuj, bardzo moźliwe że będzie :)

    mi88 lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 12 września 2017, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A dokładnie, miałam w poprzedniej wiadomości wspomnieć o Twoim wyniku :D W którym dpo Ty to miałaś?

    Mi, ja pierwszą betkę robiłam 10 dpo :)
    Miło że pamietasz kochana:*

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2129 2358

    Wysłany: 12 września 2017, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 nie zabezpieczamy sie od marca, ale na początku było na luzie. Tak od czerwca zaczęłam brać wisiołka, bo wydawało mi się, że mam mało śluzu płodnego. W tym ostatnim cyklu włączyłam żel Conceive plus. Może trochę pomógł. Puki co cieszę się, że beta jest dodatnia i zobaczyny co piątek przyniesie. Dam znać :)

    mi88 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 12 września 2017, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 Gratuluje ! ja tam dalej sie łudze , że może ten test to za szybko byl zrobiony .. @ ma przyjsc 16.09 , temperatura nadal podwyzszona , ale w poprzednim cyklu bylo podobnie .. z tym , ze teraz po kilku dniach mega wysokiego ulozenia szyjki nagle nieco sie obnizyla i z mega twardej zrobila sie srednia , ale czy jest otwarta czy zamknieta to juz nie jestem pewna , ale wydaje mi sie ze sie otwiera .. no coz .. nie kazdy ma takie szczescie ze zafasolkuje w pierwszym cyklu .. za 2 tyg ide do mojego gina i upre sie aby zrobil mi wszystkie mozliwe badania krwi i aby wlaczyl monitorowanie cyklu ! wkoncu biore clo wiec powinien ! ale w DE lekarze inaczej podchodza do sprawy ..

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2129 2358

    Wysłany: 12 września 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja sie cieszyłam, że w ogóle dodatnia była :) a koleżanka może dobrze, ze mnie troche ostudziła, podejde do tego trochę z dystansem. Ale dobrze, że wiem tak wcześnie, bo w pracy mam styczność z promieniowaniem rentgenowskim i teraz wiem, że musze unikać go jak sie tylko da.

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2044 658

    Wysłany: 12 września 2017, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny... możecie wpisać @, ja już nie mam siły :( to był nasz 9 cykl ... do tej porty naprawdę podchodziłam na luzie ... a teraz mam takiego doła ze ho

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Fatalita Autorytet
    Postów: 1010 1369

    Wysłany: 12 września 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie wczoraj ciąża potwierdzona, niestety rozpoczęło się krwawienie i dostałam luteinę na podtrzymanie i nakaz leżenia. Więc od wczoraj nie ruszam się z łóżka i już jestem na L4 :/
    Pęcherzyk ciążowy widoczny - 2,5 mm :)
    Zobaczymy co dalej.

    l22npx9iaxtim23h.png

    Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 września 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    Cola87 Gratuluje ! ja tam dalej sie łudze , że może ten test to za szybko byl zrobiony .. @ ma przyjsc 16.09 , temperatura nadal podwyzszona , ale w poprzednim cyklu bylo podobnie .. z tym , ze teraz po kilku dniach mega wysokiego ulozenia szyjki nagle nieco sie obnizyla i z mega twardej zrobila sie srednia , ale czy jest otwarta czy zamknieta to juz nie jestem pewna , ale wydaje mi sie ze sie otwiera .. no coz .. nie kazdy ma takie szczescie ze zafasolkuje w pierwszym cyklu .. za 2 tyg ide do mojego gina i upre sie aby zrobil mi wszystkie mozliwe badania krwi i aby wlaczyl monitorowanie cyklu ! wkoncu biore clo wiec powinien ! ale w DE lekarze inaczej podchodza do sprawy ..

    Też mam dziś 10dpo i negatywny test, ale musimy mieć jeszcze nadzieję póki temp w górze :)

  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 12 września 2017, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudiaaa93 a temp. nie poziwnna spasc okolo 7-10 dnia na jeden dzien ? ( spadek implementacyjny )? w poprzednim cyklu temp spadła mi dopiero dzien przed @ .. Eh , mam dzis takiego dola , ze ciagle jak o tym pomysle to rycze .. a to dopiero poczatki starań ..

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 12 września 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jesli chodzi o dzieci to ja Was pobije bo moj ma 9 lat :)

    Moja starsza córka ma 10,5 :)

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4143 7430

    Wysłany: 12 września 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze miałam pisać - mnie co miesiąc piersi bolą więc to żaden objaw ;). Ale drugi dzień swędzą, a to już jakieś dziwne...

    mi88 lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2129 2358

    Wysłany: 12 września 2017, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93, Grzybek ja myślę, że 10 dpo to też miałabym biel vizira także może jeszcze trzeba troszkę poczekać i zobaczycie co będzie! Fatalita trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze, odpoczywaj :)

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 września 2017, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    @klaudiaaa93 a temp. nie poziwnna spasc okolo 7-10 dnia na jeden dzien ? ( spadek implementacyjny )? w poprzednim cyklu temp spadła mi dopiero dzien przed @ .. Eh , mam dzis takiego dola , ze ciagle jak o tym pomysle to rycze .. a to dopiero poczatki starań ..

    Taki spadek może zarówno oznaczać implantację jak i nie :)
    Jak go nie ma to też nie znaczy, że ciąży nie ma, tyle tu juz różnych wykresów zakończonych na zielono, że wszystkiego można sie spodziewać :)
    Mam jeszcze kilka testów, więc będę robić aż nie dostanę @ albo wyjdzie || :)

  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 12 września 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z testami poczekam do 16.09 .. no chyba ze @ przyjdzie jak zwykle planowo co do minuty . Cola87 łudze sie ze faktycznie to za szybko bo niestety tutaj w DE znalazłam testy tylko o czulosci 25 . wiec moze ... ale .. jakby jakms cudem okazalo sie ze @ nie przyjdzie to bylabym mocno zdziwiona .. bo czuje sie jak na okres .. i do tego ta opadajaca szyjka .. i wrazenie ze sie otwiera .. eh .. wole nie miec zludzen . moj M juz nie może na mnie patrzeć , przez to , że Ciagle placze i nie slucham jego zapewnien ze w koncu sie uda .. wiem , ze jemu tez nie jest lekko bo oboje bardzo chcemy miec dziecko , ale kobieta jakos zawsze to bardziej przezywa .. ja ciagle zadaje sobie pytanie co moglam zrobic by uniknac choroby i by moc normalnie zajsc w ciaze .. czy to moja wina .. moze to wina tego ze w przeszlosci na byle chorobe od razu bralalm antybiotyki .. nie wiem , ale dzis mam taki dzien , ze o wszystko obwiniam wlasnie siebie .

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 12 września 2017, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Też mam dziś 10dpo i negatywny test, ale musimy mieć jeszcze nadzieję póki temp w górze :)
    a który to twoj cs?

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Cola87 Autorytet
    Postów: 2129 2358

    Wysłany: 12 września 2017, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek nie obwiniaj się. Tak każda z nas mogłaby gdybać co mogłaby zrobić, a czego nie powinna. W końcu się uda i bedziesz tulić swój skarb!

    qdkk2n0ahanlnmk1.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego