X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, to ciekawe co koleżanka by powiedziała na moje 14,45 ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Ellka bede powtarzać. Koleżanka mnie trochę ostudziła, że to bardzo mało. Ona miała od razu ponad 6000, ale była już w 6 tyg wtedy. A ja to nawet do terminu @ nie doczekałam, także mam nadzieje, że bedzie ok :) ale pójdę dopiero w pt po południu, bo wcześniej nie mam jak... Dziewczyny dzięki. Ja teraz trzymam za Was kciuki, żebyście wszystkie do zafasolkowanych dołączyły, a zafasolkowanym o szcześliwe zakończenie :)
    Cola, mi takie pragmatyczne podejście pomogło łatwiej przyjąć słaby przyrost bety. Jednak w Twoim przypadku to naprawdę ładnie wygląda. Ja 16dpo miałam wynik 55. Gdyby się podwajał, wskazywałoby to po prostu na późne zagnieżdżenie. A zobacz, Twój jest porównywalnej wielkości już cztery dni wcześniej :) Nikt nie będzie miał przed terminem @ od razu wielkich wyników :) Wiadomo, że każdemu się marzy zacząć od jakiejś grubej trzycyfrowej liczby (przynajmniej mi się marzy :D), ale nie da się wymagać od dzidziusia, żeby od razu był duży :D
    Skoro beta dopiero w piątek a podchodzisz do tego z dystansem, zawsze możesz sprawdzać, jak grubnie kreska na teście ciążowym :) Tylko koniecznie używaj tych samych testów.

Ile cykli się staraliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 18:02

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola gratulacje.
    Jesli chodzi o dzieci to ja Was pobije bo moj ma 9 lat :)

• mi88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Cola, to ciekawe co koleżanka by powiedziała na moje 14,45 ;-)
    A dokładnie, miałam w poprzedniej wiadomości wspomnieć o Twoim wyniku :D W którym dpo Ty to miałaś?

Ellka lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola - jak chcemy mieć wysokie pierwsze bety to przestańmy się obserwować o chodzić od razu na badania ;) taki "urok" naszej świadomości że i bety 5 dziewczyny wychwycą! Stąd "u nas" tyle biochemicznych - u innych też są częste tylko dziewcxyny nie mają o tym pojęcia..!
    Mi Haha No co Ty :) ja jestem niespełnionym lekarzem po prostu ;). Czasami sama się zastanawiam skąd rożne rzeczy wiem! Hahaha
    Ja po biochemicznej miałam owulacje z tydzien pózniej, ale była. Obserwuj, bardzo moźliwe że będzie :)

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A dokładnie, miałam w poprzedniej wiadomości wspomnieć o Twoim wyniku :D W którym dpo Ty to miałaś?

Mi, ja pierwszą betkę robiłam 10 dpo :)
    Miło że pamietasz kochana:*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 nie zabezpieczamy sie od marca, ale na początku było na luzie. Tak od czerwca zaczęłam brać wisiołka, bo wydawało mi się, że mam mało śluzu płodnego. W tym ostatnim cyklu włączyłam żel Conceive plus. Może trochę pomógł. Puki co cieszę się, że beta jest dodatnia i zobaczyny co piątek przyniesie. Dam znać :)

mi88 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Grzybek Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 Gratuluje ! ja tam dalej sie łudze , że może ten test to za szybko byl zrobiony .. @ ma przyjsc 16.09 , temperatura nadal podwyzszona , ale w poprzednim cyklu bylo podobnie .. z tym , ze teraz po kilku dniach mega wysokiego ulozenia szyjki nagle nieco sie obnizyla i z mega twardej zrobila sie srednia , ale czy jest otwarta czy zamknieta to juz nie jestem pewna , ale wydaje mi sie ze sie otwiera .. no coz .. nie kazdy ma takie szczescie ze zafasolkuje w pierwszym cyklu .. za 2 tyg ide do mojego gina i upre sie aby zrobil mi wszystkie mozliwe badania krwi i aby wlaczyl monitorowanie cyklu ! wkoncu biore clo wiec powinien ! ale w DE lekarze inaczej podchodza do sprawy ..

starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja sie cieszyłam, że w ogóle dodatnia była :) a koleżanka może dobrze, ze mnie troche ostudziła, podejde do tego trochę z dystansem. Ale dobrze, że wiem tak wcześnie, bo w pracy mam styczność z promieniowaniem rentgenowskim i teraz wiem, że musze unikać go jak sie tylko da.

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny... możecie wpisać @, ja już nie mam siły :( to był nasz 9 cykl ... do tej porty naprawdę podchodziłam na luzie ... a teraz mam takiego doła ze ho

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie wczoraj ciąża potwierdzona, niestety rozpoczęło się krwawienie i dostałam luteinę na podtrzymanie i nakaz leżenia. Więc od wczoraj nie ruszam się z łóżka i już jestem na L4 :/
    Pęcherzyk ciążowy widoczny - 2,5 mm :)
    Zobaczymy co dalej.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    Cola87 Gratuluje ! ja tam dalej sie łudze , że może ten test to za szybko byl zrobiony .. @ ma przyjsc 16.09 , temperatura nadal podwyzszona , ale w poprzednim cyklu bylo podobnie .. z tym , ze teraz po kilku dniach mega wysokiego ulozenia szyjki nagle nieco sie obnizyla i z mega twardej zrobila sie srednia , ale czy jest otwarta czy zamknieta to juz nie jestem pewna , ale wydaje mi sie ze sie otwiera .. no coz .. nie kazdy ma takie szczescie ze zafasolkuje w pierwszym cyklu .. za 2 tyg ide do mojego gina i upre sie aby zrobil mi wszystkie mozliwe badania krwi i aby wlaczyl monitorowanie cyklu ! wkoncu biore clo wiec powinien ! ale w DE lekarze inaczej podchodza do sprawy ..

Też mam dziś 10dpo i negatywny test, ale musimy mieć jeszcze nadzieję póki temp w górze :)

• Grzybek Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudiaaa93 a temp. nie poziwnna spasc okolo 7-10 dnia na jeden dzien ? ( spadek implementacyjny )? w poprzednim cyklu temp spadła mi dopiero dzien przed @ .. Eh , mam dzis takiego dola , ze ciagle jak o tym pomysle to rycze .. a to dopiero poczatki starań ..

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • Ha Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Jesli chodzi o dzieci to ja Was pobije bo moj ma 9 lat :)

Moja starsza córka ma 10,5 :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze miałam pisać - mnie co miesiąc piersi bolą więc to żaden objaw ;). Ale drugi dzień swędzą, a to już jakieś dziwne...

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93, Grzybek ja myślę, że 10 dpo to też miałabym biel vizira także może jeszcze trzeba troszkę poczekać i zobaczycie co będzie! Fatalita trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze, odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek wrote:
    @klaudiaaa93 a temp. nie poziwnna spasc okolo 7-10 dnia na jeden dzien ? ( spadek implementacyjny )? w poprzednim cyklu temp spadła mi dopiero dzien przed @ .. Eh , mam dzis takiego dola , ze ciagle jak o tym pomysle to rycze .. a to dopiero poczatki starań ..

Taki spadek może zarówno oznaczać implantację jak i nie :)
    Jak go nie ma to też nie znaczy, że ciąży nie ma, tyle tu juz różnych wykresów zakończonych na zielono, że wszystkiego można sie spodziewać :)
    Mam jeszcze kilka testów, więc będę robić aż nie dostanę @ albo wyjdzie || :)

• Grzybek Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z testami poczekam do 16.09 .. no chyba ze @ przyjdzie jak zwykle planowo co do minuty . Cola87 łudze sie ze faktycznie to za szybko bo niestety tutaj w DE znalazłam testy tylko o czulosci 25 . wiec moze ... ale .. jakby jakms cudem okazalo sie ze @ nie przyjdzie to bylabym mocno zdziwiona .. bo czuje sie jak na okres .. i do tego ta opadajaca szyjka .. i wrazenie ze sie otwiera .. eh .. wole nie miec zludzen . moj M juz nie może na mnie patrzeć , przez to , że Ciagle placze i nie slucham jego zapewnien ze w koncu sie uda .. wiem , ze jemu tez nie jest lekko bo oboje bardzo chcemy miec dziecko , ale kobieta jakos zawsze to bardziej przezywa .. ja ciagle zadaje sobie pytanie co moglam zrobic by uniknac choroby i by moc normalnie zajsc w ciaze .. czy to moja wina .. moze to wina tego ze w przeszlosci na byle chorobe od razu bralalm antybiotyki .. nie wiem , ale dzis mam taki dzien , ze o wszystko obwiniam wlasnie siebie .

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • Grzybek Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Też mam dziś 10dpo i negatywny test, ale musimy mieć jeszcze nadzieję póki temp w górze :)
    a który to twoj cs?

starania od 07.2017 ,
    badanie nasienia 1.02
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek nie obwiniaj się. Tak każda z nas mogłaby gdybać co mogłaby zrobić, a czego nie powinna. W końcu się uda i bedziesz tulić swój skarb!

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ