Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosis wrote:Tak. Betę też wrzuciłam dzisiaj, rzutem na taśmę, ale raczej nic nie pokaże, bo to dopiero 8 dpo. 🐒 zapowiada się na 15.09
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Zosis wrote:Ząbkuję. Przy mojej cudownej "ósemce" wdał się stan zapalny i tak mnie to boli od wczoraj, że masakra... Mam na to antybiotyk, ale nie chcę go brać dopóki z całą pewnością nie wykluczę ciąży. A żeby tego było mało to rano wstałam z zaczerwienioną spojówką, jakby znowu się chciało wdać jakieś zapalenie. Póki co światłowstręt mam niewielki, ale coś czuję się, że to się rozkręca... Także za chwilę będę cała zapalona... A w pracy dzisiaj same ważne spotkania...
Nie wiem czy nie gorszy jest stan zapalny od antybiotyku.. kiedyś czytałam że ogniska stanów zapalnych w organizmie uniemożliwiaja zagnieżdzenie się zarodka lub ewentualne jego wady. Czytałam bo koleżanka ktora starala sie o dziecko kilka ładnych lat otrzymała od immunologa skierowania na analize stanow zapalnych w zatokach i w obrębie szczęki. I wlasnie wyszlo ze od lat ma stany zapalne w zatokach i one produkuja przeciwciala niedoprowadzajac do zaplodnienia. Warto o tym poczytac.
Poza tym rozwój stanu zapalnego może miec wiele negatywnych skutków dla zdrowia. W pierwszym okresie ciąży zarodek i tak jest dobrze chroniony wiec mysle ze antybiotyk to mniejsze zło ale napewno skonsultowalabym to z lekarzem..siesiepy lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
@Lipcowa niestety mam tylko "zestaw" tych jednych xD A do 10 jestem totalnie bez kasy...xD
Myślicie poza tym, że test LH zrobiony po pracy (15:30 z zegarkiem w ręku xD) to za późno i lepiej rano przed robić? -
nick nieaktualnyKatarena wrote:Melduję, że wczoraj odebrałam wyniki z powtórki bety :
05.09 - 469,80 prog 14,39
07.09 - 875,70 prog 12,08
czyli przyrost 86,6% (na stronie pisze, że w normie)
trochę mnie martwi ten progesteron, ale z drugiej strony wszędzie czytam że powyżej 10 jest ok, co myślicie?ChocoMonster, Katarena, Ancalime, siesiepy lubią tę wiadomość
-
kropka_123 wrote:Mam wyniki 21,7 🥹
❤️🧡💛👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Kimbra wrote:https://youtu.be/Wlz74Gom99I
Dziewczyny na poprawę humoru 😆😆
Ja się popłakałam i poplułam ze śmiechu 😂😂😂😂😂
Często oglądam ją na FB👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Kil wrote:@Lipcowa niestety mam tylko "zestaw" tych jednych xD A do 10 jestem totalnie bez kasy...xD
Myślicie poza tym, że test LH zrobiony po pracy (15:30 z zegarkiem w ręku xD) to za późno i lepiej rano przed robić?Kil lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Lipcowa wrote:Kurde u mnie taki zakręcony ten wrzesień, że regularnie podczytuje forum i przeżywam wszystko z Wami ale nie mam nawet kiedy odpisać :o
@Kimbra ja za pierwszym razem też nie wyjechałam z placyku, a teraz śmigam niczym kierowca rajdowy, więc nie ma tego złego i pamiętaj, że jak już wiesz co i jak to na pewno wszystko pójdzie dobrze
@Choco przed weselem trzeba mieć nerwy ze stali Ale przed Tobą jeden z najpiękniejszych dni w życiu także nie przejmuj się takimi rzeczami skup się tylko na Was, bo to jest najważniejsze, a wymyślający goście to niestety z reguły "codzienność" - na Nasz ślub nie przyszły dwie osoby o czym dowiedzieliśmy się dopiero na sali, wcześniej nie dali znać, że ich jednak nie będzie i unikali kontaktu później przez kilka miesięcy a i tak hitem były moje ciotki, które marudziły na wesele w październiku w czasach covida i one "chętnie przyszłyby na wesele ale strasznie boją się zachorowania, a poza tym powinniśmy przełożyć, bo co jak goście złapią wirusa" itp były ciągłe telefony do mojej mamy od nich, że powinniśmy przełożyć i między innymi dlatego też przesunęliśmy ślub i co..? Na ten w lipcu też nie przyszły tłumacząc się jakimiś wymówkami z dupy :o a jedna z nich zadzwoniła w dniu ślubu jak byłam u fryzjera, że ona namyśliła się i chciałaby przyjść ale powiedziałam, że jest to niemożliwe, bo sala przestrzega radykalnie ilości gości w umowie
@Pluto idziesz jak burza super trzymam kciuki za działania
@Olgaaa kciuki za nową pracę oby poszło po Twojej myśli
@Madziq6 moim zdaniem ginekolog-endokrynolog byłyby najlepszym wyjściem sama zrobiłam teraz pakiet hormonalny + tarczycowy i wybieram się do niego coś nie tak mam z tsh, więc nawet w razie ciąży później mnie poprowadzi
@Ewelina trzymaj się tam moim pierwszym skojarzeniem w Twojej sytuacji była możliwość płynu owulacyjnego, który podrażnia jamę brzuszną (moja bratowa tak miała) ale dobrze, że jesteś pod opieką, oby wyjaśniło się wszystko jak najszybciej
@Forget kurde a ja mimo wszystko mam nadzieję, że wszystko rozwiążę się pozytywnie. Może późne zagnieżdżenie i stąd ta skacząca beta?
@Vivivo dużo siły, myślami jestem z Tobą
@Kil a masz może jakiś owulak innej firmy żeby porównać?
Zaczęłam mierzyć temperaturę i zapisuję ją dzielnie co rano i teraz mam małą rozkminę - skok ma być od ostatniej mierzonej czy od tej pierwszej?Lipcowa lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Katarena wrote:Melduję, że wczoraj odebrałam wyniki z powtórki bety :
05.09 - 469,80 prog 14,39
07.09 - 875,70 prog 12,08
czyli przyrost 86,6% (na stronie pisze, że w normie)
trochę mnie martwi ten progesteron, ale z drugiej strony wszędzie czytam że powyżej 10 jest ok, co myślicie?
Ja dostałam Duphaston dopiero jak progesteron spadł trochę poniżej 10, przy 15 ng/ml słyszalam że jest to dobry wynik. Dla wlasnego spokoju możesz poprosić gina o receptę, uważam że lepiej wziąć niż się potem zamartwiać.
Melduję przybycie Damy w Czerwieni 🩸🩸🩸 Nigdy się tak jeszcze nie cieszyłam z 1dc 🤩 Czuje że organizm już naprawdę wraca do normy i w końcu moge zacząć patrzeć z nadzieją w przyszłość 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:24
natkurka, Beezi, Lipcowa, paprotka17, Poziomka9204, ChocoMonster, Czytoto, Emka06, Agn1000, 2+3, Ancalime, oloska, siesiepy, Vivico, Kasiaaa.97, Cotakoza, A-6, oli23 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Ja dostałam Duphaston dopiero jak progesteron spadł trochę poniżej 10, przy 15 ng/ml słyszalam że jest to dobry wynik. Dla wlasnego spokoju możesz poprosić gina o receptę, uważam że lepiej wziąć niż się potem zamartwiać.
Melduję przybycie Damy w Czerwieni 🩸🩸🩸 Nigdy się tak jeszcze nie cieszyłam z 1dc 🤩 Czuje że organizm już naprawdę wraca do normy i w końcu moge zacząć patrzeć z nadzieją w przyszłość 🥳*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Hej dziewczyny
Ewelina o łeeee to mięso 🤢 co się dziwić, że ludzie ze szpitala wychodzą ledwo żywi, jak mają jeść coś takiego. Chryste 🥶
Forget, może to i lepiej że pójdziesz na betę jutro. Przyrost po 48h będzie wiarygodniejszy. Trzymam kciuki nadal 🤞
Kil jeśli owulak jest całkowicie biały to dość dziwne, ja robiąc owulaki od 11 dc (a owulacje miałam wtedy w 20dc) miałam już jakąś cienką kreskę chociaż. Chociaż LH jest tak zmienny, że wyrzut hormonu może wystąpić nagle. Testuj
Kil, ForgetMeeNot, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
A-6 wrote:
Nadrobiłam, uff 😂 matko, ile książek by z tego było!
To jakiś pokręcony cykl, owu mam chyba teraz(ps pytanko, jak temp skoczyła dzisiaj, to znaczy że owu była wczoraj? 😭
..A-6 lubi tę wiadomość
-
Kil wrote:@Lipcowa niestety mam tylko "zestaw" tych jednych xD A do 10 jestem totalnie bez kasy...xD
Myślicie poza tym, że test LH zrobiony po pracy (15:30 z zegarkiem w ręku xD) to za późno i lepiej rano przed robić?
Nie można robić z pierwszego sika, a później już chyba nie ma takiego znaczenia
Ja zawsze robię 17-18, bo wcześniej nie jestem w stanie nie pić przez 2 godziny
Może też powtórz późnym popołudniem tylko "przetrzymaj" sika?🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Namisa wrote:Ja dostałam Duphaston dopiero jak progesteron spadł trochę poniżej 10, przy 15 ng/ml słyszalam że jest to dobry wynik. Dla wlasnego spokoju możesz poprosić gina o receptę, uważam że lepiej wziąć niż się potem zamartwiać.
Melduję przybycie Damy w Czerwieni 🩸🩸🩸 Nigdy się tak jeszcze nie cieszyłam z 1dc 🤩 Czuje że organizm już naprawdę wraca do normy i w końcu moge zacząć patrzeć z nadzieją w przyszłość 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:35
Namisa lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
NaszCud wrote:Hej mam do was pytanie. Jest przeziębiona od poniedziałku. Dwa dni goraczkowalam ale wczoraj już temp byla na poziomie 37 nie więcej. Dziś jak wstałam to tez tak samo. Tylko właśnie jak o 6 zmierzyłam w pochwie to było 38.2 I zaczynam się martwić. Tak w pon wt i wczoraj nie mierzyłam bi mowie chora jestem to bez sensu ale dzi byłam ciekawa . Wiem że tam ogólnie temp jest wyższa Ale aż tak... ?
Jeśli do tej pory mierzylas w ustach, to nie porównuj tych wyników do siebie, są niemiarodajne 🤷♀️ -
EwelinaNowa 😊 wrote:Może lepiej jak dodam fotkę 😅
https://naforum.zapodaj.net/43b324691048.jpg.html
Kciuki za dzisiejsza wizytę u lekarza🤞 Jak się dzisiaj czujesz? -
Właśnie odebrałam wynik progesteronu. Jest 14,60 ng/ml w 8dpo, więc chyba tutaj jest OK?
Beta, tak jak myślałam, <0,20 mIU/ml, także chyba zaraz polecę po ten antybiotyk...Czytoto, Paulina666, 2+3, oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to czekanie na testowanie jest straszne… głowa pełna od myślenia czy się udało czy nie…
Dzień w dzień dopatruje się objawów - masakra 🤦♀️ChocoMonster, Kimbra, paprotka17, Kaja1234, oli23 lubią tę wiadomość
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus