Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja1234 wrote:Czytam wątek na bieżąco ostatnimi dniami, chociaż nic nie komentuję.
Forget przykro mi, że musisz przez to przechodzić, mam nadzieję, że skończy się dobrze 😔
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły upragnione dwie kreseczki!
Ja na podobnym etapie do Ewiwi 7dpo. Standardowo ból podbrzusza, ból piersi. Staram się nie doszukiwać objawów ciążowych i przypominam sobie, że przecież w zeszłym miesiącu też takie miałam. Łatwiej mi się czeka na testowanie jak zakładam, że nie nie udało (niestety statystyka za tym przemawia) i planuje co zrobię w następnym cyklu jak przyjdzie 🐒 np. w tym cyklu jak się nie uda to zamierzam zamówić kubeczek ferti lily.
A teraz coś dziwnego. Owulacje miałam w 14/15dc potwierdzoną monitoringiem. Robiłam od okresu codziennie owulaki Horieny, każdy blady, ale owulka potwierdzona, więc może testy do dupy. Śluzu owulacyjnego w tym cyklu zero, nawet tempka nie wzrosła, ale dobra owulacja potwierdzona, ciałko żółte w jajniku. Dzis 21dc i od wczoraj śluzu dużo, ale trochę gęstszy od owulacyjnego, nawet jakieś nieśmiałe libido. Czytam tak o tych waszych testach owulacyjnyvh w ciąży i pomyślałam, że z ciekawości zrobię, bo kilka Horienów mi jeszcze zostało. Zrobiłam teraz a tu na teście dwie grube, tłuste krechy. 7 dni po owulacji i 6/7 dni do okresu. U mnie poziom LH jest dość niski więc nigdy przed owulacją te testy nie wyszły mi tak ciemne. Niech mi ktoś wytłumaczy czy ciało robi mnie w bambuko czy lekarz na monitoringu się walnął i owulacja jest dopiero teraz? Aż jestem teraz ciekawa co będzie z tego cyklu.
Mierzysz może temperature? Byłaś po owulacji potwierdzić że ona faktycznie zaszła?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Kaja1234 wrote:Czytam wątek na bieżąco ostatnimi dniami, chociaż nic nie komentuję.
Forget przykro mi, że musisz przez to przechodzić, mam nadzieję, że skończy się dobrze 😔
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły upragnione dwie kreseczki!
Ja na podobnym etapie do Ewiwi 7dpo. Standardowo ból podbrzusza, ból piersi. Staram się nie doszukiwać objawów ciążowych i przypominam sobie, że przecież w zeszłym miesiącu też takie miałam. Łatwiej mi się czeka na testowanie jak zakładam, że nie nie udało (niestety statystyka za tym przemawia) i planuje co zrobię w następnym cyklu jak przyjdzie 🐒 np. w tym cyklu jak się nie uda to zamierzam zamówić kubeczek ferti lily.
A teraz coś dziwnego. Owulacje miałam w 14/15dc potwierdzoną monitoringiem. Robiłam od okresu codziennie owulaki Horieny, każdy blady, ale owulka potwierdzona, więc może testy do dupy. Śluzu owulacyjnego w tym cyklu zero, nawet tempka nie wzrosła, ale dobra owulacja potwierdzona, ciałko żółte w jajniku. Dzis 21dc i od wczoraj śluzu dużo, ale trochę gęstszy od owulacyjnego, nawet jakieś nieśmiałe libido. Czytam tak o tych waszych testach owulacyjnyvh w ciąży i pomyślałam, że z ciekawości zrobię, bo kilka Horienów mi jeszcze zostało. Zrobiłam teraz a tu na teście dwie grube, tłuste krechy. 7 dni po owulacji i 6/7 dni do okresu. U mnie poziom LH jest dość niski więc nigdy przed owulacją te testy nie wyszły mi tak ciemne. Niech mi ktoś wytłumaczy czy ciało robi mnie w bambuko czy lekarz na monitoringu się walnął i owulacja jest dopiero teraz? Aż jestem teraz ciekawa co będzie z tego cyklu.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:@siesiespy
Apka mi się naprawiła 🤣🤣🤣 a u ciebie jak?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:U mnie dalej cisza na morzu ale napisałam do pomocy. 🤣 Może z godzina 0:00 się naprawi*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:Ja zamknęłam wszystkie aktywne apki na fonie i jak weszłam to się przestawila
Ej zaraz się okaże że przetestowałyście jak szybko owulaki ciążę wykrywają. 😂
Edit: dalej kupaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 23:41
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Może spróbuję zresetować telefon.
Ej zaraz się okaże że przetestowałyście jak szybko owulaki ciążę wykrywają. 😂siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
siesiepy wrote:Mierzysz może temperature? Byłaś po owulacji potwierdzić że ona faktycznie zaszła?
Temperaturę mierzę od kwietnia i nie wiem ile dni po owulacji, bo monitoring miałam pierwszy raz ale temperatura mi się zawsze podnosi między 15 a 20dc. W tym miesiącu cały wykres do dupy, bo temperatura mi spadła wraz ze spadkiem temperatury na dworze i cały czas jest niska chociaż z niewielkimi wzrostami dzień po owulacji i dziś. Teraz teoretycznie powinien być skok progesteronu, tylko dziwne że test owulacyjny wyszedł pierwszy raz w tym cyklu.24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Ewiwi wrote:Hahha jasne od 3 dpo 🤣🤣🤣 ja czuję że u mnie to jakieś chwilowe zawirowania i małpa będzie gdzieś za tydzień plus minus dwa dni. Ale kurcze może zaczniemy grupowo owulaki robić cały cykl? Jak któraś zajdzie będzie odniesienie do testów 🤣
Ja ciągnę dalej swoje to dam znać. 😂walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Kaja1234 wrote:Miałam monitoring w 10dc i pęcherzyk w prawym jajniku miał 10,5mm, a potem w 17dc byłam znów na monitoringu i w jajniku było ciałko żółte, więc potwierdzone niby.
Temperaturę mierzę od kwietnia i nie wiem ile dni po owulacji, bo monitoring miałam pierwszy raz ale temperatura mi się zawsze podnosi między 15 a 20dc. W tym miesiącu cały wykres do dupy, bo temperatura mi spadła wraz ze spadkiem temperatury na dworze i cały czas jest niska chociaż z niewielkimi wzrostami dzień po owulacji i dziś. Teraz teoretycznie powinien być skok progesteronu, tylko dziwne że test owulacyjny wyszedł pierwszy raz w tym cyklu.
Chyba spróbowałabym zrobić badanie progesteronu jutro, na twoim miejscu, aby zobaczyć ile wynosi jego wartośćwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Może spróbuję zresetować telefon.
Ej zaraz się okaże że przetestowałyście jak szybko owulaki ciążę wykrywają. 😂
Edit: dalej kupa*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Będę czekać cierpliwie, co ma być to będzie. Jutro też zrobię owulaka, ciekawe jaki będzie, bo jakby to był pik to jutro kreska byłaby jaśniejsza. Szkoda, że to nie beta 🙃24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
Kaja1234 wrote:Będę czekać cierpliwie, co ma być to będzie. Jutro też zrobię owulaka, ciekawe jaki będzie, bo jakby to był pik to jutro kreska byłaby jaśniejsza. Szkoda, że to nie beta 🙃
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Laski ja też B ( . )( . )
Ewiwi ostatnio jak mi mierzył endometrium to niby 9 mm, a później jednak 13 mm więc wiesz zależy jak tam kliknieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 02:34
siesiepy, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Forget jeszcze wszystko może być dobrze.. Jest nadzieja.... W końcu lekarz nie powiedział, że na 100 procent. Jesteśmy na bardzo podobnym etapie... Marna ze mnie pocieszycielka, ale trzymam kciuki 🤞i czekam na informacje ❣️
siesiepy, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość
-
Farfalla92 widzę że czas siknąć, trzymam 🤞
Ja już po mierzeniu tempki w dziupli (4dp 37,09°C)
Z racji tego że już nie zasnę zaraz wjedzie śniadanie😋
Kot z małżem, będą mi przygrywać do posiłku swoim chrapaniem na dwa głosy, wybitna symfonia😵💫
Kasiaaa.97, Amunicja, siesiepy, paprotka17, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Choco testujesz dzisiaj? 😊38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Valerie.Ferro wrote:Farfalla92 widzę że czas siknąć, trzymam 🤞
Ja już po mierzeniu tempki w dziupli (4dp 37,09°C)
Z racji tego że już nie zasnę zaraz wjedzie śniadanie😋
Kot z małżem, będą mi przygrywać do posiłku swoim chrapaniem na dwa głosy, wybitna symfonia😵💫
Hahaaaa🤣🤣🤣 rozwaliłaś mnie tą symfonią 🤣🤣🤣🤣
Smacznego!Valerie.Ferro, siesiepy, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Czekam na siuśki 🤞🤞
Ja też po mierzeniu temperatury, ładnie sobie rośnie. Wykres kołowy się naprawił (zanim wpisałam temperature) a liniowy częściowo. 😂
Z tym że ja na szczęście mogę iść spać dalej, więc nie złącze się z tobą w bólu Valerie. 😈oli23 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Kto tu mówi o bólu? Ja z tych rannych ptaszków😁
Do tego właśnie obudziłam męża, nie wydaje się być zasmucony tym faktem 🍑🍆🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 07:35
siesiepy, czarneniebo, Stormy. lubią tę wiadomość
✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Cześć dziewczyny! Można mnie wpisać na 23 września na testowanie.
Mam duże nadzieje, co do tego cyklu. Staramy się już 7 miesięcy i pierwszy raz w tym miejscu stosowałam aromek, który poskutkował i wczoraj na monitoringu pokazał się pęcherzyk 2.88mm.
Wieczorem zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle no i działamy. Trzymajcie kciuki!!