Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Natala26 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Od tygodnia czytam i próbuje nadrobić ten wątek na forum i z każdym dniem przybywa coraz więcej stron ale wreszcie udało mi się wszystko przeczytać 😂. Więc może napiszę coś o sobie.
To mój drugi cykl starań, zwykle mam cykle 30/31 dni, jakoś od 12 dc robilam testy owulacyjne ale żaden z nich nie wyszedł mi pozytywny i nie wiem czy trafiłam na jakieś felerne testy czy co..
Mam też niedoczynność tarczycy ale hormony mam idealnie uregulowane, endo powiedział że nie widzi żadnych przeszkód ze staraniem się o dziecko. Jestem 8 dpo i tak mnie korci żeby zrobić test ale wiem że może nic nie wyjść na razie. Czuję ma razie lekkie pobolewanie podbrzusza, dzisiaj też jakoś piersi mam bardziej wrażliwe a jeśli chodzi o śluz to jest to pierwszy cykl w którym próbuje obserwować ale nie ogarniam za bardzo tego tematu.
Pozdrawiam Was serdecznie ❤️
Rozgosc się, byle nie na długo.jakiej firmy testy robiłaś? Może trzeba pójść w jakieś mocno czule typu domowe Laboratorium?
A może Facelle dadzą radę?
ChocoMonster zostaną ci MS (minus suty) 🤣🤣🤣ChocoMonster, Cotakoza, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Kobiety czy miałyście niemal bezobjawowe zapalenie pęcherza?ciągnie mnie w podbrzuszu i dzisiaj chyba częściej sikam..nic nie boli ale kurcze może to to? Bo nie wiem już cego się chwycić*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Kobiety czy miałyście niemal bezobjawowe zapalenie pęcherza?ciągnie mnie w podbrzuszu i dzisiaj chyba częściej sikam..nic nie boli ale kurcze może to to? Bo nie wiem już cego się chwycić
natkurka, paprotka17, siesiepy, Emka06, Valerie.Ferro, Agn1000, okejka, Darka96 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Nie ma chyba czegoś takiego :p jak jest zapalenie pęcherza to boli, piecze, swędzi, w dodatku wydaje się że wysikasz 5 litrów kompotu z komunii, a leci dosłownie 5 kropel*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Kobiety czy miałyście niemal bezobjawowe zapalenie pęcherza?ciągnie mnie w podbrzuszu i dzisiaj chyba częściej sikam..nic nie boli ale kurcze może to to? Bo nie wiem już cego się chwycić
-
paprotka17 wrote:Ja częściej chodziłam jak się okazało że miałam dwie kreski . A jak mi się chciało to aż mnie podbrzusze bolało i musiałam j u ż. Tak dziwnie ale tak miałam 🤪 A zapalenie pęcherza to chyba przede wszystkim pieczenie?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualny
-
Ewiwi wrote:Nie no USG robił więc raczej nie...
No nie zdziw się. 🤣 Może endometrium dało radę i się nabudowalo
Pytasz się czy ktoś zostanie na październik a się okaże że sama nie zostaniesz. 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:04
paprotka17, Niedlamnie lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
🌈naturals 🙈
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Nie no USG robił więc raczej nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:11
siesiepy, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Ja w poprzednim cyklu miałam w 8dc endometrium 2mm a pęcherzyk 12. I babka stwierdziła że torbiel. Ja się pytam czy to możliwe bo byłam po poronieniu, miałam milion usg, że może to jednak pęcherzyk. Policzyla ile moze byc do owu i uznała że może jednak pęcherzyk. W tym cyklu wszystko ok. Tak że ja nie wiem co ona w końcu widziała xD*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:U mnie USG robił 2 dpo. Według niego cienkie endometrium więc mam się nie nastawiac. Poza tym tylko raz męża dopadłam. Jeden jedyny
paprotka17, okejka lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals 🙈
Ewiwi, objawy jak opisujesz, to też mogą być objawy zapalenia pęcherza, głównie ten częstomocz. Nie zawsze jest pieczenie czy ból. Najlepiej pobierz mocz rano i oddaj do labu na badanie ogólne, będzie wiadomo.
Ewiwi, paprotka17 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
ChocoMonster wrote:Nawet nie mówcie, że po ciąży biust się zmniejsza. Bo z moich samych sutów zrobi się wklęsłe coś 🥺
Jeśli będziesz karmiła dziecko No to siłą rzeczy najpierw pęcznieją od pokarmu a potem… maleją. Ja na szczęście nie mam efektu skarpety 👍 bo bym chyba miała depresje serio bo zawsze miałam 75C a tu po rocznym jednym karmieniu spadkowa B ale nie mam obwislaków 😁 wiec narazie spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:38
siesiepy, paprotka17 lubią tę wiadomość
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Ewiwi, po owulacji też można mieć takie objawy -> podwyższony progesteron. Może masz wrażliwy organizm na zmiany tego hormonu? Życzę aby to oczywiście był szczęśliwy cykl.
Ja się już generalnie przestałam nastawiać, przy czym u mnie objawy ciążowe są w każdym cyklu przez Duphaston. xD Co ciekawe, Duphaston brałam od kwietnia ub. roku i we wcześniejszych cyklach (przed stymulacją) rzadko miałam takie objawy -> moim zdaniem były jednak powiązane z tym, że owu się odbyła (naturalnie u mnie pojawiała się raz na jakiś czas wg monitoringów) i ten progesteron oprócz sztucznego uzupełniania rósł również sam z siebie naturalnie.
Nasz organizm też potrafi przecież wariować, jak się nakręcamy i doszukujemy objawów.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
dracaena wrote:Ewiwi, po owulacji też można mieć takie objawy -> podwyższony progesteron. Może masz wrażliwy organizm na zmiany tego hormonu? Życzę aby to oczywiście był szczęśliwy cykl.
Ja się już generalnie przestałam nastawiać, przy czym u mnie objawy ciążowe są w każdym cyklu przez Duphaston. xD Co ciekawe, Duphaston brałam od kwietnia ub. roku i we wcześniejszych cyklach (przed stymulacją) rzadko miałam takie objawy -> moim zdaniem były jednak powiązane z tym, że owu się odbyła (naturalnie u mnie pojawiała się raz na jakiś czas wg monitoringów) i ten progesteron oprócz sztucznego uzupełniania rósł również sam z siebie naturalnie.
Nasz organizm też potrafi przecież wariować, jak się nakręcamy i doszukujemy objawów.dracaena, paprotka17 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Czytam wątek na bieżąco ostatnimi dniami, chociaż nic nie komentuję.
Forget przykro mi, że musisz przez to przechodzić, mam nadzieję, że skończy się dobrze 😔
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły upragnione dwie kreseczki!
Ja na podobnym etapie do Ewiwi 7dpo. Standardowo ból podbrzusza, ból piersi. Staram się nie doszukiwać objawów ciążowych i przypominam sobie, że przecież w zeszłym miesiącu też takie miałam. Łatwiej mi się czeka na testowanie jak zakładam, że nie nie udało (niestety statystyka za tym przemawia) i planuje co zrobię w następnym cyklu jak przyjdzie 🐒 np. w tym cyklu jak się nie uda to zamierzam zamówić kubeczek ferti lily.
A teraz coś dziwnego. Owulacje miałam w 14/15dc potwierdzoną monitoringiem. Robiłam od okresu codziennie owulaki Horieny, każdy blady, ale owulka potwierdzona, więc może testy do dupy. Śluzu owulacyjnego w tym cyklu zero, nawet tempka nie wzrosła, ale dobra owulacja potwierdzona, ciałko żółte w jajniku. Dzis 21dc i od wczoraj śluzu dużo, ale trochę gęstszy od owulacyjnego, nawet jakieś nieśmiałe libido. Czytam tak o tych waszych testach owulacyjnyvh w ciąży i pomyślałam, że z ciekawości zrobię, bo kilka Horienów mi jeszcze zostało. Zrobiłam teraz a tu na teście dwie grube, tłuste krechy. 7 dni po owulacji i 6/7 dni do okresu. U mnie poziom LH jest dość niski więc nigdy przed owulacją te testy nie wyszły mi tak ciemne. Niech mi ktoś wytłumaczy czy ciało robi mnie w bambuko czy lekarz na monitoringu się walnął i owulacja jest dopiero teraz? Aż jestem teraz ciekawa co będzie z tego cyklu.Ewiwi lubi tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta