Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
Odpowiedz

Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forget, dawaj znać jak u Ciebie, martwię się i pewnie nie tylko ja ❤️

Paprotka, 🤞🤞🤞

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala26 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Od tygodnia czytam i próbuje nadrobić ten wątek na forum i z każdym dniem przybywa coraz więcej stron ale wreszcie udało mi się wszystko przeczytać 😂. Więc może napiszę coś o sobie.
    To mój drugi cykl starań, zwykle mam cykle 30/31 dni, jakoś od 12 dc robilam testy owulacyjne ale żaden z nich nie wyszedł mi pozytywny i nie wiem czy trafiłam na jakieś felerne testy czy co..
    Mam też niedoczynność tarczycy ale hormony mam idealnie uregulowane, endo powiedział że nie widzi żadnych przeszkód ze staraniem się o dziecko. Jestem 8 dpo i tak mnie korci żeby zrobić test ale wiem że może nic nie wyjść na razie. Czuję ma razie lekkie pobolewanie podbrzusza, dzisiaj też jakoś piersi mam bardziej wrażliwe a jeśli chodzi o śluz to jest to pierwszy cykl w którym próbuje obserwować ale nie ogarniam za bardzo tego tematu.
    Pozdrawiam Was serdecznie ❤️

Rozgosc się, byle nie na długo. :D jakiej firmy testy robiłaś? Może trzeba pójść w jakieś mocno czule typu domowe Laboratorium? :) A może Facelle dadzą radę?

ChocoMonster zostaną ci MS (minus suty) 🤣🤣🤣

ChocoMonster, Cotakoza, Lipcowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kto zostanie ze mną na październik bo jak tak pójdzie to nikt 🙊

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety czy miałyście niemal bezobjawowe zapalenie pęcherza?ciągnie mnie w podbrzuszu i dzisiaj chyba częściej sikam..nic nie boli ale kurcze może to to? Bo nie wiem już cego się chwycić

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Kobiety czy miałyście niemal bezobjawowe zapalenie pęcherza?ciągnie mnie w podbrzuszu i dzisiaj chyba częściej sikam..nic nie boli ale kurcze może to to? Bo nie wiem już cego się chwycić
    Nie ma chyba czegoś takiego :p jak jest zapalenie pęcherza to boli, piecze, swędzi, w dodatku wydaje się że wysikasz 5 litrów kompotu z komunii, a leci dosłownie 5 kropel

natkurka, nick nieaktualny, siesiepy, Emka06, Valerie.Ferro, Agn1000, okejka, Darka96 lubią tę wiadomość

08.23 Stasieńko 🩵

Runda druga 🦋 🕊️

15.10.25 8dpo ⏸️✨
    28.10.25 (5+1) pęcherzyk w macicy 🫧
    03.11.25 (6+0) 0,59 cm 🍤 z serduszkiem 💞
    20.11.25 (8+3) 1,76 cm 🍒
    27.11.25 (9+3) 2,59 cm 🐼
    04.12.25 (10+3) 3,82 cm 🐭
    17.12.25 (12+2) I prenatalne, 6 cm Bobka, 💙?
    29.12.25 (14+0) girl? 🌸

preg.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Nie ma chyba czegoś takiego :p jak jest zapalenie pęcherza to boli, piecze, swędzi, w dodatku wydaje się że wysikasz 5 litrów kompotu z komunii, a leci dosłownie 5 kropel
    Kurcze to nie wiem 😭😭😭😭 właśnie kiedyś dawno miałam to takie objawy były jak piszesz...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Ja częściej chodziłam jak się okazało że miałam dwie kreski . A jak mi się chciało to aż mnie podbrzusze bolało i musiałam j u ż. Tak dziwnie ale tak miałam 🤪 A zapalenie pęcherza to chyba przede wszystkim pieczenie?

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ja częściej chodziłam jak się okazało że miałam dwie kreski . A jak mi się chciało to aż mnie podbrzusze bolało i musiałam j u ż. Tak dziwnie ale tak miałam 🤪 A zapalenie pęcherza to chyba przede wszystkim pieczenie?
    Wiem ale wczoraj gin mówił że się nie nastawiać. Więc na okres czekam. Dzisiaj do kibla niemal jak pendolino ganiam 🤣

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Wiem ale wczoraj gin mówił że się nie nastawiać. Więc na okres czekam. Dzisiaj do kibla niemal jak pendolino ganiam 🤣
    Może lekarz dupa? Oby xD Ale by było :D

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Może lekarz dupa? Oby xD Ale by było :D
    Nie no USG robił więc raczej nie...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

No nie zdziw się. 🤣 Może endometrium dało radę i się nabudowalo

Pytasz się czy ktoś zostanie na październik a się okaże że sama nie zostaniesz. 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:04

nick nieaktualny, Niedlamnie lubią tę wiadomość

9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾crossmatch 25,3%

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Ja w poprzednim cyklu miałam w 8dc endometrium 2mm a pęcherzyk 12. I babka stwierdziła że torbiel. Ja się pytam czy to możliwe bo byłam po poronieniu, miałam milion usg, że może to jednak pęcherzyk. Policzyla ile moze byc do owu i uznała że może jednak pęcherzyk. W tym cyklu wszystko ok. Tak że ja nie wiem co ona w końcu widziała xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:11

siesiepy, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu miałam w 8dc endometrium 2mm a pęcherzyk 12. I babka stwierdziła że torbiel. Ja się pytam czy to możliwe bo byłam po poronieniu, miałam milion usg, że może to jednak pęcherzyk. Policzyla ile moze byc do owu i uznała że może jednak pęcherzyk. W tym cyklu wszystko ok. Tak że ja nie wiem co ona w końcu widziała xD
    U mnie USG robił 2 dpo. Według niego cienkie endometrium więc mam się nie nastawiac. Poza tym tylko raz męża dopadłam. Jeden jedyny

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    U mnie USG robił 2 dpo. Według niego cienkie endometrium więc mam się nie nastawiac. Poza tym tylko raz męża dopadłam. Jeden jedyny
    Do czasu implantacji mogło się w sumie nabudowac. 🤔 A raz mógł wystarczyć. Otóż złoty strzal.

nick nieaktualny, okejka lubią tę wiadomość

9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾crossmatch 25,3%

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, objawy jak opisujesz, to też mogą być objawy zapalenia pęcherza, głównie ten częstomocz. Nie zawsze jest pieczenie czy ból. Najlepiej pobierz mocz rano i oddaj do labu na badanie ogólne, będzie wiadomo.

Ewiwi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Rica Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Nawet nie mówcie, że po ciąży biust się zmniejsza. Bo z moich samych sutów zrobi się wklęsłe coś 🥺

Jeśli będziesz karmiła dziecko No to siłą rzeczy najpierw pęcznieją od pokarmu a potem… maleją. Ja na szczęście nie mam efektu skarpety 👍 bo bym chyba miała depresje serio bo zawsze miałam 75C a tu po rocznym jednym karmieniu spadkowa B ale nie mam obwislaków 😁 wiec narazie spoko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 22:38

siesiepy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi, po owulacji też można mieć takie objawy -> podwyższony progesteron. Może masz wrażliwy organizm na zmiany tego hormonu? Życzę aby to oczywiście był szczęśliwy cykl. :)

Ja się już generalnie przestałam nastawiać, przy czym u mnie objawy ciążowe są w każdym cyklu przez Duphaston. xD Co ciekawe, Duphaston brałam od kwietnia ub. roku i we wcześniejszych cyklach (przed stymulacją) rzadko miałam takie objawy -> moim zdaniem były jednak powiązane z tym, że owu się odbyła (naturalnie u mnie pojawiała się raz na jakiś czas wg monitoringów) i ten progesteron oprócz sztucznego uzupełniania rósł również sam z siebie naturalnie.
    Nasz organizm też potrafi przecież wariować, jak się nakręcamy i doszukujemy objawów.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Ewiwi, po owulacji też można mieć takie objawy -> podwyższony progesteron. Może masz wrażliwy organizm na zmiany tego hormonu? Życzę aby to oczywiście był szczęśliwy cykl. :)

Ja się już generalnie przestałam nastawiać, przy czym u mnie objawy ciążowe są w każdym cyklu przez Duphaston. xD Co ciekawe, Duphaston brałam od kwietnia ub. roku i we wcześniejszych cyklach (przed stymulacją) rzadko miałam takie objawy -> moim zdaniem były jednak powiązane z tym, że owu się odbyła (naturalnie u mnie pojawiała się raz na jakiś czas wg monitoringów) i ten progesteron oprócz sztucznego uzupełniania rósł również sam z siebie naturalnie.
    Nasz organizm też potrafi przecież wariować, jak się nakręcamy i doszukujemy objawów.
    No ja wyniki w normie miałam kolejne badania po okresie mam robić. Hormony też. Leków nie biorę. W poniedziałek zrobię mocz jak beezi mówi. I zobaczymy

dracaena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiespy
    Apka mi się naprawiła 🤣🤣🤣 a u ciebie jak?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wątek na bieżąco ostatnimi dniami, chociaż nic nie komentuję.

Forget przykro mi, że musisz przez to przechodzić, mam nadzieję, że skończy się dobrze 😔

Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły upragnione dwie kreseczki!

Ja na podobnym etapie do Ewiwi 7dpo. Standardowo ból podbrzusza, ból piersi. Staram się nie doszukiwać objawów ciążowych i przypominam sobie, że przecież w zeszłym miesiącu też takie miałam. Łatwiej mi się czeka na testowanie jak zakładam, że nie nie udało (niestety statystyka za tym przemawia) i planuje co zrobię w następnym cyklu jak przyjdzie 🐒 np. w tym cyklu jak się nie uda to zamierzam zamówić kubeczek ferti lily.

A teraz coś dziwnego. Owulacje miałam w 14/15dc potwierdzoną monitoringiem. Robiłam od okresu codziennie owulaki Horieny, każdy blady, ale owulka potwierdzona, więc może testy do dupy. Śluzu owulacyjnego w tym cyklu zero, nawet tempka nie wzrosła, ale dobra owulacja potwierdzona, ciałko żółte w jajniku. Dzis 21dc i od wczoraj śluzu dużo, ale trochę gęstszy od owulacyjnego, nawet jakieś nieśmiałe libido. Czytam tak o tych waszych testach owulacyjnyvh w ciąży i pomyślałam, że z ciekawości zrobię, bo kilka Horienów mi jeszcze zostało. Zrobiłam teraz a tu na teście dwie grube, tłuste krechy. 7 dni po owulacji i 6/7 dni do okresu. U mnie poziom LH jest dość niski więc nigdy przed owulacją te testy nie wyszły mi tak ciemne. Niech mi ktoś wytłumaczy czy ciało robi mnie w bambuko czy lekarz na monitoringu się walnął i owulacja jest dopiero teraz? Aż jestem teraz ciekawa co będzie z tego cyklu.

Ewiwi lubi tę wiadomość

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ