Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki,co o tym sądzić? Do planowanej @ zostały dwa dni,testy ciążowe negatywne lub cień cienia (choć ja w cienie nie wierzę). Piersi bolą jak oszalałe, nabrzmiałe,mocno widoczne żyły,sine sutki. Tak samo było w pierwszej ciąży,przed okresem nigdy tak nie miałam. Doszło jakieś zmęczenie,senność. Jest jeszcze szansa na dwie kreseczki czy ciało robi psikusa?
-
Angelika95 wrote:Moim zdaniem w naszym przypadku to troche za wcześnie na taki krok, ale jak mąż o tym usłyszał to już zadzwonił się zapisać, co chłop to inny.
Kurcze ja to jestem w szoku ze tak szybko lekarz to zalecil. Ile macie lat? Juz po pierwszym nieudanym razie takie zalecenie, gdzie tak jak pisze Namisa, nawet w zupelnie zdrowy czlowiek bez zadnych dolegliwosci moze starac sie rok. Ja podczas pierwszej wizyty u lekarza poinformowalam go ze chcemy sie starac. Zbadal mnie powiedzial ze okej ale zebym miala swiadomosc i dala sobie ( z racji wieku) 6msc. Mimo idealnych owulacji i tak moze sie nie udac bo nie zawsze komórka ma dobra jakość.
Co do Twoich zalecen - Ovitrelle i Duphaston tez bylam w szoku ale jak dopisalas o PCOS, Hashimoto to zrozumialam zasadność tych zaleceń aczkolwiek i tak uwazam że lekarz mógl sprawdzić czy pęcherzyk pęka sam mimo wszystko. To dopiero pierwszy cykl starań więc mógl sprawdzic jak działa Twój organizm bez zadnych wspomagaczy.
Wedlug mnie każdy powinien dać sobie troche czasu na staranie się, na takie swobodne działania zanim się przejdzie do powaznej diagnostyki, analizowania temperatury, sprawdzania testami owulacyjnymi itp. Z doswiadczenia wiem ze to czlowieka niepotrzebnie nakręca. Nam sie udalo w 4 cyklu aczkolwiek ciągle w głowie bałam sie tego etapu badań nasienia, comiesiecznego sprawdzania owulacji itp. Sprawdzilam tylko raz kontrolnie i tyle. I dałam Nam czas. Stwierdzilam ze jak sie nie uda do 6 cykli to wtedy poszerze diagnostyke, wysle męża na badania nasienia. Ale jesli mąż był chętny to juz bedziecie miec jakis obraz co i jak.
czarneniebo, siesiepy, Kaja1234, Cotakoza, Namisa, Emka06 lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Pamiętacie jak pisałam Wam o sytuacji u mnie w pracy... mimo że wróciłam w dniu kiedy miałam wrócić a zwolnienie przypadło na okres mojego urlopu więc tak na prawdę nikt na tym nie ucierpiał to doszło już do mnie że kierownik zażyczył sobie zatrzymać dziewczynę która pracowała za mnie w czasie mojej nieobecności bo przecież mimo że wróciłam to jestem teraz "chora" i mogę nie pracować na 100% 😊 regionalna przyjechała ze mną rozmawiać i dlatego że nie chce dla mnie źle mogę pracować dopóki nie znajdę czegoś innego. Z tym że do końca października jestem jej potrzebna 😅 haha no sorry.
Na pewno nie pójdę jej na rękę więc albo wypowiedzenie z jej strony z zachowaniem okresu wypowiedzenia albo będziemy się męczyć do końca umowy - 4 miesiące. Znając życie jeszcze będzie mnie prosiła żebym została bo zaraz zaczną się masowe l4 jak co roku w okresie jesienno zimowym 😡
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
MamaNikosia wrote:Kobietki,co o tym sądzić? Do planowanej @ zostały dwa dni,testy ciążowe negatywne lub cień cienia (choć ja w cienie nie wierzę). Piersi bolą jak oszalałe, nabrzmiałe,mocno widoczne żyły,sine sutki. Tak samo było w pierwszej ciąży,przed okresem nigdy tak nie miałam. Doszło jakieś zmęczenie,senność. Jest jeszcze szansa na dwie kreseczki czy ciało robi psikusa?
Pokaż ten cień cienia -
Vivico wrote:Dzisiaj mija tydzień, odkąd jestem w szpitalu, nastawiłam się, że wracam do domu, jednak wchodząc do gabinetu na badanie usłyszałam „nie mamy dla Pani dobrych wiadomości”. Czar prysł. Leczenie nie idzie zgodnie z planem. Bezpośrednio po podaniu mtx beta lekko spadła, tak od niedzieli do dzisiaj znowu wzrosła 😢 zdecydowali się podać kolejną, taką samą dawkę. Powtórka bety 18.09. Już nie mam sił. Tak czy siak musimy odpuścić starania na jakiś (bliżej nieokreślony czas), tak ja już chyba wysiadam, nie dałabym rady jeszcze raz przez to przechodzić.
Aby ten post nie był taki przygnębiający to dzisiaj poznałam dwie super dziewczyny, co prawda były na zabiegu, wiec już się zmyły,ale fajnie nam dzień zleciał 😌
Witam nowe twarze 👋🏼 I ściskam za każdą 🐒 -
EwelinaNowa 😊 wrote:Pamiętacie jak pisałam Wam o sytuacji u mnie w pracy... mimo że wróciłam w dniu kiedy miałam wrócić a zwolnienie przypadło na okres mojego urlopu więc tak na prawdę nikt na tym nie ucierpiał to doszło już do mnie że kierownik zażyczył sobie zatrzymać dziewczynę która pracowała za mnie w czasie mojej nieobecności bo przecież mimo że wróciłam to jestem teraz "chora" i mogę nie pracować na 100% 😊 regionalna przyjechała ze mną rozmawiać i dlatego że nie chce dla mnie źle mogę pracować dopóki nie znajdę czegoś innego. Z tym że do końca października jestem jej potrzebna 😅 haha no sorry.
Na pewno nie pójdę jej na rękę więc albo wypowiedzenie z jej strony z zachowaniem okresu wypowiedzenia albo będziemy się męczyć do końca umowy - 4 miesiące. Znając życie jeszcze będzie mnie prosiła żebym została bo zaraz zaczną się masowe l4 jak co roku w okresie jesienno zimowym 😡
Siesiepy, prog zacny ❤️. Co do TSH - nie chciała znikać lekarz euthyroxem w mikrodawce czy czymś?
Ja właśnie zrobiłam sobie drinka i opijam stracony cykl. Wasze zdrowie 😎!Myszaks lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Siesiepy, prog zacny ❤️. Co do TSH - nie chciała znikać lekarz euthyroxem w mikrodawce czy czymś?
Ja właśnie zrobiłam sobie drinka i opijam stracony cykl. Wasze zdrowie 😎!
No właśnie nie chciała jeszcze wdrażać leków póki było koło 2. Teraz sama poproszę, jak nie zaproponuje, bo dietą tego nie wyciągnę. Odżywiam się zdrowo, w strączki, niskowęglowodanowo, mocno ograniczyłam alkohol i się ruszam, a to poszybowało w górę chociaż dostałam Jod.
Zdrowie! Ja albo jutro przy ognisku będę opijać, albo już nie.A-6, Ancalime lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
czarneniebo wrote:Pokaż ten cień cienia
-
Ancalime wrote:Oczywiście, że tak. Wypowiedzenie z jej strony. Tak to nawet nie dostaniesz od razu głupiego zasiłku dla bezrobotnych 🙄. Ale to okropne, że tak łatwo przychodzi im zrezygnowanie z pracownika. Przykro mi 😔.
Siesiepy, prog zacny ❤️. Co do TSH - nie chciała znikać lekarz euthyroxem w mikrodawce czy czymś?
Ja właśnie zrobiłam sobie drinka i opijam stracony cykl. Wasze zdrowie 😎!siesiepy lubi tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
siesiepy wrote:Poziomka, jak filtrujesz posty. :o Przez aktywność użytkownika w wątku, czy jakiś inny sposób jest?
siesiepy, Vivico lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
MamaNikosia wrote:Testy już wyrzucone,bo nie trzymam po więcej niż 10 minutach, partner też te cienie widział,ale trudno powiedzieć,bo równie dobrze mógł byś produkcyjny 🤷🤷 najgorsza jest ta niepewność,bo ani na @ ani na ciążę,a chciałabym znać przyczynę czemu te piersi AŻ tak bolą.
-
Vivico wrote:Dzisiaj mija tydzień, odkąd jestem w szpitalu, nastawiłam się, że wracam do domu, jednak wchodząc do gabinetu na badanie usłyszałam „nie mamy dla Pani dobrych wiadomości”. Czar prysł. Leczenie nie idzie zgodnie z planem. Bezpośrednio po podaniu mtx beta lekko spadła, tak od niedzieli do dzisiaj znowu wzrosła 😢 zdecydowali się podać kolejną, taką samą dawkę. Powtórka bety 18.09. Już nie mam sił. Tak czy siak musimy odpuścić starania na jakiś (bliżej nieokreślony czas), tak ja już chyba wysiadam, nie dałabym rady jeszcze raz przez to przechodzić.
Aby ten post nie był taki przygnębiający to dzisiaj poznałam dwie super dziewczyny, co prawda były na zabiegu, wiec już się zmyły,ale fajnie nam dzień zleciał 😌
Witam nowe twarze 👋🏼 I ściskam za każdą 🐒
Kochana, nawet nie wiem co powiedzieć… nie wyobrażam sobie jako to musi być trudne😔 mam nadzieje, ze to będzie druga i ostateczna dawka a potem będziesz mogła w domu w spokoju dojść do siebie ❤️
Vivico lubi tę wiadomość
-
Rica wrote:To co? Która podeśle nam wiruski? 😬 pliiis 🤪
A-6, Czytoto, czarneniebo, siesiepy, Madziq6, Cotakoza, Agn1000, Myszaks, Namisa, Agwinka, Beezi, SandraH.97, oloska, Emka06, Anett93 lubią tę wiadomość
👫 31lat
Ewelina, no to nieźle cię tam chcą wykorzystać 🤯 To jeszcze to staroświeckie przeświadczenie... Moja znajoma miała rozmowę z szefem, gdzie powiedział jej cytuję "dałbym ci to stanowisko, ale zaraz zajdziesz w ciążę i znowu będę musiał szkolić innych", a miesiąc później chwalił się, że tyle kasy ma, że nie wie już co z nią robić i się śmiał 😂 Skąd się tacy ludzie biorą? Dobrze, że ich matka urodziła..
Ancalime, pij na nasze zdrowie 😉
Edit:
Mama Nikosia, progesteron?😊 Możesz zrobić tak jak Niaha radzi, to będziesz wiedzieć, możesz dodatkowo proga oznaczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2022, 20:07
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Witam nowe twarze 👋🏼 I ściskam za każdą 🐒Vivico lubi tę wiadomość
👫 31lat
siesiepy wrote:W końcu wyniki!
Meh. Troszkę jestem niepocieszona tymi wynikami. Głównie TSH. Żarłam ten jod z zalecenia endo żeby spadło, a to mi wzrosło. Od razu szukam terminu na kontrol to postękam, bo nie widzi mi się, że to tak rośnie...
Glukoza 81.9 mg/dl
TSH 2,68 μIU/ml (chyba wybiorę się w poniedziałek do swojego labu zobaczyć jak się sprawa ma, bo miałam wcześniej, miesiąc temu przecież 2,18! 😖 )
FT4 1,13 ng/dl
Progesteron 14,80 ng/ml
Insulina 6,7 μIU/ml
Tsh rzeczywiście mogłoby być niższe 🤔
Ale prog elegancki 😎 tez chce taki jutro 🥺🥺siesiepy lubi tę wiadomość
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Dokładnie tak jak mówisz 🙂 Wiedziałam że tak będzie bo za długi czas już w tej firmie siedzę... Przeciągałam tylko pracę tam ze względu na starania ale jak widać nic nie dzieje się bez powodu 😊 także myślę że to już na prawdę ten czas
Bardzo nieprzyjemna sytuacja.. Tak jak mówisz, nie ma co się oglądać za siebie tylko patrzeć w przyszłość, trzymam kciuki żebyś znalazła świetna prace w wyborowym towarzystwie 🤞😉siesiepy lubi tę wiadomość
-
Vivico serce mi pęka 💔 jaki jest plan leczenia? Co mówią lekarze? Trzymasz się jakoś? 😭
Hej dziewczyny, ja Was dziś podczytuje cały dzień, ale non stop mam coś. Dziś już skończyliśmy pierwszy taniec (ogólnie chodzimy na taniec towarzyski więc to nie było coś trudnego 😅), zwiozlam suknie i dodatki do domu rodziców.
Jutro mam paznokcie, sesje przedślubną (wygrana w konkursie u naszych kamerzystów), później jedziemy na salę i jeszcze spowiedź. Także nie wyrabiam na zakrętach, dużo się dzieje 🥰
Forget, sikałam i dziś biało, także mam nadzieję, że małpa przyjdzie najpóźniej jutro, bo inaczej kiepsko to widzę 😅 już mnie jajnik coś kuje więc mam nadzieję, że zaraz zacznę 1dc.
Pozdrawiam Was dziewczyny, za każdą trzymam kciuki. Jestem z Wami myślami ❤️Cotakoza, Myszaks, czarneniebo, siesiepy, ANGELIKA, natkurka, Ancalime, Beezi, Poziomka9204, Madziq6, Paprota9418, A-6, Mart768, okejka, oloska, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
EwelinaNowa 😊 wrote:Pamiętacie jak pisałam Wam o sytuacji u mnie w pracy... mimo że wróciłam w dniu kiedy miałam wrócić a zwolnienie przypadło na okres mojego urlopu więc tak na prawdę nikt na tym nie ucierpiał to doszło już do mnie że kierownik zażyczył sobie zatrzymać dziewczynę która pracowała za mnie w czasie mojej nieobecności bo przecież mimo że wróciłam to jestem teraz "chora" i mogę nie pracować na 100% 😊 regionalna przyjechała ze mną rozmawiać i dlatego że nie chce dla mnie źle mogę pracować dopóki nie znajdę czegoś innego. Z tym że do końca października jestem jej potrzebna 😅 haha no sorry.
Na pewno nie pójdę jej na rękę więc albo wypowiedzenie z jej strony z zachowaniem okresu wypowiedzenia albo będziemy się męczyć do końca umowy - 4 miesiące. Znając życie jeszcze będzie mnie prosiła żebym została bo zaraz zaczną się masowe l4 jak co roku w okresie jesienno zimowym 😡✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Siesiepy powtórzę już co dziewczyny napisały 😅 ładny prog 😁 ja w lipcu pierwszy raz przekroczyłam 2,5 wcześniej mi też nie chciała leków wdrażać i w ciągu miesiąca 0,7 zjechało więc szybko Tobie ładnie zjedzie jak dostaniesz leki ☺️
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌