Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivico, trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się pomyślnie 🤞 Jesteśmy z Tobą 😘
Vivico lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Cześć dziewczyny, podczytuje wasz wątek już od kilku miesięcy, ale ja z tych nieśmiałych, którym ciężko się uaktywnić 😁
Krótko o mnie: mam 26 lat, o dziecko staramy się mężem od grudnia 2021. W kwietniu ciąża biochemiczna i dalsze starania.
Obecnie mam bardzo dziwny cykl. Ostatnia miesiączka 28 lipca. Dzisiaj 35 dzień cyklu, gdzie zawsze miałam regularne 29 dni, w wyjątkowych miesiącach 30-31.
Robiłam testy - negatywne. Zrobiłam betę- negatywna <0,02, progesteron 7,23.
Nie wiem co o tym myśleć, taka sytuacja nigdy mi się nie zdarzyła. Jedyne jakiekolwiek objawy to od czasu do czasu krótki ból miesiączkowy, kłucie jajników, twardsze piersi i ogólne osłabienie, ale to pewnie ze stresu.
Czy któraś z Was miała kiedyś podobnie? Jestem na jutro umówiona już do ginekologa, ale zaczynam panikować czy to nie coś poważnego. 😔
Beezi, Darka96 lubią tę wiadomość
-
Wy tu niemal same październikowe, a ja z 22.07 (dawne święto NKWD ). Upał mieliśmy, z konia spadłam na sesji, mam pamiątkowe zdjęcie jak leżę. Tipsa jedynie złamałam. 😁
Nadążyć za Wami w tym wątku to nie lada wyzwanie, człowiek na chwilę się odłączy i już 5 nowych stron do nadrobienia.
Cześc Oleksandra. Progesteron wskazuje na to, że owulka raczej była, może ze stresu się przedłużył cykl? Zaczęłaś brać jakieś suplementy/zioła ostatnio?♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnyOleksandra wrote:Cześć dziewczyny, podczytuje wasz wątek już od kilku miesięcy, ale ja z tych nieśmiałych, którym ciężko się uaktywnić 😁
Krótko o mnie: mam 26 lat, o dziecko staramy się mężem od grudnia 2021. W kwietniu ciąża biochemiczna i dalsze starania.
Obecnie mam bardzo dziwny cykl. Ostatnia miesiączka 28 lipca. Dzisiaj 35 dzień cyklu, gdzie zawsze miałam regularne 29 dni, w wyjątkowych miesiącach 30-31.
Robiłam testy - negatywne. Zrobiłam betę- negatywna <0,02, progesteron 7,23.
Nie wiem co o tym myśleć, taka sytuacja nigdy mi się nie zdarzyła. Jedyne jakiekolwiek objawy to od czasu do czasu krótki ból miesiączkowy, kłucie jajników, twardsze piersi i ogólne osłabienie, ale to pewnie ze stresu.
Czy któraś z Was miała kiedyś podobnie? Jestem na jutro umówiona już do ginekologa, ale zaczynam panikować czy to nie coś poważnego. 😔siesiepy lubi tę wiadomość
-
To jak pisze Paprotka, bez paniki. Jutro ginekolog wszystko sprawdzi.
paprotka17 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Cześć! Jestem tu nowa Czytam Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że mi pomożecie. Do okresu jeszcze dwa/trzy dni, jednak nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. Wynik odczytałam w prawidłowym przedziale czasowym i widzę cień. A może tylko ja go widzę?
https://zapodaj.net/8b60eb62d0b60.jpg.html
https://zapodaj.net/327fe6f8d6f31.jpg.html
Piszę już chyba na 3 forum, bo dziewczyny mówią, że coś drugą kreskę widać.
Ja należę do tych co trudno im uwierzyć, więc im więcej z Was mi powie co tam widzi, tym szybciej pójdę na betę 🙈 -
nick nieaktualnyMarcepanowa96 wrote:Cześć! Jestem tu nowa Czytam Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że mi pomożecie. Do okresu jeszcze dwa/trzy dni, jednak nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. Wynik odczytałam w prawidłowym przedziale czasowym i widzę cień. A może tylko ja go widzę?
Ja należę do tych co trudno im uwierzyć, więc im więcej z Was mi powie co tam widzi, tym szybciej pójdę na betę 🙈 -
Ważny zapis na pierwszej stronie 😉
"Niektóre starają się 3 lata, inne 2 miesiące, część ma już dzieci a część walczy o pierwsze – sytuacja każdej z nas jest inna ale cel mamy ten sam.
Jeżeli natomiast wchodzisz na forum jedynie pochwalić się dwoma kreseczkami, bez najmniejszego udzielania się na wątku – na pewno spotkasz się z entuzjazmem, ale odrobinę mniejszym niż gdybyś jednak (mniej lub bardziej aktywnie) tą drogę do testowania przeszła z nami."
Marcepanowa, myślę, że beta rozwieje Twoje wątpliwości 😊paprotka17, Agn1000, verliebtindich, KlaraJa, Kofii, oli23, Poziomka9204, czarneniebo, okejka, pluto_nova, Vivico, Kasiaaa.97, Anett93, Ancalime lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Marcepanowa96 wrote:Cześć! Jestem tu nowa Czytam Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że mi pomożecie. Do okresu jeszcze dwa/trzy dni, jednak nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. Wynik odczytałam w prawidłowym przedziale czasowym i widzę cień. A może tylko ja go widzę?
Ja należę do tych co trudno im uwierzyć, więc im więcej z Was mi powie co tam widzi, tym szybciej pójdę na betę 🙈👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Ja dzisiaj 5dc i wczoraj już koniec 🐒 w tym miesiącu krótko ale okres zaczął się już 7dpo więc coś nie halo 🤔 w tym cyklu stymulacja 3 tabl dziennie aromku i głowa pęka 🙄
Trzymam mocno 🤞🤞🤞🤞🤞🤞 -
Marcepanowa96 wrote:Cześć! Jestem tu nowa Czytam Wasze wypowiedzi i mam nadzieję, że mi pomożecie. Do okresu jeszcze dwa/trzy dni, jednak nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. Wynik odczytałam w prawidłowym przedziale czasowym i widzę cień. A może tylko ja go widzę?
Ja należę do tych co trudno im uwierzyć, więc im więcej z Was mi powie co tam widzi, tym szybciej pójdę na betę 🙈
Tak jak dziewczyny mówią idź na betę albo poczekaj do dnia 🐒 ja nigdy nie widzę tych cieni …
-
Hej dziewczyny 😘
Vivico bardzo współczuję wszystkiego co Cię spotkało... Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej, że beta spadnie i wszystko ładnie się oczyści. Trzymaj się ❤️
Agn to jeszcze nie pik, ale dziś na bank będzie u mnie podobną sytuacja, rano już mocna kreska ale nie pik. Myślę, że może być dziś wieczorem lub jutro. Także dziś serduszkujemy 🤭
Kamsi 8dpo to jeszcze bardzo wcześnie, zrób na spokojnie test 10 dpo, wtedy powinien być już cień cieniaAgn1000, Vivico lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Ja machnęłam właśnie owulaka. Dalej cisza na morzu. 😬 Mogłoby się zlitować i ruszyć.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
ChocoMonster wrote:Hej dziewczyny 😘
Vivico bardzo współczuję wszystkiego co Cię spotkało... Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej, że beta spadnie i wszystko ładnie się oczyści. Trzymaj się ❤️
Agn to jeszcze nie pik, ale dziś na bank będzie u mnie podobną sytuacja, rano już mocna kreska ale nie pik. Myślę, że może być dziś wieczorem lub jutro. Także dziś serduszkujemy 🤭
Kamsi 8dpo to jeszcze bardzo wcześnie, zrób na spokojnie test 10 dpo, wtedy powinien być już cień cienia
Spanikowałam wczoraj jakbym pierwszy raz testy robiła 😂 ale ❤️ było w ndz więc się bałam ze przeczę... ale dziś jeszcze ściemniała, pewnie niedługo pik, jestem spokojniejsza. Sluz jest więc też dzisiaj lecimy z tym koksem 😁
Normalnie jesteś wirtualna siostrą jesteś 😅 w ten sam dzień pik, ❤️ i testowanie 😅 oby jeszcze w maju w tym samym czasie porodówka 😂ChocoMonster, Ancalime lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
ChocoMonster wrote:A który to dc?
27. W teorii do 35-45 jeszcze kawałek...♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:27. W teorii do 35-45 jeszcze kawałek...
Współczuję takich długich cykli 😔 jesteś pod kontrolą jakiegoś dobrego lekarza? Widzę że masz wizytę 5ego
Edit: od następnego cyklu (jeśli będzie 😉) chcesz zacząć z NAC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 10:24
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Agn1000 wrote:Spanikowałam wczoraj jakbym pierwszy raz testy robiła 😂 ale ❤️ było w ndz więc się bałam ze przeczę... ale dziś jeszcze ściemniała, pewnie niedługo pik, jestem spokojniejsza. Sluz jest więc też dzisiaj lecimy z tym koksem 😁
Normalnie jesteś wirtualna siostrą jesteś 😅 w ten sam dzień pik, ❤️ i testowanie 😅 oby jeszcze w maju w tym samym czasie porodówka 😂✨ 08.23 Stasieńko 🩵