Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A-6 wrote:Co ty mówisz, pokazuj, już my to zinterpretujemy! Tym bardziej że to Pink. Idź na betę, dla pewności, może jeszcze ten wrzesień nas tak słabiutko nie zostawi 🤞 trzymam kciuki mocno!
A-6 lubi tę wiadomość
-
Olunia.wu wrote:Kurczę myśle , że nie . Mam PCOS i chyba nigdy owulacji nie czułam …
Jutro wykupie lamette . Zapomniałam zapytać w gabinecie, ale dobre opinie ma miovela nac.
Myślicie , ze można połączyć to z lametta ?
Ja dosyć długo stymulowałam się samym letrozolem i na początku miałam ładne i szybkie owulacje. Im dłużej tym pecherzyki wolniej rosły i owu była już powyżej 20dc. Wtedy włączyłam NAC i za pierwszym razem ładnie mi przyspieszyło owulacje do 13dc ale za drugim już niestety przestymulowałam się i wylądowałam z dwukrotnie powiększonym jajnikiem w szpitalu. Co prawda raczej sam NAC się do tego nie przyczynił tylko dawka letrozolu bo miałam zalecenia brać już 3 tabletki dziennie ale w tym combo z domu brała mnie karetka... wiem że mój przypadek jest pewnie jeden na milion ale mimo wszystko ja bym zaczęła od samej lametty.👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Kalolika wrote:https://ibb.co/5c9hGwJ tak zrobię bez głupich domysłów będzie wiadomo.
To nie jest cień. To jest tłusta krecha 😶Ancalime, Madziq6, Niaha, Angelika95, okejka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Choco, ale pięknie! Kocham Grecję ❤️ korzystaj ile się da, kciukam za najlepszą pamiątkę możliwą, oprócz wspomnień oczywiście 🙂
Cotakoza, dr_katarzyna oby te wredne 🐒 oznaczały pierwszy dzień ciąży. No i widzimy się w październiku, a potem na wątku lipcowym po fioletowej stronie😉
Niedlamnie gratulacje! Trzymam kciuki za betę, w zasadzie przy takich krechach na Pinku to powinna być formalność.
Ja mierzę również microlifem, a nie zwracam uwagi na to, czy przykryta, czy nie. Wychodzę z założenia że to będą drobne wachnięcia, które nie zaburzą ogólnej tendencji pomiarów.
Nie pamiętam już, co chciałam jeszcze każdej z Was napisać, jednak nieobecność wybija z rytmu. Ja, mimo że gin potwierdzil moje podejrzenia cyklu bezowulacyjnego na USG i wspolzylam 5 dni przed planowanym dniem owu, to i tak dziś zatestowałam. Oczywiście biel, ale tym charakteryzuje się uzależnienie od testowania, że i tak musiałam sprawdzić 😂. To dopiero przegięcie 😂😎.
siesiepy, Cotakoza, A-6, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
Kalolika wrote:https://ibb.co/5c9hGwJ
Edit. Napisałaś 12dc, ale chyba chodziło o 12dpo 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 20:22
Angelika95 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka06 wrote:To na pewno nie jest testowa 😁 Ale jestem w szoku, że 12dpo i na pinku taka krecha 😮
Edit. Napisałaś 12dc, ale chyba chodziło o 12dpo 🤔siesiepy, Madziq6, Angelika95, czarneniebo, Anett93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalolika wrote:Zrobiłam dziś test ciążowy bo gdybym miała owulację wtedy kiedy pokazywał progesteron i czułam to byłabym 12dc z ciekawości co on mi pokaze w końcu jestem przed owulacja według USG. A tu się pokazała jakaś kreska 🤷♀️ czuję że pink oszukuje albo wyłapał owulację 😂 może to testowa. Ogólnie już nie wiem co mam myśleć 🤷♀️ chyba pójdę na betę a z drugiej strony jakoś tak widziałam na USG ten pęcherzyk był większy 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 20:29
-
paprotka17 wrote:A w którym dniu cyklu? Spory. Co na to lekarz?
Walczymy w październiku ✊️
W 11 dc, tego dnia robiłam też zastrzyk na pęknięcie, ale nie byłam na monitoringu potem i nie wiem czy pękł, wydaje mi się że tak, bo okres dostałam w 26dc, a zazwyczaj mam 35-40dniowe cykle (brak pęcherzyków dominujących)
Pani doktor była bardzo zadowolona, że jest pęcherzyk. Nic nie mówiła, że za duży. Czytałam trochę w internecie i wyczytałam, że za duży.
Biorę aromek podczas okresu 2 tabletki przez 5 dni. Może to za dużo, już sama nie wiem.
Ogólnie nie zleciła mi żadnych badań. Powinnam zbadać jakieś hormony jeszcze? Czytam tutaj też że bierzcie duphaston. W czym on pomaga ?
Chcę najpierw zająć się sobą zanim wyślę mojego faceta na badania.
Może październik będzie tym szczęśliwym.. -
paprotka17 wrote:Ja się pogubiłam:) Jaki dzień cyklu masz teraz?
-
Kalolika wrote:A jaki polecacie termometr ?
Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
NaszCud wrote:Co do mierzenia temp to ja mierze microlife. Poprzednio sie sprawdzil i teraz też jest ok.
Tylko ze ja też mam dziecko i niestety ale wstaje w nocy do niego także mam jakieś 2h spoczynku ze tak powiem. Ale nie są temp jakoś wysokie wiec wydaje mi się ze nie zaburza tego. -
Kalolika wrote:Jeśli patrzeć na testy owulacyjne to 12dpo jeśli patrzeć na usg to jestem przed opóźniona owulacją, której na tabene 15 września miało wogole nie być (na USG nie bo dominującego pęcherzyka ) a ja czułam że mam owulację. Potem 22 pojawił się pęcherzyk 15 mm, za to dziś 20 mm. Zrobiłam test bo jutro mam dentystę i chciałam być pewna, który mnie zszokował i już sama nie wiem co mam myśleć. Jutro Beta a w czwartek miałam i tak lekarza aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Progesteron za to wskazywał 20 września że jestem po owulacji i nie współgrał z USG. Lekarz stwierdził dziś że błąd laboratorium. I nagke kreska na teście. Nic tu nie pasuje do siebie.
Jestem mega ciekawa co z tego wyjdzie. Mam tylko ogromne nadzieje że nic złego. Że może tamten pęcherzyk już nie rośnie i że ciąża jest cała i zdrowa. 🤞walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
nick nieaktualnyKalolika wrote:Jeśli patrzeć na testy owulacyjne to 12dpo jeśli patrzeć na usg to jestem przed opóźniona owulacją, której na tabene 15 września miało wogole nie być (na USG nie bo dominującego pęcherzyka ) a ja czułam że mam owulację. Potem 22 pojawił się pęcherzyk 15 mm, za to dziś 20 mm. Zrobiłam test bo jutro mam dentystę i chciałam być pewna, który mnie zszokował i już sama nie wiem co mam myśleć. Jutro Beta a w czwartek miałam i tak lekarza aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Progesteron za to wskazywał 20 września że jestem po owulacji i nie współgrał z USG. Lekarz stwierdził dziś że błąd laboratorium. I nagke kreska na teście. Nic tu nie pasuje do siebie.
-
Ej, 28 września założę wątek październikowy. Ewiwi, żyjesz? Ugadamy się tak że ja październikowy a ty listopadowy (ale nie zakładamy że nam będzie potrzebny xD), co ty na to?
Agn1000, paprotka17, Namisa, Ancalime, Niaha, Madziq6, Paulina666, Emka06, Niedlamnie, oloska, Amunicja, oli23, Beezi, Karo1234, Anett93, ANGELIKA, ChocoMonster, okejka, Vivico lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
Kalolika to piękna krecha ❤️ może gin nie zauważył pęcherzyka? Kurcze dziwna akcja. Ale ten test jest tak konkretny ze chyba mylic się nie może. Trzymamy kciuki 🤞
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
nick nieaktualnymala_osska wrote:W 11 dc, tego dnia robiłam też zastrzyk na pęknięcie, ale nie byłam na monitoringu potem i nie wiem czy pękł, wydaje mi się że tak, bo okres dostałam w 26dc, a zazwyczaj mam 35-40dniowe cykle (brak pęcherzyków dominujących)
Pani doktor była bardzo zadowolona, że jest pęcherzyk. Nic nie mówiła, że za duży. Czytałam trochę w internecie i wyczytałam, że za duży.
Biorę aromek podczas okresu 2 tabletki przez 5 dni. Może to za dużo, już sama nie wiem.
Ogólnie nie zleciła mi żadnych badań. Powinnam zbadać jakieś hormony jeszcze? Czytam tutaj też że bierzcie duphaston. W czym on pomaga ?
Chcę najpierw zająć się sobą zanim wyślę mojego faceta na badania.
Może październik będzie tym szczęśliwym..
A duphaston to odpowienik progesteronu. Różne są powody brania. Uregulowanie cyklu, u mnie plamienia, czy niski progesteron. Bierze się po owulacji.
Na pierwszej stronie masz fajną rozpiskę badań jak cos.siesiepy, mala_osska lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ej, 28 września założę wątek październikowy. Ewiwi, żyjesz? Ugadamy się tak że ja październikowy a ty listopadowy (ale nie zakładamy że nam będzie potrzebny xD), co ty na to?
Obyś przyniosła większe szczęście testującym w październiku bo ten wrzesień to przegięcie przegięcia i moja osobista porażka 🤪🤞wybaczcie mi ale siesiepy nadrobi dobra passę 😂
siesiepy, Madziq6, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌