Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
Odpowiedz

Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Wiem właśnie ale taki mają w osiedlowym 😅😅🙈

A tak jakoś teraz mi się o nim przypomniało a niestety u mnie jest tylko w dużych sklepach nawet w biedrze lidlu niema zbytnio. Ale właśnie wiem że ten środek się wykrajalo?🤔a tu jednak się go je 😅ale wezmę na nstp raz kupię sobie go! Powiem wam że jestem na takim etapie że człowiek się brzytwy chwyta żeby się udało🙈🙈
    Kupowałam świeżutkie w Lidlu i były podobno pyszne :) a kupowałam kilka sztuk bo to na wesele

Madziq6 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Odczuwałyście kiedyś kłucie jajnika podczas okresu? U mnie już wprawdzie końcówka (6 dc), ale kłuje mnie trochę ten jajnik, z którego miałam owulację w ostatnim cyklu.
    Hmmm nie. U mnie jajniki wyciszają się po owulacji i aż do okresu nie dają o sobie w ogóle znać

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Andelulla, aż ciężko uwierzyć, oby więcej takich lekarzy 😱

Niebo, co ty gadasz?!😱 Nie wstyd mu było?

Idawoll, przykro mi 🥺

Ewiwi, troszke to brzmi jakby wasza relacja zamieniła się tylko w starania, on może mieć wrażenie, że jest tylko wykorzystywany, nawet jak o tym gadacie, nawet jak coś obiecuje, bo jest pod presją. Brzmi to tak jakby chciał cię zadowolić, ale nie potrafi, więc ciągle na nowo postanawia się poprawić i obiecuje, ale jak przychodzi co do czego, to ulega. Spróbuj, wiem że to trudne, naprawdę, ale spróbuj zareagować dobrem na zło. Przygotuj mu coś dobrego, albo zabierz go gdzieś, bez gadania o seksie i staraniach, jak za dawnych czasow, nie próbuj go uwieść, albo wziąć do łóżka, pokaż mu samą miłość do jego charakteru, nie tylko cieleśnie. Jeśli nic nie dało rady, to nie masz nic do stracenia, a tak samo będziesz pewnie musiała się do tego przemóc jak on do seksu pod presją, bo myślę podobnie jak Choco, że tutaj relację trzeba troszkę odbudować. Trzymaj się kochana 🤞

Agn, ja również dziękuję za poświęcony czas, uwagę i wsparcie, ale się nie żegnam 😉mam nadzieję, że spotkamy się w październikowym i już tam zostaniemy 😊

ChocoMonster 😳 matko kochana, jak dobrze, że nic się nie stało. Brawa dla profesjonalistów i tych ślubnych i medycznych.

Forget, ty to w życiu się nacierpialas, ktoś nad wami czuwał, ogromny szacunek dla męża, jak dobrze że wszyscy żyjecie 🥺
    Życie nas poniewiera, a potem zostawia silniejszymi, jeśli tylko mamy szczęście żyć dalej. Również się tego nauczyłam.
    Wątpię. Rozmawialiśmy kilka razy że będziemy się starać. Potem tylko po wizycie u gina powiedziałam że pozwolił. Jak wspomniałam że nadchodzą płodne dni to żartował że go zajeżdże. I nic. W sobotę kłótnia dogadaliśmy się niby. I nic. A ja wiem że owu przez te nerwy nie będzie. I do następnej owu będzie spokój. Potem znów zero seksu.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Hmmm nie. U mnie jajniki wyciszają się po owulacji i aż do okresu nie dają o sobie w ogóle znać
    Trochę mnie schizuje już, ale owulacja w 6dc, kiedy jeszcze ze mnie coś nie coś leci chyba nie jest możliwa, co?

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Wątpię. Rozmawialiśmy kilka razy że będziemy się starać. Potem tylko po wizycie u gina powiedziałam że pozwolił. Jak wspomniałam że nadchodzą płodne dni to żartował że go zajeżdże. I nic. W sobotę kłótnia dogadaliśmy się niby. I nic. A ja wiem że owu przez te nerwy nie będzie. I do następnej owu będzie spokój. Potem znów zero seksu.
    No nie wiem, może zabrzmi to okrutnie, ale nie wiem czy chciałabym mieć dziecko z kimś, kto jest zwyczajnie niesłowny i nie potrafi rozmawiać, a tym samym rozwiązywać problemów. Brzmi to trochę tak, jakby obiecywał Ci seks tylko po to, żebyś się odczepiła i dała mu spokój.

Paprota9418, dracaena, Namisa, Mart768, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Trochę mnie schizuje już, ale owulacja w 6dc, kiedy jeszcze ze mnie coś nie coś leci chyba nie jest możliwa, co?
    Hmmm nie takie rzeczy się dzieją na świecie :P Mam koleżankę, która zaszła w ciążę podczas okresu (tylko raz i podczas okresu się seksili), czyli owu musiała być gdzieś max koło 8 dc. Oczywiście to pewnie jest przypadek jeden na milion, ale zdarza się. Sama w to nie wierzyłam :P
    Najlepiej zrób owulaka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 16:21

paprotka17, Madziq6, Anett93 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Chyba jajo nie zdążyłoby urosnąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ForgetMeeNot wrote:
    Tak. Mam niestety. Jakoś nie mogę mieć spokoju w tej ciąży kurcze do końca, chociaż gin mówi, ze jest mały i zeby sie tym w ogóle nie przejmować. Za tydzień kontrola. Dostałam luteinę 2x dziennie
    Widzę że miałaś wizytę po 3 dniach od wczesniejszej? Coś się działo że tak szybko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 16:22

• oloska Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Ja pierdziele dziewczyny wykończe się.... Przed chwilą jasno brązowa dość duża plama. Napisałam do gin na szczęście już mi odpisał. Duphaston 3x1 a jak będzie żywa krew to mam jechac na SOR. 😢
    Wiem, że czasami tak się zdarza i wszystko jest w porządku. Ale oczywiście nie mogę mieć chwili spokoju. Za łatwo by było. 😔

Czarneniebo, wiem, że łatwo pisać, ale spokojnie. Tak jak mówisz, czasem się tak zdarza i to nie jest coś złego. Przytulam, dużo siły i spokoju dla Ciebie ❤️

czarneniebo lubi tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Hmmm nie takie rzeczy się dzieją na świecie :P Mam koleżankę, która zaszła w ciążę podczas okresu (tylko raz i podczas okresu się seksili), czyli owu musiała być gdzieś max koło 8 dc. Oczywiście to pewnie jest przypadek jeden na milion, ale zdarza się. Sama w to nie wierzyłam :P
    Najlepiej zrób owulaka. :)
    O matko, to rzeczywiście mogła się zdziwić jak zrobiła test 😅
    A co do owulaków to nie korzystam i nawet nie mam w domu 😏
    Teraz znowu będę się zastanawiała cały cykl czy już z góry nie jest skreślony 🙈 Umówiłabym się do gina na podgląd w tym cyklu, ale finansowo zaraz tego nie udźwignę 😅

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ForgetMeeNot wrote:
    No to był bardzo głośny wypadek i było kilka artykułów, materiał w tv w polsacie o moim mężu, ale to dlatego, ze on jet, a raczej był od lat związany ze środowiskiem sportowym i klub i związek sędziów od razu się zorganizowali sami z siebie żeby pomóc mojemu mężowi wrócić na boisko, ale na ten moment wiey już, że to ie będzie możliwe, ale dzięki rehabilitacji i jego uporowi będzie mógł chociaż wrócić do swojej drugiej pracy. Czeka go jednak okresowa rehabilitacja już do końca życia, ale jestem z niego cholernie dumna.

Jejku jesteście mega silni 💪 podziwiam. Współczuję co przeszliście.. Dużo zdrowia Wam dodaje i szybkiego zakończenia sprawy żeby dostać porządne odszkodowanie. Oby juz do końca życia bylo spokojnie 🤞

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    A przed okresem cię bolą???🤔

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Kupowałam świeżutkie w Lidlu i były podobno pyszne :) a kupowałam kilka sztuk bo to na wesele
    Wyśle jutro męża 😅😅

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    No nie wiem, może zabrzmi to okrutnie, ale nie wiem czy chciałabym mieć dziecko z kimś, kto jest zwyczajnie niesłowny i nie potrafi rozmawiać, a tym samym rozwiązywać problemów. Brzmi to trochę tak, jakby obiecywał Ci seks tylko po to, żebyś się odczepiła i dała mu spokój.

Zgadzam się z Choco. Moze zabrzmię brutalnie ale jak dla mnie najpierw relacja, potem starania - nigdy na odwrót, bo to się zawsze źle kończy. Kiedy między parą leży komunikacja to ryzyko poważnego kryzysu po przyjściu dziecka na świat jest (dla mnie osobiście) za wysokie. Oczywiście wiem że są pary które mimo poważnych zaniedbań we wzajemnej komunikacji żyją ze sobą (a może koło siebie?) lata, powołują na świat nowe istnienia i jakoś to się układa, ba - sama jestem z takiej rodziny. Ale może właśnie dlatego naprawdę polecam ci Ewiwi zatroszczyć się o waszą relacje zanim pojawi się dziecko. To nie musi być nie wiadomo ile czasu, czasem wystarczy kilka spotkań, trochę ćwiczeń, kilka randek takich świadomych, kilka rozmów - i już jest lepiej. Ale przede wszystkich stała, metodyczna praca nad relacją. Inaczej możecie się zajechać w tej frustracji i wzajemnym niezrozumieniu swoich potrzeb. Dodam że mój komentarz nie ma na celu oceny jakości twojego zwiazku, wyraża tylko moje luźne przemyślenia bo wiem sama co to znaczy trwać w związku w kryzysie starań, byłam w tym miejscu i cieszę się że miałam czas i okazje przerobić to na psychoterapii.

Paprota9418, paprotka17, Emka06, ChocoMonster, Mart768, dracaena, siesiepy lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Wy się obydwoje na wzajem nakręcacie…
    ChocoMonster ma racje.. po pierwsze nie chciałabym mieć dziecka z kimś kto jest niesłowny i zwyczajnie robi mnie w …uja…. Sory ze tak drastycznie. 🫢
    Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Jeżeli tak jak mówisz z jego strony to są puste obietnice.. ma gdzieś co Ty czujesz i twoje emocje.. to może to moment żeby się zastanowić czego tak naprawdę chcecie. Bo tu wyglada na to ze dwóch różnych rzeczy.
    On świetego spokoju, a Ty dziecka…

O tak jak Namisa to nie jest ocena, krytyka tylko próba pomocy. Napisałaś do nas z problemem wiec my staramy się pomoc tak jak potrafimy.
    Nie wątpimy, ze sie kochacie on może być najcudowniejszym mężczyzna dla Ciebie w każdym innym temacie ale musicie przepracować temat starań bo przez nieporozumienia zniszczycie to co jest między Wami, będziecie coraz bardziej sflustrowani i źli na siebie a to nie prowadzi do niczego dobrego :*

Mocno trzymamy za Was kciuki. 🤞🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 16:47

Namisa, Agn1000, Mart768 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Ja pierdziele dziewczyny wykończe się.... Przed chwilą jasno brązowa dość duża plama. Napisałam do gin na szczęście już mi odpisał. Duphaston 3x1 a jak będzie żywa krew to mam jechac na SOR. 😢
    Wiem, że czasami tak się zdarza i wszystko jest w porządku. Ale oczywiście nie mogę mieć chwili spokoju. Za łatwo by było. 😔

Kochana, wiem co czujesz, twoje emocje są całkowicie normalne i na miejscu. Wez głęboki wdech i wydech, zrób dla siebie coś dobrego dzisiaj - może herbatkę, może ciepły prysznic czy kąpiel, ogladnij coś co cię oderwie od analizowania - wiem że może być różnie, ale to jedyne co możesz teraz zrobić, zadbać o siebie. Z całych sił trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🤞🤞🤞 Wybierasz się na podgląd na USG do kogoś na szybko?

czarneniebo lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ForgetMeeNot wrote:
    Tak. Mam niestety. Jakoś nie mogę mieć spokoju w tej ciąży kurcze do końca, chociaż gin mówi, ze jest mały i zeby sie tym w ogóle nie przejmować. Za tydzień kontrola. Dostałam luteinę 2x dziennie
    Trzeba kontrolować. Myślę że się wchłonie ale lepiej obserwować. Ja też miałam. Ale u mnie to było od początku multum problemów.

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa chyba nie. Chociaż nie wiem jak jutro będzie.. Ile wytrzymam. Lekarz kazał po 4 października przyjść. Mam nadzieję, że to jednorazowe. Moze przez acard?
    Od wczoraj leżę i totalnie nic nie robię...

oloska lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi a Wy macie już dzieci tak? Bo piszesz o chłopakach czyli synach?

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • ForgetMeeNot Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Widzę że miałaś wizytę po 3 dniach od wczesniejszej? Coś się działo że tak szybko?
    Nie, nie. Na tamta poszłam, bo nie mogalam się dobić do mojego lekarza, do którego wolne terminy przez gabinet są na koniec listopada 🤯🤯 Wczoraj sam do mnie zadzwonił i przepraszał, ale miał jakiś sajgon zawodowy i awarie prywatnie. Dziś kazał mi przyjść. Założył kartę ciąży, dał skierowanie na badania i obejrzał na usg wszystko dokładnie: w sobotę byłam na szybko w Luxmedzie na samum usg.

Madziq6, dracaena, paprotka17, czarneniebo lubią tę wiadomość

38 lat
    02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc

30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
    31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
    01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
    03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
    05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
    07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
    09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
    10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
    12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
    16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%

13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
    24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
    27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
    04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
    31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
    14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
    23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
    e88641834f.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ