Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Basniowa umówiłaś się już do kogoś na piątek? Te parę dni, a różnica ogromna może być. Postaraj się nie myśleć negatywnie choć wiem, że ciężko. Ale jak najmniej chociaż. Tule kochana😔, jesteśmy z Tobą ❤️
Basniowa lubi tę wiadomość
-
Basniowa wrote:Jest pecherzyk ciazowy i cialko zolte. Mowi ze jest troche splaszczony ale to czasem normalne. Beta rosnie wiec to tez na plus.. odnosnie torbieli to pomimo luteiny wciaz rosnie.. pewnie beta daje jej paliwa do wzrostu.. ma w tej chwili 9 cm i jest typowo operacyjna. Powiedziala ze w piatek na usg powinien byc zarodek - jesli nie to dla niej jest to cp i trzeba natychmiast operowac torbiel.. jesi zarodek bedzie to l4 lezace i obserwacja ale z taka torbiela i jej wzrostem ryzyko poronienia i peknienia torbieli jest duze. Wtedy najpraedopodobniej operacja w II trymestrze.. dostalam wieksza dawke luteiny dopochwowo i usg w ten piatek
Dziekuje za slowa otuchy osnosnie zarodka.. przynajmniej tu widze swiatelko :-*
Oj staraczki.. martwie sieBasniowa lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny ... najgorsze jest to czekanie i niewiedza co dalej. Dajcie prosze znac jesli ktoras z was miala problemy z rosnacymi torbielkami i jak albo co wam pomoglo..
Mam juz wizyte umowiona na piatek, do kogos innego ale wierze ze tez bedzie to dobry lekarz..Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Baśniowa, tak jak Agnieszka pisze, raczej nie cp skoro pęcherzyk w macicy, a zarodek też może nie być widoczny na tak wczesnym etapie jeśli sprzęt do USG jest nienajnowszy. Trzymam kciuki i życzę dużo siły do czasu wizyty 💪🤞🤞
Troszkę zmienię temat, kiedyś widziałam że polecacie jakieś aplikacje ciążowe, ale nie mogę znaleźć czy to tu w ogóle było 😅 Macie może jakieś z których korzystacie? 😁♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 wrote:Baśniowa, tak jak Agnieszka pisze, raczej nie cp skoro pęcherzyk w macicy, a zarodek też może nie być widoczny na tak wczesnym etapie jeśli sprzęt do USG jest nienajnowszy. Trzymam kciuki i życzę dużo siły do czasu wizyty 💪🤞🤞
Troszkę zmienię temat, kiedyś widziałam że polecacie jakieś aplikacje ciążowe, ale nie mogę znaleźć czy to tu w ogóle było 😅 Macie może jakieś z których korzystacie? 😁Agunieszka, A-6 lubią tę wiadomość
-
Preglife jest o tyle fajne że pokazuje ile za tobą ile przed oraz co się dzieje w każdym tygodniu ciazy
czarneniebo, A-6 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Co u was wrzesniowe staraczki? Jak samopoczucie? Jak sie czujecie? Za kogos trzymamy w tym tyg kciuki?Stwierdzone pcos.
Hejka oczywiście za Ciebie kochana .🤞 Chyba prędzej żadna z Nas nie ma wizyty. Ja się zastanawiam czy umówić się na usg w przyszłym tygodniu... Bo tak to dopiero 8 listopada mam prenatalne. I nie wiem? Wytrzymam??
Biore tabletki, ogólnie jest bardzo ok, ale przedostatnie dwa dni wymiotowałam na szczęście tylko raz. Coś nie mam siły. . -
O to to bym sie dopominala
Czarneniebo a ty jestes na l4? Odpoczywasz? Dobrze ze te wymioty sie uspokoily bo tak byloby ciezko.. a czy oprocz tego cos sie dzieje? Do osmego jeszcze kawalek.. mysle ze musisz czyms zajac glowe jesli wszystko sie unormowalo i jest ok to pewnie trzeba czekac. To najgorszeStwierdzone pcos.
Tak, ja od samego początku jestem na L4. Mdłości w sumie trochę bardziej znowu. Ale jest ok. W porównaniu do tego co było to prawie nic. Pierwsze dwa dni brania tabletek było naprawdę idealnie 🥰. Góry mogłabym przenosić... No ale już siły opadły. Apteka czy sklep to już jest takie wymęczenie dla mnie, że szok 😅. Odsypiam pózniej. Chyba nie wytrzymam bez wizyty. A Ty jak się czujesz?
-
czarneniebo wrote:Tak, ja od samego początku jestem na L4. Mdłości w sumie trochę bardziej znowu. Ale jest ok. W porównaniu do tego co było to prawie nic. Pierwsze dwa dni brania tabletek było naprawdę idealnie 🥰. Góry mogłabym przenosić... No ale już siły opadły. Apteka czy sklep to już jest takie wymęczenie dla mnie, że szok 😅. Odsypiam pózniej. Chyba nie wytrzymam bez wizyty. A Ty jak się czujesz?
Dobrze czytać, że te wymioty ustąpiły. Zmieniłaś duphaston na luteinę? Pomogło?
Ja jutro mam pierwszą wizytę u lekarza u którego zamierzam prowadzić ciążę. Mam nadzieję, że się dogadamy. Oby chciał zzobaczyć dzidziusia i zrobić usg 🤗czarneniebo lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Tak, ja od samego początku jestem na L4. Mdłości w sumie trochę bardziej znowu. Ale jest ok. W porównaniu do tego co było to prawie nic. Pierwsze dwa dni brania tabletek było naprawdę idealnie 🥰. Góry mogłabym przenosić... No ale już siły opadły. Apteka czy sklep to już jest takie wymęczenie dla mnie, że szok 😅. Odsypiam pózniej. Chyba nie wytrzymam bez wizyty. A Ty jak się czujesz?
Ja leze w lozku.. i czekam.. mam delikatne bole w tym jajniku gdzie jest torbiel. Na maxa sie oszczedzam. Popytalam na forum i 5w5d na zarodek moglo byc za wczesniej wiec tu mam nadzieje.. ale pomimo staran nie znalazlam nikogo kto mialby tak duza torbiel.. wiec nie wiem jakie kroki moga byc wprowadzine .. i tak leze i staram sie myslec pozytywnieAgunieszka, czarneniebo lubią tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
Agunieszka wrote:Dobrze czytać, że te wymioty ustąpiły. Zmieniłaś duphaston na luteinę? Pomogło?
Ja jutro mam pierwszą wizytę u lekarza u którego zamierzam prowadzić ciążę. Mam nadzieję, że się dogadamy. Oby chciał zzobaczyć dzidziusia i zrobić usg 🤗Stwierdzone pcos.
Agunieszka wrote:Dobrze czytać, że te wymioty ustąpiły. Zmieniłaś duphaston na luteinę? Pomogło?
Ja jutro mam pierwszą wizytę u lekarza u którego zamierzam prowadzić ciążę. Mam nadzieję, że się dogadamy. Oby chciał zzobaczyć dzidziusia i zrobić usg 🤗
Biorę tabletki na wymioty Xonvea. Głównie to ich zasługa. Duphaston zamieniłam na luteinę. Wszystko w ten sam dzień.
To trzymam kciuki za dzidziula i oby lekarz okazał się fajnym godnym zaufania 🤞Agunieszka, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Ja jutro mam wizytę, a później 7 listopada na prenatalne
Agunieszka, Madziq6, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Basniowa wrote:Hej dziewczyny.
Co u was wrzesniowe staraczki? Jak samopoczucie? Jak sie czujecie? Za kogos trzymamy w tym tyg kciuki? -
Madziq współczuję 😔 biedna, może napisz do gin niech Ci też przepisze tabletki na wymioty?