Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
Odpowiedz

Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Ja heparynę brałam tylko w Covidzie i po szpitalu covidowym i też wtedy w brzuch, udo mnie nie przekonywało. 😅

Asik, 23+4 to już tak bezpiecznie. 🥰 Mamy fajne terminy porodów - maj, czerwiec to takie już ciepłe miesiące. ❤️ Wspaniale, że się Wam udało. 💖
    Jak idzie Wam kompletowanie wyprawki? 🙂 Jak pośledzisz wątki to my się czasem rozpisujemy szeroko o wyprawce. 😅
    Pierwszy raz zabrnęłam tak wysoko 😊 z wyprawką narazie nie szaleje, kupiłam parę rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i parę ciuszków dla małej. Jak przyjdzie do wyprawki na pewno będę pisać prosząc o pomoc ☺️ Ja wogole uwielbiam wiosnę, sama urodziłam się pod koniec maja więc cieszę się, że moje dsieckoburodzi się w ciepłym miesiącu 😁

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik oj to bardzo długa droga za Wami. Mam nadzieję, że zostanie Wam to wynagrodzone pięknym zdrowym grzecznym bobaskiem w czerwcu ❤️. Ja jeszcze daje rade w brzuch, wiadomo raz lepiej raz gorzej. W udo raczej nie planuje. Gin mówił, że bardzo boli..
    Oj tak, dluga i bolesna przepełniona płaczem, różnymi emocjami... Ale jak narazie wsaystko idzie w dobrym kierunku 😊 Mala jest zdrowa, rozwija się książkowo i oby tak dalej! Dla Was i Waszych maluszków również życzę dużo zdrówka!
    No to udo już odpada 🙈

dracaena, czarneniebo lubią tę wiadomość

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?

Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 15:09

oloska, Asik 123 lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo, super, że wszystko ok. 🥰
    Ja tam generalnie myślę, że warto się stosować do zaleceń lekarskich, zwłaszcza, że do nas lubią docierać po czasie, więc fajnie, że lekarz się interesuje nie tylko naszym podwórkiem... No i tak na dobrą sprawę, możesz przecież i samoistnie urodzić w 37tc, to już donoszona ciaża, a finalnie wazne, zeby dla dziecka było jak najlepiej.
    Ja w drugą stronę, bardziej boję się przenoszenia. 😅

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo dobrze że na USG wszystko dobrze :) a co do lekarza hm skoro są takie zalecenia fajnie że chce jeszcze doczytać co i jak :)
    Dracaena bo ty zamawiałaś organizery z colorstories która wielkość ?:) Ja zamówiłam l i s i zastanawiam się czy ta L będzie dobra na pampersy :) ?

czarneniebo lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam obie wielkości, większa powinna być chyba ok na pampersy, ale nie mam pampersów żeby sprawdzić. ;D Ja jeszcze nie wiem co tam będę trzymać, w S pewnie różne przydasie typu smoczki itp. 😂 Ale na komodzie mi ładnie wyglądają więc są. 😅

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam żeby coś ładnie wyglądało na przewijaku bo mam otwarte półki i widzialam na październikowym wątku że zamawiałaś i tak mi się spodobały że też kupiłam 😅 i tak zastanawiałam się czy będą jeszcze praktyczne :p ja s planuje na krem pod pieluszkę i takie rzeczy które przydadzą się pod ręką na już a L na pieluchy pewnie przyjdzie w następnym tygodniu więc może zakupie paczkę pieluch w Biedronce żeby sprawdzić z ciekawości w końcu jeszcze tydzień i dołączam do was do 3 trymestru więc czas się powoli zabrać za ta wyprawkę 🤭

dracaena lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?

Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.
    Dziękuję za miłe słowa 😊 tak, zapytam 10 marca mam wizytę.
    Imie wybrane, będzie Antonina 🙂
    Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po badaniach! Ooo masz już co dźwigać 🤭 moja młoda na ostatnim badaniu ważyła 0,5 kg
    Z tymi zdjęciami to u mnie ostatnio katastrofa, chowa się i nic nie widzę na tych zdjęciach, jak była mniejsza to pokazywała się z każdej strony, a teraz ...taka bardziej wstydliwa 😂

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p

Asik 123 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p
    Mi na pocieszenie zrobiła lekarka zdjęcie stopy młodej 😂

Kalolika lubi tę wiadomość

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
    Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
    Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?
    No to trzymam kciuki aby po 36 tygodniu samo Cie "dopadło" i nie martw się tym teraz, bo nerwy wpływają na samopoczucie w ciąży. Moja ginekolog na okrągło mi powtarza, że mam się nie stresować, bo ma to wpływ na przebieg w ciąży. Wiem i rozumiem Ciebie, sama mam sytuację gdzie czekam na wyniki, ale staram się o tym nie myśleć. Więc glowa do góry i wszystko będzie dobrze 👍 😉

Mnie dzisiaj coś brzuch boli..? Nie wiem jak to nazwać, ciąży? Czuje się jak nabrzmiały balonik.

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
    Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
    Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
    Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
    Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/
    Spokojnie, tak jak napisałaś masz jeszcze czas 🙂
    Na którego masz termin?
    O jaaa co masz za psie dziecko? 😍 Ja kocham zwierzęta!
    Zrob mały spacerek przed wizytą aby dziecko się trochę zaczęło kręcić i będzie szansa na ładne zdjęcie 😉😊

Nie ogarniam tego suwaczka, nie wiem jak się go wstawia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 21:04

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.
    Z tym ciśnieniem (tez mam niskie) jak idę do lekarza na wizytę, zawsze się stresuje i jak mi pielęgniarka mierzy ciśnienie to mam zawsze idealne 😆

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
    Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
    Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p
    To masz jeszcze "lepsze" ciśnienie niż ja, faktycznie niskie.
    Ja wczoraj również wzięłam się trochę za sprzątanie, skończyło się tak, że w połowie musiała być drzemka 😅 i w sumie nie skoczyłam w 100%

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
    Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
    Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?
    Kocham Maj! Piękny miesiąc 🙂
    Ooo super, dziękuję, później spróbuję to ogarnąć.
    Mam czasami tak, że ciężko mi się oddycha, ale nie często. Mi okropnie zgaga dokucza a od wczoraj to już dramat.

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ