Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
Odpowiedz

Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶

Oceń ten wątek:
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Ja heparynę brałam tylko w Covidzie i po szpitalu covidowym i też wtedy w brzuch, udo mnie nie przekonywało. 😅

Asik, 23+4 to już tak bezpiecznie. 🥰 Mamy fajne terminy porodów - maj, czerwiec to takie już ciepłe miesiące. ❤️ Wspaniale, że się Wam udało. 💖
    Jak idzie Wam kompletowanie wyprawki? 🙂 Jak pośledzisz wątki to my się czasem rozpisujemy szeroko o wyprawce. 😅
    Pierwszy raz zabrnęłam tak wysoko 😊 z wyprawką narazie nie szaleje, kupiłam parę rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i parę ciuszków dla małej. Jak przyjdzie do wyprawki na pewno będę pisać prosząc o pomoc ☺️ Ja wogole uwielbiam wiosnę, sama urodziłam się pod koniec maja więc cieszę się, że moje dsieckoburodzi się w ciepłym miesiącu 😁

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik oj to bardzo długa droga za Wami. Mam nadzieję, że zostanie Wam to wynagrodzone pięknym zdrowym grzecznym bobaskiem w czerwcu ❤️. Ja jeszcze daje rade w brzuch, wiadomo raz lepiej raz gorzej. W udo raczej nie planuje. Gin mówił, że bardzo boli..
    Oj tak, dluga i bolesna przepełniona płaczem, różnymi emocjami... Ale jak narazie wsaystko idzie w dobrym kierunku 😊 Mala jest zdrowa, rozwija się książkowo i oby tak dalej! Dla Was i Waszych maluszków również życzę dużo zdrówka!
    No to udo już odpada 🙈

dracaena, czarneniebo lubią tę wiadomość

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?

Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 15:09

oloska, Asik 123 lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo, super, że wszystko ok. 🥰
    Ja tam generalnie myślę, że warto się stosować do zaleceń lekarskich, zwłaszcza, że do nas lubią docierać po czasie, więc fajnie, że lekarz się interesuje nie tylko naszym podwórkiem... No i tak na dobrą sprawę, możesz przecież i samoistnie urodzić w 37tc, to już donoszona ciaża, a finalnie wazne, zeby dla dziecka było jak najlepiej.
    Ja w drugą stronę, bardziej boję się przenoszenia. 😅

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo dobrze że na USG wszystko dobrze :) a co do lekarza hm skoro są takie zalecenia fajnie że chce jeszcze doczytać co i jak :)
    Dracaena bo ty zamawiałaś organizery z colorstories która wielkość ?:) Ja zamówiłam l i s i zastanawiam się czy ta L będzie dobra na pampersy :) ?

czarneniebo lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam obie wielkości, większa powinna być chyba ok na pampersy, ale nie mam pampersów żeby sprawdzić. ;D Ja jeszcze nie wiem co tam będę trzymać, w S pewnie różne przydasie typu smoczki itp. 😂 Ale na komodzie mi ładnie wyglądają więc są. 😅

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam żeby coś ładnie wyglądało na przewijaku bo mam otwarte półki i widzialam na październikowym wątku że zamawiałaś i tak mi się spodobały że też kupiłam 😅 i tak zastanawiałam się czy będą jeszcze praktyczne :p ja s planuje na krem pod pieluszkę i takie rzeczy które przydadzą się pod ręką na już a L na pieluchy pewnie przyjdzie w następnym tygodniu więc może zakupie paczkę pieluch w Biedronce żeby sprawdzić z ciekawości w końcu jeszcze tydzień i dołączam do was do 3 trymestru więc czas się powoli zabrać za ta wyprawkę 🤭

dracaena lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?

Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.
    Dziękuję za miłe słowa 😊 tak, zapytam 10 marca mam wizytę.
    Imie wybrane, będzie Antonina 🙂
    Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po badaniach! Ooo masz już co dźwigać 🤭 moja młoda na ostatnim badaniu ważyła 0,5 kg
    Z tymi zdjęciami to u mnie ostatnio katastrofa, chowa się i nic nie widzę na tych zdjęciach, jak była mniejsza to pokazywała się z każdej strony, a teraz ...taka bardziej wstydliwa 😂

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p

Asik 123 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p
    Mi na pocieszenie zrobiła lekarka zdjęcie stopy młodej 😂

Kalolika lubi tę wiadomość

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
    Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
    Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?
    No to trzymam kciuki aby po 36 tygodniu samo Cie "dopadło" i nie martw się tym teraz, bo nerwy wpływają na samopoczucie w ciąży. Moja ginekolog na okrągło mi powtarza, że mam się nie stresować, bo ma to wpływ na przebieg w ciąży. Wiem i rozumiem Ciebie, sama mam sytuację gdzie czekam na wyniki, ale staram się o tym nie myśleć. Więc glowa do góry i wszystko będzie dobrze 👍 😉

Mnie dzisiaj coś brzuch boli..? Nie wiem jak to nazwać, ciąży? Czuje się jak nabrzmiały balonik.

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
    Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
    Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
    Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
    Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/
    Spokojnie, tak jak napisałaś masz jeszcze czas 🙂
    Na którego masz termin?
    O jaaa co masz za psie dziecko? 😍 Ja kocham zwierzęta!
    Zrob mały spacerek przed wizytą aby dziecko się trochę zaczęło kręcić i będzie szansa na ładne zdjęcie 😉😊

Nie ogarniam tego suwaczka, nie wiem jak się go wstawia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 21:04

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.
    Z tym ciśnieniem (tez mam niskie) jak idę do lekarza na wizytę, zawsze się stresuje i jak mi pielęgniarka mierzy ciśnienie to mam zawsze idealne 😆

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
    Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
    Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p
    To masz jeszcze "lepsze" ciśnienie niż ja, faktycznie niskie.
    Ja wczoraj również wzięłam się trochę za sprzątanie, skończyło się tak, że w połowie musiała być drzemka 😅 i w sumie nie skoczyłam w 100%

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
    Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
    Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?
    Kocham Maj! Piękny miesiąc 🙂
    Ooo super, dziękuję, później spróbuję to ogarnąć.
    Mam czasami tak, że ciężko mi się oddycha, ale nie często. Mi okropnie zgaga dokucza a od wczoraj to już dramat.

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ