Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
dracaena wrote:Ja heparynę brałam tylko w Covidzie i po szpitalu covidowym i też wtedy w brzuch, udo mnie nie przekonywało. 😅
Asik, 23+4 to już tak bezpiecznie. 🥰 Mamy fajne terminy porodów - maj, czerwiec to takie już ciepłe miesiące. ❤️ Wspaniale, że się Wam udało. 💖
Jak idzie Wam kompletowanie wyprawki? 🙂 Jak pośledzisz wątki to my się czasem rozpisujemy szeroko o wyprawce. 😅 -
czarneniebo wrote:Asik oj to bardzo długa droga za Wami. Mam nadzieję, że zostanie Wam to wynagrodzone pięknym zdrowym grzecznym bobaskiem w czerwcu ❤️. Ja jeszcze daje rade w brzuch, wiadomo raz lepiej raz gorzej. W udo raczej nie planuje. Gin mówił, że bardzo boli..
No to udo już odpada 🙈dracaena, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?
Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 15:09
oloska, Asik 123 lubią tę wiadomość
-
Czarneniebo, super, że wszystko ok. 🥰
Ja tam generalnie myślę, że warto się stosować do zaleceń lekarskich, zwłaszcza, że do nas lubią docierać po czasie, więc fajnie, że lekarz się interesuje nie tylko naszym podwórkiem... No i tak na dobrą sprawę, możesz przecież i samoistnie urodzić w 37tc, to już donoszona ciaża, a finalnie wazne, zeby dla dziecka było jak najlepiej.
Ja w drugą stronę, bardziej boję się przenoszenia. 😅👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Czarneniebo dobrze że na USG wszystko dobrze a co do lekarza hm skoro są takie zalecenia fajnie że chce jeszcze doczytać co i jak
Dracaena bo ty zamawiałaś organizery z colorstories która wielkość ? Ja zamówiłam l i s i zastanawiam się czy ta L będzie dobra na pampersy ?czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam obie wielkości, większa powinna być chyba ok na pampersy, ale nie mam pampersów żeby sprawdzić. Ja jeszcze nie wiem co tam będę trzymać, w S pewnie różne przydasie typu smoczki itp. 😂 Ale na komodzie mi ładnie wyglądają więc są. 😅👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Właśnie chciałam żeby coś ładnie wyglądało na przewijaku bo mam otwarte półki i widzialam na październikowym wątku że zamawiałaś i tak mi się spodobały że też kupiłam 😅 i tak zastanawiałam się czy będą jeszcze praktyczne :p ja s planuje na krem pod pieluszkę i takie rzeczy które przydadzą się pod ręką na już a L na pieluchy pewnie przyjdzie w następnym tygodniu więc może zakupie paczkę pieluch w Biedronce żeby sprawdzić z ciekawości w końcu jeszcze tydzień i dołączam do was do 3 trymestru więc czas się powoli zabrać za ta wyprawkę 🤭
dracaena lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Asik teraz już musi być wszystko dobrze❤️. Jak brakuje Ci miejsca do zastrzyków to zapytaj lekarza dokąd jeszcze możesz, bo ja robiłam bardziej u góry, a moglam jeszcze na dole. Ooo będzie księżniczka 🥰 a imię macie wybrane?
Ja już po wizycie. Leoś waży 1,400 kg. Waga idealna, ani za dużo ani za mało 🥰. Przepływy, szyjka wszystko okej. Niestety zdjęcia za bardzo nie mam, bo zasłonił się ręka 🥴. Lekarz znów mi nagadał, że prawdopodobnie będzie poród wywoływany w 37 tygodniu ze względu na zespół antyfosfolipidowy. 😔 Marudziłam mu i ma jeszcze poczytać. Ale zalecenia w Ameryce takie są od 2017 roku... Eh.
Imie wybrane, będzie Antonina 🙂
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po badaniach! Ooo masz już co dźwigać 🤭 moja młoda na ostatnim badaniu ważyła 0,5 kg
Z tymi zdjęciami to u mnie ostatnio katastrofa, chowa się i nic nie widzę na tych zdjęciach, jak była mniejsza to pokazywała się z każdej strony, a teraz ...taka bardziej wstydliwa 😂
-
Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p
Asik 123 lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:Ja to nie mam ładnego zdjęcia z USG 🙈 ale z synem też tak było i ostatecznie w 37 tygodniu lekarz zrobił mi piękne zdjęcie które dałam synkowi do albumu fotograficznego będzie miał pamiątkę i większa szansa że nie zaginie mam nadzieję że i tym razem chociaż raz się uda :p
Kalolika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?Asik 123 lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Dziewczyny ja wiem, że to będzie donoszona i wgl, ale te wywoływanie to podobno nie jest takie fajne. Wolałabym żeby samo się zaczęło 😔.
Hihi no jest już kabanek 🥰. Cieszę się, że ta waga taka 👌, bo martwiłam się o to bardzo. . Tak jak i o szyjkę po tym zabiegu łyżeczkowania. . Naczytałam się, że może nie trzymać, a jak widać u mnie tak się nie dzieje (odpukać). Coś słabo się dzisiaj czuje.... Kręci mi się w głowie i plecy coś bolą. Już drugi dzień znowu drzemka w ciągu dnia. A u Was jak z samopoczuciem?
Mnie dzisiaj coś brzuch boli..? Nie wiem jak to nazwać, ciąży? Czuje się jak nabrzmiały balonik. -
Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/Asik 123 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.
-
czarneniebo wrote:Jeszcze mam " chwile czasu" także moje myśli o tym odsunę. Mam przyjść w 35 tygodniu i sie przypomnieć. Ciekawe czy mógłby przyjąć mnie na oddział w 37 tygodniu żebym była pod stałą kontrola i jeszcze poczekać chwilę 🤔. Nie mam problemu żeby siedzieć w szpitalu, szkoda mi tylko mojej psiny, a tak to mogę siedzieć 🙈🙈
Też czuje się jak balon jak się dużo najem albo po prosto po całym dniu. Najlepiej jest rano czuje się taka jakaś lekka 😅. Lekarz nie pocieszył: powiedział, że będzie jeszcze gorzej 🥴😁. W środę wizyta u mojego prowadzącego❤️, może cyknie jakieś ładne zdj.
Asik jeśli chcesz to możesz ustawić suwaczek https://www.tickerfactory.com/
Na którego masz termin?
O jaaa co masz za psie dziecko? 😍 Ja kocham zwierzęta!
Zrob mały spacerek przed wizytą aby dziecko się trochę zaczęło kręcić i będzie szansa na ładne zdjęcie 😉😊
Nie ogarniam tego suwaczka, nie wiem jak się go wstawia 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 21:04
-
Kalolika wrote:Ja też mam dziś gorszy dzień, nic nie zrobiłam było mi słabo i kręciło mi się w głowie ale nie miałam drzemki w dzień po prostu leżałam na kanapie myślę że wpływ na na to ma pogoda było już ładnie świeciło słońce a przynajmniej u mnie dziś było brzydko i ponuro do tego zimno a do tego jestem niskociśnieniowcem.
-
Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p
-
Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?Asik 123 lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:Ja mimo stresu zawsze później 100 chyba tylko w dniu kiedy miałam wiztę razem z USG 1 trymestru miałam 120 :p wczoraj miałam lepszy dzień nawet za sprzątanie się zabrałam potem tylko żałowałam bo brzuch ciągnął ale za to jaki porządek w domu :p
Ja wczoraj również wzięłam się trochę za sprzątanie, skończyło się tak, że w połowie musiała być drzemka 😅 i w sumie nie skoczyłam w 100% -
czarneniebo wrote:Asik termin na 16.05.2023, mam suczke Jack Russell Terrier 😍. Nie będe ryzykować zwykłym spacerkiem, na 100% cola podziała 😅.
Suwaczek żeby ustawić to musisz skopiować bbcode i go wkleić. Ustawienia - społeczność - "twój podpis na forum" <--
Dziewczyny też wam się ciężko oddycha?
Ooo super, dziękuję, później spróbuję to ogarnąć.
Mam czasami tak, że ciężko mi się oddycha, ale nie często. Mi okropnie zgaga dokucza a od wczoraj to już dramat.