Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Ja już w domu... przez tydzień dużo odpoczywać, leki przeciwbólowe i tabletki anty na dwa miesiące 😥😥 wiem że inaczej się nie da, nawet nie miałabym siły na dalsze próby ale sama świadomość że będę w tym samym miejscu co półtora roku temu jest strasznie dobijająca. Wzięłam się trochę za ogarnięcie domu ale znowu zaczęło bardzo boleć więc chyba na prawdę nie pozostaje nic innego jak leżeć 😥
EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Forget, jakiej marki robiłaś testy? Mam nadzieję, że nie pinki? Jeśli masz bóle jedz na SOR tak jak dziewczyny napisały, tam zrobią Ci betę na miejscu. Tylko beta powie Ci prawdę. Trzymam kciuki za Ciebie🤞💔
Wlazlam na sierpniowy i Forget zrobiła pinki. Dopiero potem zrobiła te same, DOZy i te już wyszły normalnie. Uff. 😰 Więc szansa dalej jest i to nie taka mała, że wszystko jest po prostu dobrze. ❤️A-6 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Forget trzymam kciuki żeby jutrzejsza beta była w normie i dalej się prawidłowo wszystko toczyło, przyrost w normie,postaraj się nie stresować, łatwo mówić, ale zrób to dla Kropka. Ściskam ☘️❣️
EwelinaNowa odpoczywaj teraz i zbieraj siły, organizm niech wraca do równowagi, jeszcze będzie wspaniale.
CzarneNiebo szansa nadal jest, trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Kamsi przytulam. Mój okres już tez się rozkręcił. Także mamy dziś pierwszy dzień ciąży
Proszę też o wpisanie na 30 września, pierwszy raz będę testować dwa razy w miesiącu:)ChocoMonster, czarneniebo, Agn1000, Beezi, SandraH.97, siesiepy, oli23 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Tak. Robiłam tego cholernego pinka i wyszedł dosłownie biały, gdzie wczeniej już coś pokazał.
Wysłałam męża do doz, bo w potem robiłam i pinka i doz i doz pokazał kreskę ciemniejsza.
Te moje złe myśli są z tego, ze nawet mój gin mi mówił, ze na tym etapie moooze się tak zdarzyć, ze są takie wartości, niemniej jednak zazwyczaj są wyższe. Powinno być ok 200 w terminie miesiączki. Uspokoił mnie kredycie tum, ze z jego praktyki przy cp jest zazwyczaj dużo niższy progesteron.
W ciąży z synem to ostatniego sikanca zrobiłam 12 dpo i tyle. Bete robiłam 10, 12 i 14 dpo i ponad 30 miałam już 10 dpo za pierwszym razem, a testy mi ładnie ciemnialy i 12 dpo to już miałam ładne kreski.
Gdyby nie te marne 30 wczoraj to do głowy by mi nie przyszło robić testu.
Wiem, ze to wyglda jakbym była jakaś nawiedzona, ale Kurcze no inaczej to wyglądało wcześniej i mnie o realnie te wartości jednak niskie, a wiem kiedy miałam owu…
Jutro muszę powtórzyć bete, proga i tsh😬 także csekam do jutra.
Bardzo Wam dziękuje za każda wiadomość. 😘 Bardzo. 😘Kimbra, Madziq6, Ancalime lubią tę wiadomość
38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
ForgetMeeNot wrote:Tak. Robiłam tego cholernego pinka i wyszedł dosłownie biały, gdzie wczeniej już coś pokazał.
Wysłałam męża do doz, bo w potem robiłam i pinka i doz i doz pokazał kreskę ciemniejsza.
Te moje złe myśli są z tego, ze nawet mój gin mi mówił, ze na tym etapie moooze się tak zdarzyć, ze są takie wartości, niemniej jednak zazwyczaj są wyższe. Powinno być ok 200 w terminie miesiączki. Uspokoił mnie kredycie tum, ze z jego praktyki przy cp jest zazwyczaj dużo niższy progesteron.
W ciąży z synem to ostatniego sikanca zrobiłam 12 dpo i tyle. Bete robiłam 10, 12 i 14 dpo i ponad 30 miałam już 10 dpo za pierwszym razem, a testy mi ładnie ciemnialy i 12 dpo to już miałam ładne kreski.
Wiem, ze to wyglda jakbym była jakaś nawiedzona, ale Kurcze no inaczej to wyglądało wcześniej i mnie o realnie te wartości jednak niskie, a wiem kiedy miałam owu…
Bardzo Wam dziękuje za każda wiadomość. 😘 Bardzo. 😘siesiepy, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ForgetMeeNot wrote:Tak. Robiłam tego cholernego pinka i wyszedł dosłownie biały, gdzie wczeniej już coś pokazał.
Bardzo Wam dziękuje za każda wiadomość. 😘 Bardzo. 😘
Forget, łatwiej się mówi żeby się uspokoić, ciężej zrobić. Absolutnie nie wyglądasz na nawiedzona. Widać że ci zależy. myślę że spacer może faktycznie pomoc oczyścić myśli. 🤞
Trzymam kciukolce za jutrzejsze badania!ForgetMeeNot lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Bardzo Wam dziękuje za każda wiadomość. 😘 Bardzo. 😘ChocoMonster, ForgetMeeNot, oli23 lubią tę wiadomość
👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
No stress. Będzie dobrze 😘ForgetMeeNot lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Kamsi, KiniuśiKinio przytulam 😔 trzymam kciuki za ten cykl 🤞🤞🍀🍀
Forget nie jesteś nawiedzona, czekamy na piękny wzrost bety🤞🍀ForgetMeeNot, KiniuśiKinio lubią tę wiadomość
-
KiniuśiKinio wrote:Forget trzymam kciuki żeby jutrzejsza beta była w normie i dalej się prawidłowo wszystko toczyło, przyrost w normie,postaraj się nie stresować, łatwo mówić, ale zrób to dla Kropka. Ściskam ☘️❣️
EwelinaNowa odpoczywaj teraz i zbieraj siły, organizm niech wraca do równowagi, jeszcze będzie wspaniale.
CzarneNiebo szansa nadal jest, trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Kamsi przytulam. Mój okres już tez się rozkręcił. Także mamy dziś pierwszy dzień ciąży
Proszę też o wpisanie na 30 września, pierwszy raz będę testować dwa razy w miesiącu:)
30 wrzesień będzie Nasz ^^ trzymam mocno kciuki 😊KiniuśiKinio lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Przyrost jest w normie!
To nie prawda że na tym etapie powinien być wyższy! -
nick nieaktualnyForgetMeeNot wrote:Tak. Robiłam tego cholernego pinka i wyszedł dosłownie biały, gdzie wczeniej już coś pokazał.
Bardzo Wam dziękuje za każda wiadomość. 😘 Bardzo. 😘 -
Ale z tą beta 200 w dniu spodziewanej miesiaczki to nie wiem czy tak jest. Ja 13dpo mialam 49 a w 16dpo ( dwa dni po spodziewanej miesiaczce dopiero ponad 200) nie martw sie
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
paprotka17 wrote:W teorii tak. W praktyce tak niskie bety i spadek przyrostów na tak wczesnym etapie nie jest dobry. Ja nie jestem za nakrecaniem nadzieji za wszelką cenę. Mam zupełnie inne podejście po tym jak kilka miesięcy byłam na wątkach "starając się z pomocą medyczna". Oczywiście, zdarza się że jest ok nawet w takich przypadkach. Ale w większości jest odwrotnie. Mam inne podejście.
To nie jest nakręcanie nadziei za wszelką cenę, ponieważ wynik JEST W NORMIE jeszcze raz podkresle - na prawdę dużo osób tak ma. Niestety, później ktoś przeczyta takie rzeczy i nakręca się nie potrzebnie.
Co innego jak dana osoba miałaby poniżej normy, a ktoś próbowałby wmówić że wszystko jest ok.Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:To nie jest nakręcanie nadziei za wszelką cenę, ponieważ wynik JEST W NORMIE jeszcze raz podkresle - na prawdę dużo osób tak ma. Niestety, później ktoś przeczyta takie rzeczy i nakręca się nie potrzebnie.
Co innego jak dana osoba miałaby poniżej normy, a ktoś próbowałby wmówić że wszystko jest ok. -
U mnie rozkręca się plamienie brzuch boli coraz mocniej więc oby dziś się okres rozkręcił najpóźniej jutro🙏dr facto teraz plamienie zaczęło się 10dpo udało się wydłużyć od jeden dzień, chociaż i tak nadal niewiem co jest nie tak ze te fazy są nadal dość krótkie🤷🏼♀️jakiś taki smuteczek mnie ogarnął bo rozpoczynam 5cs i nadal się nieudaje a wcześniej jakoś się udawało szybko 😥😥😥
-
paprotka17 wrote:W teorii tak. W praktyce tak niskie bety i spadek przyrostów na tak wczesnym etapie nie jest dobry. Ja nie jestem za nakrecaniem nadzieji za wszelką cenę. Mam zupełnie inne podejście po tym jak kilka miesięcy byłam na wątkach "starając się z pomocą medyczna". Oczywiście, zdarza się że jest ok nawet w takich przypadkach. Ale w większości jest odwrotnie. Mam inne podejście.
Co z Tobą jest nie tak? Z czym Ty masz problem? Czemu Ty tak usilnie próbujesz tą Dziewczynę nastawić, że nie jest w fizjologicznej ciąży i w efekcie poroni? Masz wykształcenie medyczne czy naczytałaś się Googla i myślisz, że wiesz już wszystko. To Ci powiem, że 🍆 wiesz
Moje przyrosty były perfekcyjnie, nie za niskie, nie za wysokie, a skończyło się nowotworem ciążowym. Z nie jednych „za niskich” przyrostów na tym forum Dziewczyny właśnie tulą swoje dzieci. Zastanów się dwa razy co Ty pleciesz- powodujesz u ciężarnej ogromny stres, wiesz jakie to jest destrukcyjne? Nikt Cię nie prosi o komentarze czy analizy, które nie wnoszą naprawdę nic dobrego.
Nie dziwcie się Nam, że zniknęłyśmy. To nie jest normalna i zdrowa atmosfera jaką kiedyś tu miałyśmy….Kofii, Aneta2506, Domi_naturelover, Livka, Karo1234, Agn1000, gabi5443, dracaena, Namisa, SandraH.97, verliebtindich, AgulaM, KlaraJa, Mart768, Lipcowa, okejka, Kimbra, Zuz.ka, inome, Kasiooola, Vivico, Kasiaaa.97, dr_katarzyna, Anett93, wellwellwell, Wjedzma, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina