Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Selleni wrote:Też tak macie że wolicie czekać na 🐒 niż testować? Mi jest 'lepiej' ją zobaczyć niż negatywny wynik testu
☝🏻O, to o mnie 😊 Ja się nie nadaję do oglądania bieli 10dpo i czekania na bladziocha w kolejnych dniach.
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
nick nieaktualnyKimbra wrote:No i pojechałam po bandzie 🙆 nawet nie wyjechałam z placu 🤬🤬🤬.Wylosowałam płyn do spryskiwaczy ładnie pokazałam światła cofania też elegancko a jak już weszłam za kierownicę to lewa noga od sprzęgła tak mi się trzęsła nie umiałam jej uspokoić jazda po łuku dojechałam do koperty i kuźwa się wstrzymałam bo chciałam dojechać jeszcze kawałeczek i to był błąd zaparkowałam okej później kazał wyłączyć wszystko i dał mi jeszcze jedną próbę i kuźwa nie przekręciłam dwa razy i załączyłam światła pozycyjne zamiast mijania i do końca nie spóściłam sprzęgła zauważył to choć ruszyłam🤷😂.No i koniec końców oblałam.Ale mega miły i przyjazny egzaminator powiedział nie stresuj się tak dziewczyno następnym razem już będzie lepiej nie przejmuj się tym.Podziękowałam za uprzejmość i powiedziałam że mam nadzieję że znowu na niego trafię to będę zadowolona.Kurcze takie proste rzeczy....aż w to nie wierzę.No ale co tam....zapisuję się zaraz na kolejny.Niestety ale stres robi swoje.Nie umiałam opanować emocji...Motywacja jest także nie odpuszczam 💪🏻
Kimbra lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie straszcie z tym wzrostem libido po Fertilmanie, bo pani ginekolog dała mi wczoraj darmowe próbki dla męża i postanowił sobie zamówić 😱😂
paprotka17, czarneniebo, okejka, Kimbra, siesiepy, Czytoto lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
A-6 wrote:Ostrzeżenia żal post.
Nie wiem co się dzieje, chyba PMS się odzywa. Mam takiego doła, że część pacjentów odwołałam. Psychika mi siada. Ciągle dowiadujemy się o kolejnych obowiazkach. Przeprowadzka, ślub szwagra w ten weekend i presja by mąż się spisał jako świadek, prezent nie przyjdzie na czas bo zmienili politykę firmy oraz kłótnia wczorajsza i jeszcze ta pochrzaniona temperatura jak na złość nic nie idzie. Nie wiem czy to efekt bc czy po prostu moja natura, ale nie mam siły dzisiaj myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze zadania.
Koniec użalania się 😶
Ja zazwyczaj w takie dni sprzątam a wszyscy wiedzą że lepiej mnie zostawić w spokoju*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kimbra wrote:No i pojechałam po bandzie 🙆 nawet nie wyjechałam z placu 🤬🤬🤬.Wylosowałam płyn do spryskiwaczy ładnie pokazałam światła cofania też elegancko a jak już weszłam za kierownicę to lewa noga od sprzęgła tak mi się trzęsła nie umiałam jej uspokoić jazda po łuku dojechałam do koperty i kuźwa się wstrzymałam bo chciałam dojechać jeszcze kawałeczek i to był błąd zaparkowałam okej później kazał wyłączyć wszystko i dał mi jeszcze jedną próbę i kuźwa nie przekręciłam dwa razy i załączyłam światła pozycyjne zamiast mijania i do końca nie spóściłam sprzęgła zauważył to choć ruszyłam🤷😂.No i koniec końców oblałam.Ale mega miły i przyjazny egzaminator powiedział nie stresuj się tak dziewczyno następnym razem już będzie lepiej nie przejmuj się tym.Podziękowałam za uprzejmość i powiedziałam że mam nadzieję że znowu na niego trafię to będę zadowolona.Kurcze takie proste rzeczy....aż w to nie wierzę.No ale co tam....zapisuję się zaraz na kolejny.Niestety ale stres robi swoje.Nie umiałam opanować emocji...Motywacja jest także nie odpuszczam 💪🏻
Kimbra lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Kateryna, beta mega wysoka, ale w zdrowej granicy, super. Pokazywałaś już wyniki lekarzowi? Prog nie jest za niski? Przy moim kosmicznym wyniku teraz każdy wydaje mi się dziwnie niski 🙈
Do lekarza jeszcze się nie umawiałam, czekam do środy czy będzie przyrost 😁 co do proga to nie wiem, nie znam się 😅 ale mieści się w widełkach labu, cycki bolą, plamień nie ma, nic nie boli więc chyba mam nadzieję że jest ok 😊
-
paprotka17 wrote:Ja będę czekać do dnia okresu i robie, bo jak cos muszę zmienić dawkę leku. Ale nie będę testować przed żeby sobie nie mieszać w głowie. Zastanawiam się czy bety od razu nie zrobić, żeby się nie głowic czy jest kreska, czy nie ma, czy blada czy fabryczna.
Już masz termin okresu dzisiaj?
Aplikacja mi mówi że mam za 2 dni ( ten cykl mi się wydłużył o jakies 4 dni bo zazwyczaj mam 27-28 dni)Starania o pierwszego 👶
👩💼28
👩🦲29 -
nick nieaktualnySelleni wrote:Aplikacja mi mówi że mam za 2 dni ( ten cykl mi się wydłużył o jakies 4 dni bo zazwyczaj mam 27-28 dni)
Selleni lubi tę wiadomość
-
A w temacie supli dla facetów - polecacie ten Fertilman Plus czy może stosowaliście jakieś inne?
Chciałam ten Fertilman mojemu zamówić, ale gdzie nie wejdę to wyświetla się ostrzeżenie, że zawiera dwutlenek tytanu, a od jakiegoś czasu jest zakaz dodawania go do żywności. 🤔Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Kimbra wrote:No i pojechałam po bandzie 🙆 nawet nie wyjechałam z placu 🤬🤬🤬.Wylosowałam płyn do spryskiwaczy ładnie pokazałam światła cofania też elegancko a jak już weszłam za kierownicę to lewa noga od sprzęgła tak mi się trzęsła nie umiałam jej uspokoić jazda po łuku dojechałam do koperty i kuźwa się wstrzymałam bo chciałam dojechać jeszcze kawałeczek i to był błąd zaparkowałam okej później kazał wyłączyć wszystko i dał mi jeszcze jedną próbę i kuźwa nie przekręciłam dwa razy i załączyłam światła pozycyjne zamiast mijania i do końca nie spóściłam sprzęgła zauważył to choć ruszyłam🤷😂.No i koniec końców oblałam.Ale mega miły i przyjazny egzaminator powiedział nie stresuj się tak dziewczyno następnym razem już będzie lepiej nie przejmuj się tym.Podziękowałam za uprzejmość i powiedziałam że mam nadzieję że znowu na niego trafię to będę zadowolona.Kurcze takie proste rzeczy....aż w to nie wierzę.No ale co tam....zapisuję się zaraz na kolejny.Niestety ale stres robi swoje.Nie umiałam opanować emocji...Motywacja jest także nie odpuszczam 💪🏻
Kimbra lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Emka06 wrote:A w temacie supli dla facetów - polecacie ten Fertilman Plus czy może stosowaliście jakieś inne?
Chciałam ten Fertilman mojemu zamówić, ale gdzie nie wejdę to wyświetla się ostrzeżenie, że zawiera dwutlenek tytanu, a od jakiegoś czasu jest zakaz dodawania go do żywności. 🤔*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Selleni wrote:Ja jednak dzisiaj nie testuje, temperatura mi spada miałam wrażenie że ten cykl jest inny od poprzednich. Też tak macie że wolicie czekać na 🐒 niż testować? Mi jest 'lepiej' ją zobaczyć niż negatywny wynik testu✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Zosis wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała kiedyś tak, że nie mogła się przeciągnąć, bo bolało ją podbrzusze? Mam tak od rana, a od kilkunastu minut to dziwne uczucie (nie jest to jakiś mocny ból) promieniuje mi aż do pachwiny, ale tylko jak stoję.... Jestem 6 dpo.✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
A-6 no nie zawsze da się myśleć pozytywnie... Mąż da radę 🤞. I nic się nie da z tym prezentem zrobić żeby jednak przyszedł na czas? Też bym się wkurzyła.. Człowiek chce jak najlepiej a tu pod górkę. Ale to nie koniec świata, będzie dobrze🤞
Oby przyszły jak najszybciej lepsze dni 🍀
Ewiwi jak mam nerwy też się wyżywam na sprzątaniu 😁
Kimbra no właśnie opanować ten stres to połowa sukcesu 👍Kimbra, A-6 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co się dzieje, chyba PMS się odzywa. Mam takiego doła, że część pacjentów odwołałam. Psychika mi siada. Ciągle dowiadujemy się o kolejnych obowiazkach. Przeprowadzka, ślub szwagra w ten weekend i presja by mąż się spisał jako świadek, prezent nie przyjdzie na czas bo zmienili politykę firmy oraz kłótnia wczorajsza i jeszcze ta pochrzaniona temperatura jak na złość nic nie idzie. Nie wiem czy to efekt bc czy po prostu moja natura, ale nie mam siły dzisiaj myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze zadania.
Koniec użalania się 😶
O, a tu dorzucę taki mądry wiersz Jana Twardowskiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 08:21
czarneniebo, paprotka17, Idawoll, Ancalime, Agn1000, Emka06, Paulina666, Vivico, siesiepy, A-6, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Koniec użalania się 😶A-6 lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
czarneniebo wrote:A-6 no nie zawsze da się myśleć pozytywnie... Mąż da radę 🤞. I nic się nie da z tym prezentem zrobić żeby jednak przyszedł na czas? Też bym się wkurzyła.. Człowiek chce jak najlepiej a tu pod górkę. Ale to nie koniec świata, będzie dobrze🤞
Oby przyszły jak najszybciej lepsze dni 🍀
Ewiwi jak mam nerwy też się wyżywam na sprzątaniu 😁
Kimbra no właśnie opanować ten stres to połowa sukcesu 👍czarneniebo lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
olgaaa wrote:Czasami właśnie na takich „ łatwych” rzeczach można nie zdać. Ja akurat miałam teorie (zdawałam 7 lat temu) prosta i nie zdałam. Mówię kurde przecież ja to wszystko wiem i zapisałam się na kolejny test tego samego dnia, godzinę później. Zdałam na 100%, a pytania były z dupy, skomplikowane 😂 ważne się nie poddawać. Jak już skończyłaś kurs to podchodź do egzaminów ile razy radę dasz. Mój mąż kilka lat temu zdał za pierwszym razem prawko na C. C+E dwa razy oblał. Poddał się, a to operacja. I tak do dnia dzisiejszego.
Kiedyś się uda 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Emka06 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Nie znałam wcześniej tego wiersza, a naprawdę mądre słowa, takie prawdziwe.czarneniebo, ChocoMonster, Selleni, Kimbra, siesiepy lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Mój syn właśnie wlazł do domu. Na głowie ma szlaczki 🤣🤣🤣🤣 rozjaśnione. Ja pierdziu zaraz idzie do szkoły🤣🤣🤣🤣 obym nie musiała i ja lecieć bo komuś się nie spodoba🤣🤣🤣 ja go kiedyś zamorduje
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem