X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki badań hormonalnych - interpetacja
Odpowiedz

Wyniki badań hormonalnych - interpetacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Witamina D i B12 koniecznie do podniesienia. D do poziomu ok 40, B12 do powyżej 500, najlepiej do 70% normy laboratoryjnej. Ferrytyna piękna. Jeśli chodzi o tsh, to jest bardzo czułe badanie i ono się nawet codziennie zmienia. Tabletkę brałaś przed badaniem?
    Glukoza fajnie jakby była poniżej 90, ale jest ok. Insulina ok. Ft3 i ft4 ja się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że ok.
    Hej, dziękuję bardzo za odpowiedź. Tak, zgadza się, te witaminy D i B12 źle wyglądają, jeszcze muszę po weekendzie zbadać kwas foliowy.

A co do tabletek przed badaniem tsh - nie brałam i nigdy nie biorę tabletki przed pobraniem krwi, dopiero po.

• karolina33 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że mogę iść jutro rano zbadać kwas foliowy, jeśli jestem na stymulacji (amorek)? Leki biorę po południu. To chyba nie ma żadnego związku? 🙈

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina33 wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że mogę iść jutro rano zbadać kwas foliowy, jeśli jestem na stymulacji (amorek)? Leki biorę po południu. To chyba nie ma żadnego związku? 🙈
    Możesz :)

karolina33 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG)
    7dpt 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml| 10dpt 66,5
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

preg.png
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik kwasu foliowego „>23,90”.
    W normach mam napisane tylko „min >5,9”.
    Przyjmuje teraz od paru dni aktywny kwas foliowy zgodnie z zaleceniem ginekologa - prenatal primo.
    Wcześniej przez ok. 3tyg brałam foliany slogar, bo tak przeczytałam, że są jednymi z najbardziej polecanych na insta jakieś dietetyczki kiedyś.
    A jeszcze wcześniej przez ok. 3 miesiące femibion.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ