Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki badań hormonalnych - interpetacja
Odpowiedz

Wyniki badań hormonalnych - interpetacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Witamina D i B12 koniecznie do podniesienia. D do poziomu ok 40, B12 do powyżej 500, najlepiej do 70% normy laboratoryjnej. Ferrytyna piękna. Jeśli chodzi o tsh, to jest bardzo czułe badanie i ono się nawet codziennie zmienia. Tabletkę brałaś przed badaniem?
    Glukoza fajnie jakby była poniżej 90, ale jest ok. Insulina ok. Ft3 i ft4 ja się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że ok.
    Hej, dziękuję bardzo za odpowiedź. Tak, zgadza się, te witaminy D i B12 źle wyglądają, jeszcze muszę po weekendzie zbadać kwas foliowy.

A co do tabletek przed badaniem tsh - nie brałam i nigdy nie biorę tabletki przed pobraniem krwi, dopiero po.

• karolina33 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że mogę iść jutro rano zbadać kwas foliowy, jeśli jestem na stymulacji (amorek)? Leki biorę po południu. To chyba nie ma żadnego związku? 🙈

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina33 wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że mogę iść jutro rano zbadać kwas foliowy, jeśli jestem na stymulacji (amorek)? Leki biorę po południu. To chyba nie ma żadnego związku? 🙈
    Możesz :)

karolina33 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • karolina33 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik kwasu foliowego „>23,90”.
    W normach mam napisane tylko „min >5,9”.
    Przyjmuje teraz od paru dni aktywny kwas foliowy zgodnie z zaleceniem ginekologa - prenatal primo.
    Wcześniej przez ok. 3tyg brałam foliany slogar, bo tak przeczytałam, że są jednymi z najbardziej polecanych na insta jakieś dietetyczki kiedyś.
    A jeszcze wcześniej przez ok. 3 miesiące femibion.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ