X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki badań na chlamydie trochomatis
Odpowiedz

Wyniki badań na chlamydie trochomatis

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2025, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 21:24

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Cześć dziewczyny mam takie pytanie robiąc pakiet badań zrobiłam badanie na chlamydie trochomatis z krwii i niestety w klasie IgG oraz IgM wyszła dodatnia.
    Przeraziłam się zrobiłam wymazy na chlamydie, ureaplasme i mycoplasme wyszły ujemne gin stwierdził że jestem zdrowa. Ale mamy dalej problem z zajściem w ciążę i strasznie się boję że właśnie to może być przyczyną ponieważ no mogły zrobic się jakieś zrosty . Sama nie wiem co robić pomocy

Możesz napisać, jakie dokładnie są miana tych przeciwciał?
    Obecność przeciwciał w klasie IgM (i do tego IgG) wskazują na aktywną lub niedawno przebytą infekcję. Mogą też świadczyć o infekcji przewlekłej. Najważniejsze jest wykluczyć infekcję metodą pcr z wymazu (co prawdopodobnie zostało już zrobione?). Jest to choroba przenoszona drogą płciową, więc zbadać należy również Twojego partnera.
    Byłaś leczona w ostatnim czasie jakimkolwiek antybiotykiem? Niezależnie od tego, tak jak już napisałaś, Chlamydia może powodować duże szkody w organiźmie- zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie reprodukcyjne. Zbadanie drożności jajowodów przy staraniu się o dziecko to tutaj podstawa.

Ja bym powtórzyła wymaz na STI (czyli tzw MUCHa).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2025, 11:00

🐣19.08.2025 Teoś urodzony w 25+2❤️
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2025, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 21:24

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ