SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Wyniki badań na chlamydie trochomatis
Odpowiedz

Wyniki badań na chlamydie trochomatis

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2025, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 21:24

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Cześć dziewczyny mam takie pytanie robiąc pakiet badań zrobiłam badanie na chlamydie trochomatis z krwii i niestety w klasie IgG oraz IgM wyszła dodatnia.
    Przeraziłam się zrobiłam wymazy na chlamydie, ureaplasme i mycoplasme wyszły ujemne gin stwierdził że jestem zdrowa. Ale mamy dalej problem z zajściem w ciążę i strasznie się boję że właśnie to może być przyczyną ponieważ no mogły zrobic się jakieś zrosty . Sama nie wiem co robić pomocy

Możesz napisać, jakie dokładnie są miana tych przeciwciał?
    Obecność przeciwciał w klasie IgM (i do tego IgG) wskazują na aktywną lub niedawno przebytą infekcję. Mogą też świadczyć o infekcji przewlekłej. Najważniejsze jest wykluczyć infekcję metodą pcr z wymazu (co prawdopodobnie zostało już zrobione?). Jest to choroba przenoszona drogą płciową, więc zbadać należy również Twojego partnera.
    Byłaś leczona w ostatnim czasie jakimkolwiek antybiotykiem? Niezależnie od tego, tak jak już napisałaś, Chlamydia może powodować duże szkody w organiźmie- zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie reprodukcyjne. Zbadanie drożności jajowodów przy staraniu się o dziecko to tutaj podstawa.

Ja bym powtórzyła wymaz na STI (czyli tzw MUCHa).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2025, 11:00

🐣19.08.2025 Teoś urodzony w 25+2❤️
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2025, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2025, 21:24

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ