wysoka prolaktyna ..
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga241 wrote:Witam wszystkie panie. czy któraś z was miała lub ma problem z prolaktyną? Jakie było leczenie i po jakim czasie od jej obniżenia zaszłyscie w ciążę? Czy wysoka prolaktyna była głównym problemem zajścia w ciążę? Bardzo proszę o odpowiedzi, panie, które mają taki problem i takie które się już z tym uporały i są szczęśliwymi mamami. Pozdrawiwm.
-
Nona wrote:o kurde, a nie mozesz isc do labu i platnie badan zobic?
W Krakowie 24/dobe laboratorium, wymyslam jakie badanie chce, place zblizeniowo, wynik online. Slyszalam wlasnie ze staraczki z UK zachodza po swiatecznych pobytach u rodzicow i przy okazji-wizycie u polskiego gina -
No to ja tez się dołączę do wątku moje wyniki : Prolaktyna: 27,9 ng/ml norma 0,33-27,30 . Od 3 dni biorę Bromergon 2x dziennie po 1 tabletce 2,5 mg. W lipcu straciłam ciążę i możliwe, że właśnie prolaktyna się do tego przyczyniła, bo wpłynęła na progesteron. Sama zastanawiam się jak to jest przy zajściu w ciążę. Mój wujek jest ginekologiem, więc jak coś będę z nim to konsultować. Ach dziewczyny, co to za czasy, że tyle z nas ma ten sam problem...cholerny stres- jakby nie mogło się żyć na totalnym luzie... marzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 20:14
-
nick nieaktualny
-
Aga241 wrote:Witam wszystkie panie. czy któraś z was miała lub ma problem z prolaktyną? Jakie było leczenie i po jakim czasie od jej obniżenia zaszłyscie w ciążę? Czy wysoka prolaktyna była głównym problemem zajścia w ciążę? Bardzo proszę o odpowiedzi, panie, które mają taki problem i takie które się już z tym uporały i są szczęśliwymi mamami. Pozdrawiwm.
Hej. Mi sie udało .
Prl mialam 12 razy wyzsza po obciazeniu ,bez obciazenia tez wysoka byla. Bralam pol tabl bromku na noc i po 3 miesiacach sie udało....PowodzeniaNona, Anutka lubią tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Hej alka89 - gratuluję. A można wiedzieć, jaka była u ciebie ta prolaktyna podstawowa? Ja dziewczyny nie wiem,ale nic jeszcze nie brałam. Mam prolaktynę raz 18, drugi raz 21 - podobno w normie - norma do 28. Słyszałam jednak, że przy staraniach lepiej, jak jest ok.10. Natomiast po obciążeniu miałam 240!!! Słyszałam, że nie bierze się tego wyniku pod uwagę przy staraniach, ale ja już nie wiem czasami, kogo słuchać. Czy któraś miała podobnie, jak ja? Co sądzicie dziewczyny o tych wynikach?Hope
-
nick nieaktualny
-
Hope2 wrote:Hej alka89 - gratuluję. A można wiedzieć, jaka była u ciebie ta prolaktyna podstawowa? Ja dziewczyny nie wiem,ale nic jeszcze nie brałam. Mam prolaktynę raz 18, drugi raz 21 - podobno w normie - norma do 28. Słyszałam jednak, że przy staraniach lepiej, jak jest ok.10. Natomiast po obciążeniu miałam 240!!! Słyszałam, że nie bierze się tego wyniku pod uwagę przy staraniach, ale ja już nie wiem czasami, kogo słuchać. Czy któraś miała podobnie, jak ja? Co sądzicie dziewczyny o tych wynikach?
Hope2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Staramy się z mężem od ponad roku o dzidzie niestety się nie udaje:( byłam u lekarza który przypisał mi lek bromergon po 1/2 tabletki od 5-21 dnia cyklu i duphaston od 16-25 dnia cyklu plus inofolic dwa razy dziennie po jednej saszetce.Moje pytanie brzmi czy któraś z was miałam tak przypisane leki?z tego co tu poczytałam to bromka pije sie cały cykl stąd moje zdziwnienie.
pozdrawiam
ps.to samo napisałam w temacie "bromergon" ale widzę że ten post jest bardziej aktywny dlatego powtarzam się jeszcze tutaj:) -
Bromek to tabletki inofolic to do picia ja bromek biore do pozytywnego testu a potem odstawiam i luteine biore. Inofolic to poprstu wzbogacony kw foliowy. Jaka masz prolaktyne skoro przepisal ci bromergon?Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam udaną ciekawe z tym, że nie cały cykl. Zbadałam prl na własną rękę zanim bym zaczęła brać bromka. Bromek to nie zabawka, działa też na inne hormony np TSH.
Ja TSH mam w normie jakoś koło 2,no też myślę żeby zbadać jednak prolaktynę,tylko czekam na okres bo chyba bada się jakoś na początku? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-