X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wywołanie miesiączki a następny cykl
Odpowiedz

wywołanie miesiączki a następny cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2013, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od paru dni bardzo boli mnie brzuch na miesiączkę, byłam wczoraj u lekarza, który stwierdził że miesiączka sama nie przyjdzie i trzeba ją wywołać duphastonem. 3 dni po 2 tabletki dziennie. Czy po takim wywołanym okresie jest normalny cykl tzn czy będzie owulacja?

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
  • Paula90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez lekarza przepisal Duphaston na wywolanie miesiaczki bo byly one bardzo nie regularne...

http://ovufriend.pl/graph/f218632fa0f752934241608f0b61e3f44b9a3ew1m5orzswd.png
  • kwiatek2004 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 wrote:
    Mnie tez lekarza przepisal Duphaston na wywolanie miesiaczki bo byly one bardzo nie regularne...

A jak brałaś duphaston? Miałaś pożniej owulację?

oncf7ddlzcuroo8c.png

f2wl3e5epqqifoai.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ