X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kasia, ja pamiętam jak cię "poznałam" na tym forum w 2021 r. Wtedy tak długo już się starałaś o pierwsze dziecko, dużo się modliłaś... A teraz? Będzie już trzecie bobo 😉
    Tak, wtedy prawie 2 lata staraliśmy się o Bobo, dużo się modliłam,pompejanki i inne nowenny. Przyznaję, że teraz mniej, ale nadal modlę się za naszą rodzinę,powierzam też sprawy innych, czasami obcych osób, ale też znajomych

JJ. lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się długo starałam o pierwsze dziecko, w sumie przebadaliśmy się wzdłuż i wszerz a przyczyny nadal nie można było znaleźć. Lekarz nie miał pomysłu. W końcu musiał wkroczyć do akcji Bóg i po wielu modlitwach, nowennach, mszach uzdrowieniowych, w końcu mnie uzdrowił. Najpierw podczas osobistej modlitwy wstawienniczej (kiedyś pisałam ci priv o tym księdzu) dostałam obietnicę, że będę miała dzieci. Było to w listopadzie 2017 r. Potem w grudniu otrzymałam od innego ojca jezuity proszek z Groty Mlecznej, który u wielu par na świecie dokonał cudu wyleczenia z niepłodności. Przez miesiąc piliśmy z M ten proszek i kiedy już kończyliśmy, to złożyłam Bogu obietnicę przed Najświętszym Sakramentem, że jeśli obdarzy mnie darem nowego życia, to poczęte dziecko oddaję Mu, aby mógł rozporządzać jego życiem. I w tym samym miesiącu (styczeń 2018) wysikalam wreszcie wymarzone kreski. Wydaje mi się, że właśnie wtedy doszło do mojego uleczenia z niepłodności (cokolwiek było przyczyną) i na tyle skutecznego, że przeszkoda ta przestała istnieć i dorobiłam się już kilkorga dzieci. Tak więc dla Boga nie ma nic niemożliwego 😉

Kasiastaraczka, pp2018, Justyna1501 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 7 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka pamiętam i Waszą historię staraczkowa 🙂tak, niedawno wracałam nawet do tej wiadomości

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć dziewczyny, trochę czasu mnie nie było,ale chcę się pochwalić i prosić o modlitwę za nas
    Dziś test pokazał dwie kreski,a beta 117. W sobotę powtórzę

eRKow chcesz na żelaznej rodzić? Jesteś tam na nfz? Jeśli nie chcesz pisać tu to chodź na priv albo messanger 🙂
    Bardzo się cieszę, że udało Wam się ❤️
    Dopiero zobaczyłam wiadomość. Tak rzadko tu zaglądam, bo w ciągu dnia synek jest top 1, a przy nim staram się nie korzystać z telefonu. Ma co prawda długie drzemki, ale wtedy z reguły też spałam, dziś chyba pierwszy dzień co jakoś mi spać się nie chce 😅 może to zbliżającą się końcówka pierwszego trymestru tak działa, w końcu nadchodzi ten złoty 🥰

Co do żelaznej, rodziłam tam Feliksa, już nie pamiętam czy tu pisałam, ale ogólnie szpital super, położne na sali ginekologicznej (byłam na patologii chwilę) i poporodowej super. Ale koszmar przeżyłam z położna która była przy porodzie. A właściwie jej nie było (podobno jest tam jedna taka oschła, nieprzyjemna i właśnie na nią trafiliśmy), jak coś się działo to mąż musiał jej szukać. To był pierwszy poród więc oboje nie wiedzieliśmy co i jak, no a ona przychodziła do nas jak z łaski, z wielkim smutkiem że musi.
    No i teraz się przeprowadziliśmy więc bliżej nam do takiego powiatowego. Ja bym chciała mimo wszystko w Warszawie, ale z nadzieją na inną położna. No i w Warszawie jest szpital 3 stopnia, a ten powiatowy mamy 1go.
    Obecnie na NFZ prowadzę w tym powiatowym u ordynatora, żeby mieć jakieś zaplecze znajomości w razie W. 😅 Ale no zobaczymy jak to się potoczy, jak poród będzie planowany to wybierzemy Warszawe. Jak nagły to tu gdzie bliżej...

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Dopiero zobaczyłam wiadomość. Tak rzadko tu zaglądam, bo w ciągu dnia synek jest top 1, a przy nim staram się nie korzystać z telefonu. Ma co prawda długie drzemki, ale wtedy z reguły też spałam, dziś chyba pierwszy dzień co jakoś mi spać się nie chce 😅 może to zbliżającą się końcówka pierwszego trymestru tak działa, w końcu nadchodzi ten złoty 🥰

Co do żelaznej, rodziłam tam Feliksa, już nie pamiętam czy tu pisałam, ale ogólnie szpital super, położne na sali ginekologicznej (byłam na patologii chwilę) i poporodowej super. Ale koszmar przeżyłam z położna która była przy porodzie. A właściwie jej nie było (podobno jest tam jedna taka oschła, nieprzyjemna i właśnie na nią trafiliśmy), jak coś się działo to mąż musiał jej szukać. To był pierwszy poród więc oboje nie wiedzieliśmy co i jak, no a ona przychodziła do nas jak z łaski, z wielkim smutkiem że musi.
    No i teraz się przeprowadziliśmy więc bliżej nam do takiego powiatowego. Ja bym chciała mimo wszystko w Warszawie, ale z nadzieją na inną położna. No i w Warszawie jest szpital 3 stopnia, a ten powiatowy mamy 1go.
    Obecnie na NFZ prowadzę w tym powiatowym u ordynatora, żeby mieć jakieś zaplecze znajomości w razie W. 😅 Ale no zobaczymy jak to się potoczy, jak poród będzie planowany to wybierzemy Warszawe. Jak nagły to tu gdzie bliżej...
    Możesz na priv napisać co to za położna?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię sobie przypomnieć teraz nazwiska tej Pani. Nie wiem czy gdzieś w papierach mam podana położna, jak coś odnajdę to napiszę.
    Wtedy nawet się nie skupiałam na jej imieniu, przedstawiła się, ale ja zestresowana po przebicia pęcherza płodowego i podłączeniu oksy nie wiedziałam czego mogę się spodziewać więc w ogóle nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami jak dane położnej.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Nie potrafię sobie przypomnieć teraz nazwiska tej Pani. Nie wiem czy gdzieś w papierach mam podana położna, jak coś odnajdę to napiszę.
    Wtedy nawet się nie skupiałam na jej imieniu, przedstawiła się, ale ja zestresowana po przebicia pęcherza płodowego i podłączeniu oksy nie wiedziałam czego mogę się spodziewać więc w ogóle nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami jak dane położnej.
    Rozumiem
    Jeśli to ona przyjęła poród to powinna być wpisana w książeczce dziecka

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Rozumiem
    Jeśli to ona przyjęła poród to powinna być wpisana w książeczce dziecka
    Nie, poród zakończył się ostatecznie przez CC, więc ona jedynie mnie doprowadziła do drzwi sali operacyjnej i tam już przejęły mnie inne panie (mile, uczynne, pomocne). Nawet wzięła jedna ode mnie telefon żeby robić zdjęcia maluchowi zaraz po wyjęciu :-)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Nie, poród zakończył się ostatecznie przez CC, więc ona jedynie mnie doprowadziła do drzwi sali operacyjnej i tam już przejęły mnie inne panie (mile, uczynne, pomocne). Nawet wzięła jedna ode mnie telefon żeby robić zdjęcia maluchowi zaraz po wyjęciu :-)
    Aaa rozumiem 🙂

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co u Was?🥰

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań ❌

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po staremu. Leci 24tc. A co u ciebie Marysiu? Wróciłaś do starań?

Marysia996 lubi tę wiadomość

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie po staremu. Leci 24tc. A co u ciebie Marysiu? Wróciłaś do starań?
    Ale ten czas szybko leci 🥰 Edka, nie wróciliśmy do starań. Mamy jakąś blokadę w głowie. We wrześniu chcieliśmy jechać na wizytę do napro, ale nie wiem czy mam siłę na te wszystkie badania, diagnozy, trudne pytania itd. Znalazłam nową pracę i właściwie moja głowa zajęła się czymś innym, ale to chyba było mi bardzo potrzebne. Nie biorę wszystkich leków teraz no bo się nie staramy i wgl czuję się lepiej fizycznie i psychicznie. Boję się znów straty i tego ogromnego niepokoju, a z drugiej strony no zostaliśmy sami bo wszyscy mają już dzieci. Coraz częściej myślę, że Bóg nie chce abyśmy mieli dziecko no bo ile mozna próbować. Nic na siłę.

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

• edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie myśl tak, że Bóg tego nie chce. Po prostu ma na to przygotowany odpowiedni czas. To dobrze, że zajęłaś się innymi sprawami. Dzięki temu nie musisz pogrążać się w tym smutku i rozpamiętywać niepowodzeń. Ja nieustannie wierzę, że doczekasz swojego szczęścia. Oj, będzie wtedy na wątku wielką radość z tej przyczyny! Nie poddawaj się, ale też nie rób nic na siłę. Kiedyś znajomy mi powiedział, gdy nie mogłam zajść w ciążę "Żyj zgodnie z wolą Bożą, wypełniaj swoje obowiązki i niczym się nie martw. W tym czasie Bóg będzie robił to co do Niego należy i będzie działał. W niczym Go nie pospieszaj". Kilka miesięcy później zobaczyłam dwie kreski.

Marysia996 lubi tę wiadomość

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oj, nie myśl tak, że Bóg tego nie chce. Po prostu ma na to przygotowany odpowiedni czas. To dobrze, że zajęłaś się innymi sprawami. Dzięki temu nie musisz pogrążać się w tym smutku i rozpamiętywać niepowodzeń. Ja nieustannie wierzę, że doczekasz swojego szczęścia. Oj, będzie wtedy na wątku wielką radość z tej przyczyny! Nie poddawaj się, ale też nie rób nic na siłę. Kiedyś znajomy mi powiedział, gdy nie mogłam zajść w ciążę "Żyj zgodnie z wolą Bożą, wypełniaj swoje obowiązki i niczym się nie martw. W tym czasie Bóg będzie robił to co do Niego należy i będzie działał. W niczym Go nie pospieszaj". Kilka miesięcy później zobaczyłam dwie kreski.
    Dziękuję. Coś w tym jest. Ciągle musimy się uczyć oddawać Bogu kontrolę. A Ty jak się czujesz? Jak tam reszta gromadki 👧👦

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

‹‹ 195 196 197 198 199
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ