X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kasia, ja pamiętam jak cię "poznałam" na tym forum w 2021 r. Wtedy tak długo już się starałaś o pierwsze dziecko, dużo się modliłaś... A teraz? Będzie już trzecie bobo 😉
    Tak, wtedy prawie 2 lata staraliśmy się o Bobo, dużo się modliłam,pompejanki i inne nowenny. Przyznaję, że teraz mniej, ale nadal modlę się za naszą rodzinę,powierzam też sprawy innych, czasami obcych osób, ale też znajomych

JJ. lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się długo starałam o pierwsze dziecko, w sumie przebadaliśmy się wzdłuż i wszerz a przyczyny nadal nie można było znaleźć. Lekarz nie miał pomysłu. W końcu musiał wkroczyć do akcji Bóg i po wielu modlitwach, nowennach, mszach uzdrowieniowych, w końcu mnie uzdrowił. Najpierw podczas osobistej modlitwy wstawienniczej (kiedyś pisałam ci priv o tym księdzu) dostałam obietnicę, że będę miała dzieci. Było to w listopadzie 2017 r. Potem w grudniu otrzymałam od innego ojca jezuity proszek z Groty Mlecznej, który u wielu par na świecie dokonał cudu wyleczenia z niepłodności. Przez miesiąc piliśmy z M ten proszek i kiedy już kończyliśmy, to złożyłam Bogu obietnicę przed Najświętszym Sakramentem, że jeśli obdarzy mnie darem nowego życia, to poczęte dziecko oddaję Mu, aby mógł rozporządzać jego życiem. I w tym samym miesiącu (styczeń 2018) wysikalam wreszcie wymarzone kreski. Wydaje mi się, że właśnie wtedy doszło do mojego uleczenia z niepłodności (cokolwiek było przyczyną) i na tyle skutecznego, że przeszkoda ta przestała istnieć i dorobiłam się już kilkorga dzieci. Tak więc dla Boga nie ma nic niemożliwego 😉

Kasiastaraczka, pp2018, Justyna1501 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 7 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka pamiętam i Waszą historię staraczkowa 🙂tak, niedawno wracałam nawet do tej wiadomości

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć dziewczyny, trochę czasu mnie nie było,ale chcę się pochwalić i prosić o modlitwę za nas
    Dziś test pokazał dwie kreski,a beta 117. W sobotę powtórzę

eRKow chcesz na żelaznej rodzić? Jesteś tam na nfz? Jeśli nie chcesz pisać tu to chodź na priv albo messanger 🙂
    Bardzo się cieszę, że udało Wam się ❤️
    Dopiero zobaczyłam wiadomość. Tak rzadko tu zaglądam, bo w ciągu dnia synek jest top 1, a przy nim staram się nie korzystać z telefonu. Ma co prawda długie drzemki, ale wtedy z reguły też spałam, dziś chyba pierwszy dzień co jakoś mi spać się nie chce 😅 może to zbliżającą się końcówka pierwszego trymestru tak działa, w końcu nadchodzi ten złoty 🥰

Co do żelaznej, rodziłam tam Feliksa, już nie pamiętam czy tu pisałam, ale ogólnie szpital super, położne na sali ginekologicznej (byłam na patologii chwilę) i poporodowej super. Ale koszmar przeżyłam z położna która była przy porodzie. A właściwie jej nie było (podobno jest tam jedna taka oschła, nieprzyjemna i właśnie na nią trafiliśmy), jak coś się działo to mąż musiał jej szukać. To był pierwszy poród więc oboje nie wiedzieliśmy co i jak, no a ona przychodziła do nas jak z łaski, z wielkim smutkiem że musi.
    No i teraz się przeprowadziliśmy więc bliżej nam do takiego powiatowego. Ja bym chciała mimo wszystko w Warszawie, ale z nadzieją na inną położna. No i w Warszawie jest szpital 3 stopnia, a ten powiatowy mamy 1go.
    Obecnie na NFZ prowadzę w tym powiatowym u ordynatora, żeby mieć jakieś zaplecze znajomości w razie W. 😅 Ale no zobaczymy jak to się potoczy, jak poród będzie planowany to wybierzemy Warszawe. Jak nagły to tu gdzie bliżej...

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Dopiero zobaczyłam wiadomość. Tak rzadko tu zaglądam, bo w ciągu dnia synek jest top 1, a przy nim staram się nie korzystać z telefonu. Ma co prawda długie drzemki, ale wtedy z reguły też spałam, dziś chyba pierwszy dzień co jakoś mi spać się nie chce 😅 może to zbliżającą się końcówka pierwszego trymestru tak działa, w końcu nadchodzi ten złoty 🥰

Co do żelaznej, rodziłam tam Feliksa, już nie pamiętam czy tu pisałam, ale ogólnie szpital super, położne na sali ginekologicznej (byłam na patologii chwilę) i poporodowej super. Ale koszmar przeżyłam z położna która była przy porodzie. A właściwie jej nie było (podobno jest tam jedna taka oschła, nieprzyjemna i właśnie na nią trafiliśmy), jak coś się działo to mąż musiał jej szukać. To był pierwszy poród więc oboje nie wiedzieliśmy co i jak, no a ona przychodziła do nas jak z łaski, z wielkim smutkiem że musi.
    No i teraz się przeprowadziliśmy więc bliżej nam do takiego powiatowego. Ja bym chciała mimo wszystko w Warszawie, ale z nadzieją na inną położna. No i w Warszawie jest szpital 3 stopnia, a ten powiatowy mamy 1go.
    Obecnie na NFZ prowadzę w tym powiatowym u ordynatora, żeby mieć jakieś zaplecze znajomości w razie W. 😅 Ale no zobaczymy jak to się potoczy, jak poród będzie planowany to wybierzemy Warszawe. Jak nagły to tu gdzie bliżej...
    Możesz na priv napisać co to za położna?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię sobie przypomnieć teraz nazwiska tej Pani. Nie wiem czy gdzieś w papierach mam podana położna, jak coś odnajdę to napiszę.
    Wtedy nawet się nie skupiałam na jej imieniu, przedstawiła się, ale ja zestresowana po przebicia pęcherza płodowego i podłączeniu oksy nie wiedziałam czego mogę się spodziewać więc w ogóle nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami jak dane położnej.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Nie potrafię sobie przypomnieć teraz nazwiska tej Pani. Nie wiem czy gdzieś w papierach mam podana położna, jak coś odnajdę to napiszę.
    Wtedy nawet się nie skupiałam na jej imieniu, przedstawiła się, ale ja zestresowana po przebicia pęcherza płodowego i podłączeniu oksy nie wiedziałam czego mogę się spodziewać więc w ogóle nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami jak dane położnej.
    Rozumiem
    Jeśli to ona przyjęła poród to powinna być wpisana w książeczce dziecka

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Rozumiem
    Jeśli to ona przyjęła poród to powinna być wpisana w książeczce dziecka
    Nie, poród zakończył się ostatecznie przez CC, więc ona jedynie mnie doprowadziła do drzwi sali operacyjnej i tam już przejęły mnie inne panie (mile, uczynne, pomocne). Nawet wzięła jedna ode mnie telefon żeby robić zdjęcia maluchowi zaraz po wyjęciu :-)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Nie, poród zakończył się ostatecznie przez CC, więc ona jedynie mnie doprowadziła do drzwi sali operacyjnej i tam już przejęły mnie inne panie (mile, uczynne, pomocne). Nawet wzięła jedna ode mnie telefon żeby robić zdjęcia maluchowi zaraz po wyjęciu :-)
    Aaa rozumiem 🙂

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 195 196 197 198 199
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ