X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś 3 jesli wszystkie pekly to moze Ci zalegac ten plyn. podobno to wlasnie on sprawia bol uciskajac na poczatek jajowodu i moze sie utrzymywac nawet 48 godzin po peknieciu pecherzyka.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no najgorzej jest jak ide siku wtedy to strasznie boli.
    Jutro wszystko się wyjaśni. Dobrze ze mam w ciul roboty to nie myśle o tym wszystkim za dużo. ale mój mąż ma już fioła odpoczywaj zjedz to nie dźwigaj itp heh.
    A co do tych trzech to sie troche boje ze wszystkie pękły wtedy jest szansa na ciąże mnogą- której się boje

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa rzadkie przypadki, jesli nawet wszystki pekly, nie wszystkie musza zostac zaplodnione, a jesli nawet to jesli organizm nie jest w stanie podolac utrzymaniu wszystkich to "wydala" nadliczbowe jajeczka.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może ja sie tam nie znam. czytam tylko w necie i tak szczerze mówiąc po clo to czesto sa bliźniaki. Nie ważne czy bliźniaki czy jedno ważne zeby sie udalo bo już wstyczniu minie rok starań :/

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jest na pewno wieksza szansa niz naturalnie ale bez przesady jesli patrzec na ogol to wcale tak duzo nie ma tych blizniakow wiec nie mysl o tym. :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wykres to duże W.
    jak sie czujesz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam wlasnie mam nadzieje ze teraz to juz tylko do gory bedzie sie piac.

Ja to raz sennie a raz bezsennie... zaczynam sie jak to moja mama mowic, przestawiac na tryb dziecka. Drzemka 2 godziny, potem 3 chodzenia, i znow drzemka 3 godziny i tak dalej.
    jestem zmeczona jak nie wiem co... juz tydzien to trwa... na szczescie bol glowy minal.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tak natura ma że chce zebyś sie przyzwyczaiła do tego trybu "dziecka"

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogla by mi dac sie wyspac na zapas :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no, przydałaby się taka funkcja

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo bylo by to wspaniale :)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spisz dwa dni a potem trzy dni korzystasz z sennej bateryjki :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blahaha :D z opowiesci z zycia wzietych mama mi zawsze opowiada jak sie zbuntowalam majac 3 miesiace... w dzien jej spalam a w nocy byszowalam, tak 4 dni pod rzad... zawsze mowila ze dziekuje ze tylko tyle bo juz nie dawala rady ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może Twoja córa wda się w Cb i też nie da Ci spać tylko przez 4 dni.

dziś nie czuje już takiego ucisku , zwłaszcza bardzo bolącego w trakcie siku. Czuje tylko takie mrowienie

Mąż mnie troche wkurzył bo dzis rano nie chciał staranek ;/

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez G juz mowi ze charakter wredny po mnie bedzie miala ;p

Jak nie boli to tak przypuszczam ze owulacjw mialas przed wczoraj i nawet wykres tak na to wskazuje jesli temperatura sie utrzyma. A co do seksu to wiesz jak ma sie idac to sie uda bez takiej ilosci. Patrz mnie wystarczyl jeden. Jak u was z nasieniem?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no to dobrze że do mamusie, chociaż podobno córeczki bardziej podobne są do ojców.

Wyniki męża są ok.
    abstynencja 4 dni
    objetość 1,5ml
    lepkość norma
    aglutynacja brak
    upłynnienie zupełne
    ph 7,8
    liczba komórek okrągłych 0,2x10^6 ml
    w tym liczba leukocytów 0,1x 1,^6ml
    koncentracja 212,8x10^6ml
    całkowita liczba w ejakulacje 319,3x10^6
    żywotność 79%
    ruch postępowy 63%
    ruch niepostępowy 12%
    nieruchome 25%
    plemniki prawidłowe 17%
    nieprawidłowe 83%

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to ja mysle ze nie ma co szalec ze juz dzis mu sie nie chcialo. Jesli po. Zastrzyku peklo i seks byl to wystarczy. ;D

A tam do taty. Ja tylko z wygladu po porodzie do taty bylam podobna potem az do dzis skora zdjeta z mamy a charakter bardziej mamy i babci z ojca moze dwie cechy ;p przynajmniej tak wszysdcy twoerdza ;D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to może. to chyba mało istotne do kogo bardziej podobna będzie. Najważniejsze zeby była zdrowa.

DZię wizyta zaczynam sie ztresować. Mój dziś do mnie że gadam jakby już się udało. i że jak będe tak podchodzić do tematu to się wykończe. a ja mu na to to jak mam mówić w negatywny sposób rozczulać sie ze " oo nie tym razem też sie napewno nie uda" Lepiej jak podchodze pozytywnie ze może sie udało. Przynajmniej mam nadzieje. Tez powiedział ze ma nadzieje ale ze nie nakrecałby się tak jak ja heh. Faceci.........

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ma troche racji nie chodzi o to zeby negatywnie sie nastawiac ale tez zeby sie nie nakrecac bo wtedy jesli sie nie uda naprawde zaboli podwojnie. Najwazniejsze zeby pekly pecherzyki i zeby jakas torbiel nie powstala.
    Moj to nawet po pozytywnym tescie sie nie cieszyl, bo juz na jednym byla bladziuchna kreseczka (a to mowilam Ci ze taka ja u Ciebie) i zaraz potem byl okres, jak mi sie udalo to ta krecha byla mega wyrazna a on i tak nie wierzyl az do wynikow bety wiec caly dzien sama siedzialam i sie uzeralam z wlasnymi myslami, ale teraz... czasem mam wrazenie ze jemu bardziej odbilo na punkcie tego dziecka i mojej ciazy niz mi, wiec nie martw sie to wszystko moze sie jeszcze odmienic ;D

Ps. Dzis zaczelam 3 trymestr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 08:51

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no to już :)) Super Gratulacje.
    No mojemu też odbije już to widze, pamiętam jak poprzednio zobaczył bladziocha a potem bete pozytywna to te kilka dni to normalnie nic zrobić nie mogłam :)

MAsz racje zeby pękły bo jak sie torbiele zrobia to bedzie przejebane. Dziś sie wszystko wyjaśni.
    Przypuszczalnei jesli ovu była przedwczoraj to dziś bedzie już chyba tylko to ciałko żołtw widać hmm?

A jak dziś sie czujesz lepiej czy dalej jesteś senna

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ