X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    oo no to ekstra ;) Mały rosnie. Ktoś Ci będzie przy małym pomagał? To dobrze ze o cesarce zapomniałaś, a wspomnienia z ciąży chyba szkoda ze uleciały.

Czyli stan podgorączkowy bo dziś rano miałam 37 ból głowy mocny to może być od ciąży. boje sie ze może coś z Bąbelm nie tak i przez to mam takie objawy.
    Imbir, czosnek, ciepla herbata i do wyra.
    To sa objawy przeziębienia nie ze cos z dziwckiem;). Ciaza naprawde wyniszcza organizm. Wiec przy takiej pogodzie bardzo łatwo cos złapać

ewi0808 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w pracy ale od jutra zrobie sobie wolne bo rozgrzebane miałam sprawy.
    zakupie sobie imbir. i zrobie sobie miksturkę.
    herbate z imbirem?

madzoiulla wizyta dopiero 18.03 no ja już temp nie mierzyłam dawno, ale czuje się taka jak na stan podgorączkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:26

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;D my od wczoraj w domciu ;)
    Po tym tygodniu jak wyszlam ze szpitala tak mi mega dobrze ;D kot pilnuje Mlodej. A ja ogarniam wszystko.

Moj chlop przez ten tydzien to nic nie jadl... Stan lodowki jak przed szpitalem z czego polowa nie nadaje sie do jedzenia... ;/

Powiem wam ze dostalam zalecenia zywieniowe ze szpitala i tak na nie spojrzalam i stwierdzialam ze to co podawali mi po porodzie wcale sie w tych ramowkach nie trzymalo ;p oczywiscie nie bylo nic wzdymajacego ale dawali niemal wszystko po prostu bez smazonego czy czegos takiego.

A jak tam u was? Widze ze chorowicie ;/

A i wiadomo co sie stalo podczas porodu.
    1. To przedwczesnie odklejajace sie lozysko
    2. Skurcze parte bez rozwarcia.

Ogolnie dobrze sie stalo ze mnie pocieli...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri to fajnie że w domu jesteście. Jak się czujesz? G przejęty pewnie rolą Taty :D
    No mnie jakieś choróbsko chyba bierze ale nie wiem jeszcze na razie głowa mnie strasznie boli :/

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawę... ja i kawa niemożliwe...zasypiam na siedząco...

Ciri no to zobrze ze się skończyło dobzie wszystko. Haha Ciri ah te chłopy zostawić ich samych na parę dni. Ale podejrzewam ze u niego to tez emocje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje emocje. U kota tez. Nie chcial jesc potem cos tam podjadal i dopiero G mowi ze jak urodzilam i on wrocil w nocy do domu to Fiona nastepnego dnia zaczela jesc.

Jest tak szczesliwy ze to szczescie na kilometr od niego bije. Wczoraj mnie namawial zebym sciagnela pokarm i zeby mogl w nocy mala nakarmic bo strasznie mi jeden sutek poharatala a nakladki ktore kupilam okazaly sie za duze noo ale na razie mimo tego ze polozne mowi ze mleka to mam do tyle ze dwojke bym mogla wykarmic to sciaga sie ciezko do butelki. Trzeba poczekac na nawal mleka tak sadze.

Ale po wstaniu wczoraj poraz milionowy do dziecka stwierdzil ze nie moze patrzec ze tak sie mecze i czy moze jednak nie dac mleka z butelki takiego gotowego (dostalam w szpitalu gdyby byl problem z karmieniem dalej i mam ze 3 spadkowe od cioci) noo ale jestem twarda jak na razie ;p

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja tez miałam karmić butla ale mój maly zapominal jak lapac i wypluwal pierś. Wiec po jednej próbie jest cyc i juz. Na butelki przyjdzie czas:) sama zdecyduj co wolisz:) może póki możesz sam cyc:)? Fajnie ze juz w domu:). My byliśmy od wtorku do niedzieli i mój 5 kg zrzucil:)!

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi:) tesciowa hahaha

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo 5 kg? Nie zle! Moja dostala butle raz w szpitalu i z karmieniem nie bylo problemu. Mam ta butelke antykolkowa co trzeba ciagnac bo inaczej nie leci... Chcialabym ja wyprobowac ale tez jeszcze ze mam na to czas.

Picja pytanie! Kurde dzis 4 dzien po cesarce a ja mam rozowe plamienie tylko.... Jeszcze wczoraj lekarz zajrzal w gacie i powiedzial ze wszystko ok jak spojrzal na podklad...
    Krwawisz jeszcze? Bo ja juz przekopalam neta i wyczytalam ze po cesarce to nawet po 5 dniach moze nic nie byc! I w sumie na razie to. 5 godzina bez krwi (rano pod prysznicem jeszcze byla) ale zastanawiam sie kiedy do lekarza... Czy juz dzis panikowac czy poczekac do jutro na spokojnie czy wroci krwawienie?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może cie tak elegancko wyczyścili.
    Po karmieniu zerknij bo wtedy się to jeszcze obkurcza.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wlasnie. Bo w sumie karmilam o 8:30 a teraz po 4 godzinach probowalam ja dobudzic u dopiero teraz z drugiego cycka zjadla bo jak chcialam w polowie karmienia dac z drugiego to sie na niego wypiela. Czulam wlasnie skurcze wiec mam nadzieje ze cos tam pojdzie...
    Mierze temperature zeby wiedziec czy cos sie nie dzieje.

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O mamo 5 kg? Nie zle! Moja dostala butle raz w szpitalu i z karmieniem nie bylo problemu. Mam ta butelke antykolkowa co trzeba ciagnac bo inaczej nie leci... Chcialabym ja wyprobowac ale tez jeszcze ze mam na to czas.

Picja pytanie! Kurde dzis 4 dzien po cesarce a ja mam rozowe plamienie tylko.... Jeszcze wczoraj lekarz zajrzal w gacie i powiedzial ze wszystko ok jak spojrzal na podklad...
    Krwawisz jeszcze? Bo ja juz przekopalam neta i wyczytalam ze po cesarce to nawet po 5 dniach moze nic nie byc! I w sumie na razie to. 5 godzina bez krwi (rano pod prysznicem jeszcze byla) ale zastanawiam sie kiedy do lekarza... Czy juz dzis panikowac czy poczekac do jutro na spokojnie czy wroci krwawienie?
    Ja miałam tak 4-5 dnia. Na wyjście mąż przyniosl mi juz tylko podpaski. Ale jak wróciłam do domu to znów pełną parą. Dzis 19 dzień a ja wciąż brudze na czerwono. Malo ale na czerwono. Polozna ktora do mnie przyszła mówi tak: Jak zmieni sie zapach. Na Malo fizjologiczny i ostrzejszy niz przy okresie, zacznie piec lub bolec. Pojawi sie wzdecie w tych okolicach itp. To wtedy reagować. Ja równe 2 tyg po cesarce miałam kontrole u ginekologa a 8 dni po zdjęcie szwów i zawsze pytalam o odchody pologowe i zawsze mnie uspokajali

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) ja dzis z mama rozmawialam ona niby po naturalnym ale ja w szkole uczyli ze moze nie leciec w ogole tylko podczas karmienia i tak mam ze jak chodze po karmieniu do lazienki (podczas karmienia czuje macice) jest krwawy miesiaczkowy taki papier wiec jest ok. A ze dzis rzadko mala jadla bo spala po 4-5 godzin to i nie lecialo.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeszło mi głowa przestała boleć, za tą męzulek się pochorował więc to jakaś żołądkówka musiąła mnie dopaść.

Ale fajnie dziewczyny już sama się nie mogę doczekać :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tak samo, aż Wam zazdroszczę:) z drugiej strony okres ciąży też będzie piękny:) już zaczynam powoli czuć takie coś, że chciałabym już poznać Malucha, ale to tak.delikatnie, pewnie z czasem to uczucie się rozwinie:)
    u mnie w.pracy zarażają niestety.
    Odebrałam tsh dziś 1,8 skoczyło, no ale nie ma tragedii , myślę, że nie na tyle żeby mogło Bablowi zaszkodzić, jutro idę do endo pewnie zwiększy mi dawkę euthyroxu.

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tesknie za ciążą;) ale i tak mam luz. Maly śpi 3 godziny. W nocy 5, ladnie je. Ale dzis to co godzinę:). Chyba ma jakiś skok rozwojowy:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko ma swoje plusy ;)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja tez jakos tak dziwnie sie czuje ze to juz po wszystkim ze juz nie poczuje tego jak dziecko kopie, ze jest inaczej...

U mnie w dzien spi ladnie ale im blizej wieczota tym zaczyna sie ze pol godziny i krzyk i cyc i w ogole.

Dzis byla mama wiec byla pierwsza kapiel co prawda w jej wykonaniu ale w srode przyjedzie i pod jej nadzorem ja bede kapac.;) juz sie nie moge doczekac.

Najbardziej sie ciesze ze jak juz dziecko sie urodzilo to minely ki wszystkie watpliwosci czy sobie poradze i wszystko co nowe robie intuicyjne a od poloznych i mamy uslyszalam ze nie ma nic do poprawy. ;)

W piatek wizyta poloznej i troche sie stresuje... Nie lubie strasznie jak obcy ludzie kreca mi sie po domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jakie plany na dzis? :D

Czy ja narzekalam na to ze cycki w ciazy mi nie urosly? moj 3 razy za duzy stanik jest za maly... Akcja stanik musze uruchomic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    praca praca :P niestety. Jak tam Liwia?

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ