Zaczynamy ! Czy są osoby co zaszły w ciążę w pierwszym cyklu starania? 🥰🤚
-
WIADOMOŚĆ
-
czarneniebo wrote:Dziękuje.... Jest ciężko.... 😞 próbuję się jakoś pozbierać.
Dobrze, że robisz badania. 👍
Mojej siostrze 2 lata temu udało się 2 cs..
Trzymam za Ciebie ciuki.🤞 -
KiniuśiKinio wrote:Hej, też jestem tu od niedawna.... witam wszystkich Jak tylko postanowiliśmy mieć dzidzię natknęłam się na tę aplikację, wcześniej korzystałam ze zwykłego kalendarzyka do monitorowania @. Jestem po pierwszym cyklu starań i najwidoczniej to nie będzie jeszcze stan błogosławiony, wszystko wskazuje że @ nadchodzi.. próbuje się zbytnio nie nakręcać a skupić uwagę na zdrowiu, wiek już nie ten ( ale może nie wszytko stracone ☘️), problemy z unormowaniem wyniku TSH po radiojodzie, ferrytyna ledwo 30. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki ❤️☘️
KiniuśiKinio lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Pierwsza ciąża w 5 CS, druga w pierwszym- dwie zdrowe córeczki. Trzecia, stracona w drugim cyklu. Da się porób podstawowe badania, zgłoś się już do ginekologa na kontrolę(najlepiej do tego, u którego zamierzasz prowadzić ciążę) i działajcie 🍀 powodzenia!
A i szczerze polecam testy owulacyjne horien- jest ich dużo, są tanie, z ich pomocą zaszłam w ciążę 🙂 robione 2 razy dziennie, gdy ciemnieją najmocniej, dają ładny obraz sytuacji wraz z obserwacją
-
Caro wrote:To taka loteria. Dwa poronienia, potem ciąża z Córką - 13cs, teraz udało się w 1cs - było to dla Nas mega dużym zaskoczeniem i szokiem, bo zakładałam, że pewnie gdzieś w grudniu/styczniu uda mi się zajść. I bądź tu człowieku mądry 😄
Za wszystkie aktualne Staraczki trzymam mocno kciuki ✊❤️ i przesyłam wirusy ciążowe 🦠🦠 -
Milixx wrote:Pierwsza ciąża w 8cs (mąż kierowca ciężarówki - całe tygodnie, weekendy w domu, nie robiłam żadnych badań - zdałam się na los). Druga ciąża w 1cs (mąż w domu wieczorami, większych starań i nadziei w cyklu nie pokładałam i miałam niespodziankę). Trzecia ciąża - biochemiczna w 2 cs po odstawieniu antykoncepcji. Teraz idzie 4cs o maluszka i zobaczymy na dniach jaki będzie koniec.
Wszystko w życiu jest możliwe. Tylko niestety los płata nam różne figlę których nie jesteśmy nieraz świadomi. Życzę Ci, żebyś długo nie czekała na II kreseczki. Powodzenia 😊 -
Moze nie do konca pasuje do pytania, ale chyba to tez optymistycznie, bo zaszlam w ciaze w 2 cyklu. Z tym, ze po 1 cyklu staran poszlam na monitoring, bo po tabletkach anty mialam to rozregulowane,
i okazalo sie, ze 8 dnia cyklu jestem juz moment przed owulacja i zaskoczylo Gdyby nie monitoring znowu bym mogla ją przegapic.
Ale ja najpierw porobilam badania hormonow, zanim zaczelam starania, zeby wiedziec, ze jest ok i tutaj nic teoretycznie nie powinno blokowac staran.JoannaM lubi tę wiadomość
-
Malina1985 wrote:Moze nie do konca pasuje do pytania, ale chyba to tez optymistycznie, bo zaszlam w ciaze w 2 cyklu. Z tym, ze po 1 cyklu staran poszlam na monitoring, bo po tabletkach anty mialam to rozregulowane,
i okazalo sie, ze 8 dnia cyklu jestem juz moment przed owulacja i zaskoczylo Gdyby nie monitoring znowu bym mogla ją przegapic.
Ale ja najpierw porobilam badania hormonow, zanim zaczelam starania, zeby wiedziec, ze jest ok i tutaj nic teoretycznie nie powinno blokowac staran.
Monitoring owulacja tak? Moze tez bym poszła. Powinnam iść do ginekologa i co powiedzieć? I w okolicy przypuszczalnej owulacji tak?
Gratulacje tak w ogóle 😊 -
Malina1985 wrote:Moze nie do konca pasuje do pytania, ale chyba to tez optymistycznie, bo zaszlam w ciaze w 2 cyklu. Z tym, ze po 1 cyklu staran poszlam na monitoring, bo po tabletkach anty mialam to rozregulowane,
Ale ja najpierw porobilam badania hormonow, zanim zaczelam starania, zeby wiedziec, ze jest ok i tutaj nic teoretycznie nie powinno blokowac staran.
Hmm a ile cykli sie staraliscie zanim gin zaproponował monitoring? czy Ty sama o to poprosilas? jak to w ogole wyglada? codziennie sie chodxi czy co drugi dzien? od ktorego dnia cyklu?chciałabym możlieie szybko zajść a mam już 34 lata i troche sie obawiam, że tak super łatwo to nie będzie.. Umówilam sie do ginekologa na taki ogólny przegląd z cytologią i termin wypada z moich obliczen jakis tydzien przed owu to może juz cos sie tam da podejrzeć? czy gin może mi zbadac tarczyce? mam Hashimoto ale tsh ok bez leków przynajmniej w kwietniu zeszlego roku bylo ok..
poza tym grnerwuje sie bo mam dlugie cykle 32-35 dni wiec statystycznie mniej owulacji w roku i mniej szans na ciąże i tak dłuuuugo trzeba czekać na ovu.. -
Milixx wrote:Pierwsza ciąża w 8cs (mąż kierowca ciężarówki - całe tygodnie, weekendy w domu, nie robiłam żadnych badań - zdałam się na los). Druga ciąża w 1cs (mąż w domu wieczorami, większych starań i nadziei w cyklu nie pokładałam i miałam niespodziankę). Trzecia ciąża - biochemiczna w 2 cs po odstawieniu antykoncepcji. Teraz idzie 4cs o maluszka i zobaczymy na dniach jaki będzie koniec.
Wszystko w życiu jest możliwe. Tylko niestety los płata nam różne figlę których nie jesteśmy nieraz świadomi. Życzę Ci, żebyś długo nie czekała na II kreseczki. Powodzenia 😊
Dziękuję! Tez mam taką nadzieję 😍🥰
Narazie juz 2 cs. Zobaczymy co będzie;) -
JoannaM wrote:Cześć! Zaczęłam brać kwas foliowy i chcemy zacząć starać się o dziecko od kolejnego cyklu tj połowa lutego. Nie ukrywam ze chciałabym od razu zajsc w ciążę 🥰 czy są tu osoby którym udało się od razu? Albo tez są takimi optymistami jak ja i mają taki plan? 💥❤
Wiem ze mzoe byc ciężko bo dopiero zacznę zapisywać objawy i obserwacje w aplikacji wiec czasu na analizę jest mało. Jednak gorąco wierze ze się uda 💥💪
Mi się udało 🙂
W styczniu zaczęliśmy z mężem brać kwas foliowy a w maju zaczęliśmy starania 😊 Podeszliśmy do pierwszego cyklu na totalnym luzie, bo uznałam że pierwszy cykl to będzie raczej obserwacja siebie co i jak (byłam świeżo po odstawieniu tabletek anty po paru latach)
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Wszystkie moje ciążę, a było ich 5 były z 1 CS.
Teraz znów próbujemy, ale w 1 się nie udało, zobaczymy czy w 2 się uda.
Trzymam kciuki za Was ✊🏻16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -