Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczynamy ! Czy są osoby co zaszły w ciążę w pierwszym cyklu starania? 🥰🤚
Odpowiedz

Zaczynamy ! Czy są osoby co zaszły w ciążę w pierwszym cyklu starania? 🥰🤚

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Dziękuje.... Jest ciężko.... 😞 próbuję się jakoś pozbierać.
    Dobrze, że robisz badania. 👍
    Mojej siostrze 2 lata temu udało się 2 cs..

Trzymam za Ciebie ciuki.🤞
    Dziękuję kochana! 🥰 Już zaczynam pierwsze badania mam nadxieje ze wszystko będzie ok!

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Hej jeśli jeszcze nie byłaś w ciąży to dorzuc glukozę na czczo i prolaktynę
    Ok wezme pod uwagę! Dziękuję!

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiniuśiKinio wrote:
    Hej, też jestem tu od niedawna.... witam wszystkich :) Jak tylko postanowiliśmy mieć dzidzię natknęłam się na tę aplikację, wcześniej korzystałam ze zwykłego kalendarzyka do monitorowania @. Jestem po pierwszym cyklu starań i najwidoczniej to nie będzie jeszcze stan błogosławiony, wszystko wskazuje że @ nadchodzi.. próbuje się zbytnio nie nakręcać a skupić uwagę na zdrowiu, wiek już nie ten ( ale może nie wszytko stracone ☘️), problemy z unormowaniem wyniku TSH po radiojodzie, ferrytyna ledwo 30. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki ❤️☘️
    Trzymam mocno kciuki! Powodzenia ❤❤❤

KiniuśiKinio lubi tę wiadomość

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    Joanno, jeśli chcesz zbadać tarczycę, to TSH, FT3, FT4, antyTPO, anty TG, USG tarczycy i wtedy jest pełny obraz sytuacji 🙂powodzenia🙂
    Tak, właśnie taki jest plan ;) dzięki!

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Pierwsza ciąża w 5 CS, druga w pierwszym- dwie zdrowe córeczki. Trzecia, stracona w drugim cyklu. Da się ;) porób podstawowe badania, zgłoś się już do ginekologa na kontrolę(najlepiej do tego, u którego zamierzasz prowadzić ciążę) i działajcie 🍀 powodzenia!

A i szczerze polecam testy owulacyjne horien- jest ich dużo, są tanie, z ich pomocą zaszłam w ciążę 🙂 robione 2 razy dziennie, gdy ciemnieją najmocniej, dają ładny obraz sytuacji wraz z obserwacją
    Dziękuję! Popatrzę na te testy ;)

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    To taka loteria. Dwa poronienia, potem ciąża z Córką - 13cs, teraz udało się w 1cs - było to dla Nas mega dużym zaskoczeniem i szokiem, bo zakładałam, że pewnie gdzieś w grudniu/styczniu uda mi się zajść. I bądź tu człowieku mądry 😄

Za wszystkie aktualne Staraczki trzymam mocno kciuki ✊❤️ i przesyłam wirusy ciążowe 🦠🦠
    Takie wirusy chętnie przygarnę 😆😍 gratulacje!!

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Pierwsza ciąża w 8cs (mąż kierowca ciężarówki - całe tygodnie, weekendy w domu, nie robiłam żadnych badań - zdałam się na los). Druga ciąża w 1cs (mąż w domu wieczorami, większych starań i nadziei w cyklu nie pokładałam i miałam niespodziankę). Trzecia ciąża - biochemiczna w 2 cs po odstawieniu antykoncepcji. Teraz idzie 4cs o maluszka i zobaczymy na dniach jaki będzie koniec.
    Wszystko w życiu jest możliwe. Tylko niestety los płata nam różne figlę których nie jesteśmy nieraz świadomi. Życzę Ci, żebyś długo nie czekała na II kreseczki. Powodzenia 😊
    Dziękuję i również trzymam mocno kciuki!!! 😍😍😍

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Pierwsza ciąża po 10 miesiącach, ale niestety zakończyła się poronieniem. Druga w pierwszym cyklu staran po krótkiej przerwie i mamy w domu zdrowego bobaska :)
    Gratulacje! 😍😍

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie do konca pasuje do pytania, ale chyba to tez optymistycznie, bo zaszlam w ciaze w 2 cyklu. Z tym, ze po 1 cyklu staran poszlam na monitoring, bo po tabletkach anty mialam to rozregulowane,
    i okazalo sie, ze 8 dnia cyklu jestem juz moment przed owulacja i zaskoczylo :) Gdyby nie monitoring znowu bym mogla ją przegapic.
    Ale ja najpierw porobilam badania hormonow, zanim zaczelam starania, zeby wiedziec, ze jest ok i tutaj nic teoretycznie nie powinno blokowac staran.

JoannaM lubi tę wiadomość

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:
    Moze nie do konca pasuje do pytania, ale chyba to tez optymistycznie, bo zaszlam w ciaze w 2 cyklu. Z tym, ze po 1 cyklu staran poszlam na monitoring, bo po tabletkach anty mialam to rozregulowane,
    i okazalo sie, ze 8 dnia cyklu jestem juz moment przed owulacja i zaskoczylo :) Gdyby nie monitoring znowu bym mogla ją przegapic.
    Ale ja najpierw porobilam badania hormonow, zanim zaczelam starania, zeby wiedziec, ze jest ok i tutaj nic teoretycznie nie powinno blokowac staran.

Monitoring owulacja tak? Moze tez bym poszła. Powinnam iść do ginekologa i co powiedzieć? I w okolicy przypuszczalnej owulacji tak?

Gratulacje tak w ogóle 😊

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1985 wrote:

Hmm a ile cykli sie staraliscie zanim gin zaproponował monitoring? czy Ty sama o to poprosilas? jak to w ogole wyglada? codziennie sie chodxi czy co drugi dzien? od ktorego dnia cyklu?chciałabym możlieie szybko zajść a mam już 34 lata i troche sie obawiam, że tak super łatwo to nie będzie.. Umówilam sie do ginekologa na taki ogólny przegląd z cytologią i termin wypada z moich obliczen jakis tydzien przed owu to może juz cos sie tam da podejrzeć? czy gin może mi zbadac tarczyce? mam Hashimoto ale tsh ok bez leków przynajmniej w kwietniu zeszlego roku bylo ok..
    poza tym grnerwuje sie bo mam dlugie cykle 32-35 dni wiec statystycznie mniej owulacji w roku i mniej szans na ciąże i tak dłuuuugo trzeba czekać na ovu..

• JoannaM Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Pierwsza ciąża w 8cs (mąż kierowca ciężarówki - całe tygodnie, weekendy w domu, nie robiłam żadnych badań - zdałam się na los). Druga ciąża w 1cs (mąż w domu wieczorami, większych starań i nadziei w cyklu nie pokładałam i miałam niespodziankę). Trzecia ciąża - biochemiczna w 2 cs po odstawieniu antykoncepcji. Teraz idzie 4cs o maluszka i zobaczymy na dniach jaki będzie koniec.
    Wszystko w życiu jest możliwe. Tylko niestety los płata nam różne figlę których nie jesteśmy nieraz świadomi. Życzę Ci, żebyś długo nie czekała na II kreseczki. Powodzenia 😊

Dziękuję! Tez mam taką nadzieję 😍🥰
    Narazie juz 2 cs. Zobaczymy co będzie;)

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoannaM wrote:
    Cześć! Zaczęłam brać kwas foliowy i chcemy zacząć starać się o dziecko od kolejnego cyklu tj połowa lutego. Nie ukrywam ze chciałabym od razu zajsc w ciążę 🥰 czy są tu osoby którym udało się od razu? Albo tez są takimi optymistami jak ja i mają taki plan? 💥❤
    Wiem ze mzoe byc ciężko bo dopiero zacznę zapisywać objawy i obserwacje w aplikacji wiec czasu na analizę jest mało. Jednak gorąco wierze ze się uda 💥💪

Mi się udało 🙂
    W styczniu zaczęliśmy z mężem brać kwas foliowy a w maju zaczęliśmy starania 😊 Podeszliśmy do pierwszego cyklu na totalnym luzie, bo uznałam że pierwszy cykl to będzie raczej obserwacja siebie co i jak (byłam świeżo po odstawieniu tabletek anty po paru latach)

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Ekta Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie moje ciążę, a było ich 5 były z 1 CS.
    Teraz znów próbujemy, ale w 1 się nie udało, zobaczymy czy w 2 się uda.

Trzymam kciuki za Was ✊🏻

16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
    06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
    30.04.2022 - ⏸️ ☘️
    Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
    Czekamy na synka z ZD ❤️
    13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
    21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
    2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ