Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaczytane staraczki :)
Odpowiedz

Zaczytane staraczki :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie historyczne, potem horrory i inne stwory, kolejne to "z życia wzięte", później romanse, następnie wszystko co dotyczy zdrowego odżywiania, i ogrodowe itp. czytam również chrześcijańskie...ech...a ostatnie dwa lata na temat zdrowotnych, dietowych i takie tam....;)

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam masę książek kulinarnych, conajmniej ze 30 róznych. Mam nawet wielką złotą księgę kuchni Polskiej - mój największy skarb ;)

Malenq lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka ZAZDROSZCZĘ...ja dopiero około 20stu egzemplarzy o tematyce kulinarnej...;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie coś z kulinarnych własnie polecić?
    szukam czegoś często, czasem coś kupię, ale potem okazuje się, że to nie był dobry wybór.
    Szukam głównie czegoś o tradycyjnej kuchni polskiej, kuchni włoskiej i angielskiej :)

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić:
    Z kuchni polskiej - Hanna Szymanderska, Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej - moja złota księga :) Polecam jak najbardziej, masa przydatnych przepisów pisana prostą ręką ;)

Z kuchni włoskiej - "Desery - porady cukiernika" Giovanni Pina, tylko trzeba czytać ze słownikiem :p bo wszystkie nazwy są po włosku ;)
    Włoskie dania makaronowe - Gino D'acampo - też warta uwagi.

Ja najczęściej buszuje na wyprzedażach, jakieś ksiązki po 9,99, 19,99 itp, w Tesco, Realu albo Auchan. Jak jest jakaś okazja to wtedy już świadomiej wybieram tytuły pożądane. Teraz czekam na dzień dziecka, bo dostanę od mojego N Universum Metro 2033 :)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Jaskolka! :) postaram się sprawdzić te tytuły.

Ja w przerywniku trylogii millenium poczytuję opowiadania Pilipiuka - fajny, odważny język, naprawdę warto! :)
    polecił mi je mój wujek, więc podoba się ludziom w każdym wieku

jaskolka89 lubi tę wiadomość

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja też czytam Pilipiuka ;) A do tego jeszcze Piekarę.

A reszta dziewczynek nie czyta? :) W ciąży pewnie będziemy dużo czytały jak będziemy sobie wypoczywały :)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka89 wrote:
    Ewa ja też czytam Pilipiuka ;) A do tego jeszcze Piekarę.

A reszta dziewczynek nie czyta? :) W ciąży pewnie będziemy dużo czytały jak będziemy sobie wypoczywały :)

marzy mi się książka, spokojna ciąża i czas na czytanie :) brak pośpiechu, możliwość delektowania się tym czytaniem :)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo na to czekam, bo im bliżej lata tym mniej u mnie czasu na czytanie, wybywa się na dwór działać w ogródku itd, a wieczorem to już człowiek pada na twarz :)
    Zimowe dłuugie wieczory przy herbatce lub czekoladzie i mandarynkach bardziej sprzyjają czytaniu :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dołączę :)
    Książek kucharskich mam mało - dotyczą tylko kuchni orientalnej. Całą resztę przepisów spisałam od mamy/babci, lub sama wymyśliłam :)

Osobiście uwielbiam książki Jodi Picoult (jak dotąd żadna mnie nie zawiodła). Pisze w bardzo ciekawy, czasem zaskakujący sposób i nie raz czytając ostatnie rozdziały ryczałam jak małe dziecko.
    Poza tym polecam "Opowieści rodu Ottori" Lian Hearn - taka na wpół feudalna na wpół mityczna Japonia :)

Ewa99 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dość że mam dużo książek, lubię gotować to jeszcze czytam maaaasę blogów kulinarnych i... sama piszę bloga kulinarnego ;)

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskolka89 wrote:
    Ja nie dość że mam dużo książek, lubię gotować to jeszcze czytam maaaasę blogów kulinarnych i... sama piszę bloga kulinarnego ;)

Ooo, podziel się linkiem :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam :)
    http://justek-gotuje.blogspot.com/

Ewa99 lubi tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ