Zaczytane staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyu mnie historyczne, potem horrory i inne stwory, kolejne to "z życia wzięte", później romanse, następnie wszystko co dotyczy zdrowego odżywiania, i ogrodowe itp. czytam również chrześcijańskie...ech...a ostatnie dwa lata na temat zdrowotnych, dietowych i takie tam....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mogę polecić:
Z kuchni polskiej - Hanna Szymanderska, Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej - moja złota księga Polecam jak najbardziej, masa przydatnych przepisów pisana prostą ręką
Z kuchni włoskiej - "Desery - porady cukiernika" Giovanni Pina, tylko trzeba czytać ze słownikiem :p bo wszystkie nazwy są po włosku
Włoskie dania makaronowe - Gino D'acampo - też warta uwagi.
Ja najczęściej buszuje na wyprzedażach, jakieś ksiązki po 9,99, 19,99 itp, w Tesco, Realu albo Auchan. Jak jest jakaś okazja to wtedy już świadomiej wybieram tytuły pożądane. Teraz czekam na dzień dziecka, bo dostanę od mojego N Universum Metro 2033 -
nick nieaktualnyDziękuję Jaskolka! postaram się sprawdzić te tytuły.
Ja w przerywniku trylogii millenium poczytuję opowiadania Pilipiuka - fajny, odważny język, naprawdę warto!
polecił mi je mój wujek, więc podoba się ludziom w każdym wiekujaskolka89 lubi tę wiadomość
-
jaskolka89 wrote:Ewa ja też czytam Pilipiuka A do tego jeszcze Piekarę.
A reszta dziewczynek nie czyta? W ciąży pewnie będziemy dużo czytały jak będziemy sobie wypoczywały
marzy mi się książka, spokojna ciąża i czas na czytanie brak pośpiechu, możliwość delektowania się tym czytaniem -
nick nieaktualnyJa też bardzo na to czekam, bo im bliżej lata tym mniej u mnie czasu na czytanie, wybywa się na dwór działać w ogródku itd, a wieczorem to już człowiek pada na twarz
Zimowe dłuugie wieczory przy herbatce lub czekoladzie i mandarynkach bardziej sprzyjają czytaniu -
Też się chętnie dołączę
Książek kucharskich mam mało - dotyczą tylko kuchni orientalnej. Całą resztę przepisów spisałam od mamy/babci, lub sama wymyśliłam
Osobiście uwielbiam książki Jodi Picoult (jak dotąd żadna mnie nie zawiodła). Pisze w bardzo ciekawy, czasem zaskakujący sposób i nie raz czytając ostatnie rozdziały ryczałam jak małe dziecko.
Poza tym polecam "Opowieści rodu Ottori" Lian Hearn - taka na wpół feudalna na wpół mityczna JaponiaEwa99 lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
jaskolka89 wrote:Ja nie dość że mam dużo książek, lubię gotować to jeszcze czytam maaaasę blogów kulinarnych i... sama piszę bloga kulinarnego
Ooo, podziel się linkiemHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -