X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Piret Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pędzicie jak burza z postami! 🙆🏼‍♀️ w przerwie w pracy stwierdziłam, że zajrzę na szybko coś podczytać, ale nie dam rady nadrobić więc już wiem, że jak wrócę do domu to czeka mnie przyjemna lektura 😃
    Ja kiedyś tak nie miałam, ale teraz muszę mieć koniecznie coś słodkiego do kawy 🙊 w ciągu dnia nie jadam sporo słodkiego za to kocham piec ciasta i już nakupiłam dekoracji na świąteczne wypieki nie mogę się doczekać, aż będę mogła działać z serniczkiem, babką, Mazurkiem itp 😀

Marty.na ten pobyt i czekanie w szpitalu jest najgorsze wiem, bo sama byłam trzymana ponad tydzień przy cp a i tak koniec z końców trafiłam na stół. Teraz z perspektywy czasu od razu bym się zdecydowała na zabieg.
    Przytulam i życzę, aby to trwało jak najkrócej 🫂

Marty.Na, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

W trakcie diagnostyki
    ✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 6-9.25 r. walka z e.coli

Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀
  • PaulinaNnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Nie mam pojęcia, dotychczas jak było to tuż przed okresem. A do okresu jeszcze ponad tydzień.
    Jak wygląda to implantacyjne?

Jeżeli moje wczorajsze plamienie to implantacyjne to było jasnoróżowe pomieszane ze śluzem. Było go tylko na papierze i wyglądało jak takie nitki krwi, niektóre były bardziej czerwone ale zazwyczaj blade.

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
    31.03 -33.60 mlU/ml
    02.04- 111.00 mlU/ml
    04.04- 326.00 mlU/ml
    07.04- 834.00 mlU/ml
    16.04- 11410.00 mlU/ml
    02.05- dwa serduszka 💞
    30.05- prenatalne - ok 👌🏾

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
    preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Nie mam pojęcia, dotychczas jak było to tuż przed okresem. A do okresu jeszcze ponad tydzień.
    Ja kilka miesięcy temu miałam takie plamienia tydzień przed okresem w dwóch, czy trzech cyklach i samo zniknęło teraz, odpukać 🧐 nie mam pojęcia co to było, ale może jakoś Cię uspokoi, że ktoś inny też tak miał 🫂

A co do słodkiego, to mój mąż jest totalnym łasuchem i jak tylko coś leży, to od razu znika. Ja natomiast mam potrzebę słodkiego tylko w trakcie okresu i to nie zawsze. Jak nie ma słodyczy, to nie szukam, jak są to nie zawsze zjem 🙈 typowy przykład „z deserów preferuję tatara” 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:44

Donna89, AnMiPe, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs

🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1)
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam najszybciej 7dpo. Ale czasem to bym najchętniej i dzień po ❤️ to zrobiła 😂😂😂

Widzę, że pojawił się temat słodyczy no i to jest moja zmora 😡 ja kocham słodycze z wzajemnością. Ja na ogół zdrowo się odżywiam, jem dużo warzyw, ograniczam gluten bo czuję się po nim źle, czasem zdarzy się jakiś kebsik ale to w granicach rozsądku. Jem mało przetworzonej żywności, dużo się ruszam więc jakoś zachowuje tą wagę ale te słodycze to mnie wykańczają, nie znalazłam sposobu na ich ograniczenie. A gdyby nie one to bym mogła dawno wyglądać o wiele lepiej! Może któraś ma magiczny trik, żeby przestać je jeść? 😂o , niech to będzie cel na mój kwiecień, ograniczyć słodycze!

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲

10.2025 3 cykl stymulowany
    31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    05.11 Beta 1130!
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja muszę też mieć L4, bo mam fizyczną pracę i dużo dźwigam

Podadzą mi dziś tabletki. Boję się tego bardzo jak zareaguję. Jeśli się nie wyczyści macica, wtedy jutro abrazja jutro
    O to dobra wiadomość mimo smutnych okoliczności. Jeszcze troszkę i będziesz mogła odpocząć w domu😊 u mnie wyglądało to tak ze o 13 podali pierwszą dawkę, kolejna dawkę o 17 i o 21. Najmocniej krwawiłam w nocy. Rano już tylko delikatnie plamiłam. I jeszcze kolejnego dnia zaczęło się takie mocniejsze krwawienie dość mocno obfite.
    Trzymam kciuki aby wszystko ładnie się oczyściło i aby zabieg nie był potrzebny bo to niepotrzeny stres . Przytulam 💙🫂

Marty.Na, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Jeżeli moje wczorajsze plamienie to implantacyjne to było jasnoróżowe pomieszane ze śluzem. Było go tylko na papierze i wyglądało jak takie nitki krwi, niektóre były bardziej czerwone ale zazwyczaj blade.
    U mnie przy implantacji jednego dnia miałam jasnoróżowy sluz wypłyną jednorazowo i był dość gęsty ( taki glut jednolitego koloru, przepraszam za określenie ale tak to właśnie wyglądało 😅) kolejnego dnia przezroczysty sluz z nitkami krwi .

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testowanie od 4 dpo to standard 😜 ja chyba po prostu lubię ten sport z nutką adrenaliny 😉

A tu z ciekawostek testy robione z tego samego moczu, z innej firmy, jaka potrafi być różnica w intensywności kresek. Facelle rządzi.

20250331-090713.jpg
    20250331-111930.jpg

MimiM29, Powder, Justa28, Marzycielka94, assialbnn, Meggi_**, Darrika, snieżka, Olisska, Kroliczek2411, Lani27, Belia, Agat99, dailydamn, S_va_88 lubią tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️
    12.05 - 2,73 cm
    SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
    03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Haha łapcie czyste, niepodkręcone foto i bawcie się dobrze 🤣

IMG-4463.jpg

(PS. na żywo naprawdę ciut lepiej widać cokolwiek, jestem mistrzem doszukiwania się pod światło kresek których nie ma, a tu mi już przy pierwszym spojrzeniu coś zamajaczylo, jednak nie udało mi się tego uchwycić aparatem 😇)
    Coś majczy, kuzyn jakiś jest 🤞🏻

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od : 10.2021

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
    8 tydzień ciąży - 🖤
  • ater Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie słodyczy to jem meega rzadko, jeśli już to takie zdrowsze alternatywy, typu gorzka czekolada. Te gotowe zwykłe słodycze są dla mnie zdecydowanie za słodkie 🙈 odstawiłam cukier jakieś 15 lat temu i jem bardzo sporadycznie. Czasem piekę jakieś swoje fit ciasta a od święta zjem u mamy jakieś „niezdrowe ciasto”, ale już bez takiego myślenia, że jem coś niezdrowego. Ciesze się chwilą i tyle ☺️ ale to była długa droga, od jedzenia ile popadnie, poprzez niejedzenie w ogóle i biczowanie się za każde nietrzymanie tego aż po takie normalne podejście.

Ah i ja Karczochu widzę cienia 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:54

Powder, karczoch321, Marzycielka94, Deyansu lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja kilka miesięcy temu miałam takie plamienia tydzień przed okresem w dwóch, czy trzech cyklach i samo zniknęło teraz, odpukać 🧐 nie mam pojęcia co to było, ale może jakoś Cię uspokoi, że ktoś inny też tak miał 🫂

A co do słodkiego, to mój mąż jest totalnym łasuchem i jak tylko coś leży, to od razu znika (nawet jeśli to paczka ptasiego mleczka ale ta wielka czekolada). Ja natomiast mam potrzebę słodkiego tylko w trakcie okresu i to nie zawsze. Jak nie ma słodyczy, to nie szukam, jak są to nie zawsze zjem 🙈 typowy przykład „z deserów preferuję tatara” 😂

Jestem jak Twój mąż :D jak mamy w domu coś słodkiego to zjem od razu w całości (nawet jeśli to paczka ptasiego mleczka albo jedna z tych wielkich czekolad), a jak nie mam żadnej czekolady, ciastek to w sumie zazwyczaj mnie aż tak nie ciągnie. Najczęściej łapie mnie ochota na jakieś ciastko z kremem albo serniczek 🤣
    Mam swoje dwa sposoby: zamiast serniczki robię szybki skyrniczek w airfryerze, nie lubię fit słodyczy, ale tym wdam się oszukać :D
    A drugi sposób to w szufladzie gdzie trzymamy jakieś batoniki, musy owocowe itd wrzuciłam na samą górę paczki z orzechami, morelami itd. i jak idę sięgnąć po coś słodkiego to jednak jak te bakalie są na wierzchu to zazwyczaj je wybieram i w sumie okazuje się, że to mi starcza na szybkie zaspokojenie zachcianki 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:55

Powder lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 15 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 11.25 - drugi cykl z Lamettą

plan na kolejny cykl:
    •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • Powder Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ja w temacie słodyczy to jem meega rzadko, jeśli już to takie zdrowsze alternatywy, typu gorzka czekolada. Te gotowe zwykłe słodycze są dla mnie zdecydowanie za słodkie 🙈 odstawiłam cukier jakieś 15 lat temu i jem bardzo sporadycznie. Czasem piekę jakieś swoje fit ciasta a od święta zjem u mamy jakieś „niezdrowe ciasto”, ale już bez takiego myślenia, że jem coś niezdrowego. Ciesze się chwilą i tyle ☺️ ale to była długa droga, od jedzenia ile popadnie, poprzez niejedzenie w ogóle i biczowanie się za każde nietrzymanie tego aż po takie normalne podejście.

Ah i ja Karczochu widzę cienia 🤪
    O to ja mam podobnie, często słodycze są za słodkie i jeden gryz mnie „zalepia” na amen i mam dość.
    Ale przychodzi ten czas w miesiącu, kiedy pół tabliczki milki przegryzam solonymi laysami (stary już się nauczył i sam leci po taki zestaw xd). 😆

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Justa28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zauważyłam jakieś różowe plamienie 😞 mam nadzieję, że to nie @ się rozkręca...

A widzę, że też pisałyście jak wyglądało u was implantacyjne 🤔 czy takie jasnoróżowe pod to podchodzi?

29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2

👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach
    👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪

03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
    05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
    10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞
    15.05 beta 10525.09 mlU/ml 🥹🤞
    26.05 CRL 1.09 cm ❤️
    02.06 CRL 1,74 cm ❤️
    16.06 CRL 3,58 cm ❤️
    27.06 prenatalne 👍 CRL 5,25 cm ❤️
    07.07 CRL 6,69 cm ❤️
    14.07 CRL 8,58 cm ❤️
    30.07 167g ❤️
    25.08 340g ❤️
    28.08 połówkowe 👍 zdrowa dziewczynka 🩷🥰
    08.09 522g ❤️
    24.09 650g ❤️
    15.10 950g ❤️
    29.10 1200g ❤️

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Jestem jak Twój mąż :D jak mamy w domu coś słodkiego to zjem od razu w całości (nawet jeśli to paczka ptasiego mleczka albo jedna z tych wielkich czekolad), a jak nie mam żadnej czekolady, ciastek to w sumie zazwyczaj mnie aż tak nie ciągnie. Najczęściej łapie mnie ochota na jakieś ciastko z kremem albo serniczek 🤣
    Mam swoje dwa sposoby: zamiast serniczki robię szybki skyrniczek w airfryerze, nie lubię fit słodyczy, ale tym wdam się oszukać :D
    A drugi sposób to w szufladzie gdzie trzymamy jakieś batoniki, musy owocowe itd wrzuciłam na samą górę paczki z orzechami, morelami itd. i jak idę sięgnąć po coś słodkiego to jednak jak te bakalie są na wierzchu to zazwyczaj je wybieram i w sumie okazuje się, że to mi starcza na szybkie zaspokojenie zachcianki 😅
    Oo chyba zrobię dla niego wrzutkę z orzeszkami i suszonymi owocami. Morele sama chętnie opędzluję na endometrium 😂 iii chętnie przygarnę przepis na skyrniczek z frajera! 🥹

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• NinaB Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Jasnoróżowe albo brązowe.

Karczoszku ja też widzę!!

karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 - 1193g pysia
    rośnij misiu ✨🐻

kolejna wizyta: 29/10 -neurosonografia, 6/11 - III prenatalne, 8/11✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Oo chyba zrobię dla niego wrzutkę z orzeszkami i suszonymi owocami. Morele sama chętnie opędzluję na endometrium 😂 iii chętnie przygarnę przepis na skyrniczek z frajera! 🥹
    Jezusie ja zaczęłam kupować nam teraz suszone owoce w lidlu i w paczce są daktyle, morele i gruszki. Nałożyłam ładnie do miseczki mojemu mężowi i powiedział, że te suszone daktyle wyglądają jak… jąderka 😂😂😂
    I teraz jak mamy porę popołudniową jak nam kroję ananasa, wyciągam orzechy to jeszcze sam się dopomina mówiąc „a jąderko gdzie ??”😂

Powder, ater, Olisska, Nana11 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24
    🏩 4 cykl stymulowany

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ cd56 i cd138 - zapalenie endometrium

Wysłany: 1 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoszku, dziękuję, że odpowiedziałaś na mój apel i wrzuciłaś fotkę testu, dałaś nam dużo radości i frajdy, bo każdy tutaj mocno Ci kibicuje i mimo, że mam kiepski wzrok, i noszę okulary, kreskę widzę bez żadnych wątpliwości !! ❤️❤️

NinaB, Loraa, DreamBee, Lisik, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24
    🏩 4 cykl stymulowany

Wysłany: 1 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder - może mi umknęło, ale jak ta Twoja rekrutacja?🫶🏻 są jakies nowe wieści?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:09

✨ Starania od 09/24
    🏩 4 cykl stymulowany

• Powder Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Powder - może mi umknęło, ale jak ta Twoja rekrutacja?🫶🏻 są jakies nowe wieści?
    Dostałam bokiem info od laski z hr, że poszło spoko, ale nie ma jeszcze oficjalnej decyzji. 🤞🏻🤞🏻

NinaB, Marzycielka94, ater, Justa28, Darrika, sandrac_94, DreamBee, Lisik, Nana11, Wianek, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    U mnie testowanie od 4 dpo to standard 😜 ja chyba po prostu lubię ten sport z nutką adrenaliny 😉

A tu z ciekawostek testy robione z tego samego moczu, z innej firmy, jaka potrafi być różnica w intensywności kresek. Facelle rządzi.

20250331-090713.jpg
    20250331-111930.jpg

A z jakiej firmy są te na górze ? :)

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
  • ater Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

Ja w tym miesiącu zjadłam chyba z kilogram moreli, dam znać za 5 dni czy działa 😂

I jadłam też dużo batatów na progesteron 🙈

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ