Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochliku co u Ciebie? Jak tam nowa praca? 😊
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
assialbnn wrote:Ja mam w koszyku koszulkę dla mojej córki 🥺 z przodu napis "Mam sekret" z tyłu "Będę starszą siostrą" i czekam niecierpliwie żeby ją zamówić ... 🫣
Ja myślałam o takiej dla psa 🤣assialbnn, Nadzieja32, Powder, kasialinkaa, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Marty.Na wrote:Ja już po pierwszej tabletce. Na razie mam dość silne bóle brzucha, ale do wytrzymania. Czy już po jednej tabletce zdarzyło wam się, że krwawiłyście?
Marty.Na lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Ja mam w koszyku koszulkę dla mojej córki 🥺 z przodu napis "Mam sekret" z tyłu "Będę starszą siostrą" i czekam niecierpliwie żeby ją zamówić ... 🫣
Ja zdążyłam zamówić właśnie taką bluzeczkę ... głupio mi było nie odbierać z paczkomatu, no i odebrałam i leży w szafie nierozpakowana z folipaku, może przyniesie szczęście i się jednak przyda. Niby wiedziałam, że różnie może być i niepotrzebnie zamówiłam, ale był taki przyrost, ponad 200% to pomyślałam, co niby może pójść nie tak? 😬S_va_88 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Wianek wrote:Co do prolaktyny, to zadbałaś o dobry sen, brak dużej aktywności na dzień lub nawet dwa przed badaniem? Kojarzę, że prolaktyna jest bardzo wrażliwa i dosłownie cokolwiek może zaburzać wyniki, nawet jakiś pośpiech, ćwiczenia lub serduszkowanie12cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex -
U nas dziś pozytywny test owulacyjny, więc do dzieła! ☺️
Dołączając się do postanowień to w związku z tym, że w tym roku nasz wielki dzień 👰🏼🤵🏻♂️ to musiało wjechać odchudzanko. 😂 Od stycznia post przerywany 16/8 i deficyt kaloryczny. Póki co -5 kg 👌🏻 i udało się wdrożyć picie wody! A całe życie myślałam, że to niemożliwe 😂Belia, Darrika, ater, MimiM29, assialbnn, karczoch321, Powder, Lisik, Marzycielka94, Olisska, DreamBee, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️33
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni -
Darrika wrote:Ja zdążyłam zamówić właśnie taką bluzeczkę ... głupio mi było nie odbierać z paczkomatu, no i odebrałam i leży w szafie nierozpakowana z folipaku, może przyniesie szczęście i się jednak przyda. Niby wiedziałam, że różnie może być i niepotrzebnie zamówiłam, ale był taki przyrost, ponad 200% to pomyślałam, co niby może pójść nie tak? 😬
Ja mam schowane głęboko w szafie skarpetki: 50% mum, 50% dad.
Ale chyba nigdy ich nie wręczę jako niespodziankę. Po pierwsze kojarzą mi się z tą straconą ciążą. Po drugie jak faktycznie test wyjdzie pozytywny to mąż się pewnie dowie od razu, a póki nie będę miała pewności, że ciąża rozwija się prawidłowo to nie czuję się na siłach jej jakby hmm urealniać takimi rzeczami jak ubranka. Myślę, że ten stres w przypadku powodzenia będzie trzymał długo 😬😅
S_va_88 lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny, proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca 🙌🏻 ☺️
No wywołałam Cię do tablicy! Jak tam w nowej pracy? Opowiadaj!
Dodam, że jestem po wizycie u swojego gin-endo i coś tam ruszyło z tym moim Gravesem. Powiedział żartobliwie, że nie chce mnie widzieć przez 2-3 miesiące, że mam nadal brac leki i nie myśleć o usunięciu tarczycy tak mocno. Lubię gościa za jego konkretne podejście, a ma doświadczenie w przypadkach ciężkich i beznadziejnych. Mam się skupić na sobie, nie na leczeniu, a na dziecko jeszcze przyjdzie czas i mi pomoże niezależnie od sytuacji. Także na pewno jeszcze po-strzelcuję tutaj jakiś czas, ale was nie zostawiam. Bo i @ chyba się rozkręca po brązowym plamieniu, więc on zawsze na mnie działa uzdrawiająco. 31 dc, więc ideolo, nie tak jak ostatnio 70.almost.there, Chochlik12, grazka0022 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Emciak i proszę się tu ze mnie nie śmiać! Człowiek młody był, głupi i nawet nie znał pojęcia zagnieżdżenia 😅😂 Ale cisnę z siebie do dziś. Eh, piękne czasy błogiej nieświadomości 😂
Ps chociaż dostanę ciążę w nagrodę za wygranie konkursu?!Loraa, emciak, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
AnMiPe wrote:O, a ja będę ciekawska, jak nie chcesz to nie odpowiadaj, ale pytanie - z jakiego powodu miałaś usuwanie tarczycy i jak Ci się bez niej żyje? Stoję przed tym dylematem, więc chętnie przeczytam twój punkt widzenia.
Raczej nie miałam wyjścia, bo miałam raka złośliwego z przerzutami na węzły chłonne i w sumie nie było co z niej zostawiać tylko była szybka piłka - w jeden dzień się dowiedziałam o raku a za kilka dni już leżałam na stole operacyjnym 🤪 Żyje mi się całkiem normalnie, jedynie trzeba pamiętać żeby te hormony przyjmować i jestem pod stałą kontrolą Endo i Instytutu Onkologicznego ale szczerze nie widzę żadnej różnicy, a przynajmniej nie mam już tego cholerstwa w sobie ☺️ Z doświadczenia też widziałam, że niestety osoby, które miały wycinany jeden płat to po jakimś czasie lądowały z drugim więc cieszę się, że wszystko wycięte ☺️ Mi jeszcze dodatkowo usunęli przytarczyce 2 bo nie dało się ich uratować bo były zacieki i tutaj trochę gorzej bo trzeba kontrolować też wapń a z tym u mnie już cienko xDS_va_88 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30&31 + 🐶🐱
4cs 🌷
🩸27.03 -
Claudii wrote:Raczej nie miałam wyjścia, bo miałam raka złośliwego z przerzutami na węzły chłonne i w sumie nie było co z niej zostawiać tylko była szybka piłka - w jeden dzień się dowiedziałam o raku a za kilka dni już leżałam na stole operacyjnym 🤪 Żyje mi się całkiem normalnie, jedynie trzeba pamiętać żeby te hormony przyjmować i jestem pod stałą kontrolą Endo i Instytutu Onkologicznego ale szczerze nie widzę żadnej różnicy, a przynajmniej nie mam już tego cholerstwa w sobie ☺️ Z doświadczenia też widziałam, że niestety osoby, które miały wycinany jeden płat to po jakimś czasie lądowały z drugim więc cieszę się, że wszystko wycięte ☺️ Mi jeszcze dodatkowo usunęli przytarczyce 2 bo nie dało się ich uratować bo były zacieki i tutaj trochę gorzej bo trzeba kontrolować też wapń a z tym u mnie już cienko xD
Oj, przykro mi, że musiałaś być postawiona aż tak pod ścianą. Dziękuję, że się tym podzieliłaś. Mam nadzieję, że teraz twoje nieprzyjemne historie zostaną wynagrodzone! 🤗🤍S_va_88 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
kasialinkaa wrote:U mnie po podaniu 2 pierwszych tabletek , po 2 godzinach zaczał sie ból brzucha i wizyty w toalecie. Po czym się oczyściłam chodząc co 10 min do łazienki. ja przeszłam to fizycznie OK.
Więc u każdej inaczej jak widac ..S_va_88 lubi tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Ja jeszcze zanim pójdę spać to muszę ponarzekać, dzisiaj już 16 dc, myślałam, że będzie owulka szybko bo coś śluz był rozciągliwy, a potem w sumie nic cisza, no może jest rozciągliwy dosyć, ale tak se i nadal kremowy, wg Flo jutro może być owu ale coś nie czuje tematu, dzisiaj cały dzień mam temperaturę 37,3, czuję się nieźle ale rmtaka przeziębiona 😬 no nic, dzisiaj coś podziałamy i niech to narzekanie zadziała i się ten jajnik jeden lub drugi odezwie, że pracuje. 😜
ater, Powder, Marzycielka94, Zosia667, DreamBee lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
assialbnn wrote:Ja w pierwszej dawce o 13 dostałam 4 tabletki ( 2 dopochwowo i 2 do łyknięcia) lekko bolał mnie brzuch, zaczęłam plamić koło wieczora . Druga dawka 3 tabletki o 17 i kolejne o 21 . Mocno zaczęłam krwawić koło północy.30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Witajcie kochane,
Przepraszam, że w poprzednim miesiącu mało się udzielałam, ale niestety kolejna biel na teście i ta wredna 🐒 całkowicie mnie rozwaliły. Chyba najgorszy moment w całych naszych staraniach. Później się otrzepałam, poprawiłam koronę i działałam dalej.
Chętnie wpisałabym się na testowanie z wami, ale wczoraj widziałam cień cienia kuzyna cienia ( na dwóch testach) ale zrobiło mnie w trąbę bo dzisiaj już tych cieni nie widzę. 🐒 nie ma, ale nie chcę się karmić nadzieją.
Póki co proszę o wpisanie na wolnego strzelca, jak dostanę 🐒 wpiszę się na testowanie. A i obiecuję częściej się udzielać!S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja zdążyłam zamówić właśnie taką bluzeczkę ... głupio mi było nie odbierać z paczkomatu, no i odebrałam i leży w szafie nierozpakowana z folipaku, może przyniesie szczęście i się jednak przyda. Niby wiedziałam, że różnie może być i niepotrzebnie zamówiłam, ale był taki przyrost, ponad 200% to pomyślałam, co niby może pójść nie tak? 😬
Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Darrika wrote:Ja jeszcze zanim pójdę spać to muszę ponarzekać, dzisiaj już 16 dc, myślałam, że będzie owulka szybko bo coś śluz był rozciągliwy, a potem w sumie nic cisza, no może jest rozciągliwy dosyć, ale tak se i nadal kremowy, wg Flo jutro może być owu ale coś nie czuje tematu, dzisiaj cały dzień mam temperaturę 37,3, czuję się nieźle ale rmtaka przeziębiona 😬 no nic, dzisiaj coś podziałamy i niech to narzekanie zadziała i się ten jajnik jeden lub drugi odezwie, że pracuje. 😜
Ja w tym cyklu niewiele miałam takiego rozciągliwego, może ze 2 dni i to tak licho. Także może jakiś śluzowo średnia ta wiosna wszędzie 🧐
Działaj, działaj i niech się dzieje 🔥
Darrika lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Marty.Na wrote:Ale czułaś potrzebę chodzić czy tsk leciało, że było to uciążliwe?
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc