X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliku co u Ciebie? Jak tam nowa praca? 😊

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
    marzec chyba jednak owulka ninja 🥷
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja mam w koszyku koszulkę dla mojej córki 🥺 z przodu napis "Mam sekret" z tyłu "Będę starszą siostrą" i czekam niecierpliwie żeby ją zamówić ... 🫣

Ja myślałam o takiej dla psa 🤣

assialbnn, Nadzieja32, Powder, kasialinkaa, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja już po pierwszej tabletce. Na razie mam dość silne bóle brzucha, ale do wytrzymania. Czy już po jednej tabletce zdarzyło wam się, że krwawiłyście?
    Ja w pierwszej dawce o 13 dostałam 4 tabletki ( 2 dopochwowo i 2 do łyknięcia) lekko bolał mnie brzuch, zaczęłam plamić koło wieczora . Druga dawka 3 tabletki o 17 i kolejne o 21 . Mocno zaczęłam krwawić koło północy.

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja myślałam o takiej dla psa 🤣
    Widziałam tylko dla ludzi 😂😂 nie mamy zwierząt 😆

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja mam w koszyku koszulkę dla mojej córki 🥺 z przodu napis "Mam sekret" z tyłu "Będę starszą siostrą" i czekam niecierpliwie żeby ją zamówić ... 🫣

Ja zdążyłam zamówić właśnie taką bluzeczkę ... głupio mi było nie odbierać z paczkomatu, no i odebrałam i leży w szafie nierozpakowana z folipaku, może przyniesie szczęście i się jednak przyda. Niby wiedziałam, że różnie może być i niepotrzebnie zamówiłam, ale był taki przyrost, ponad 200% to pomyślałam, co niby może pójść nie tak? 😬

S_va_88 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianek wrote:
    Co do prolaktyny, to zadbałaś o dobry sen, brak dużej aktywności na dzień lub nawet dwa przed badaniem? Kojarzę, że prolaktyna jest bardzo wrażliwa i dosłownie cokolwiek może zaburzać wyniki, nawet jakiś pośpiech, ćwiczenia lub serduszkowanie
    Tak spełniłam te wskazania 😕

12cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • Sylwia_G-K Nowa

Wysłany: 1 kwietnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pozytywny test owulacyjny, więc do dzieła! ☺️

Dołączając się do postanowień to w związku z tym, że w tym roku nasz wielki dzień 👰🏼🤵🏻‍♂️ to musiało wjechać odchudzanko. 😂 Od stycznia post przerywany 16/8 i deficyt kaloryczny. Póki co -5 kg 👌🏻 i udało się wdrożyć picie wody! A całe życie myślałam, że to niemożliwe 😂

Belia, Darrika, ater, MimiM29, assialbnn, karczoch321, Powder, Lisik, Marzycielka94, Olisska, DreamBee, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️33

💒 06.06.2025 r. 😱

Początki starań 03.2025 r. ❤️
    Cykle 23 dni
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja zdążyłam zamówić właśnie taką bluzeczkę ... głupio mi było nie odbierać z paczkomatu, no i odebrałam i leży w szafie nierozpakowana z folipaku, może przyniesie szczęście i się jednak przyda. Niby wiedziałam, że różnie może być i niepotrzebnie zamówiłam, ale był taki przyrost, ponad 200% to pomyślałam, co niby może pójść nie tak? 😬

Ja mam schowane głęboko w szafie skarpetki: 50% mum, 50% dad.
    Ale chyba nigdy ich nie wręczę jako niespodziankę. Po pierwsze kojarzą mi się z tą straconą ciążą. Po drugie jak faktycznie test wyjdzie pozytywny to mąż się pewnie dowie od razu, a póki nie będę miała pewności, że ciąża rozwija się prawidłowo to nie czuję się na siłach jej jakby hmm urealniać takimi rzeczami jak ubranka. Myślę, że ten stres w przypadku powodzenia będzie trzymał długo 😬😅

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    No Kochana, ja tu widzę całkiem ładny cień! 😍 trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkę sikania ✊

Coś widać, od razu zauważyłam jak wysłałaś. Trzymam mocno kciuki! 🤞

karczoch321 lubi tę wiadomość

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny, proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca 🙌🏻 ☺️

No wywołałam Cię do tablicy! Jak tam w nowej pracy? Opowiadaj!

Dodam, że jestem po wizycie u swojego gin-endo i coś tam ruszyło z tym moim Gravesem. Powiedział żartobliwie, że nie chce mnie widzieć przez 2-3 miesiące, że mam nadal brac leki i nie myśleć o usunięciu tarczycy tak mocno. Lubię gościa za jego konkretne podejście, a ma doświadczenie w przypadkach ciężkich i beznadziejnych. Mam się skupić na sobie, nie na leczeniu, a na dziecko jeszcze przyjdzie czas i mi pomoże niezależnie od sytuacji. Także na pewno jeszcze po-strzelcuję tutaj jakiś czas, ale was nie zostawiam. Bo i @ chyba się rozkręca po brązowym plamieniu, więc on zawsze na mnie działa uzdrawiająco. 31 dc, więc ideolo, nie tak jak ostatnio 70.

almost.there, Chochlik12, grazka0022 lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak i proszę się tu ze mnie nie śmiać! Człowiek młody był, głupi i nawet nie znał pojęcia zagnieżdżenia 😅😂 Ale cisnę z siebie do dziś. Eh, piękne czasy błogiej nieświadomości 😂

Ps chociaż dostanę ciążę w nagrodę za wygranie konkursu?!

Loraa, emciak, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

• Claudii Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    O, a ja będę ciekawska, jak nie chcesz to nie odpowiadaj, ale pytanie - z jakiego powodu miałaś usuwanie tarczycy i jak Ci się bez niej żyje? Stoję przed tym dylematem, więc chętnie przeczytam twój punkt widzenia.

Raczej nie miałam wyjścia, bo miałam raka złośliwego z przerzutami na węzły chłonne i w sumie nie było co z niej zostawiać tylko była szybka piłka - w jeden dzień się dowiedziałam o raku a za kilka dni już leżałam na stole operacyjnym 🤪 Żyje mi się całkiem normalnie, jedynie trzeba pamiętać żeby te hormony przyjmować i jestem pod stałą kontrolą Endo i Instytutu Onkologicznego ale szczerze nie widzę żadnej różnicy, a przynajmniej nie mam już tego cholerstwa w sobie ☺️ Z doświadczenia też widziałam, że niestety osoby, które miały wycinany jeden płat to po jakimś czasie lądowały z drugim więc cieszę się, że wszystko wycięte ☺️ Mi jeszcze dodatkowo usunęli przytarczyce 2 bo nie dało się ich uratować bo były zacieki i tutaj trochę gorzej bo trzeba kontrolować też wapń a z tym u mnie już cienko xD

👩‍❤️‍👨 30&31 + 🐶🐱

4cs 🌷

🩸27.03
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Raczej nie miałam wyjścia, bo miałam raka złośliwego z przerzutami na węzły chłonne i w sumie nie było co z niej zostawiać tylko była szybka piłka - w jeden dzień się dowiedziałam o raku a za kilka dni już leżałam na stole operacyjnym 🤪 Żyje mi się całkiem normalnie, jedynie trzeba pamiętać żeby te hormony przyjmować i jestem pod stałą kontrolą Endo i Instytutu Onkologicznego ale szczerze nie widzę żadnej różnicy, a przynajmniej nie mam już tego cholerstwa w sobie ☺️ Z doświadczenia też widziałam, że niestety osoby, które miały wycinany jeden płat to po jakimś czasie lądowały z drugim więc cieszę się, że wszystko wycięte ☺️ Mi jeszcze dodatkowo usunęli przytarczyce 2 bo nie dało się ich uratować bo były zacieki i tutaj trochę gorzej bo trzeba kontrolować też wapń a z tym u mnie już cienko xD

Oj, przykro mi, że musiałaś być postawiona aż tak pod ścianą. Dziękuję, że się tym podzieliłaś. Mam nadzieję, że teraz twoje nieprzyjemne historie zostaną wynagrodzone! 🤗🤍

🤶 29l. 🎅34 l.

• Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    U mnie po podaniu 2 pierwszych tabletek , po 2 godzinach zaczał sie ból brzucha i wizyty w toalecie. Po czym się oczyściłam chodząc co 10 min do łazienki. ja przeszłam to fizycznie OK.
    Więc u każdej inaczej jak widac ..
    Ale czułaś potrzebę chodzić czy tsk leciało, że było to uciążliwe?

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zanim pójdę spać to muszę ponarzekać, dzisiaj już 16 dc, myślałam, że będzie owulka szybko bo coś śluz był rozciągliwy, a potem w sumie nic cisza, no może jest rozciągliwy dosyć, ale tak se i nadal kremowy, wg Flo jutro może być owu ale coś nie czuje tematu, dzisiaj cały dzień mam temperaturę 37,3, czuję się nieźle ale rmtaka przeziębiona 😬 no nic, dzisiaj coś podziałamy i niech to narzekanie zadziała i się ten jajnik jeden lub drugi odezwie, że pracuje. 😜

ater, Powder, Marzycielka94, Zosia667, DreamBee lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja w pierwszej dawce o 13 dostałam 4 tabletki ( 2 dopochwowo i 2 do łyknięcia) lekko bolał mnie brzuch, zaczęłam plamić koło wieczora . Druga dawka 3 tabletki o 17 i kolejne o 21 . Mocno zaczęłam krwawić koło północy.
    A czy potem wyczyściło się wszystko czy był jeszcze zabieg? I jeszcze pytanie: czy to tak leci, że jest tak uciążliwe, by chodzić do łazienki?

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Przepraszam, że w poprzednim miesiącu mało się udzielałam, ale niestety kolejna biel na teście i ta wredna 🐒 całkowicie mnie rozwaliły. Chyba najgorszy moment w całych naszych staraniach. Później się otrzepałam, poprawiłam koronę i działałam dalej.

Chętnie wpisałabym się na testowanie z wami, ale wczoraj widziałam cień cienia kuzyna cienia ( na dwóch testach) ale zrobiło mnie w trąbę bo dzisiaj już tych cieni nie widzę. 🐒 nie ma, ale nie chcę się karmić nadzieją.

Póki co proszę o wpisanie na wolnego strzelca, jak dostanę 🐒 wpiszę się na testowanie. A i obiecuję częściej się udzielać!

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja miałam zamówić i to odkładałam na później... później nie nastąpiło 🥺 to jest jej marzenie mieć rodzeństwo. Mam nadzieję że uda nam się je spełnić 🙂

Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • ater Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja jeszcze zanim pójdę spać to muszę ponarzekać, dzisiaj już 16 dc, myślałam, że będzie owulka szybko bo coś śluz był rozciągliwy, a potem w sumie nic cisza, no może jest rozciągliwy dosyć, ale tak se i nadal kremowy, wg Flo jutro może być owu ale coś nie czuje tematu, dzisiaj cały dzień mam temperaturę 37,3, czuję się nieźle ale rmtaka przeziębiona 😬 no nic, dzisiaj coś podziałamy i niech to narzekanie zadziała i się ten jajnik jeden lub drugi odezwie, że pracuje. 😜

Ja w tym cyklu niewiele miałam takiego rozciągliwego, może ze 2 dni i to tak licho. Także może jakiś śluzowo średnia ta wiosna wszędzie 🧐
    Działaj, działaj i niech się dzieje 🔥

Darrika lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ale czułaś potrzebę chodzić czy tsk leciało, że było to uciążliwe?
    Jak już dość mocno krwawiłam, skrzepami to czułam dyskomfort bo ciężko było leżeć w jakiekolwiek pozycji no i wolałam pójść usiąść na toaletę aby swobodnie mogło wypłynąć to co musi bo było tego dość sporo. Padłam wkoncu ze zmęczenia i nie miałam siły wstać bo dość mocno bolał mnie brzuch więc wtedy było mi wszystko jedno czy mnie "zaleje" .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ