X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Trochę za bardzo się wczoraj nakręciliśmy z mężem po tych badaniach progesteronu 🤡 i stwierdziłam że zrobię test żeby zobaczyć biel i ochłonąć. Tylko ja coś tam widzę. Czy tam według was coś widać?

https://zapodaj.net/plik-aPOjR814HI
    Też coś tam widzę 😜 koniecznie powtórz jutro 🤞

Stokrotka94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️35 👱‍♂️37
    04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oczywiście też biel wizira 😞
    Czego ja się spodziewałam jak zwykle?
    Sama nie wiem ale czuję się mocno niesprawiedliwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 07:09

S_va_88 lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Lani27 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik, wiem jak się czujesz dziś. Tulę mocno i trzymam kciuki za kolejny cykl!🫂

Kokosik lubi tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • Stokrotka94 Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale macie dziewczyny sokoli wzrok. Czyli to chyba nie zwidy :) Dzisiaj po pracy idę do gina bo zlecił mi badania hormonów , badania zrobione i lecę do niego. A dzisiaj zaczął się 8 dzień po owulacji. Test może zrobię za 2 dni no chyba że znowu nie wytrzymam albo ginekolog mi zaleci

• MimiM29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Trochę za bardzo się wczoraj nakręciliśmy z mężem po tych badaniach progesteronu 🤡 i stwierdziłam że zrobię test żeby zobaczyć biel i ochłonąć. Tylko ja coś tam widzę. Czy tam według was coś widać?

https://zapodaj.net/plik-aPOjR814HI
    Zbieraj się i na betę leć 🥳

Stokrotka94 lubi tę wiadomość

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy jest sens wydawać pieniądze i powtarzać wyniki badań nasienia. U nas słabo wyszła ta nieszczęsna morfologia :( suplementujemy też męża od jakiegoś czasu oczywiście.
    Wyniki są co prawda nieaktualne już, bo z października poprzedniego roku. Wtedy lekarz powiedział mi, że przy takiej ilości jest ok i nie ma co się na razie przejmować.
    Jestem ciekawa co myślicie

Koncentracja 60,69 mln
    Całkowita liczna w ejakulacie 103,17 mln
    Odsetek żywych plemników 79%
    Ruch postępowy A 45%
    Ruch wolny postępowy B 9%
    Ruch niepostępowy C 6%
    Nieruchome D 40%
    Morfologia 1%

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddałam dziś krew, mam nadzieję, że beta sobie rośnie ładnie i spokojnie ❤️🤞🏻
    Sprawdzilam też proga. Także wyniki pod wieczór 🫠🥳
    Jak tu wytrzymać teraz hahahha

Olisska, karczoch321, PaulinaNnn, Darrika, frytka, Marzycielka94, Nadzieja32, Kroliczek2411, White1, S_va_88, ater, Meggi_**, Belia, Powder, Paula08, Justa28, Zosia667 lubią tę wiadomość

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani, Kokosik mocno ściskam za te biele 🥺
    Belia! A Ciebie klątwa prowadzącej dopadnie w następnym cyklu! Dopiero 3 dni miesiąca minęły to nie zdążyła jeszcze zadzialac! 😘

Ja siknęłam, tym razem na facelle paskowy, ale widzę tylko pół cienia kreski testowej, więc już odpuszczam. Tamten test zrobił sobie ze mnie prima aprilis, zdarza się… 😞🤷‍♀️

Marzycielka94, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Zastanawiam się czy jest sens wydawać pieniądze i powtarzać wyniki badań nasienia. U nas słabo wyszła ta nieszczęsna morfologia :( suplementujemy też męża od jakiegoś czasu oczywiście.
    Wyniki są co prawda nieaktualne już, bo z października poprzedniego roku. Wtedy lekarz powiedział mi, że przy takiej ilości jest ok i nie ma co się na razie przejmować.
    Jestem ciekawa co myślicie

Koncentracja 60,69 mln
    Całkowita liczna w ejakulacie 103,17 mln
    Odsetek żywych plemników 79%
    Ruch postępowy A 45%
    Ruch wolny postępowy B 9%
    Ruch niepostępowy C 6%
    Nieruchome D 40%
    Morfologia 1%

U nas chyba nadszedł czas wysłać męża na badania. Nie wiem czemu w sumie już z dwa miesiące temu tego nie zrobiliśmy. Ale powiem mu o tym w weekend, bo dziś ma urodziny 🤣

Polecicie miejsce we Wrocławiu gdzie można wykonać takie badania? Jaki to koszt? Na coś w ogóle zwrócić uwagę przy wyborze laboratorium?

Wianek, emciak lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • frytka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chwilę mnie tu nie było, bo ostatnio mam intensywny czas w pracy.. i bardzo już jestem zmęczona tym tygodniem. Dodatkowo od poniedziałku trochę słabo sypiam i już się nakręcam, że przez to nic z tego cyklu nie będzie… obecnie jestem 4dpo, albo 5dpo, w sumie to nie wiem, robiłam test owulacyjny w sobotę i krecha była dużo ciemnejsza, więc ciężko powiedzieć kiedy ta owulka się pojawiła, w sobotę czy niedzielę 🫣 Chciałabym o tym nie myśleć i nie odliczać dni do testowania, ale coś ciężko mi idzie.. I nie mam pojęcia dlaczego, ale w tym cyklu mam jakieś pesymistyczne odczucia, że się nie udało. Mam nadzieję, że mile się zaskoczę.
    Oczywiście powolutku nadrabiam wasze wiadomości, trochę tego jest! Dajecie czadu!
    Tulę wszystkie dziewczyny za biele i 🐒 ! Liczę, że kolejny cykl będzie dla was tym szczęśliwym i w końcu doczekacie się swojego maleństwa ❤️

S_va_88, Powder, Belia, Paula08 lubią tę wiadomość

• brilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    U nas chyba nadszedł czas wysłać męża na badania. Nie wiem czemu w sumie już z dwa miesiące temu tego nie zrobiliśmy. Ale powiem mu o tym w weekend, bo dziś ma urodziny 🤣

Polecicie miejsce we Wrocławiu gdzie można wykonać takie badania? Jaki to koszt? Na coś w ogóle zwrócić uwagę przy wyborze laboratorium?
    W klinikach leczenia niepłodności np w invimed. Przykro mi, że kreska jaśnieje 🫂 Bety nie robiłaś?

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    14 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele 🫂🫂 oby kolejny cykl był ten szczęśliwy .
    A te niewiadome trzymam mocno kciuki 😊

Miłego dnia 🌷

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Prolaktyna 4dc - 25
    Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 6,90
    usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu ⌛
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    W klinikach leczenia niepłodności np w invimed. Przykro mi, że kreska jaśnieje 🫂 Bety nie robiłaś?

Nie, nie miałam jak sie urwać z pracy, a okoliczne laby tylko do 15 czynne. Jutro albo w sobotę okres to się wyjaśni 🤷‍♀️

Ale wrzucam do wspólnej rozkminy, ja tu widzę na górze kawałek kreski. Ale szarej, więc obstawiam testową.
    IMG-4553.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 07:58

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
  • PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Ja oddałam dziś krew, mam nadzieję, że beta sobie rośnie ładnie i spokojnie ❤️🤞🏻
    Sprawdzilam też proga. Także wyniki pod wieczór 🫠🥳
    Jak tu wytrzymać teraz hahahha

A jak tam się czujesz ? 💖
    U mnie wieczorami lekkie plamienie gdzieś tam jeszcze jest w sumie przypomniało mi się że mam nadżerkę o wielkości 50 gr i że to też może być winowajca. Jutro zrobię kolejny przyrost bety i proga. Martwi mnie ten porog. No ale wiem że stresuje się jak go robię i to też ma pewnie wpływ i jestem w „dołku ” jak to Nina napisała.

Kochane tule za biele ♥️
    Klątwa prowadzącej dopiero się rozkręci 😎
    Kokosik wiesz że piłka w grze ⚽️ 🥰

MimiM29, Belia lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch, ja oczywiście widzę 👀 Ale wydaje mi się, że rzeczywiście wcześniej była ciemniejsza i rzucała się od razu w oczy.

Marzycielka94, karczoch321, Olisska lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    14 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch ja też widzę na brzegach cienki włos się odznacza, ech te testy, może faktycznie coś się dopiero mega wcześnie kłuje? W końcu mi turbo cienie wyszły przy becie 3 więc wsio możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 09:00

karczoch321 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94, Olisska, dziękuję, że pytacie! ❤️ U mnie wszystko w porządku – emocjonalnie odcięłam się od tematu starań i czuję, że bardzo mi to służy. 😊 A jak u Was, kochane?

Trochę straciłam kontakt z forum, bo zaczęło mnie przytłaczać. Nie przestaliśmy się starać, ale też nie robimy tego tak intencjonalnie. Skupiam się teraz na nowej pracy, a jednocześnie mam mieszane uczucia – trochę boję się zajść w ciążę na okresie próbnym, choć na razie chyba i tak jest na to małe prawdopodobieństwo… Martwię się też o wyniki męża – trzymamy się diety, ale mamy więcej drobnych "grzeszków" (ciasta, a nawet kilka wizyt w McDonald's 🥹). Czuję, że napięcie wokół tego wszystkiego trochę opada i sama nie wiem, czy to dobrze, biorąc pod uwagę jego wyniki.

AnMiPe, w pracy jest naprawdę dobrze! Mam szkolenia, firma wydaje się świetnie zorganizowana, więc czuję się spokojniejsza i nie martwię się już niestabilnością, jak w poprzednim miejscu. Najtrudniejsze było pożegnanie ze starym zespołem, ale zamknęłam ten rozdział w pełni i mam poczucie spełnienia. ❤️ Zobaczymy, jak będą wyglądać kolejne tygodnie, ale na razie jest super! 😄

Dziękuję dziewczyny, że o mnie pamiętacie ❤️‍🔥

brilka, CrazyDaisy, White1, AnMiPe, Darrika, S_va_88, Meggi_**, Nadzieja32, Zosia667, Mardotka, Olisska, Justa28, Marzycielka94, DreamBee lubią tę wiadomość

15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lani tule za biel 💜
    @Kokosik tulę 🧡
    @Karczoch tak mi przykro ❤️
    Ale jak to Brajan mówi dopóki nie ma małpy...

Ja już po badaniach, dałam dziś na proga i amh

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 ja też coś tam widzę, ale nie mam 100 procent pewności 😅
    chyba musisz powtórzyć test albo beta 😁 trzymam kciuki za Ciebie!

15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Piret Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    To już od interpretacji lekarza zależy, mnie i ginekolog i hematolog na PAI każe brac acard 75 cały cykl, a 150 od pozytywnego testu. Dodatkowo hematolog zaleciła heparynę w ciąży, ale to chyba bardziej ze względu na dodatni antykoagulant tocznia

Faktycznie co lekarz i historia pacjentki to inaczej 😉 w takim razie czekam na swoje wyniki jak na szpilkach 🫨 Trochę się stresuję, samo to że przez 9 lat brałam tabletki antykoncepcyjne które są zdecydowania niewskazane przy nadkrzepliwość … i sam fakt, że po metrotrexacie niedobory kwasu uzupełniałam zwykłym zamiast metylowanym… nikt nie powiedział w szpitalu czy na wizycie lekarz nawet po biochemie, że lepiej brać metylowany a coś czuję że ja tylko taki przyswajam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 08:35

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ➡️
    Nadkrzepliwość ➡️
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ