X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Kroliczek2411 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    U mnie oczywiście też biel wizira 😞
    Czego ja się spodziewałam jak zwykle?
    Sama nie wiem ale czuję się mocno niesprawiedliwie.
    Przykro mi :( 🫂 .

Kokosik lubi tę wiadomość

👩🏼30l 🧔🏻‍♂️41l
    Ona :
    TSH: 1,85 mlU/l
    FT4 : 15,75 pmol/l
    FT3 : 4,28 pmol/l
    Glukoza na czczo 102
    ( 🥗dieta z niskim IG )
    🔹 badanie nasienia :
    -Morfologia 4%
    -ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
    (A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
    ❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
    Starania o rodzeństwo od 01/2023
    10/24 cb❤️‍🩹
    12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
    03/2025 starania wznowione 🤞🏻
  • Piret Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Trochę za bardzo się wczoraj nakręciliśmy z mężem po tych badaniach progesteronu 🤡 i stwierdziłam że zrobię test żeby zobaczyć biel i ochłonąć. Tylko ja coś tam widzę. Czy tam według was coś widać?

https://zapodaj.net/plik-aPOjR814HI

Jasne, że coś widać ☺️ kciuki 🤞🤞🤞

Stokrotka94 lubi tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ➡️
    Nadkrzepliwość ➡️

Wysłany: 3 kwietnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś zatestuję jak przyjadę do domu 😬 dziś 10 dpo
    , wiem że już dłużej Brajan nie wytrzyma 🫣😂.

Darrika, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość

👩🏼30l 🧔🏻‍♂️41l
    Ona :
    Glukoza na czczo 102
    ( 🥗dieta z niskim IG )
    🔹 badanie nasienia :
    -Morfologia 4%
    10/24 cb❤️‍🩹
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    @Marsi w takim razie wpisuje cię do wolnych strzelców i czekamy na update.
    @PaulinaNnn beta piękna! Pięknie rośnijcie! Czy konsultowałaś progesteron z lekarzem?
    @Cebulka35 czekamy! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    @Ragazza przykro mi 🫂

Ehh dziewczyny sama nie wiem po co to odwlekam. Jestem żałosna trochę ale nie lubię takich zabiegów. Wolałabym do tego nie podchodzić. Ale okej, macie rację. Nie będę odwlekać. Jak w kwietniu nie wyjdzie to ogarniam drożność. Ale już niedługo zadzwonię do szpitala ile wcześniej trzeba to w ogóle ogarniać.
    Natomiast póki co nie jestem jakoś szczególnie załamana tym okresem. Psychicznie. Jestem dobrej myśli. ❤️
    Ja bym robiła jak najszybciej. Nie odwlekają, będziesz miała z głowy. I 🫂za 🩸.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼

Wysłany: 3 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Nie, nie miałam jak sie urwać z pracy, a okoliczne laby tylko do 15 czynne. Jutro albo w sobotę okres to się wyjaśni 🤷‍♀️

Ale wrzucam do wspólnej rozkminy, ja tu widzę na górze kawałek kreski. Ale szarej, więc obstawiam testową.
    IMG-4553.jpg
    Coś sie tam czai 🤔
    Beta rozwieje wątpliwości.

👩🏼30l 🧔🏻‍♂️41l
    Ona :
    Glukoza na czczo 102
    ( 🥗dieta z niskim IG )
    🔹 badanie nasienia :
    -Morfologia 4%
    10/24 cb❤️‍🩹
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Belia, przykro mi bardzo 🫂
    Ja już jestem w domku
    Dobrze że już w domku.
    Jak się czujesz? Ile dostałaś zwolnienia lekarskiego?

Marty.Na lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dziś testowałam żeby sprawdzić czy ovitrelle się wypłukał i już mam biel dziś 9DPO a aplikacja mi przestawała dzień owulacji na dzień wcześniej 😅

S_va_88, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50
    Brak owulacji od 08.24❌

Stymulacja lametta 03.25
    Lewy jajnik 23mm i 16mm ovitrelle 21.03
    3DPO prog 24,5 ng/ml est 38,9 pg/ml
    7DPO prog 22,6 ng/ml est 206 pg/ml

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa28 wrote:
    Wykupiłam te badania i 500 zł poszło 😬 no nic przynajmniej z wynikami na świeżo pójdę do nowego gina 🤷‍♀️ jeszcze się mój narzeczony zreflektował i jutro będzie się umawiał na swoje badania płodności, więc chociaż to mnie cieszy. Wyjątkowo czuję powera do dalszych działań w tym miesiącu, więc muszę wykorzystać dobry nastrój 😅
    Maj będzie być mój, nie może być inaczej 😁

A za was dziewczyny trzymam mocno kciuki! 🤞 Dajcie czadu w tym miesiącu niech pierwsza strona będzie wypełniona kwiatuszkami 🙈
    🩷za pozytywne nastawienie. Super że Men też idzie na badania. Nowy miesiąc, nowy lekarz 👍🥰

Justa28 lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Marzycielka94, Olisska, dziękuję, że pytacie! ❤️ U mnie wszystko w porządku – emocjonalnie odcięłam się od tematu starań i czuję, że bardzo mi to służy. 😊 A jak u Was, kochane?

Trochę straciłam kontakt z forum, bo zaczęło mnie przytłaczać. Nie przestaliśmy się starać, ale też nie robimy tego tak intencjonalnie. Skupiam się teraz na nowej pracy, a jednocześnie mam mieszane uczucia – trochę boję się zajść w ciążę na okresie próbnym, choć na razie chyba i tak jest na to małe prawdopodobieństwo… Martwię się też o wyniki męża – trzymamy się diety, ale mamy więcej drobnych "grzeszków" (ciasta, a nawet kilka wizyt w McDonald's 🥹). Czuję, że napięcie wokół tego wszystkiego trochę opada i sama nie wiem, czy to dobrze, biorąc pod uwagę jego wyniki.

AnMiPe, w pracy jest naprawdę dobrze! Mam szkolenia, firma wydaje się świetnie zorganizowana, więc czuję się spokojniejsza i nie martwię się już niestabilnością, jak w poprzednim miejscu. Najtrudniejsze było pożegnanie ze starym zespołem, ale zamknęłam ten rozdział w pełni i mam poczucie spełnienia. ❤️ Zobaczymy, jak będą wyglądać kolejne tygodnie, ale na razie jest super! 😄

Dziękuję dziewczyny, że o mnie pamiętacie ❤️‍🔥

Chochliku, właśnie mi też Mignęło że się odważyłaś i zmieniłaś pracę. Witaj w klubie! Ja też dopiero zaczelam i jestem na razie bardzo zadowolona is spokojna. Pierdyliard szkoleń ale jestem wszystkiego bardzo ciekawa.
    U nas też napięcie opadło. Te 3 miesiące mam wrażenie, że szybko miną w natłoku nowych wrażeń więc nie martwię się staraniami w tym czasie. Niezmiennie trzymam kciuki i zanim się obejrzymy będziemy na kontraktach na czas nieokreślony :)

Chochlik12, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    karczoch321 ja też coś tam widzę, ale nie mam 100 procent pewności 😅
    chyba musisz powtórzyć test albo beta 😁 trzymam kciuki za Ciebie!

Na betę nie idę, chyba, że nie dostanę okresu :)

Jak dostanę okres to będzie znaczyło, że być może czaił się jakiś biochem i ta informacja mi wystarczy.
    A jak beta wyjdzie pozytywna, ale mimo wszystko okaże się, że to Biochem i też jednak dostanę okres to czuję, że tego nie dźwignę jeszcze w tym momencie 🙃

Dziś i jutro mam wolne. Jedziemy z mężem na motorki, więc będę miała głowę zajęta i nie będę tego rozkminiac. Zacznę w sobotę, jak mi się małpa nie zacznie 😅

Chochlik12, S_va_88, Powder, Olisska, Zosia667 lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    U mnie beta z 90 na 161 😞 nie podwoiła się 😞
    Ale poczekaj, poczekaj. Przyrost w normie to 66 %, więc mi się wydaje że jest dobrze u Ciebie wszystko. W jakich dniach robiłaś tą krew?
    👍Trzymam kciukasy

PS. Już widzę kiedy krew była robiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 09:25

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Chochliku, właśnie mi też Mignęło że się odważyłaś i zmieniłaś pracę. Witaj w klubie! Ja też dopiero zaczelam i jestem na razie bardzo zadowolona is spokojna. Pierdyliard szkoleń ale jestem wszystkiego bardzo ciekawa.
    U nas też napięcie opadło. Te 3 miesiące mam wrażenie, że szybko miną w natłoku nowych wrażeń więc nie martwię się staraniami w tym czasie. Niezmiennie trzymam kciuki i zanim się obejrzymy będziemy na kontraktach na czas nieokreślony :)

Ooo, super ❤️‍🔥 Nie czujesz się jakoś chorze zobligowana do wierności pracodawcy? Ja tak mam - mam poczucie teraz, że zajście w ciąże jest jakieś... nie fair... ale z drugiej strony, zawsze do końca ciąży można pracować... 🤣
    u mnie umowa na czas nieokreślony dopiero po roku i 3 miesiącach, albo i później? (teraz mam umowę ma 3 miesiące, a potem na rok)

S_va_88, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Belia widzę w stopce mutacje MRHFR czy to z tego względu zażywasz acard i czy codziennie? Pytam bo czekam właśnie na wyniki badania odnośnie trombofili i nie wiem czego się spodziewać … jeśli wyjdą choć dwie mutacje czeka mnie heparyna przez całą ciążę aż do porodu? 🫣
    Hej. Mi lekarz acard 75 zalecił przy staraniach a jak wyłapę ciążę to 150 odrazu. Mówił że przeciw zakrzepowo. Więc biorę😏😅

Piret lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Na betę nie idę, chyba, że nie dostanę okresu :)

Jak dostanę okres to będzie znaczyło, że być może czaił się jakiś biochem i ta informacja mi wystarczy.
    A jak beta wyjdzie pozytywna, ale mimo wszystko okaże się, że to Biochem i też jednak dostanę okres to czuję, że tego nie dźwignę jeszcze w tym momencie 🙃

Dziś i jutro mam wolne. Jedziemy z mężem na motorki, więc będę miała głowę zajęta i nie będę tego rozkminiac. Zacznę w sobotę, jak mi się małpa nie zacznie 😅

Rozumiem karczoszku ♥️

15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Dobrze że już w domku.
    Jak się czujesz? Ile dostałaś zwolnienia lekarskiego?
    Tylko tydzień...ale mam zamiar iść do psychologa, więc mam nadzieję, że wypisze więcej. Dziś boli mnie trochę bardziej,niż wczoraj. Co robić, by uniknąć zrostów?
    Mimo, że jestem,to w domu jest dziwnie, smutno. Jest inaczej

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Zatestowałam i tak jak myślałam biel razi po oczach. Także czekam na @ i zaczynam kolejny cykl starań. Kolejne testowanie zapewne pod koniec miesiąca, ale kiedy konkretnie to napiszę jak już mi się nowy cykl zacznie.

Smutno, bo dosłownie z 1 kwietnia minął mi rok starań, ale liczę że 13 będzie dla mnie szczęśliwą liczbą i w kwietniowym cyklu coś zaskoczy.

Nowe postanowienie z tego tytułu:
    - nie nakręcać się i nie myśleć o objawach zaraz po owu, czyli walka z brajanuszem by się uspokoił 🤣
    🫂

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Trochę za bardzo się wczoraj nakręciliśmy z mężem po tych badaniach progesteronu 🤡 i stwierdziłam że zrobię test żeby zobaczyć biel i ochłonąć. Tylko ja coś tam widzę. Czy tam według was coś widać?

https://zapodaj.net/plik-aPOjR814HI
    Obawiam się, że też bym się nakręciła. 👍Trzymam kciukasy🩷

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    U mnie oczywiście też biel wizira 😞
    Czego ja się spodziewałam jak zwykle?
    Sama nie wiem ale czuję się mocno niesprawiedliwie.
    Przytulam za ⚪

Kokosik lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Tylko tydzień...ale mam zamiar iść do psychologa, więc mam nadzieję, że wypisze więcej. Dziś boli mnie trochę bardziej,niż wczoraj. Co robić, by uniknąć zrostów?
    Mimo, że jestem,to w domu jest dziwnie, smutno. Jest inaczej
    Odpoczywaj ile potrzebujesz, nic nie dźwigaj, bierz przeciwbólowe i za kilka dni na pewno fizycznie poczujesz się lepiej. Psychicznie niestety trwa to trochę dłużej.. więc jak najbardziej wizyta u psychologa może się przydać

👱‍♀️35 👱‍♂️37
    04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Cebulka35 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Ale poczekaj, poczekaj. Przyrost w normie to 66 %, więc mi się wydaje że w normie u Ciebie wszystko. W jakich dniach robiłaś tą krew?
    👍Trzymam kciukasy

Zawsze byłam przekonana, że beta musi się przynajmniej podwoić w 48 h, a Im większy przyrost, tym jeszcze lepiej.

Beta robiona w 10 i 12 dpo. Wiec mocny start, a potem przyhamowanie.
    Jutro powtórzę.

S_va_88, assialbnn lubią tę wiadomość

36👩‍❤️‍💋‍👨55

8 cs

beta hCG
    31.03 - 90,1
    02.04 - 160

Walcz Kropeczko ❤️
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ