Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Ritkaa wrote:No dobra, diagnostyka problemu to jedno a to że dzieje się coś potencjalnie ryzykownego to drugie. Dziewczyny jak coś was niepokoi to zawsze chodźcie po drugą opinię do innego ginekologa. Smutna prawda jest taka że połowa z nich potrafi tylko przepisać antykoncepcję
Z tymi wizytami u innych ginekologów to racja, warto mieć drugą opinię, ale ważne by się dobrze rozeznać. Ja byłam u 5 różnych, bardzo polecanych i mimo roku starań czuję się tak, jakbym cały czas była na początku. Żaden nic nie mówi, nie kieruje na badania... wszystko robię na swoją rękę i jedyne co słyszę to by przychodzić przed owulacją na monitoring. Ostatnio zawitałam do kliniki niepłodności na wizytę u ginekologa i też nic się nie dowiedziałam. Po prostu nie wiem już czy to jeden wielki cyrk, a ja jestem jakimś egzemplarzem doświadczalnym, czy co? Jak w kwietniu nie zaskoczy to idę chyba ogarnąć drożność, też na własną rękę, chyba że na najbliższej wizycie czegoś w końcu się dowiem i pójdzie coś do przoduS_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Ritkaa wrote:No wiesz, u mnie też niby występuje raz na kilka miesięcy ale podczas starań nie za bardzo chodzi o to żeby się starać i walczyć o stuprocentowo naturalny cykl tylko żeby w tą ciążę zajść i ją utrzymać. Nie jestem jakimś guru, ale szczerze wątpiłabym w jakość tej owulacji która przyjdzie w końcu po 4 miesiącach, chociaż - są twoje dzieciaki i to dobrze wróży
Weź jeszcze wyceluj w taka owulacjęS_va_88 lubi tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Dziękuję, nie jest źle. Dziś mnie brzuch boli dosyć mocno momentami jak na @ i chodzę do toalety sprawdzać czy wszystko ok. Ale na szczęście jest ok🤞🏻
Cały czas się trochę martwię, żeby nic się nie zepsuło i proszę kropeczke żeby się tam trzymała 🥰🕊️
Wiem że takie bóle się zdarzają bo zachodzą tam duże zmiany. Ale z tyłu głowy mam różne scenariusze 🫠
Z tym progiem może do lekarza idź nawet rodzinnego, wiem że chyba się wspomagacz jakimś w tabletkach?
Zawsze to osóba, która zna się na tym i coś pomoże, nawet uspokoi.
A ogólnie jak się czujesz?
Też się martwię. Tak konsultowałam to z lekarzem powiedział że to normalne i że jest badany skokowo, a plamienie że implantacja i jeżeli jest skąpe to nie ma co się martwić. No i kazał robić bety jak to wygląda.MimiM29 lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
MimiM29 wrote:Dziękuję, nie jest źle. Dziś mnie brzuch boli dosyć mocno momentami jak na @ i chodzę do toalety sprawdzać czy wszystko ok. Ale na szczęście jest ok🤞🏻
Cały czas się trochę martwię, żeby nic się nie zepsuło i proszę kropeczke żeby się tam trzymała 🥰🕊️
Wiem że takie bóle się zdarzają bo zachodzą tam duże zmiany. Ale z tyłu głowy mam różne scenariusze 🫠
Z tym progiem może do lekarza idź nawet rodzinnego, wiem że chyba się wspomagacz jakimś w tabletkach?
Zawsze to osóba, która zna się na tym i coś pomoże, nawet uspokoi.
A ogólnie jak się czujesz?MimiM29 lubi tę wiadomość
-
MimiM29 mnie dopiero wczoraj przestało boleć podbrzusze jak na @, a dziś mijają 2 tygodnie od pozytywnego testu. Bywały dni, że bolało naprawdę mocno. Też mnie to stresowało, ale i internety i dziewczyny na fioletowej stronie i moje koleżanki potwierdzają, że ten ból jest normalny
A dziś np. nie mam praktycznie żadnych objawów i dobrze, że wczoraj zrobiłam betę, bo dziś już bym świrowała 🤪MimiM29, PaulinaNnn, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353 -
PaulinaNnn wrote:Też się martwię. Tak konsultowałam to z lekarzem powiedział że to normalne i że jest badany skokowo, a plamienie że implantacja i jeżeli jest skąpe to nie ma co się martwić. No i kazał robić bety jak to wygląda.
PaulinaNnn lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳 -
@Bella_33 @Nadzieje32 dziękuję dziewczyny za slowa otuchy 🥰 trochę mi lepiej po Waszych słowach. Postaram się tak nie wariować ☀️
PaulinaNnn, Nadzieja32, S_va_88 lubią tę wiadomość
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳 -
MimiM29 wrote:Zobaczysz, że wszytko się fajnie uloży, plamienia się skończąi odetchniesz w spokoju. Trzymam za Was kciuki 👍🏻🥰
Oby ♥️ stresuje się i wiem że to Też nie jest dobrze ale wiecie same jak to jest. Pierwsza ciąża ja nie wiem co i jak. 🙄 ja za Was też 💖 a boli brzucha jako takich nie mam gdzieś czasem coś złapie ale plecy bolą trochę.MimiM29, S_va_88 lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Cześć 😉
Ten wątek to jest jakaś torpeda! Nadrobiłam biegiem na przerwie w pracy ale ciężko się udzielać przy takiej ilości wiadomości 😁
Belia strasznie mi przykro, obyś w przyszłym miesiąca otrzymała nagrodę na prowadzenie wątku🫶🏼
Ragazza tulę za wredną 🐒
Lani27 nie puszczam kciuków🤞🏼
Marty.Na dobrze, że już jesteś po i w domu. Mimo tej pustki i smutku, wierzę że każdego dnia będziesz czuła się odrobinę lepiej🩷
White, Kokosik obyście jutro miały miłą niespodziankę🤞🏼
Ja dzisiaj idę do lekarza sprawdzić stan pęcherzyków. Od czasu do czasu odczuwam oba jajniki, mam nadzieję, że owulka nadchodzi. Śluz jest, chęci na ❤️też także działamyMarty.Na, Belia, Kroliczek2411, ater lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
@Nayeli niestety u Kokosika biało, a u mnie @ 😔
Trzymam kciuki za wizytę 🤞S_va_88 lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
Bella_33 wrote:No właśnie też się zdziwiłam że nie dostałam nic na wywołanie.
Zleciła jeszcze badania , FSH , LH, estradiol, TSH, FT4, glukoza, insulina, testosteron , SHGB, Wit. D3 ,
I wizyta za 3 miesiące , z tym że dodała: że jeśli miesiączka przyjdzie to FSH 3-5 dzień cyklu żeby zrobić , trochę mi kopara opadła
Cukier w normie wyszedł , insulina podwyższona , testosteron również sporo poza normą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 11:53
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Hej dziewczyny,
Udało mi się Was nadrobić przy śniadaniu w pracy.
U mnie też zawieszenie 31 dc i brak małpy, no ale cóź. We wtorek juz nie brałam estrofemu, a z tego co czytałam od odstawienia musi minąć 2-5 dni, mam nadzieje, ze nie dłużej, ale chyba nie bo coś tam mnie pobolewa.
Start starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Bella_33, 137 dni????
Zwariowałbym. Uwazam tak jak dziewczyny, ja duphaston dostałam w 37 dc na 5 dni i w sumie prawie od razu po odstawieniu przyszedłMimiM29, Bella_33, Ritkaa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
White1 wrote:@Nayeli niestety u Kokosika biało, a u mnie @ 😔
Trzymam kciuki za wizytę 🤞
Oj to mi umknęło... przykro😔
Niech się małpa szybko kończy!
Zając dał dupy😠jakkolwiek by to nie zabrzmiało🤣White1, Powder, Meggi_**, S_va_88, assialbnn lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
PaulinaNnn wrote:Oby ♥️ stresuje się i wiem że to Też nie jest dobrze ale wiecie same jak to jest. Pierwsza ciąża ja nie wiem co i jak. 🙄 ja za Was też 💖 a boli brzucha jako takich nie mam gdzieś czasem coś złapie ale plecy bolą trochę.
S_va_88, White1, PaulinaNnn, ater, assialbnn, Zosia667 lubią tę wiadomość
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳 -
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj testowałam drugi raz, w aptece najbliższej mieli tylko test Bejbi.
https://zapodaj.net/plik-oOdI1QU4nN
Aktualnie objawów brak jakichkolwiek, okresowych też nie (już dwa dni po terminie 🐒)MimiM29, Meggi_**, Piret, S_va_88, Bella_33, White1, Kroliczek2411, Nayeli, Ritkaa, Darrika, Agat99, Olisska, Belia, ater, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Marsi wrote:Cześć dziewczyny,
Aktualnie objawów brak jakichkolwiek, okresowych też nie (już dwa dni po terminie 🐒)Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳 -
Dziewczyny tulę mocno za biele i okresy, jeszcze przyjdzie ten dzień z dwiema kreseczkami na teście, mocno w to wierzę 🌸🤞🏻🩷🫂
U mnie powoli się odpala okołoowulacyjny Brajan i już kombinuję, kiedy przed Maltą iść na monitoring 🤪 dzisiaj 7dc, od jutra wjeżdżam z owulakami i zobaczymy co w tym miesiącu przyniesie cykl. Czy znowu taki szybcioch w 12dc, czy bliżej 15dc. Aczkolwiek tak szczerze, w środku nie mam wielkich nadziei na ten cykl z wynikami męża. Chociaż jak oglądaliśmy filmik z wojownikami, to kilku nie oznaczyli (badanie komputerowe), więc może ten wynik jest trochę lepszy. Chcemy i tak po suplach powtórzyć badanie za 3 miesiące.
Tylko mam pytanie - jak myślicie, jest sens iść wcześniej do specjalisty, czy jeszcze się wstrzymać i dopiero z powtórzonymi? Dostałam polecenie do dr Rawskiego, myślałam, że to random, a jego nazwisko padło nawet tutaj na forku 🙈😂💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Marsi widać widać 🤞
Mimi a powtarzasz betę? Czy gdzies nie zanotowałam 😅
Ja dziś mam urodziny, więc jakis taki nostalgiczny czas 😆 kolejny rok przeleciał niewiadomo kiedy 🙈White1, MimiM29, PaulinaNnn, Kroliczek2411, Darrika, Nadzieja32, Belia, assialbnn, Justa28 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀 -
Marsi wrote:Cześć dziewczyny,
Aktualnie objawów brak jakichkolwiek, okresowych też nie (już dwa dni po terminie 🐒)
Wybierasz się na betę?20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼