Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi wszystkiego najlepszego!! Życzę Ci dwóch kreseczek na teście ciążowym przy najbliższej okazji 🤞🏻🥂🎂
Meggi_** lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Meggi_** wrote:Marsi widać widać 🤞
Mimi a powtarzasz betę? Czy gdzies nie zanotowałam 😅
Ja dziś mam urodziny, więc jakis taki nostalgiczny czas 😆 kolejny rok przeleciał niewiadomo kiedy 🙈Meggi_** lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
[uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]
Szanowne Panie,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.
Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam serdecznie,
Wiktoria DubielPowder, Dżozu, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam urodziny, więc jakis taki nostalgiczny czas 😆 kolejny rok przeleciał niewiadomo kiedy 🙈
Tak, dziś robiłam rano druga betę i czekam na wyniki 🤞🏻Nayeli, Nadzieja32, Meggi_** lubią tę wiadomość
Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳 -
MimiM29 wrote:U mnie to samo 1 ciąża, a że wiecie narazie o niej tylko Wy i mój M, to nawet człowiek nie ma z kimś doświadczonym pogadać w realu. Dobrze, że mamy tu siebie 🥰❤️
Dokładnie to samo jest u mnie 😁 nadal nikt nie wie oprócz Was i męża 😀
Gdzieś tam wypytuję trochę to właśnie koleżanka mi mówiła że okolice spodziewanej miesiączki miała plamienia i już tampony kupiła bo myślała że się rozkręci ale tydzień po robi test (przed wyjazdem na imprezę ) a tu dwie kreski. Trochę mnie uspokoiła bo u niej też trwały kilka dni.MimiM29, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Ja dziś mam urodziny, więc jakis taki nostalgiczny czas 😆 kolejny rok przeleciał niewiadomo kiedy 🙈
Wszystkiego najlepszego! Miłego świętowania dzisiaj i przy najbliższym testowaniu niech się pojawi piękny prezent🥳🥰Meggi_** lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
wiwiktoria wrote:[uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]
Szanowne Panie,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.
Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam serdecznie,
Wiktoria Dubiel
Proszę z mojej strony poszłoStart starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
W związku z panującym trendem i ja zmieniam miniaturkę. Przyznam, że bardzo się przyzwyczajam do Waszych i ciężko się przestawić bo jestem wzrokowcem, ale niech mi moja Bunia przyniesie szczęście w tym miesiącu i Wam ,,umili" moje posty🥰
Marty.Na, emciak, MimiM29, Darrika, Powder, AnMiPe, Meggi_**, Idawoll, Justa28, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
Powodzenia dziewczyny w kwietniuu!!
White1, Darrika, kasialinkaa, Powder, Nayeli, Meggi_**, Justa28, Marzycielka94, DreamBee, Zosia667 lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️chwilowy brak starań z pomocą medyczną
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Wszystkiego najlepszego!
Na betę wybiorę się chyba dopiero aż po weekendzie, teraz mam taki czas zalatany, że jedyne co mnie ratuje to testowaćMeggi_**, Belia lubią tę wiadomość
-
Sto lat Meggi
U mnie Brajan chyba zaczyna swoją comiesięczną rozpierduchę i nie pomaga mi fakt, że teraz w messengerze dodano opcję takiego chata GPT więc domyślcie się jak wygląda moja konwersacja xD
Czy jest na pokładzie ktoś w 23 dc i około 9-10 dpo kto już traci zdrowy rozsądek? Pewnie Zosia, moja forumowo-cyklowa siostra też jest na podobnym etapie - jak tam sytuacja z plamieniami u Ciebie kochana?Meggi_**, Kociara20996, S_va_88 lubią tę wiadomość
Rocznik '91
5 CS 🪹
*cykle 26-27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
Czekam na Ciebie Bejbiku 👶 -
emciak wrote:Sto lat Meggi
U mnie Brajan chyba zaczyna swoją comiesięczną rozpierduchę i nie pomaga mi fakt, że teraz w messengerze dodano opcję takiego chata GPT więc domyślcie się jak wygląda moja konwersacja xD
Czy jest na pokładzie ktoś w 23 dc i około 9-10 dpo kto już traci zdrowy rozsądek? Pewnie Zosia, moja forumowo-cyklowa siostra też jest na podobnym etapie - jak tam sytuacja z plamieniami u Ciebie kochana?
Zdrowy rozsądek w 9-10 dpo? A co to? Nie znamWhite1, emciak, Nana11, S_va_88 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
emciak wrote:Sto lat Meggi
Czy jest na pokładzie ktoś w 23 dc i około 9-10 dpo kto już traci zdrowy rozsądek? Pewnie Zosia, moja forumowo-cyklowa siostra też jest na podobnym etapie - jak tam sytuacja z plamieniami u Ciebie kochana?emciak lubi tę wiadomość
32 👧🏻👦🏼33
🧑🧑🧒 5,5 roku - starania o rodzeństwo 🥹
Start - czerwiec 2023
22 c.s. - ⏸️ brak
Nasienie - 🆗
Badanie HSG - styczeń 2025 🆗
Stymulacja AROMEK - 4 cykle - owulacja piękna, dzidzi brak
Aktualnie - OVOSICARE ferlity -
Ja tak samo jak Nayeli, jestem wzrokowcem i nie mogę się przyzwyczaić do nowych avatarow 🤣 mam wrażenie że pół forum nagle ma kotki na profilowym i czytam nicki po 5 razy 😂
Podjęłam decyzję, że jeśli teraz w kwietniu nic nie pyknie, to odkładamy starania na kilka miesięcy. Będę toczyć walkę z moją otyłością i brać leki, przy których nie będę się mogła starać, ale wierzę że to dobra decyzja i wpłynie nie tylko pozytywnie na mnie, moje samopoczucie i wygląd, ale może też sprawi że później nawiedzi mnie w końcu jakiś kropek 🤭 i tak już jestem w teamie #nierodzew2025 więc co mi tam te parę miesięcy 🤣 łudzę się że może to jest nasz brakujący puzzelek, skoro wszystko jest ku*wa w normie 😆
Edit: oczywiście nadal będę czytać forum bo się z wami bardzo zżyłam, będę kibicować jako wolny strzelec jakiś czas 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 13:26
Meggi_**, grazka0022, Powder, Belia, Idawoll, Darrika, MimiM29, Nayeli, emciak, Kroliczek2411, Mardotka, karczoch321, Justa28, PaulinaNnn, Marzycielka94, Wianek, S_va_88 lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
Czy my mamy na forum jakiś wątek gdzie ktoś interpretuje wyniki badań krwi? Wizyta dopiero pod koniec kwietnia. To co wiem to wiem ale są nazwy które mi nic nie mówią
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️chwilowy brak starań z pomocą medyczną
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Olisska wrote:Ja tak samo jak Nayeli, jestem wzrokowcem i nie mogę się przyzwyczaić do nowych avatarow 🤣 mam wrażenie że pół forum nagle ma kotki na profilowym i czytam nicki po 5 razy 😂
Podjęłam decyzję, że jeśli teraz w kwietniu nic nie pyknie, to odkładamy starania na kilka miesięcy. Będę toczyć walkę z moją otyłością i brać leki, przy których nie będę się mogła starać, ale wierzę że to dobra decyzja i wpłynie nie tylko pozytywnie na mnie, moje samopoczucie i wygląd, ale może też sprawi że później nawiedzi mnie w końcu jakiś kropek 🤭 i tak już jestem w teamie #nierodzew2025 więc co mi tam te parę miesięcy 🤣 łudzę się że może to jest nasz brakujący puzzelek, skoro wszystko jest ku*wa w normie 😆
Edit: oczywiście nadal będę czytać forum bo się z wami bardzo zżyłam, będę kibicować jako wolny strzelec jakiś czas 😊
Trzymam kciuki za Twoją drogę! I wierzę, że tak jak mówisz to jest ten brakujący puzzel. Nigdy nie wiemy co nas podświadomie blokuje🤞🏻🩷Olisska, Nana11 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Kokosik bardzo mi przykro 🫂 każda z nas ma takie gorsze cykle. Będzie dobrze!
Karczoch321 niech pierwsza rzuciła kamień ta, której nadziei nie zrobił poczasiak. Przykro mi 🫂 Jeżeli jednak to jakiś Biochem to dobrze rozumiem dlaczego nie chcesz iść na betę. ❤️
MimiM29 kciuki zaciśnięte i czekamy na betę 🤞🏼 ale wiem, że będzie wystrzelona 🧨
Kociara20996 chyba jeszcze trochę za wcześnie na testowanie. Oby jeszcze ruszyło 🤞🏼
Darrika po moim pierwszym biochemie miałam niestety zamiast owulacji torbiel a po drugim bardzo szybką owulację więc faktycznie to nie jest tak, że Biochem nie wpływa na nic i jednak jakieś wahania są.
White1 to nawet nie wpisuje ci 🩸 tylko od razu przepisuje na 30.04.
Meggi_** wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń! 🥳🥳🥳Darrika, Meggi_**, Kokosik, White1, MimiM29, Kociara20996 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Dziękuję Wam bardzo dziewczyny, oby się wszystko spelnilo ❤️❤️❤️
Olisska i ja się odnaleźć nie mogę, ale milutko generalnie sie patrzy na te zwierzaczki 😊 rób tak aby Tobie bylo jak najlepiej, fajnie jest mieć plan działania 🙂Olisska, Marty.Na, S_va_88 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀 -
Meggi_** wrote:Ja dziś mam urodziny, więc jakis taki nostalgiczny czas 😆 kolejny rok przeleciał niewiadomo kiedy 🙈
Kochana spełnienia tego najważniejszego marzenia! 🤍✨
Meggi_** lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!