Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel (10dpo). Mam przeczucie ze szybko mi sie nie uda, albo wcale

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Monia 🫂, nie puszczam kciuków, bo jest jeszcze wcześnie. 🤞

Monia• lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kathrine32 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachomikowalam poranne siusiu i jeszcze podjadę przed pracą kupić jakiś test, bo nie mam w domu żadnego 😂 Dziś 11dpo, więc zrobię dla świętego spokoju.

Kompotlinka, KamilaAnt2026, Monia• lubią tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że powtórzyłam test i niestety dalej biało, więc już odpuszczam i po prostu czekam na okres 😔

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Iza bardzo mi przykro... 🫂

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś do ginekologa. Pierwszy raz będę rozmawiać o staraniach w czasie teraźniejszym. Zawsze to było, że mamy w planie, że nie długo, jeszcze nie teraz. Więc bardziej teoretyzowanie. A dzisiaj mam tam wejść i powiedzieć „staramy się o dziecko” i wiecie co? Mam jakąś straszną tremę 🙈

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Idę dziś do ginekologa. Pierwszy raz będę rozmawiać o staraniach w czasie teraźniejszym. Zawsze to było, że mamy w planie, że nie długo, jeszcze nie teraz. Więc bardziej teoretyzowanie. A dzisiaj mam tam wejść i powiedzieć „staramy się o dziecko” i wiecie co? Mam jakąś straszną tremę 🙈
    W pełni Cię rozumiem! Mnie to czeka, jeśli nie uda nam się w 2 kolejnych cyklach i jak o tym myślę, to już mnie ściska. 😆 Ale ja generalnie stresuje się wszystkimi wizytami i procedurami medycznymi.
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 08:32

dzydzy lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ze wszystkimi bielami — ściskam Was mocno :(

Powiem Wam, że zmagam się z plamieniami przed @. Po około 5 miesiącach starań poszłam na NFZ do mojej ginekolog, mając już wykonane na własną rękę badania — m.in. prolaktynę i progesteron (przez 3 kolejne miesiące). Powiedziałam jej, że staramy się o dziecko od września, ale na razie bez efektów, i że martwią mnie te plamienia, bo zaczynają się nawet 7 dni przed @, co wydaje mi się niepokojące.

Dałam jej wyniki, a ona rzuciła nimi i zapytała, po co w ogóle je robię — że przecież trzeba starać się rok, a do roku to normalne że moze nie wychodzić. Rozpłakałam się i poczułam, jakby ktoś mnie uderzył w twarz. Zaczęłam się zastanawiać, czy może faktycznie przesadzam, chociaż intuicja podpowiadała mi, że coś jest nie tak.

Ostatecznie wymusiłam na niej skierowanie na dodatkowe badania — m.in. ferrytynę. Wyszło, że mam tylko 17 ng/ml. Ale już z wynikami poszłam prywatnie i już do niej nie wróciłam.

W każdym razie — warto iść do lekarza i walczyć o swoje. A jeśli poczujecie się zlekceważone, to szukajcie dalej. Trzymam kciuki za Wasze wizyty 💛

Kompotlinka, Monia• lubią tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam test zgodnie z terminem, na który się zapisałam ale jest dopiero 8dpo, nawet Wam nie wrzucam testu natomiast widzę tam cień i pojechałam na betę bo w moim temperamencie nie istnieje słowo: cierpliwość. Dam znać.

KamilaAnt2026, Kompotlinka, Lisia00, Kathrine32, askowe, Monia•, Cerva, _Dysia_, Esbe lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:

Bylam w zeszly czwartek i powiedzialam to samo, czulam sie dziwnie i bardzo sie stresowalam, az mi sie glos lamal 😅

Przytulam za biele

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳

Wysłany: 9 kwietnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam test zgodnie z terminem, na który się zapisałam ale jest dopiero 8dpo, nawet Wam nie wrzucam testu natomiast widzę tam cień i pojechałam na betę bo w moim temperamencie nie istnieje słowo: cierpliwość. Dam znać.
    Daj znać jak dostaniesz wyniki :)

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jeszcze pinka nie z porannego i już wrzucę bo widać.

IMG-20260409-WA0007.jpg

Karolaxoxo, Kathrine32, Monia•, Cerva, _Dysia_, Esbe, Ounai, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Dziewczyny, ze wszystkimi bielami — ściskam Was mocno :(

Powiem Wam, że zmagam się z plamieniami przed @. Po około 5 miesiącach starań poszłam na NFZ do mojej ginekolog, mając już wykonane na własną rękę badania — m.in. prolaktynę i progesteron (przez 3 kolejne miesiące). Powiedziałam jej, że staramy się o dziecko od września, ale na razie bez efektów, i że martwią mnie te plamienia, bo zaczynają się nawet 7 dni przed @, co wydaje mi się niepokojące.

Dałam jej wyniki, a ona rzuciła nimi i zapytała, po co w ogóle je robię — że przecież trzeba starać się rok, a do roku to normalne że moze nie wychodzić. Rozpłakałam się i poczułam, jakby ktoś mnie uderzył w twarz. Zaczęłam się zastanawiać, czy może faktycznie przesadzam, chociaż intuicja podpowiadała mi, że coś jest nie tak.

Ostatecznie wymusiłam na niej skierowanie na dodatkowe badania — m.in. ferrytynę. Wyszło, że mam tylko 17 ng/ml. Ale już z wynikami poszłam prywatnie i już do niej nie wróciłam.

W każdym razie — warto iść do lekarza i walczyć o swoje. A jeśli poczujecie się zlekceważone, to szukajcie dalej. Trzymam kciuki za Wasze wizyty 💛
    Ale fatalnie trafiłaś...dobrze, że zmieniłaś lekarkę. Jak czytam właśnie takie Wasze historie to nawet nie będę próbować z lekarzem na NFZ. Z resztą u mnie w mieście jest z tym mega słabo. Ja ze względu na stres związany z wizytami postanowiłam chodzić tylko prywatnie, bo po pierwsze myślę że jest większy komfort i lepsze warunki a druga sprawa, żeby nie być właśnie lekceważoną. Póki co jestem zadowolona i chyba trafiłam na dobrego lekarza , chociaż póki co u mnie bez jakichś skomplikowanych rzeczy. Na razie to ja odwlekam diagnostykę, bo myślę że u nas kwestia silnego stresu w ostatnich miesiącach ma naprawdę duży wpływ na niepowodzenia.

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Ale fatalnie trafiłaś...dobrze, że zmieniłaś lekarkę. Jak czytam właśnie takie Wasze historie to nawet nie będę próbować z lekarzem na NFZ. Z resztą u mnie w mieście jest z tym mega słabo. Ja ze względu na stres związany z wizytami postanowiłam chodzić tylko prywatnie, bo po pierwsze myślę że jest większy komfort i lepsze warunki a druga sprawa, żeby nie być właśnie lekceważoną. Póki co jestem zadowolona i chyba trafiłam na dobrego lekarza , chociaż póki co u mnie bez jakichś skomplikowanych rzeczy. Na razie to ja odwlekam diagnostykę, bo myślę że u nas kwestia silnego stresu w ostatnich miesiącach ma naprawdę duży wpływ na niepowodzenia.

Prywatnie też trzeba uważać niestety, najlepiej się nie bać zmieniać, jeżeli coś nam nie pasuje i szukać do skutku.

Kompotlinka, Helenka22, askowe lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png

Wysłany: 9 kwietnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

IMG-20260409-WA0007.jpg
    Coś qwidać, trzymam kciuki :) ale zazdroszcze wam dziewczyny którym się udaje w 1-3 cyklu starań hehe :)

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs

Wysłany: 9 kwietnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Tez myśle, ze stres ma duży wpływ, a tez mamy go też mam od początku roku.
    Ale prywatnie też trzeba mieć jednak szczęście do dobrego lekarza, w listopadzie byłąm u jednego też z plamieniami to mówił żeby zbadac progesteron i jak będzie ok to ok. No i wtedy u tej nieszczęsnej mojej na FZ i wteyd z wynikami do innego ginekologa prywatnie i on już zrobił dokłądniejsze badanie między innymi odkrył że mam macice dwurożną, czego nie zauważył żaden ginekolog a juz u paru byam w swoim życiu .. :)

A jakieś podstawowe badania robiłaś? jak TSH, prolaktyna, progesteron, morfologia?:)

♀️95 ♂️97

♀️

2/2026 (2dc)
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Fermina też widzę kreseczkę, czekamy na betę! 🤞

Tak, racja z lekarzami różnie bywa.

Fermina lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • askowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    U mnie dziś pierwszy dzień mojej ciąży (🤞)
    W maju pierdziele i testuję 10-11 dpo, bo brajan powoli mnie wykańcza jak czekam tak długo 😩
    U mnie to samo, to napięcie bez zrobienia testu bywa nie do wytrzymania, stwierdziłam, że nie ma co się katować, skoro głupie siknięcie pozwala mi uwolnić część mózgu 😅

_Dysia_, Fermina lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Jeej 🤞 cień cienia ale jest! 🍀

Fermina lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • Kathrine32 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam i jest biel , więc czekam na @🤷‍♀️

Tule za wszystkie biele, bo wiem jakie to uczucie 🫂🫂

Gratulacje dla dziewczyn, które ujrzały dwie kreseczki tak szybko🥺 Też bardzo bym chciała, no ale widocznie to nie jest mój czas i muszę jeszcze trochę poczekać 🫣

Kompotlinka lubi tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ