X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Załamana :(... tabl.anty na ciąże??
Odpowiedz

Załamana :(... tabl.anty na ciąże??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zanim zaszłam w pierwszą ciąże dostałam cyclo progynova to estrogen przez pierwszą część cyklu i progesteron na drógą żeby jak by co zarodek się zagnieździł a jeśli nie to żeby przyszła małpa odrazu żebym nie musiała czekać 3 tygodni

event.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaW wrote:
    Anutka masz na myśli hormony czy długość cykli? a może i to i to? :)
    A może któraś z Was odmówiła ginowi anty i w jaki inny sposób była leczona??
    Myslamal o dlugosci ale w su,ie pewnie moze regulowac t i to :-) jak w zesargu chodzi cykl :-). Ale to z opowiesci, nie testowalam :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi antykami to nie do końca tak. Póki się je bierze, cykl jest super regularny, bo jest sztuczny - same sobie dostarczamy hormonów do organizmu z zewnątrz, w postaci pastylki, więc skoro ściśle kontrolujemy dawki hormonów, to musi cykl być regularny :) Natomiast po odstawieniu nie zawsze jest tak różowo - faktycznie jajniki zaczynają pracować bardzo intensywnie i wszystko się restartuje, ale nie oznacza to wcale, że cykle będą ładne. Po odstawieniu tabletek reset jest tak duży, że tak naprawdę co będzie dalej to niewiadoma - są kobiety, którym po tabletkach wszystko się pięknie reguluje, a są też takie, które z naturalnych, regularnych cyklu po odstawieniu tabletek mają cykle nieregularne nawet przez kilka miesięcy. Wszystko zależy od organizmu i od tego, jak konkretne jajniki zareagują na zablokowanie i wznowienie pracy.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Z tymi antykami to nie do końca tak. Póki się je bierze, cykl jest super regularny, bo jest sztuczny - same sobie dostarczamy hormonów do organizmu z zewnątrz, w postaci pastylki, więc skoro ściśle kontrolujemy dawki hormonów, to musi cykl być regularny :) Natomiast po odstawieniu nie zawsze jest tak różowo - faktycznie jajniki zaczynają pracować bardzo intensywnie i wszystko się restartuje, ale nie oznacza to wcale, że cykle będą ładne. Po odstawieniu tabletek reset jest tak duży, że tak naprawdę co będzie dalej to niewiadoma - są kobiety, którym po tabletkach wszystko się pięknie reguluje, a są też takie, które z naturalnych, regularnych cyklu po odstawieniu tabletek mają cykle nieregularne nawet przez kilka miesięcy. Wszystko zależy od organizmu i od tego, jak konkretne jajniki zareagują na zablokowanie i wznowienie pracy.
    Prawda :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • AlaW Znajoma

Wysłany: 13 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam już 3 dzień, oszaleć można... jedynym wytłumaczeniem jakie sobie poszukałam to to, że anty miałyby obniżyć poziom testosteronu u mnie a bromek na prl. I może zaraz po anty, po tych 3 m-cach będzie mi stymulował cykl...

AlaW.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obniżyć poziom testosteronu można też inaczej, antyandrogenami. Jeżeli masz wątpliwości co do leczenia, to pogadaj z lekarzem, zapytaj co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po 3 miesiacach mam STOSUNKI CELOWANE TYPOWO NA ZAJSCIE W CIAZE :D :D :D
    Powiedzial,ze po anty bede NAD PŁODNA i dlatego od razu mam sie starac :)
    Mam nadzieje,ze pomoze bo jak nie to chce inseminacje,prosto z mostu mu to powiem :D
    Ilez mozna :)

• AlaW Znajoma

Wysłany: 14 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Obniżyć poziom testosteronu można też inaczej, antyandrogenami. Jeżeli masz wątpliwości co do leczenia, to pogadaj z lekarzem, zapytaj co i jak :)
    Czytałam, że stosowanie samych preparatów antyandrogennych (zapisał mi też - Androcur) jest ryzykowne, ze względu na ich szkodliwe działanie na płód, lepiej więc je podać w składzie preparatu antykoncepcyjnego. W przypadku PCOS stosuje się dodatkowo lek przeciwcukrzycowy o nazwie metformina, a mi nie powiedział, że na 100% mam PCOS.

Basiulkaa_89 kiedy zaczynasz brać te antykoncepcyjne??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:54

AlaW.
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ