X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zbyt krótki okres 2dni - wasze historie
Odpowiedz

Zbyt krótki okres 2dni - wasze historie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was boryka sie ze zbyt krótkimi okresami?
    Ja kiedyś miałam normalne 5dniowe miesiączki.po 7letnim stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych mam 2dniowe okresy. Dwa razy zaszlam w ciąże, urodziłam jedno dziecko i dalej mam takie okresy. Obecnie od 16miesiecy staram sie o drugie dziecko, w tym od kilku miesiecy z pomocą ginekologa i NIC. ginekolog nie reaguje na moje krotkie u skape okresy bo badania krwi podobno są ok, mam swoje owulacje a endometrium rosnie do tych 9-10mm w okresie owulacyjnym(min.7mm) wiec wg gina endometrium i jego złuszczanie się jest ok. A ja gdzies podswiadomie czuje,ze cos jest nie tak wlasnie w tej sferze. Jakie macie doswiadczenia?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprawdzał Ci gin grubość endometrium ok 2-3 dni przed @? Jeśli nie to idz wtedy na usg. Ja miałam skąpe @ endo w okresie okołoowulacyjnym było np 9 mm a przed @ ok 2-3 dni miał 4mm! NAPRAWDĘ. Mój lekarz nie wiedział co z tym robic powiedział że tak nie powinno być. W necie wyszperałam że może tak sie dziać że endometrum kurczy sie po owulacji i jest gorszej jakość. Nie wiem gdzie to czytałam żeby podesłać link ale tam też wyczytałam że estrofem powiniem utrzymać grubośc endo żeby sie nie skurczyło. I na właśną rękę brałam tak jak tam pisało i było lepiej ale niestety nie pamiętam ile i jak brałam bo to było dawno. Poszperaj w necie może sie natkniesz na to co czytałam. Nie pamiętam dokładnie ale chyba to pisała jakaś dziewczyna na jakimś forum bo też miała taki problem i opisała co jej lekarz zalecił i ja tak spróbowałam.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam nigdy u gina tuz przed @. Zawsze sprawdzal grubosc w okolicach owulacji, potwierdzał owulacje i to mu wystarczalo i uwaza to za norme ale wiem,ze moze mogla bym mu jakis trop podac zeby to jednak sprawdzic.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto to sprawdzic a jak nie bedzie chciał to idz do innego gina przed @ żeby zmierzyć endometrium. U mnie wyszło to przez przypadek. Chodziłam na monitoringi to lekarza w mojej okolicy bo miałam cykle stymulowane a leczyłam sie u innego gina i wizyta akurat wyszła tuz przed @. Potem celowo to sprawdzałam i w każym cyklu endo miałam cieńsze przed @ niz w okresie owulacyjnym.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ