Zbyt krótki okres 2dni - wasze historie
-
Czy któraś z Was boryka sie ze zbyt krótkimi okresami?
Ja kiedyś miałam normalne 5dniowe miesiączki.po 7letnim stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych mam 2dniowe okresy. Dwa razy zaszlam w ciąże, urodziłam jedno dziecko i dalej mam takie okresy. Obecnie od 16miesiecy staram sie o drugie dziecko, w tym od kilku miesiecy z pomocą ginekologa i NIC. ginekolog nie reaguje na moje krotkie u skape okresy bo badania krwi podobno są ok, mam swoje owulacje a endometrium rosnie do tych 9-10mm w okresie owulacyjnym(min.7mm) wiec wg gina endometrium i jego złuszczanie się jest ok. A ja gdzies podswiadomie czuje,ze cos jest nie tak wlasnie w tej sferze. Jakie macie doswiadczenia?Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
A sprawdzał Ci gin grubość endometrium ok 2-3 dni przed @? Jeśli nie to idz wtedy na usg. Ja miałam skąpe @ endo w okresie okołoowulacyjnym było np 9 mm a przed @ ok 2-3 dni miał 4mm! NAPRAWDĘ. Mój lekarz nie wiedział co z tym robic powiedział że tak nie powinno być. W necie wyszperałam że może tak sie dziać że endometrum kurczy sie po owulacji i jest gorszej jakość. Nie wiem gdzie to czytałam żeby podesłać link ale tam też wyczytałam że estrofem powiniem utrzymać grubośc endo żeby sie nie skurczyło. I na właśną rękę brałam tak jak tam pisało i było lepiej ale niestety nie pamiętam ile i jak brałam bo to było dawno. Poszperaj w necie może sie natkniesz na to co czytałam. Nie pamiętam dokładnie ale chyba to pisała jakaś dziewczyna na jakimś forum bo też miała taki problem i opisała co jej lekarz zalecił i ja tak spróbowałam.
-
Nie bylam nigdy u gina tuz przed @. Zawsze sprawdzal grubosc w okolicach owulacji, potwierdzał owulacje i to mu wystarczalo i uwaza to za norme ale wiem,ze moze mogla bym mu jakis trop podac zeby to jednak sprawdzic.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Warto to sprawdzic a jak nie bedzie chciał to idz do innego gina przed @ żeby zmierzyć endometrium. U mnie wyszło to przez przypadek. Chodziłam na monitoringi to lekarza w mojej okolicy bo miałam cykle stymulowane a leczyłam sie u innego gina i wizyta akurat wyszła tuz przed @. Potem celowo to sprawdzałam i w każym cyklu endo miałam cieńsze przed @ niz w okresie owulacyjnym.
-