Zioła ojca sroki
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak. Zioła na II fazę podtrzymują endometrium plus pomagają utrzymać prawidłowy poziom progesteronu.
-
Tylko, że na drugą fazę cyklu jest zupełnie inna mieszanka niż na pierwszą fazę.
4 mm to bardzo mało, ale endometrium też potrzebuje czasu żeby się odbudować. Ciężko powiedzieć dlaczego są Twoje poronienia, nie znam Twojej historii. -
Butterfly23 wrote:Tylko, że na drugą fazę cyklu jest zupełnie inna mieszanka niż na pierwszą fazę.
4 mm to bardzo mało, ale endometrium też potrzebuje czasu żeby się odbudować. Ciężko powiedzieć dlaczego są Twoje poronienia, nie znam Twojej historii.Aneciulka1989 -
Tak, raczej przy takim endo zarodek by się nie zagnieździł. Miałaś badany zarodek po poronieniu, że lekarka powiedziała, że poronienie nastąpiło z powodów genetycznych?
-
Butterfly23 wrote:Tak, raczej przy takim endo zarodek by się nie zagnieździł. Miałaś badany zarodek po poronieniu, że lekarka powiedziała, że poronienie nastąpiło z powodów genetycznych?Aneciulka1989
-
Aneciulka1989 wrote:Czy są tu może dziewczyny z podobna przypadłością jak moja ??😥😥
Hej. Też mam cienkie endometrium i wg mojej lekarki zarodek nie może się zaimplantowac - stać problemy z zajściem w ciążę. Skoro u Ciebie była ciąża to faktycznie może wtedy endometrium było grubsze.
Opinia Twojej lekarki że poronienie było z przyczyn genetycznych jest na wyrost skoro nie było badania genetycznego. Faktycznie jest to częsta przyczyna ale są też inne. Jeśli masz cienkie możesz mieć przewlekły stan zapalny w endometrium. Miałaś kiedyś wykonywaną biopsję endometrium? -
Paula29 wrote:Hej. Też mam cienkie endometrium i wg mojej lekarki zarodek nie może się zaimplantowac - stać problemy z zajściem w ciążę. Skoro u Ciebie była ciąża to faktycznie może wtedy endometrium było grubsze.
Opinia Twojej lekarki że poronienie było z przyczyn genetycznych jest na wyrost skoro nie było badania genetycznego. Faktycznie jest to częsta przyczyna ale są też inne. Jeśli masz cienkie możesz mieć przewlekły stan zapalny w endometrium. Miałaś kiedyś wykonywaną biopsję endometrium?Aneciulka1989 -
Zachodzenie w ciążę z niskim endo nie jest odpowiedzialne… 6-7 mm to jest absolutne minimum. Nie lepiej najpierw nad tym popracować? Iść na monitoring owulacji, zobaczyć jak endometrium zachowuje się w ciągu całego cyklu? Jeżeli masz stan zapalny endometrium, to zioła nie pomogą. Zioła, czerwone wino, orzechy to są wspomagacze. Ale najlepiej znaleźć przyczynę tak cienkiego endometrium.
Paula29 lubi tę wiadomość
-
Polecam Ci monitoring owulacji na początek. Chodzisz na USG od ok 7 dc do po owulacji. Wtedy lekarz widzi jak rośnie endometrium. Przede wszystkim będzie widział, czy jest jednorodne. Fajnie by było gdybyś dostała skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium.
-
Butterfly23 wrote:Polecam Ci monitoring owulacji na początek. Chodzisz na USG od ok 7 dc do po owulacji. Wtedy lekarz widzi jak rośnie endometrium. Przede wszystkim będzie widział, czy jest jednorodne. Fajnie by było gdybyś dostała skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium.Aneciulka1989
-
Ja nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Pytasz nas o zdanie odnośnie endometrium. My Ci piszemy, a Ty cały czas się upierasz, że 4 mm to jest ok. Nie, nie jest ok. To jest za cienkie endometrium i na takim szczerze wątpię żebyś zaszła w ciążę. A jeżeli się udało, to zarodek się nie zagnieździł porządnie i poroniłaś. Bo to jest za cienkie endometrium.