Zioła ojca sroki
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko, że na drugą fazę cyklu jest zupełnie inna mieszanka niż na pierwszą fazę.
4 mm to bardzo mało, ale endometrium też potrzebuje czasu żeby się odbudować. Ciężko powiedzieć dlaczego są Twoje poronienia, nie znam Twojej historii.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Tylko, że na drugą fazę cyklu jest zupełnie inna mieszanka niż na pierwszą fazę.
4 mm to bardzo mało, ale endometrium też potrzebuje czasu żeby się odbudować. Ciężko powiedzieć dlaczego są Twoje poronienia, nie znam Twojej historii.Aneciulka1989 -
Butterfly23 wrote:Tak, raczej przy takim endo zarodek by się nie zagnieździł. Miałaś badany zarodek po poronieniu, że lekarka powiedziała, że poronienie nastąpiło z powodów genetycznych?Aneciulka1989
-
Aneciulka1989 wrote:Czy są tu może dziewczyny z podobna przypadłością jak moja ??😥😥
Hej. Też mam cienkie endometrium i wg mojej lekarki zarodek nie może się zaimplantowac - stać problemy z zajściem w ciążę. Skoro u Ciebie była ciąża to faktycznie może wtedy endometrium było grubsze.
Opinia Twojej lekarki że poronienie było z przyczyn genetycznych jest na wyrost skoro nie było badania genetycznego. Faktycznie jest to częsta przyczyna ale są też inne. Jeśli masz cienkie możesz mieć przewlekły stan zapalny w endometrium. Miałaś kiedyś wykonywaną biopsję endometrium? -
Paula29 wrote:Hej. Też mam cienkie endometrium i wg mojej lekarki zarodek nie może się zaimplantowac - stać problemy z zajściem w ciążę. Skoro u Ciebie była ciąża to faktycznie może wtedy endometrium było grubsze.
Opinia Twojej lekarki że poronienie było z przyczyn genetycznych jest na wyrost skoro nie było badania genetycznego. Faktycznie jest to częsta przyczyna ale są też inne. Jeśli masz cienkie możesz mieć przewlekły stan zapalny w endometrium. Miałaś kiedyś wykonywaną biopsję endometrium?Aneciulka1989 -
Zachodzenie w ciążę z niskim endo nie jest odpowiedzialne… 6-7 mm to jest absolutne minimum. Nie lepiej najpierw nad tym popracować? Iść na monitoring owulacji, zobaczyć jak endometrium zachowuje się w ciągu całego cyklu? Jeżeli masz stan zapalny endometrium, to zioła nie pomogą. Zioła, czerwone wino, orzechy to są wspomagacze. Ale najlepiej znaleźć przyczynę tak cienkiego endometrium.
Paula29 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Polecam Ci monitoring owulacji na początek. Chodzisz na USG od ok 7 dc do po owulacji. Wtedy lekarz widzi jak rośnie endometrium. Przede wszystkim będzie widział, czy jest jednorodne. Fajnie by było gdybyś dostała skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Polecam Ci monitoring owulacji na początek. Chodzisz na USG od ok 7 dc do po owulacji. Wtedy lekarz widzi jak rośnie endometrium. Przede wszystkim będzie widział, czy jest jednorodne. Fajnie by było gdybyś dostała skierowanie na histeroskopię z biopsją endometrium.Aneciulka1989
-
Ja nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Pytasz nas o zdanie odnośnie endometrium. My Ci piszemy, a Ty cały czas się upierasz, że 4 mm to jest ok. Nie, nie jest ok. To jest za cienkie endometrium i na takim szczerze wątpię żebyś zaszła w ciążę. A jeżeli się udało, to zarodek się nie zagnieździł porządnie i poroniłaś. Bo to jest za cienkie endometrium.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf