X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • White1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, jestem po monitoringu, dzisiaj 14 DC i na prawym jajniku 2 (!!) pęcherzyki po 24 mm.
    Pytałam gina o te negatywne testy owu, powiedział, żeby się nimi nie zawsze sugerować, bo jak widać u mnie nie ma połączenia na linii LH - komórka, że czasami te testy nie wychodzą, więc nauczka dla mnie, żeby bardziej patrzec na tempreture i śluz, niż testy owu - może przyda się wam ta wiedza.
    Z ważniejszych spraw - dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, zalecenie ogorkowania dziś i jutro, plus potem włączamy proga i acard, mam całą rozpiskę i MAM WIELKE NADZIEJĘ, ŻE TEN CAŁY MISTERNY PLAN WYPALI 🥹🥹🥹
    Życzcie mi powodzenia, bo się popłakałam po wyjściu od gina ile musimy robić, żeby powiększyć naszą dwuosobową rodzinkę 🥹 dużo mnie to wszystko jak widać kosztuje, chociaż mówiłam rano mężowi, że się nie stresuję.. 🥹
    Super wynik, chociaż w następnym cyklu planuj trochę wcześniej. 24mm na zastrzyk to już tak na styk, raczej robi się przy 20mm. Pamiętaj, że mimo wielkich nadziei, które idą za takimi informacjami jednak nie ma gwarancji, że zaskoczy za pierwszym razem. Trochę już doświadczenia w tym mam 😋 i niestety tak jest, dużo to kosztuje i psychicznie i fizycznie i finansowo 😒 ja nazywam moje pęcherzyki bąbelkami 🫧 ładnie urosły, teraz niech ładnie pękają, powinny jutro lub pojutrze. Pamiętaj, że testy ciążowe mogą wychodzić pozytywne

Marzycielka94, Gnom lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja właśnie dostałam okres. Oby to był pierwszy dzień ciąży i w sierpniu po urlopie już nie wracam do pracy 😂
    I tego Ci życzę, żebyś z urlopu już nie musiała do pracy wracać 😍

PA lubi tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Odebrałam odpowiedź Monini jako kulturalne zakończenie dyskusji… I nie prosbę o ocenę czy miała wskazania do kwalifikacji.
    Przecież nigdzie nie oceniłam nic. A do zakończenia dyskusji chciałam dodać swoje pięć groszy na odchodne, uważam że również kulturalne. ;)

Dżozu, Gnom, ater lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Przybijam piątkę. U mnie też tylko prawy pracuje,
    Lewy czasem się odezwie, ale nie chce mi dać żadnego konkretnego pęcherzyka 👋🏻

Hehe to ja dla równowagi pozdrawiam z aktywnym lewym ;) prawy jak się raz podczas stymulacji odezwał to się zrobił LUF. Ale prawy jajowód mi wyszedł później i tak niedrożny więc może to ma związek? Nie wiem. W każdym razie przez 3 stymulacje miałam owulkę z lewego, teraz w naturalnych cyklach też bardziej lewy czułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:41

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Czy teraz zaczęłam się przejmować o jakość jajec, bo w cyklu z potrójną i podwójną owulacją na stymulacji nie wyszło? Nieee w ogóle 🫠
    🤫
    Ale tak realnie, jeśli nie ma stanu zapalnego endo, jajowody są drożne, KIRy ok, nie będę ukrywać że to może być przyczyna. A niestety na wierzch wyjdzie to chyba tylko przy IVF. 😒

White1 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • PA Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 oby 2 pęcherzyki przyniosły podwójne szczęście 🤞

Cukrzyk1991 u mnie się dopiero rozkręca, ale ostatnie kilka cykli miałam skąpe 2-3dni i plamienie 2-3dni.

S_va_88 dziękuję 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:47

Marzycielka94, S_va_88, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
  • White1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hehe to ja dla równowagi pozdrawiam z aktywnym lewym ;) prawy jak się raz podczas stymulacji odezwał to się zrobił LUF. Ale prawy jajowód mi wyszedł później i tak niedrożny więc może to ma związek? Nie wiem. W każdym razie przez 3 stymulacje miałam owulkę z lewego, teraz w naturalnych cyklach też bardziej lewy czułam
    Na 6 stymulacji miałam 6 owulacji z lewego jajnika. Raz były 2 pęcherzyki na lewym i jeden na prawym, raz po jednym na jajnik i 4 razy po jednym na lewym. Drożne oba chociaż prawy lepiej widoczny

cysterka95 lubi tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    🤫
    Ale tak realnie, jeśli nie ma stanu zapalnego endo, jajowody są drożne, KIRy ok, nie będę ukrywać że to może być przyczyna. A niestety na wierzch wyjdzie to chyba tylko przy IVF. 😒
    Obawiam się, że tak się skończy
    Zaczęłam przyjmować 200mg Ubichinolu, może chociaż trochę pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:46

Marzycielka94, siesiepy lubią tę wiadomość

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Dostałam cynk, że ktoś o mnie pytał tutaj! Zosiu bardzo mi miło 🩷🩷

Co jakiś czas podczytuję sobie znajome nicki, bo dalej jestem ciekawa co u „starej gwardii”. 🤞🏻🩷 Ale nie udzielam się, bo wątek pędzi w takim tempie, że trochę wypadłam z obiegu.
    Marzycielko, cudowne wieści! Oby pęcherzyki okazały się szczęśliwe od razu!
    Dżozu, holly molly, akurat na Twój test patrzę z przyjemnością i trzymam mocno kciuki za powtórkę!🤞🏻🤞🏻

Tak jak dziewczyny wspomniały przeniosłam się na drugi wątek bardziej aktywnie, potrzebuję mniejszego tempa i wytchnienia, zwłaszcza w naszej obecnej sytuacji, gdzie starania zostały wykolejone wynikami nasienia nie wiadomo na jak długo, bo i tak nie mam co pisać. Objawów jakichkolwiek brak, czekam sobie na okres.
    I tak kompletnie szczerze to po prostu nie mam w sobie siły na patrzenie na wszystkie testy z cieniami cieni, dopatrywanie się objawów itp. A jednocześnie nie chcę sabotować radości osób, które chcą to robić, bo pamiętam jak jeszcze dwa cykle temu sama byłam w tym miejscu.

Ale nawet jak się nie udzielam to bardzo wszystkim kibicuję!
    🫂🥰Fajnie że się odezwałaś. Ale rozumiem też Twoje milczenie

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Super wynik, chociaż w następnym cyklu planuj trochę wcześniej. 24mm na zastrzyk to już tak na styk, raczej robi się przy 20mm. Pamiętaj, że mimo wielkich nadziei, które idą za takimi informacjami jednak nie ma gwarancji, że zaskoczy za pierwszym razem. Trochę już doświadczenia w tym mam 😋 i niestety tak jest, dużo to kosztuje i psychicznie i fizycznie i finansowo 😒 ja nazywam moje pęcherzyki bąbelkami 🫧 ładnie urosły, teraz niech ładnie pękają, powinny jutro lub pojutrze. Pamiętaj, że testy ciążowe mogą wychodzić pozytywne
    White, czekałam na Twoja wiadomość, bo wiem, że dobrze ogarniasz tematy stymulacji. Dzieki za info w sprawie testu, bo o tym nie pomyślałam, a gin też nie powiedział! 🙈
    Co do zastrzyku to chyba przez to, że brałam letrozol od 6 do 10 dc, trudno było ucelować, kiedy i jak zadziała. Teraz się trochę zmartwilam, czy to nie za późno i zastrzyk zadziała jak trzeba? Achhh im człowiek dłużej w tym siedzi tym bardziej wie, co może pójść nie tak, a może pójść wszystko 🙈

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    To może skoro u mnie lewy ni chu chu to też jest niedrożny jajowód? Licho wie 🫢

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    A jaki to pakiet?

Kurcze u mnie w pracy nie ma żadnego pakietu medycznego, a też bym się chętnie zapisała. Zamiast tego Multisport'a mogliby do medycznego dokładać 🤪

Pierwszą ciążę zaczęłam prywatnie prowadzić, potem przepisałam się na NFZ że względu na badania i mam złe doświadczenia, bo nie wykryła wady płodu, która jak potem patrzyłam na zdj USG, była widoczna gołym okiem, że coś nie halo. Jeszcze ciążę jej 2 tyg do tyłu na USG pokazywało to zwalała na kiepski sprzęt. Lekarz z prenatalnych się dziwił, ze nie wyłapała tego. Gdybym nie poszła prywtanie na prenatalne to no średnio się to mogło skończyć. Jak jej mówiłam, że chce zrobić to uznała, że nie ma potrzeby, bo przecież młoda jestem i w rodzinie nie było chorób 🙈

Ja jestem żerującym trollem na pakiecie mojego męża z pracy i oni mają PZU 😅 nie jest źle. Ale gdyby nie miał, to wykupiłabym sobie indywidualnie polisę, która współpracuje z luxmedem np Compensa czy Interrisk lub prywatny Enelmed. Wszystko potem zależy od dostępności placówek, warto posprawszac np swoje ulubione kliniki z czym współpracują :)
    Właśnie jutro z tego pakietu jadę do Katowic obczaić jakąś babeczkę ginekolog z polecenia znajomej. Podobno bardzo dobra i swoje doświadczenie ma jak czytam, całkiem spore(między innymi w zabiegach stosowanych w leczeniu niepłodności) więc jeżeli by pykło, miałabym punkt zaczepienia w jednej klinice w razie co. Bo szczerze mówiąc szukanie mnie już męczy.

Dżozu lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Belia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Belia, a jesteś pod opieką lekarza, który ogarnia poronienia nawykowe? Ja bym na Twoim miejscu zbadała kariotypy, jeśli tego nie robiłaś. Choć to jest dość kosztowne akurat.
    Nope. Myślę, że to jeszcze nie czas. To były biochemy- nie dotrwałam nigdy do 6tygodnia.

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    To może skoro u mnie lewy ni chu chu to też jest niedrożny jajowód? Licho wie 🫢

niekoniecznie, ja mam albo dwie albo jedną córkę z lewego. Na pewno z którąś mi to ginekolog pokazywała 😁 wydaje mi się, że coś się po ciążach ten prawy bardziej uaktywnił, a lewy odpoczywa jak robotę wykonał 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:59

Marzycielka94, Lianaa, cysterka95 lubią tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybieracie na wadze przed okresem ? Kurde ja w tym tygodniu trochę sobie poluzowałam, wjechało coś słodkiego i od razu 2kg + na wadze 🙄 wiem, że to woda i jak tylko przypilnuje dietę to zleci, ale noż tak mnie to wkurza 🙄 nie mogę przez to zejść do mojej ulubionej wagi. Najgorzej, bo jedziemy do hotelu z pełnym wyżywieniem to ciężko będzie się pilnować na te wszystkie smakołyki 😅 chciałabym się ogarnąć i tak z miesiąc pełny przypilnować z dietą bez cukru, ale no tak mi ciężko 😅

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Ja jestem żerującym trollem na pakiecie mojego męża z pracy i oni mają PZU 😅 nie jest źle. Ale gdyby nie miał, to wykupiłabym sobie indywidualnie polisę, która współpracuje z luxmedem np Compensa czy Interrisk lub prywatny Enelmed. Wszystko potem zależy od dostępności placówek, warto posprawszac np swoje ulubione kliniki z czym współpracują :)
    Właśnie jutro z tego pakietu jadę do Katowic obczaić jakąś babeczkę ginekolog z polecenia znajomej. Podobno bardzo dobra i swoje doświadczenie ma jak czytam, całkiem spore(między innymi w zabiegach stosowanych w leczeniu niepłodności) więc jeżeli by pykło, miałabym punkt zaczepienia w jednej klinice w razie co. Bo szczerze mówiąc szukanie mnie już męczy.

Dzięki popatrze jakie są u mnie opcje :)

Lianaa lubi tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Hej. Tak, topór wojenny zakopany. I wyjaśniliśmy sobie. Przez co weszły dwa ważne aspekty. Po pierwsze, staż.
    M. mi wytłumaczył, że on na to dziecko i starania to bardziej patrzył przez to, że ja chciałam, a dla niego to było/jest za szybko. A ja od początku jak się poznaliśmy, nie ukrywałam, że chce dziecko. I wiecie jak to na początku jest, motylki w brzuchu i idziemy w to.
    A później tak dzień za dniem, a do niego dotarło, że to za szybko, i dlatego wchodziło to zabezpieczenie się co któryś raz. A drugą rzeczą jest/było w tych jak się okazuje " moich" staraniach, że jego hamuje też poprostu strach, że poronienie może się powtórzyć. I on nie chce, żebym znowu cierpiała. Więc dlatego słyszałam od niego teksty, że mamy czas........
    Ale zaczynam rozumieć jego rację. Docieramy się.
    Ale co innego tu się dla mnie okazało też bardzo ważne.
    Że po tej rozmowie/rozmowach, ja zaczynam być go pewna.
    Więc podsumowując, nie wiem jak to będzie, czy poprostu nie wskoczę na wolnego strzelca na najbliższy czas, nawet zapisując się na konkretny termin testowania. Ale na luzie. Zobaczymy, co czas pokaże.

PS. Pisze chaotycznie, ale może dobre, rzeczy zaczną się wkoncu dziać w moim życiu.......zobaczymy 🙄😍

Trzymam kciuki za was ❤️ rozmowa, nawet ta najcięższa jest zawsze lepsza niż kłótnie i wyrzygiwanie sobie boleści w nerwach. Tak naprawdę niegdy nie przestajemy się docierać w związkach, małżeństwach. To nieustanna praca.

U mnie na początku też był trochę rozjazd priorytetów. Była frustracja ale te dlatego, że szybko się nakręcam 😒

Ale dużo się zmieniło, widzę że mój D. „Zmężniał”. Od początku wychodziłam z założenia, że jeżeli w tych staraniach nie idziemy łeb w łeb to ja to mam gdzieś. Sama sobie dziecka nie zrobię a nie chce potem jak się uda, wysłuchiwać w kłótni słów typu „to ty chciałaś to dziecko” (wiem, że mój by pewnie tak nigdy nie powiedział ale w nerwach i zmęczeniu odkrywają się różne demony).
    Od razu zapytałam czy chce się starać czy uprawiać seks bez zabezpieczenia bo jedno nie oznacza drugiego i w taki sposób możemy się nigdy nie doczekać xd

Krolik - ja tyje przed okresem nawe 5(!) kg 😒 ale bardzo szybko schodzi jak już go dostanę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 22:06

S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • White1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    White, czekałam na Twoja wiadomość, bo wiem, że dobrze ogarniasz tematy stymulacji. Dzieki za info w sprawie testu, bo o tym nie pomyślałam, a gin też nie powiedział! 🙈
    Co do zastrzyku to chyba przez to, że brałam letrozol od 6 do 10 dc, trudno było ucelować, kiedy i jak zadziała. Teraz się trochę zmartwilam, czy to nie za późno i zastrzyk zadziała jak trzeba? Achhh im człowiek dłużej w tym siedzi tym bardziej wie, co może pójść nie tak, a może pójść wszystko 🙈
    24mm to max w którym robiłam zastrzyk i lekarz mówił, że no na styk. Myślę, że można iść 2-3 dni wcześniej niż teraz. Pozytywy mogą wychodzić do 10 dni po słabszych typu Zivafert, do 14 po mocniejszych typu Ovitrelle (różnica ilości jednostek) oczywiście są wyjątki gdzie utrzymuje się dłużej, jak coś to pytaj, mamy tu więcej ekspertek po stymulacjach lub w trakcie 😄
    Edit: w tym cyklu 24mm miałam proga 17 7dpo więc wszystko spoko, jak nie masz dodatkowego proga to możesz zbadać za 9 dni od dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 22:09

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Ooo, ja tez pzu, jeszcze sie okaze ze Twoj maz pracuje tam gdzie ja hihi

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • PA Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Co do zastrzyku to u mnie lekarka nie każe robić testów tylko wyznacza konkretny dzień i mam wtedy zrobić betę

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ